po każdej jeździe nalezy wyczyścić gąbke z filtra powietrza ( woda jakieś mydło czy płyn do garów

) , jak już go wyczyścisz musisz go nasączyć , albo preparatem AIR FILTER OIL albo olejkiem rycynowym ( 3 zł w aptece ) najlepiej kapnąć kilka kropel na gąbkę i uciskając ją rozprowadzić, z pyłu czy błota najlepiej czyścić model pendzelkiem , co jakiś czas trzeba rozebrać model na części pierwsze wyciągnąc wszystkie łozyska i wyczyścić ( nalewasz do słoika benzynę ekastrakcyjną wkładasz tam łożyska na kilka minut wyciągasz kręcisz jak "chrupie " wkładasz jeszcze raz i tak aż przestanie "chrupać ") potem popryskać preparatem typu WD 40 i do modelu UWAGA !! nigdy nie pryskaj WD 40 brudnych łożysk , bo zamiast wyczyścić wpłukasz cały syf do środka.
Teraz silnik , jeśli chcesz aby silniczek długo i dobrze Ci służył ( a chyba chcesz

) powinieneś używać AFTER RUN OIL , i tutaj mamy 2 szkoły , jedni mówią że należy go używać tylko wtedy kiedy model stał dłuższy czas , inni (ja się do nich zaliczam) że powinno się go używać po każdej jeździe , możesz poprostu odkręcić świece i kapnąć do silnika dosłownie 2-3 krople ARO , albo po zdjęciu filtra powietrza wkropić go do tej rurki która łączy filtr z silnikiem
jeśli coś pominąłem to napewno ktoś mnie uzupełni