Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 11:47 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł: Modele 1:12
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 8:37 am 

Kto z modelarzy ma model e12 ?
Albo byłby skory zakupic? i scigac sie w klasie e12 4cell, lub stock 6cell?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 11:24 am 

Niestety żałuję ale nie posiadam, jednak jakby nie było jedna z najstarszych oficjalnych klas. Zobacz mojego posta na RC_MANII

http://www.rcmania.pl/forum/viewtopic.php?t=579

Ostatnio edytowano Wt wrz 20, 2005 1:48 pm przez Arkadiusz Flejszer, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 11:41 am 

Trafne spostrzezenie, ktos tam napisal ze 12tki wyparła klasa mikro.

Szkoda mi bardzo ze tak postąpiono. Nikt by nie mial nic przeciwko startom klasy mikro. Ale czemu ktos komu zalezalo na tej klasie zrobil to kosztem innej.

Najbardziej nie sympatyczne jednak bylo to ze w kalendarzu imprez była ta klsa na caly sezon zaplanowan, i kilka osob zakupilo sprzet na sezon. pojechala pierwsza eliminacja w tej klasie a potem nie pozwolono nam sie scigac.
A jest to najszybsza klasa, klasa 8 minutowa( uczy koncentracji, oszczedzania pradu, etc) sa w niej rozgrywane mistrzostwa swiata i europy.

Czy nie warto bylo by pomyslec o startach w tej klasie? Chociazby dla treningu przed klasami spalinowymi w lecie (ic8) ??

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 12:00 pm 

Przepraszam bardzo Panowie, ale nie macie racji. Klasa mikro nie wyparła 12. Nie słusznym jest twój zarzut, że "komuś zależeło na klasie mikro, więc zrobił to kosztem 12". Poprostu zebrało się paru zawodników z takim modelami i w poprzednim sezonie startowali sobie - raz było ich więcej, raz mniej, ale byli!!! Natomiast klasę 12 w ubiegłym sezonie widziałem jeden, jedyny raz w Tarnowie i to chyba z przewagą zawodników z Ukrainy (żałuję, że wtedy nie oglądałem wyścigu, powiem szczerze, że zraziły mnie ich nieporcjonalne wymiary modeli, ale wiem żeby były bardzo szybki).
Zawodnic z 12 próbowali jeszcze zgłaszać się na inne zawody, ale było ich za mało Panowie, żeby bieg mógł się odbyć.
Tak więc reasumując, to Was jest za mało by wystartować, a nie opowiadajcie, że Wam klasę skasowano kosztem innej. Myślę, że każdy organizator, a i sędziowie nie mieli by nic przeciwko startom 12, gdyby byli chętni. Zbierzcie się do kupki (temat jest bardzo dobry) i zobaczcie ilu Was jest i czy jesteście zainteresowani ściganiem się na zawodach. Zaraz tu podniosą się glosy 10, że chcecie dodawać nowe klasy i jeszcze pewnie je dzielić na kategorie wiekowe! Nie przejmujcie się tym, jak będą chętni, możemy pomyśleć o zawodach tylko dla klas mikro (12, 18 on i off-road) żeby "nie przeszkadzać" poważnym modelom :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 12:45 pm 

My w klubie mamy kilka modeli i chętnych do startów w tej klasie.
Myślę że podział jaki proponuje Piotrek jest dobry i można spróbować startów w przyszłym sezonie halowym.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 1:52 pm 

Jestem za wznowieniem startów klasy 1/12 w zawodach, A nawet sam zastanowię się nad startami w tej klasie. Przecież trochę osób w Polsce startowało , Gdzie jesteście?????????????????????????????????????????

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 2:25 pm 

Ja jestem chetny do startowania. Model tez jakis bym mogl skombinowac..

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 2:48 pm 

Jeżeli piszecie poważnie to ja też mogę skombinować model

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 3:07 pm 

Ja niestety nie mam takiego modelu, ale oberwując ten temat widze, ze do startów w E-12 ponownie są chetni czołowi zawodnicy w kraju, którzy naprawde bardzo dobrze jeżdzą.
Jesli tak dalej pójdzie to znów 12-stki bedą bardzo prestiżową klasą!!!

Zawsze podziwiałem jazde zawodników w tej klasie i żal mi było, że ona wymarła.

Należy wszystko robić, aby spowrotem odrodzic te klase, bo tak jak Piotrek napisał - ta klasa jest rozgrywana na MŚ i ME, wiec pozwólmy naszym zawodnikom rozwijac sie w E-12.

pozdrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 3:20 pm 

Dodam jeszcze od siebie że byłbym za 4 celami. Zdecydowanie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 6:59 pm 

Panowie sam jezdze w klasie mikro ale mowilem juz swoim kolegom i powiem to glosno, wlasnie klasa E12 jest jedyna klasa dla ktorej moglbym zostawic mojego ukochanego mikrusa. widzialem w Tarnowie jak jezdza dwunastki i powiem szczerze, wedlug mnie nie ma nic lepszego, nawet moje ukochane mikro na bezszczotkowcu nie bedzie dawalo takiej frajdu jak dwunastka. Mowie zowu glosno, jezeli dojdzie do odrodzenia tej klasy i zacznie startowac regulanie kilka osobo to sie chyba zastanowie nas sprzedaz mojej dziesiatki xraya ktora dopiero co kupilem i wszeldbym rowniez w E12 to piekne modele, dla mnie napiekniejsze, ich szybkosc i zwrotnosc (z napedem tylko na tyl przeciez) jest po prostu genialna.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 7:11 pm 

klasa nie wymarla sama z siebie, na pierwszej eliminacji w lodzi wystartowala, mimo iz zostala ogloszona tylko tydzien przed zawodami.

Poaza tym jak mialem sie zglaszac na zawody w tarnowie ktore byly kolejne , to tej klasy nei bylo w formularzu ,, wiec niech nikt nie mowi ze nie przyjezdzalismy.

Ale zostawmy temat.

Chcemy jezdzic.
Na pierwsza eliminacje jestem gotow zagwarantowac ze z mojej stajni wystartuja 3 modele,, ( jakby ktos chcial model kupic tanio , to gwarantuje jakosc mistrza polski za malutkie pieniadze)

Poza tym , ciesze sie entuzjazme roznych osob. Ale e12 to ciezka klasa,, szybka bardzo.
to ze komus podobalo sie jak jezdzili Tymi modelami zawodnicy w Tarnowie albo w Łodzi to wiedzcie ze ogladaliscie kistrzow Polski i Ukrainy.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 20, 2005 9:22 pm 

Piotr Blaze Blazucki napisał(a):
klasa nie wymarla sama z siebie, na pierwszej eliminacji w lodzi wystartowala, mimo iz zostala ogloszona tylko tydzien przed zawodami.

Poaza tym jak mialem sie zglaszac na zawody w tarnowie ktore byly kolejne , to tej klasy nei bylo w formularzu ,, wiec niech nikt nie mowi ze nie przyjezdzalismy.

Ale zostawmy temat.

Chcemy jezdzic.
Na pierwsza eliminacje jestem gotow zagwarantowac ze z mojej stajni wystartuja 3 modele,, ( jakby ktos chcial model kupic tanio , to gwarantuje jakosc mistrza polski za malutkie pieniadze)

Poza tym , ciesze sie entuzjazme roznych osob. Ale e12 to ciezka klasa,, szybka bardzo.
to ze komus podobalo sie jak jezdzili Tymi modelami zawodnicy w Tarnowie albo w Łodzi to wiedzcie ze ogladaliscie kistrzow Polski i Ukrainy.

co to znaczy za male pieniadze, bardzo je3stem ciekaw

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 21, 2005 12:16 am 

jestem za klasą 1/12, bede jednym z pierwszych ktorzy rzuca sie na tor tym modelem,zawsze chciałem miec dwunastke... prawda Łukasz ?
Piotrek, na mnie mozesz liczyć ,zreszta na temat dwunastek juz raz na zawodach rozmawialismy.Co do podziału na klase z 4 i 6 celami sie nie wypowiadam,zostawiam to zawodnikom doświadczonym ktorzy juz niejedne pianki zjechali na dywanie ,niech oni zadecyduja ktora wersja bedzie bardziej odpowiednia.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 21, 2005 8:06 pm 

Proponuje 4 cell mod
( jak efra i ifmar) oraz 6 cell stock 27 zwoi ( jak nasze dtm ) wtedy zawodnicy z klasy dtm beda mogli uzywac tu stare silniki bez dodatkowych wydatkow.

Tanio tzn za 200 zl moge odsprzedac model z duza iloscia nowych koł i czesci zapasowych . to chyba tanieo, zwlaszcza jak jeden komplet opon nowych kosztuje okolo 50 zl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona