Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 6:45 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 10:47 am 

Mistrz Polski w kalsie IC 8 buggy - Norbert Omelańczuk - samochód GS Storm CL-1, silnik RB S7II, paliwo Runner Time TOP 25, opony GRP.

Gratulacje!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 1:10 pm 

czy to nie jest czasem jakas reklama ???
Gratulacje dla Norbertów (O i R), ale przeciez nie model wygrywa, tylko kierowca :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 7:54 pm 

Dołaczam sie do gratulacji
Dobra robota Panowie

P.S. E to nie jest reklama
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 9:31 pm 

Mistrzostwa Polski Tarnów: 1 miejsce Artur Groszkowski (X-RAY XB-8, paliwo TORNADO), 2 miejsce Arkadiusz Gajzler (X-RAY XB-8. paliwo TORNADO)

Ostatnio edytowano Śr wrz 14, 2005 1:37 pm przez Artur Groszkowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 13, 2005 9:38 pm 
-=ADA$=-

1 Silnik RB WS7-II
2 Silnik RB C5

Gratulacje zwyciezcom, gratulacje mistrzom,

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 5:50 am 

Norbertowi Omelańczukowi składam po raz drugi gratulacje,bardzo dobry kierowca z duzym bagażem dośwadczenia jak na ten wiek .
Paweł , BIERZEMY SIE DO ROBOTY OD NOWEGO SEZONU !

Ostatnio edytowano Śr wrz 14, 2005 12:33 pm przez Arkadiusz Gajzler, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 10:53 am 

Arkadiusz Gajzler napisał(a):
apropos , gdzie mozna pisac o recenzjach produktów ? bo widze ze chłopaki cos tam na wyżej naskrobali a ja mam do napisania kilka zdań na temat marki Mega :?

Jak to przeczytałem to mało ze stołka nie spadłem. Arek prosze Cię, pisz sobie o wszystkim tylko nie o silnikach, no chyba że ma być to poradnik jak szybko i skutecznie podregulować silnik tak aby ten nie wytrzymał dłużej jak 5 min.
Dla przypomnienia dodam, że Arek w tym sezonie zniszczył lub znacznie uszkodził pare silników w tym mój, Michała Zielińskiego i jeszcze pare innych.

Jak mój silnik wyleciał w powietrze to myślałem że poprostu było coś z nim nie tak bo przecież zawodnik, który startuje dłużej odemnie nie może się mylić i zna się na regulacji. A jednak co zawody słysze Gajzler regulował, Gajzler ustawiał, Gajzler dodykał i skwaszone miny zawodników, którzy właśnie pożegnali swój silnik. Już nawet jest takie powiedzonko magiczny termometr Gajzlera, który zawsze pokazuje idealną temperature pracy :D

Żeby było jasne to ja nie mam do Ciebie pretensji że puściłeś mi silnik z dymem, a mam wyłącznie do siebie że pozwoliłem Ci przy nim majstrować.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 10:59 am 

Maciej Bartoszek napisał(a):
Arkadiusz Gajzler napisał(a):
apropos , gdzie mozna pisac o recenzjach produktów ? bo widze ze chłopaki cos tam na wyżej naskrobali a ja mam do napisania kilka zdań na temat marki Mega :?

Jak to przeczytałem to mało ze stołka nie spadłem. Arek prosze Cię, pisz sobie o wszystkim tylko nie o silnikach, no chyba że ma być to poradnik jak szybko i skutecznie podregulować silnik tak aby ten nie wytrzymał dłużej jak 5 min.
Dla przypomnienia dodam, że Arek w tym sezonie zniszczył lub znacznie uszkodził pare silników w tym mój, Michała Zielińskiego i jeszcze pare innych.

Jak mój silnik wyleciał w powietrze to myślałem że poprostu było coś z nim nie tak bo przecież zawodnik, który startuje dłużej odemnie nie może się mylić i zna się na regulacji. A jednak co zawody słysze Gajzler regulował, Gajzler ustawiał, Gajzler dodykał i skwaszone miny zawodników, którzy właśnie pożegnali swój silnik. Już nawet jest takie powiedzonko magiczny termometr Gajzlera, który zawsze pokazuje idealną temperature pracy :D

Żeby było jasne to ja nie mam do Ciebie pretensji że puściłeś mi silnik z dymem, a mam wyłącznie do siebie że pozwoliłem Ci przy nim majstrować.

Tak? Arek juz dlugo ustawia moje silniki i dzieki temu ze wkoncu ustawil mi mojego dostalem sie do finalu z wynikiem 13 kolek - silnik byl bardzo dobrze ustawiony. Wiec prosze cie... takie posty wez sobie... hehe :)

Zeby nie bylo ze niewiadomo kto pisze...
RAFLEE!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 11:32 am 

[quote="Maciej Bartoszek]

Żeby było jasne to ja nie mam do Ciebie pretensji że puściłeś mi silnik z dymem, a mam wyłącznie do siebie że pozwoliłem Ci przy nim majstrować.[/quote]

Masz błędne informacje przyjacielu
-po pierwsze, silnika Zielińskiego nie dotykałem i wywołuje go tutaj do tablicy niech sie wypowie oficjalnie na forum jak to było z tym jego Sirio ze sie rozsypało (oczywiście tez nie dotarte tak jak twoje kolego)
-po drugie,napisz oficjalnie komu regulowałem jeszcze silnik a poźniej miał skwaszoną mine
-po trzecie,widze ze nadal mało wiesz na temat silników skoro sądzisz ze tylko temperatura je niszczy

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 11:55 am 

Po pierwsze gratuluje wszystkim finalistom oraz Norbertowi za zdobycie tytułu Mistrza. BRAWO
Co do reklamy -każda jest dobra jeśli działa :D .
Mam nadzieje że Norbert i jego koledzy z teamu przyjadą do Rzeszowa pokazać jaki jest to piękny sport .Zapraszam.
Co do Arka to powiem tylko tyle ,że między innymi dzięki niemu jeżdżę i wiem parę rzeczy na temat silników i modeli .Ja dopiero zaczynam jeździć ale dzięki niektórym już dużo wiem. Dzięki Arek i tym ,którzy mi pomagali (Adaś ,Tomalo ,Rafał) . Ustawił mój i do tej pory jeżdżę. Swoją drogą przed regulacją na ostro trzeba je dobrze dotrzeć (co niektórzy się o tym przekonali na własnej skórze-szkoda że tak późno ale człowiek uczy się na błędach).Zresztą ja też.
Jeszcze ras gratulacje.
No i zapowiada się że przyszły sezon będzie bardzo ciekawy

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 12:10 pm 

Powiedz mi na jakiej podstawie Twoja ekspertyza taka wnikliwa jest ?? że twierdzisz że mój sirio nie dotarty był ??
Ja mogę powiedzieć tylko tyle, nawet przyjmując to że twierdzisz że ja się słabo znam na silnikach to wiem że:
- nie kręci się przy silniku jak jest zimny
- nie butuje się go jak jest zimny.
Ty wziołeś się za regulacje mojego silnika po tym jak zrobiłem jedno okrążenie w żółwim tępie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 12:18 pm 

Maciej Bartoszek napisał(a):
Powiedz mi na jakiej podstawie Twoja ekspertyza taka wnikliwa jest ?? że twierdzisz że mój sirio nie dotarty był ??
Ja mogę powiedzieć tylko tyle, nawet przyjmując to że twierdzisz że ja się słabo znam na silnikach to wiem że:
- nie kręci się przy silniku jak jest zimny
- nie butuje się go jak jest zimny.
Ty wziołeś się za regulacje mojego silnika po tym jak zrobiłem jedno okrążenie w żółwim tępie.

i to był mój bład który bedę pamiętał do końca życia... a czy to było po jednym kółku czy po trzech to nie ma znaczenia dzisiaj,ja tez nie pamiętam wszystkiego , ale pamietam to ze chwialiłeś sie sam na forum ze motor wypalił 2 litry czy jakos tak

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 1:14 pm 

Po pierwsze nie przez Arka zajechało mi się sirio tylko przez to że po 2.5 litrach myślałem że już jest dotartne niestety myliłem się. Co do ustaiania arka to nie mam zastrzerzeń i raczej to nie wysadza dobrych silników :D
Dzięki Arkowi i Arturowi wogóle wiem jak powinno sie ustawiać silniki

Ostatnio edytowano Śr wrz 14, 2005 2:09 pm przez Michał Zieliński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 1:25 pm 

Michał Zieliński napisał(a):
Po pierwsze nie przez Arka zajechało mi się sirio tylko przez to że po 2.5 litrach myślałem że już jest dotartne niestety myliłem się. Co do ustaiania arka to nie mam zastrzerzeń i raczej to nie wysadza dobrych silników :D
Dzięki aroki i Arturowi wogóle wiem jak powinno sie ustawiać silniki

Proszę nie mieszać mnie do tego interesu.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 14, 2005 2:03 pm 

Panie Arkadiuszu nie ładnie jest się wycofywać ze słów wcześniej napisanych.

Ja wiem, że jak się stanie wkońcu na pudle to może być chwila euforii oraz samozachwytu. Tym bardziej doznanie jest większe jak w ciągu całego sezonu nie kończy się ani jednej eliminacji a tutaj trach, nie dość że udało się wejść do finału, to udało się go jeszcze skończyć na dobrym miejscu. Ale nie oznacza to że nagle jest się wielką wyrocznią i można się wypowiedzieć na każdy temat. Jak to mawiają jedna jaskółka wiosny nie czyni.

Bardzo łatwo wywrzeć wrażenie na młodych zawodnikach, niestety starsi nie są już tak łatwowierni, żeby nie powiedzieć naiwni.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona