Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 20, 2026 8:37 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 21, 2005 6:55 pm 

A jak Ci sie zepsuje to tez powiesz ze nie masz czasu naprawic ? :D
Skladanie jest dobre na jesienno-zimowe wieczory. Bedziesz mial co robic. :), jesli pogoda sie zepsuje i nie bedziesz mogl jezdzic.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 21, 2005 7:16 pm 

zle to sformuowalem. Juz mialem ape w rece (rozwalilem koledze karoserie :) ) i mi sie bardzo podoba. a ze skladaniem jest ten problem ze ja umiem naprawic ale zlozyc za cholere. a jesli ktos mialby mi pomoc z rodziny to tylko dziadek a oon niechce. wiec wezme 3.5

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 21, 2005 7:21 pm 

Przeciez to jest cala przyjemnosc zlozyc model ktory i tak predzej czy pozniej bedziesz musial rozlozyc i go wyczyscic. W szczegolnosci off roada.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 21, 2005 9:21 pm 

no masz racje chyba podejme wyzwanie :) a ile mnie wyniesie savage SS co ??

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 21, 2005 9:25 pm 

Nie chce Ci sie skladac? CHLOPIE! To najwazniejsze..... bez checi do skladania, zabawy, tunningowania nie ma calej "zabawy". Nie chce Cie obrazac ale czy chcesz kupic modelik bo masz kase i miec go i powiedzmy wyjsc sobie pojezdzic zepsuje sie kupic nowe a ten gdzies tanio sprzedac itp?? Sa tacy szpanerzy tez ale wydaje mi sie ze chodzi Ci o to co wyzej... musisz miec tez checi do skladania bo to o to w tym chodzi! Ja nie mam za duzo kasy na spalinowke czy jakis zajebisty modelik mam traxxasa rustlera elektryka i bardzo sie nim ciesze... nie ma najwiekszych osiagow ale juz duzo lepszy od jakis nikko itp. I jesliswpada jakas kasa staram sie w nim cos wymienic, naprawic no i cos w tym stylu.. wez to wszystko do siebie bo naprawde bez tego to to ciezko nazwac modelarstwem!!!!! tak uwazam moze nie kazdy sie zgodzi, a jesli kogos obrazilem to nie chcialem byc nie mily ale chcialem wyrazac szczera opinie i jesli ktos taki jest to mam nadzieje ze sie zmieni! No powiedzcie Wy czy nie jest dla Was przyjemnoscia jak sie cos sklada itp? wiem ze ciezko jak ktos jest poczatkujacymm cale auto zlozyc.. pamietam jak swoj dodstalem a w porownianiu do spalinowy to tam jest malutko czesci... jak nim meisiac pojezdizlem i poznaklem to wtedy uwaazalem ze moglbym sie podjac skladaniu go od poczqatku jednak w pierwszy dzijen jak go dostalem uwazalem zupelnie odwrotnie.!1

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 21, 2005 9:57 pm 

aha. dzieki za wyklad. ale powiedzcie ile by mnie kosztowal savage SS ze wszystkim co niezbedne ??

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 21, 2005 10:21 pm 

wejdz na hpi.pl/sklep - zobacz ile kosztuje ss idziesz potem do jakiegoś innego sklepu internetowego (gdzies był ich spis) dobierasz apke i reszte potrzebnych ci rzeczy - sam musisz zdecydować co Ci najbardziej odpowiada zarówno cenowo jak i z wyglądu itp. Wiec trudo okreslic ile może ksoztowac, to zalezy od tego co do niego dokupisz

Tytuł:
PostNapisane: So paź 22, 2005 8:44 am 

Wojtek ma racje sam musisz zdecydowac co nabardziej bedziesz chcial ale mysle ze: savage 25 ss - 1545, apa http://www.rojna.pl/index.php?d=produkt&id=258 - 530zl ( dalem taka dosc dobra ape jesli masz duzo kasy to taka wez ;p jest dobra, rotostart http://www.rcbziom.pl/sklep/product_inf ... cts_id=327 - 200zl.

1545+530+200zl = 2300zl W tym jakies paliwo... woiesz co niektore ceny moze i podalem za duze daloby sie gdzies taniej kupic ale dalem taki jakie mi wpadlo szybko w oko i dosc dobre. Rotostart hpi tak jak Twoj save by byl wiec napewno ok. Chyba wszystko napisalem prawda? czy oi czyms zapomnialem hihi? nie znam sie az tak na spalinowych no ale chcialem Ci pomoc mniej wiecej ;)pozdrawiam

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 22, 2005 8:56 am 

CrystalDragon napisał(a):
aha. dzieki za wyklad. ale powiedzcie ile by mnie kosztowal savage SS ze wszystkim co niezbedne ??

z apą wyjdzie drożej niż z sav 25 RTR
sav ss jest dla tych, którzy już na etapie składania wprowadzają modyfikacje, tuningują i mają już aparaturę np od innych swoich modeli.

Jeśli jesteś początkujący to bierz zestaw RTR

Tytuł:
PostNapisane: So paź 22, 2005 12:39 pm 

Toost rowniez ma racje.... w sumie najwiecej bo powininenes wziac ready modelik.... ale jesli pragniesz przezyc "przygode" ze skladaniem to wez ss.. jednak nie powiemc zesci tam jest naprawde bardzo DUZZOOO! tylko jesli bys nie mial czasu na skladanie czy by Ci sie nie chcialo to w ogole nie trafiles na to co Cie interesuje.. w modelarstwie naprawde musisz poswiecic swoj czas, sile itp :)

The end.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 22, 2005 2:09 pm 

ja wezme albo sava 2.5 albo 3.5 bo SS to za drogo wyjdzie. dzieki za rady

Tytuł:
PostNapisane: So paź 22, 2005 3:11 pm 

a przygodę ze składaniem przeżyjesz przy pierwszej usterce :D

i nie sav 2.5 tylko 25
nie wiem czemu, ale firma chyba chce nowa erę zaznaczyć, zamiast sav 21 jest sav 3.5, a samiast 28 jest 4.6 ... raz tak raz tak

Tytuł:
PostNapisane: So paź 22, 2005 3:19 pm 

a byl taki sav jak 28 ?? ja biore 35

Tytuł:
PostNapisane: So paź 22, 2005 3:25 pm 

CrystalDragon napisał(a):
a byl taki sav jak 28 ?? ja biore 35

czy był nie wiem, ale wczesniej był sav 21 (pojemność silnika 0.21 cala seść czyli 3.5ccm) i sav 25 (0.25 cala sześć czyli 4.1ccm)
sav 4.6 ma pojemność 4.6ccm czyli 0.28 cala sześć.
HPI poprostu nie trzyma się dawnej nomenklatury
...ale to w sumie żaden problem

sav 3.5 to to samo co sav 25 tyle, ze silnik mniejszy i słabszy o 0.2KM
no i roto zamiast sznurka
jak ktoś dopiero zaczyna to dochodzi jeszcze pakiet i ładowarka, a to kolejne ok 200 zł do ceny.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 22, 2005 3:26 pm 

Wy tu tak piszecie bierzcie tego, tamtego, a tak naprawde bedzie jak z wiekszoscia- zaczniesz tuningowac model!!!
Ja bym polecala SS'a- ma wieksza moc. Aparature FM kupisz juz za 300zł (nie będzie to cudo ale na początek spokojnie wystarczy) paliwo- 100zł a roto na poczatek Ci nie bedzie potrzebne (chyba, ze wolisz) bo z szarpanka da sie zyc. Jak sie szarpanka zepsuje to wtedy trzeba brac roto albo wymienic szarpanke.
rozważ wszytskie za i przeciw.
Sciagnij sobie z www.hpi-europe.com katalog (w media) i tam masz porownanie savagow.
Na rcauto takie porownanie tez się znajduje
http://www.rcauto.pl/modules.php?name=C ... age&pid=45
Gdybys mial watpliwosci- pytaj

P.S.
Jak masz duzo kasy to bierz 4.6 SS to to ma kopniaka, lepszy filter, opony- model bardziej pod zawody, ale to zalezy od Ciebie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona