Przemek_PC ... ten model pojedzie zapewne i 200 km/h pod warunkiem, że zostanie doczepiony na lince do auta, które potrafi taką prędkość rozwinąć. Jestem posiadaczem tego modelu i wiem z doswiadczenie, że niestety ale bez zainwestowania w ten model niczego się nie osiągnię. Nie jest prawdą rownież to, że zmiana wałka napędowego z oryginalnego wykonanego z tworzywa na aluminiowy ma wpływ na zwiększenie osiągów auta. To jest jedna wielka bzdura, po prostu nieprawda. Zgodzę się natomiast, że bardzo dużo daje wymiana tulejek i plastikowych łozysk wystepujących w tym podwoziu na łożyska metalowe. Różnica jest bardzo widoczna. To samo się tyczy przekładni.
Cytuj:
podwozie ze standardowym silnikiem śmiga 70mph czyli ponad 100km/h
To sie nadaje po prostu na stronę z dobrymi dowcipami. W życiu model ze standardowym silnikiem FS-12SS bez przeróbek nie pojedzie z taka prędkością, nawet z góry o nachyleniu 90' czyli pionowej ścianie

.
Jeżeli sądzisz, że w naszym kraju już sklepy modelarskie zaczęły kombinować z paliwem nitro

to najlepiej się przekonać i zamówić na tower'ze albo rcmart, ewentualnie w jeszcze innym sklepie. Podsumowując mogę śmiało stwierdzić, że model na podwoziu TGS z silnikiem fabrycznym FS-12SS po kilku przeróbkach jest w stanie jeździc z maksymalną prędkością 80 km/h, ale jest to granica ostateczna i mozliwa do przekroczenia tylko w przypadku wymiany silnika