Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr cze 10, 2026 9:41 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr sie 24, 2005 11:05 pm 

Chcialbym wszystkich przestrzec przed niejakim Marcinem, jego nick na tym forum to rcmania. Miesiac temu wymienilem sie z nim Savage 25 na RS4 3 evo z silnikiem Epic18, jak sie zarzekal z modelem jest wszystko ok, ma 3 miesiace i doskonale jezdzi. Teraz UWAGA. Model lekko mial 5 miesiecy, loze silnika bylo rypane ze pozal sie boze, zamiast srub M5 byly tam wkrecone jakies blachowkrety, przez ktore zrypaly mi sie 3 zebatki odbierajace i dwa ataki, poniewaz silnik latal jak pies za ogonem. Na dodatek silnik po rozebraniu w srodku okazal sie niezle zniszczony, a tylny dyferencjal nadawal sie do wymiany. Wszytsko to zostalo odkryte dopiero dzis, poniewaz model zostal zaniesiony do kslepu na Bitwy Warszawskiej gdzie pan Rysiek przeprowadzil ogledziny. Łaczna cena kosztow jakie musiale mwlozyc w ten model przez tego mlodego lebka od ktorego kupilem model to przeszlo 200zl, a wyjezdzilem nim zaledwie pol litra paliwa. Aha i wspanialomyslny Marcin na dodatek klamal ze w pan Rysiek mu powiedzial ze zebatka musi byc wytarta i ze te sruby ktorymi silnik jest przykrecony sa orginalnymi srubami i tak powinno byc jak jest. Takze drodzy koledzy i kolezanki strzezcie sie tego dzieciaka. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 7:14 am 

A jak się z nim wymieniałeś? Osobiście?

pozdro, Paweł

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 8:51 am 

tak wymienialem sie z nim osobiscie pod sklepem na Bitwy. Nie mow mi teraz tylko ze moglem zobaczyc co jak wyglada, bo po pierwsze, jego matka gadala caly czas " szybko szybko bo sie spiesze", a po drugie pzeciez nie bede rozkrecal modelu na czesci peirwsze zeby zobaczyc kkazda srubke. Silnik palil ladnie, zebatek nie sprawdzalem, co bylo moim bledem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 9:31 am 

a najfajnieszje jest to ze zeby w takiej sytuacji dochodzic zwrotów jakis to trzeba udowodnic ze sprzedajacy/wymieniający zdawał sobie sprawę z wad jakie posiada model. A wogóle to żeby zacząc o czym kolwiek mysleć to trzeba udowodnić ze z nim się wymieniłes na modele.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 3:52 pm 

co do wymiany z nim toakurat mam swiadka na to i to nie tylko jednego, bo takze 2 sooby ze skepu modelarskiego. Ogolnie chce od niego polowy kosztow naprawy modelu koszt calkowity to prawie 200zl, moze nie duzo ale dlamnie juz i tak sporo, ja w stosunku do niego bylem uczciwy

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 4:13 pm 

No to teraz możesz liczyć na dobrą wole tego chłopaka, albo jakos udowodnićze swiadomie sprzedął Ci model z wadami o których Cię nie poinformował...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 7:34 pm 

No to mnie zdołowaliście, bo właśnie chcę się z dominikiem314 wymienić z Tamiya XBG na Savage 25 po tuningu. Może macie z nim jakieś doświadczenie? jeżeli tak to piszcie.

pozdro, Paweł

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 7:38 pm 

najlepiej to spisac umowę, w której opiszecie stan obu pojazdów. I potem nie beidze problemu jeśli nastąpi przykra niespodzianka...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 25, 2005 7:43 pm 

albo najlepiej poprostu pójść do jakiegoś serwidu albo coś gdzie by zbadali oba autka i powiedzieli w jakim sa stanie :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 26, 2005 8:27 am 

Eras21 napisał(a):
albo najlepiej poprostu pójść do jakiegoś serwidu albo coś gdzie by zbadali oba autka i powiedzieli w jakim sa stanie :)

no tak - przeca każde dziecko wie, że w każdym mieście i w każdej wsi jest przynajmniej z 5 takich "serwidów" - ja proponuję iść co najmniej do dwóch, żeby mieć większą pewność :wink:

co do tematu głównego, mam taki komentarz: widziały gały co brały? jak udowodnisz, że to nie ty sam doprowadziłeś ten model do stanu w jakim jest już po tym, jak go kupiłeś? co innego gdybyś kupował przez internet i stan faktyczny nie zgadzałby się z opisem... wtedy mógłbyś zarzucać oszustwo, ale jeśli przed zakupem (zamianą) obejrzałeś model i pasował ci - no to sorry...

moja rada - jak się nie znasz - kupowuj albo nowe, albo od poważnych ludzi, albo idzie się z kimś, kto ma jakieś pojęcie, a jak się znasz to sam jesteś w stanie ocenić model - w obydwu przypadkach zakupu dokonujesz na własne ryzyko...

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 26, 2005 9:01 am 

Taka sie caly czas zastanawiam co autor tego tematu chcial osiagnac przez napisanie go? Caly czas chcialem go zablokowac, ale czekalem na to, ze moze druga strona sie wypowie, ale nic. Z checial zamknalbym ten temat, ale moze go jednak zostawic dla potomnych. W koncu to dobra przestroga, nie przed oszustami, ale przed tym by najpierw cos dobrze sprawdzic zanim kupisz/wymienisz sie. Co z tego, ze mama tego chlopaka sie spieszyla? Albo robimy powaznie interesy albo do wiezienia, tzn do widzenia;). Teraz to juz "musztarda po obiedzie" bo Kamil, sam sie w to wpakowales i teraz nie udowodnisz, ze to bylo spowodowane zlym uzytkowaniem modelu przez poprzedniego wlasciciela. I na koniec takie male pytanko: Nie zauwazyles po pierwszej zjechanej zebatce, ze cos nie gra? A jesli zauwazyles to po jakiego grzyba dalej rozwalales ten model? Wtedy to moze Twoje pretensje mialyby sens, ale teraz?

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 26, 2005 10:28 am 

i tak masz szczescie ze jest z tego samego miasta co TY. Ciesz sie ze nei byl z drugiego konca Polski bo wtedy bys nic nie mogl zrobic. A tak to mozesz go gdzies dorwac i pogadac z nim.

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 26, 2005 12:09 pm 

"...dorwać..." - oby dialog pomógł :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 26, 2005 12:44 pm 

dorwać nie chodizlo mi o dorwać i policzyc zęby, tylko dorwać (spotkac :mrgreen: )

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 26, 2005 2:47 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):
no tak - przeca każde dziecko wie, że w każdym mieście i w każdej wsi jest przynajmniej z 5 takich "serwidów" - ja proponuję iść co najmniej do dwóch, żeby mieć większą pewność :wink:

co do tematu głównego, mam taki komentarz: widziały gały co brały? jak udowodnisz, że to nie ty sam doprowadziłeś ten model do stanu w jakim jest już po tym, jak go kupiłeś? co innego gdybyś kupował przez internet i stan faktyczny nie zgadzałby się z opisem... wtedy mógłbyś zarzucać oszustwo, ale jeśli przed zakupem (zamianą) obejrzałeś model i pasował ci - no to sorry...

moja rada - jak się nie znasz - kupowuj albo nowe, albo od poważnych ludzi, albo idzie się z kimś, kto ma jakieś pojęcie, a jak się znasz to sam jesteś w stanie ocenić model - w obydwu przypadkach zakupu dokonujesz na własne ryzyko...

dobrze napisane [ok]

p.s
Rafał zadzialaj w sprawie tej o ktorej Ci na priv napisałem.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona