Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 3:54 pm

Autor
PostNapisane: Pn wrz 19, 2005 2:11 pm 

Witam
Jestem poczatkujący. Zastanawiam się dlaczego Hpi Rush Evo RTR jest taki niedoceniany?? Wydawać by sie mogło że jest to bardzo dobry wybór dla poczatkującego który chce zaczać z nitro. Prawie to samo co Hpi mt2 a 300zł w kieszeni. Czy miał go ktoś ?? , jakie są o nim opinie?? . Proszę o info na temat tego modelu.

P.S.
Jakby ktoś nie wiedział skąd ta cena to w sklepie hpi w lewym dolnym rogu jest cennik. Wystarczy go sciągnać i 1487 wiersz to ta pozycja. Dzwoniłem do Hpi dziś i dowiedziałem sie że można go zamówić i będzie w połowie października. Ja Zamówiłem :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 19, 2005 3:13 pm 

mt2 ma napęd na 4 koła a rush evo tylko na 2 8)

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 19, 2005 3:22 pm 

qumasz napisał(a):
mt2 ma napęd na 4 koła a rush evo tylko na 2 8)

Tak to wiem. Wydaje mi się że w takim modelu jak mt2 który nie jest raczej na cięzki teren z uwagi na swoje zawieszenie , napęd na dwie osie jest zbędny. Może się myle ale wydaje mi się że w takim modelu bardziej emocjonująco bedzie sie śmigać z napędem tylko na tył (non stop bokiem :twisted: )

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 19, 2005 3:33 pm 

przy napedzie na 4 lapy MT2 mieli kolami caly czas-oczywiscie na piachu. Jesli bedziesz mial naped tylko na tyl beda duze problemy z jego przeniesieniem. Jesli tyl naped bylby taki dobry to po co robic drozsze 4-lapy?

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 19, 2005 4:13 pm 

Wiesz napęd na tył to nie jest chyba zbyt dobry wybór na początek. Prowadzenie takiego auta jest zdecydowanie trudniejsze (przynajmniej jest tak przy prawdziwych samochodach). Jakikolwiek niekontrolowany ruch i auto "ucieka". Napęd na 4 koła jest stabilniejszy, a prędkość maksymalna dla modelu rush i mt2 jest identyczna.

Poza tym jak będzie z częściami do tego modelu? Na polskiej stronie hpi nie widziałem opisu, w sklepie żadnej pozycji. Nie boisz się, że jak coś popsujesz to będziesz musiał czekać na części?

Poza tym jak patrze na zdjęcia to z mt2 ten model ma wspólny silnik...

NIe wiem, ale ja bym się zastanowił i chyba dołożył te 300 i miał coś z serwisem, jak już wydawać kupę kasy to lepiej dołożyć i mieć coś pewnego i sprawdzonego.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 19, 2005 7:56 pm 

Mam nadzieje że ten model się rozreklamuje i będzie więcej użytkowników a co za tym idzie dostęp do części lepszy. Raczej nie boje się napędu 2WD i wydaje mi się że z prowadzeniem nie bylo by tak źle. Jeżeli chodzi o dokładanie to wiem jak to jest dolożysz 300zł to sie zastanawiasz czy nie dolożyć 550zl to już bedzie savage 3.5 a jak dolożysz jeszcze......... i zatrzymasz sie na Savage SS