Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr kwi 22, 2026 9:40 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 9:26 pm 

Hello !! Mam tl-01 kupilem czesci do przerobki na tl-01b (bonzer) mam czarne zebatki aluminiowy wałek silnik green machine pro 3 łozyska olejowe amorki odbiornik i nadajnik futaby i regiel Hitec EZX-R. zamontowalem wszystko i wystąpił nastepujacy problem: zeby ruszył to musze go popchnac bo nie ma sily sie rozpedzic, jak dam na maxa gaz to staje w miejscu, co moze byc tego przyczyną?? nie dotarty jeszcze silnik?? czy moze czarne zebatki ktore poprawiaja predkosc ale zmiejszaja przyspieszenie czy to moze z jakiejs zupelnie innej przyczyny??

4: axial SCX10 Jeep Wrangler Unlimited C/R Edition
5: ?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 28, 2005 10:46 pm 

Pewnie silnik ma za mały moment obrotowy aby pociągnąć to bydle :-) do tego na czarnych zębatkach. Zmień zębatki na standardowe i sprawdź czy coś gdzieś się nie blokuje, może połączenie osie-półosie gdzieś szwankuje. Sprawdź też czy z wyjętym silnikiem model lekko się toczy.
I jeszcze jedno, sprawdź czy szczotki ci się nie zawiesiły. W moim greenie plecionka doprowadzająca prąd do szczotek zaczepiała i prowadnicę szczotek przez co szczotki nie mogły być dobrze dociśnięte do komutatora. Objawiało sie to spadkiem mocy, potwornym grzaniem silnika a po kilku minutach zatrzymaniem modelu (TA-03)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 7:44 am 

sprawdziłem silnik mi sie niegrzeje chodzi normalnie, zebatki nie wiem czy nie posialem ich gdzies wiec napisze jak je znajde i załoze a model chodzi bez zazutu nic sie nie zaczepia ani nie blokuje, wydaje mi sie ze to moze byc wina silnika bo on jest przeznaczony na długie tory a co za tym idzxie duza prdekosc ale mały kopniak:)a poinno byc chyba odwrotnie. to jaki moge kupic silnik najlepszy do bonzera ?? regielek obsłuzy 27zwoi,

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 5:27 pm 

A jaki masz regiel?

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 5:55 pm 

Przemek_PC napisał(a):
Pewnie silnik ma za mały moment obrotowy aby pociągnąć to bydle :-) do tego na czarnych zębatkach.

Chyba jesteś niedoinformowany , przecież ten silnik spokojnie pociągnie tl-kę i ma wysoki moment obr. Co Ty wygadujesz?? :?

Co do tego silnika to raczej silnik masz dobry , ale jest taka możliwość , żę zębatki gdzieś się nie stykają i jak masz model w ręce - bez obciążenia to koła się kręcą , a jak postawisz na podłoże to model nie chce jechać...sprawdź zębatki pewnie się nie stykają ze sobą. Lub druga możliwość to to że masz może akumulatorek to duszy. Rozładuj i później naładuj i wtedy spróbuj jeszcze raz. :wink:

P.S Ale fakt , że w teren to bez czarnych zębatek , w terenie jest potrzebna moc nie obroty. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 6:25 pm 

zebatki nie maja tu nic do rzeczy bo albo by jechalo albo nie.
podejrzewam ze akumulatorki maja za male napiecie albo regiel za slaby

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 7:13 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
Jakub Franek napisał(a):
A jaki masz regiel?

ludzie czytajcie całość posta a nie pytacie po 100 razy jakie masz to a jakie tamto - przeciez wszystko napisał w 1 poście

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 8:30 pm 

Jeszcze jedna opcja- regiel masz zjechany , możliwe że jakiś kabelek poszedł lub coś jest naderwane. Musisz wszystko dokładnie sprawdzić...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 9:16 pm 

jarox91 napisał(a):
Chyba jesteś niedoinformowany , przecież ten silnik spokojnie pociągnie tl-kę i ma wysoki moment obr. Co Ty wygadujesz?? :?

Tak się skłąda, że mam ten silniki i jest to mój najsłabszy silnik. Silnik ten mam moment obrotowy zaledwie 100 gdzie silniki przeznaczone do off-roadów osiągaja nawet 500. Green jest typowym silnikiem wysokoobrotowym i jeśli na te obroty się nie wkręci (np. z powodu złego przełożenia) to będzie się zachowywał niewiele lepiej niż standard. Wiem co mówię bo jak pisałem mam ten silnik a oprócz niego jeszcze Johnson-a, Purple Tiger-a 21x1 i Team Orion 17x2. Purple Tiger bije Greena na głowe w każdym z moich podwozi. Do tego TA-03F na greenie jeździ 15 minut na 3000mAh a na Tigerze 30 minut. Przy czym auto na Tigerze jest znacznie zrywniejsze i szybsze. Wracając do tematu zauważ, że mówimy o TL-01B a nie o zwykłej TL-ce.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 9:31 pm 

Nie będę się z tobą kłucił bo to nie ma najmniejszego sensu , ale jeśli zwykły stock potrafi ruszyć tl-01B to i GM3 potrafi....mówię Ci że to nie wina silnika.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 9:41 pm 

Cytuj:
Jakub Franek napisał:
Cytuj:
A jaki masz regiel?

ludzie czytajcie całość posta a nie pytacie po 100 razy jakie masz to a jakie tamto - przeciez wszystko napisał w 1 poście

nie odczytalem sorki :wink:[/quote]

Ale to chyba naprawde nie wina silnika

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 9:43 pm 

green machine 3 pro to jest bardzo dobry silnik i bez problemu TL-01b powinien na nim ruszyć. A na asfalt sa przeznaczone silniki wysokoobrotowe z małym momentem obrotowym jak naprzyklad jakieś 12 czy 15 zwojowe a nie 27 jakim jest green. Ja w swoim TL-01 B MT mam silnik 600 27 zwojowy i samochud jezdzi na nim niesamowicie. Najlepiej zrobisz jak sobie kupisz właśnie taki silnik. Ja takrze mam wysokoobrotowy 12 zwojowy silnik trinity D-5 i moja torówka jedzie na nim ok 70 km/h!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 9:49 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
Marins powiedz mi jeszcze czy długo jezdziles juz na tym greenie , czy moze jest on nowy bo jezeli masz go juz troche to zobacz czy moze szczotki nie są już krótkie

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 29, 2005 10:37 pm 

Jeszcze jedno: - może to sprawka akumulatorka?? Jakie masz napięcie?? Bo jeśli to jakiś pakiet "ala" nikko no to wiesz :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 30, 2005 1:46 pm 

a wiec tak zmienilem przełozenie na 23z i teraz ruszyc ruszy, zebatki sa wporzadku sprawdzilem wszystko sie styka i jest git. wina jednak chyba jest silnik,na zwyklej 540 kiedy dam na maxa gaz to silniczek obraca sie z maxymalnymi obrotami i moze tak chodzic az do rozladowania aku, natomiast gdy podłaczam greena to tuz przed osiagnieciem cyngla maxymalnego wychyłusilnik sie rozpedza a jak juz cyngiel jest na maxa to obroty spadaja jakby aku sie natychmiast wyladowal a jest naladowany, jesli ta zielona zecz na ktorej sa zwoje w greenie jest wazna czescia silnika to znaczy ze to ja popsulem silnikbo zrobilem tam mala dziurke niechcacy, regiel jest dobry jak mowilem na zwyklej 540 chodzi ładnie i ma ogranicznik do 23zwoi. zamowilem juz nowy silnik nosram http://rcabc.com/catalog/product_info.p ... cts_id/417 zobaczymy czy to wina silnika, i zamowilem rowniez 2 nowe akusy. jesli nie bedzie nadal chodzil to zrobie z niego destruction derby:)

Ps: akusy nie mam ala' nikko sa to prawdziwe pakiety do modeli, silnik jest nowy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona