Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt sie 04, 2026 10:18 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł: Terra Crusher
PostNapisane: So gru 27, 2003 12:37 am 
Zastanawiam się nad kupnem Terra Crusher'a Tamiya, zna ktoś może ten model ?? warto go kupic ??
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So gru 27, 2003 10:07 am 
-=ADA$=-

juz nie, bo z tego co wiem beda konczyc produkcje, i wchodzi nowy monster tamiyi TNX

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So gru 27, 2003 11:07 am 

Racja ,racja jak chcesz Tamiye to poczekaj na TNX. Terra C. już powoli odchodzi na emeryturę.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 27, 2003 11:27 am 

Lokalizacja: SAVAGE 25 ALU KOMPLET WAHACZY, PRO LINE 40, MASHER 40
No albo kup savage albo t-maxa.To sa dopiero modele a nie tam jakies tnx:P

Tytuł: Hmmm
PostNapisane: So gru 27, 2003 3:20 pm 
Moge kupic tego "Terra..." nowego za 1800 (nie docierany jeszcze), zapakowany z wszystkim , nie wiem czy to sie oplaca

Tytuł:
PostNapisane: So gru 27, 2003 4:32 pm 

1800 to według mnie za dużo .
Cena nie jest największym problemem ważne jest czy dany model ma wsparcie ze strony producentów akcesorii i dodatków tuningowych i swojej własnej firmy. Terra crusher je ma ... ale w dużo, dużo mniejszym stopniu niż Savage i T-maxxy . Sam parę miesięcy temu kupiłbym Terra Crushera ,ale teraz gdy Tamiya kombinuje z nowym truckiem.... byłbym ostrożny no i jeszcze to 1800...za dużo. Raczej http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19354426

Pozdrowienia

Tytuł:
PostNapisane: So gru 27, 2003 11:42 pm 

Racja... Terra Crusher ochodzi juz na (zasłużoną) emeryturę i raczej nie warto go teraz kupowac. Oczywiscie wsparcie ze strony producenta bedzie jeszcze dlugo ale konstrukcja jest juz dosc przestarzala tak wiec nie polecam. Cena 1,800 PLN to dosc duzo nawet jak za nowy model. Nie polecam rowniez modelu Traxxas T-Maxx... Tak naprawde jest to badziewna zabawka wykonana praktycznie tylko z plastiku!!! NAwet oski sa plastikowe! Duzo lepsza inwestycja (a tanszy) bedzie Duratrax Thunder Quake, ktory na allegro u Zbyszka jest za 1,350PLN. Oczywiscie tez nie jest to jakas rewelacja jesli chodzi o klase modelu ale chociaz wszystko masz metalowe. Jesli dysponujesz wieksza kasa to polecam dolaczyc do BRACTWA modelu Savage :).

Tytuł:
PostNapisane: N gru 28, 2003 10:07 am 

OJ "brACTWO ZŁYCH MUTANTÓW-Xmen" :lol: spokojnie Ja też wybrałem Savage'a ,ale nie znaczy to ,że nie dostrzegam zalet innych modeli. T-maxx.... ??? chciałbym go mieć ,ale jako projekt do modyfikacji i tuningu.
Coś w tym Maxxie musi być skoro ciągle jest najpopularniejszym Monsterem, ale trzeba przyznać ,że SAVAGE depcze mu po piętach. \
I dobrze konkurencja jest OK.

Tytuł:
PostNapisane: N gru 28, 2003 11:52 am 
-=ADA$=-

maxx jest najpopularniejszy, poniewaz pierwsza wersja bardzo i to BARDZO sie psula, i duzo firm zaczelo robic upgrade, ktory teraz tez pasuje, i dlatego wlasnie max jest taki popularny przez zaplecze z czesciami, a wedlug mnie znacznie lepszy jest chociazby Kyosho mad force RCX edition, savage SS, Monster GT, mammoth, itd, maxx ma problemy wbrew pozorom, takie jak szybko zuzywajacy sie silnik, nie bez powodu duzo ludzi wymienia tak duzo czesci
*edit: a thunder quake wcale nie jest tkai dobry bo jest stary, a pozatym tak sie juz nie robi truckow, bo to jest poprostu buggy ( i to marne) z duzymi kolami i kilkoma zmianami, z tego co wiem zembatki sa bardzo cienkie i watle, dlatego slabe (ale chyba jednak TQ bedzie porownywalny z maxxem)

Tytuł:
PostNapisane: N gru 28, 2003 12:46 pm 

ADA$ ja wcale nie napisalem, ze Thunder Quake jest swietny! Dla mnie to taki sam bubrl jak ten plastikowy T-Maxx... Jesli chodzi o zebati w TQ to maja 2mm grubosci :) wiec w terenie to dlugo sie nim nie bedziemy cieszyc... Modele, ktore wymieniles kosztuja spora wiecej niz 1,800PLN, ktore gosciu ma na TC (chociazby MAd-Force RCX edition... Gola wersja bez serw, odbiornika i elektroniki kossztuje ponad 500USD :) ). Ale jesli szalec to szalec :)

Tytuł: Terra Crusher
PostNapisane: N gru 28, 2003 1:38 pm 
W sumie to bardzo podoba mi sie ten "terra", ile musiałbym wydać na Savage ?? kompletnego ;. Zna ktoś sklep z monsterami, albo czesciami do nich, czy za kazdym razem trzeba sciagac za oceanu jak cos padnie ??
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N sty 04, 2004 9:26 pm 
tomalo

Terra nie jest taki zly... jest duuuzy, bardzo wytrzymaly. Po zmianie silnika na mocniejszy mozna naprawde poszalec. A co do nowego monstera tamiya TNX to roznice sa bardzo niewielkie. Ciut lzejszy, silnik praktycznie ten sam (z malymi zmianami), brak biegu wstecznego (ktory sie przydaje). A co do upgrade'ow do terra jest ich mnostwo... A wiekszosc czesci z Terra jest zamienna z czesciami z TNX'a...

Tytuł:
PostNapisane: N sty 04, 2004 9:55 pm 
Popieram Tomalo ;) , Terra jest ok. mam go od paru miesiecy... Tomalo, skad bierzesz części do Terra, ja szukam caly czas czesci tunningowych i nigdzie nie moge znalezc :(. A co do nowego Monstera Tamiya sam jestem ciekawy czy bedzie taki mocny jak Terra.

Tytuł:
PostNapisane: N sty 04, 2004 10:39 pm 
tomalo

czesci na ebay'u
albo www.rcxshop.com (szybka dostawa),
albo towerhobbies.com

a TNX ma praktycznie ten sam silnik co terra, tyle ze jest ciut lzejszy, wiec osiagi beda troszke lepsze...

milo ze jest ktos z crusherem :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 05, 2004 12:11 am 
Dzięki Tomalo... Też się ciesze,że jest ktoś z Terra ;).
Masz coś zmienone w swoim Crusher'ze ?? Ja dopiero chce zaczac Tunning ale nie wiem od czego najlepiej zacząć.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona