Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 7:02 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 1:19 pm 

ROJNA napisał(a):
Tak, w pierwszej 12 jest model firmy Rock Concepts, wyposazony w skrzynie i silnik z modeli Savage :wink:

I kilka innych elementow ..
ROJNA napisał(a):
Widze ze temat SAVAGE traktujesz bardzo osobiscie i z tego powodu nie widze sensu dalszej rozmowy w tym temacie, bo nie widzisc nic wiecej poza Savagem, jest to TWOIM zdaniem najlepszy model na swiecie, OK jest to TWOJE zdanie.

Po prostu zwracam uwage na to ze jednak savage jest w czolowce
sam rozpoczoles slepy atak na ten model... . Powedzmy sobie szczerze ze modele na samej gorze nie sa modelami prosto z pudeleczka. (Rock Concepts robi rame i shock towerki do savaga )
Twierdze ze jest duzo lepszych monsterow z pudelka do scigania chociazby REVO , MGT , TNX ale dostep do czesci zapasowych jest dosc ograniczony w Polsce dlatego nie ma ich w czolowce i dlatego panuje jak to okreslasz savage mania . Pisanie ze nic nie widze oprocz savaga jest dziecinne z Twojej strony bo wczesniej napisalem ze ten monster z pudla nie jest najlepszy do scigania (wymaga sporych nakladow zeby rownozednie walczyc np z tnx-em).

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 1:38 pm 

W wynikach jest podany jako ROCK CONCEPTS. ( wg. XTREME RC CARS )

Czyli twoim zdaniem jezeli zamontujemy silnik i skrzynie z HUMMERA do TARPANA bedziemy jezdzic HUMMEREM :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 2:22 pm 

Pytanie jeszcze ile modeli Savage startowało ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 4:12 pm 

ROJNA napisał(a):
Czyli twoim zdaniem jezeli zamontujemy silnik i skrzynie z HUMMERA do TARPANA bedziemy jezdzic HUMMEREM :lol:

Ta rozmowa zaczyna zmierzać w złym kierunku i powoli gubie sens tego posta. Równie dobrze można powiedzieć, że jak zamontuje koła z ferrari do malucha to będziemy jeździć ferrari. Przy takim myśleniu to żadne Revo z tego rankingu nie powinno się Revo nazywać bo przecież to ma koła Pro-Line. Od początku odbieram ten post jako zrobienie pośmiewiska nie z modelu HPI Savage lecz pośmiewiska z ludzi, którzy nim jeżdzą. Skoro w stanach "wszyscy" jeżdzą Revo LST ... a w polsce nie to znaczy, że każdy użytkownik Savage to jest jakiś niedorozwinięty ?? Bo jak takiego badziewie może używać ?? Model jaki jest każdy widzi i każdy świadomie lub mniej świadomie wybiera model, którym będzie chciał jeździć. Dla mnie dalsza polemika jest bezsensowna dlatego, że na chwile obecną nie możemy sobie porównywać realii panujących w stanach z realiami panującym u nas. Zamiast zaczynać od modeli to może zacznijmy od torów, przygotowania zaplecza technicznego. Jak już będziemy mieli solidne tory to modele zweryfikują się same.
A co do jazdy to wydawało mi się, że Ty Grzegorz będziesz jakąś solidną konkurencją na torze a jedyne co widziałem to brak większej kontroli nad modelem. I jakoś te "daremne" Savage potrafiły objechać to "cudne" Revo i S-Maxxa.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 4:44 pm 

Maciej Bartoszek napisał(a):
Równie dobrze można powiedzieć, że jak zamontuje koła z ferrari do malucha to będziemy jeździć ferrari. Przy takim myśleniu to żadne Revo z tego rankingu nie powinno się Revo nazywać bo przecież to ma koła Pro-Line. I jakoś te "daremne" Savage potrafiły objechać to "cudne" Revo i S-Maxxa.

Zmiana podwozia w modelu jest zmaina konstrukcyjna :wink: a zmian kol nie zmienia konstrukcyjnie modelu. :!:

Cytuj:
I jakoś te "daremne" Savage potrafiły objechać to "cudne" Revo i S-Maxxa.

Modelem REVO startowal 10 letni dzieciak ktory pierwszy raz startowal w klasie MT, a posiadaczem REVO byl zaledwie 2 tygodnie. A do finalu zakwalifikowal sie na 6 pozycji modelem wyciagnietym z pudelka, podczas jazdy treningowej przed finalem zajol 2 miesce. Gdyby nie awaria zasilania na poczatku finalu, w ktorej starcil niecale 10 minut to nie wiadoma jak by sie wyscig potoczyl, i tak zajol 6 miejsce, 10 letni dzieciak, modelem z pudelka :wink: Ja pojecham w roli mechanika, a s-maxa mialem ze soba dla czystej zabawy :wink:

W desperacji probojecie wszelkich chwytow aby udowodnic wyzszosc Savage nad innymi, a sam mimo ze jestes posiadaczem Savage, startujesz modelem TRUGGI, jedynym w Polsce, modelem ktory jest niezgodny z przepisami MT.

Temat byl sprawozdaniem z PROLINE CHALLANGE 2005, a temat wyszosci Savage nad innym modelami sami wywolaliscie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 4:58 pm 

ROJNA napisał(a):
Modelem REVO startowal 10 letni dzieciak ktory pierwszy raz startowal w klasie MT, a posiadaczem REVO byl zaledwie 2 tygodnie. A do finalu zakwalifikowal sie na 6 pozycji modelem wyciagnietym z pudelka, podczas jazdy treningowej przed finalem zajol 2 miesce. Gdyby nie awaria zasilania na poczatku finalu, w ktorej starcil niecale 10 minut to nie wiadoma jak by sie wyscig potoczyl, i tak zajol 6 miejsce, 10 letni dzieciak, modelem z pudelka :wink:

No ten dzieciak fajnie jeździł a blokował coniemiara :wink:

ROJNA napisał(a):
W desperacji probojecie wszelkich chwytow aby udowodnic wyzszosc Savage nad innymi

No właśnie sęk w tym, że to Ty naśmiewasz się z tego modelu.
Przeczytaj dokładnie czy w którym kolwiek poście napisałem, że Sav jest lepszy od jakiegoś innego modelu ??
ROJNA napisał(a):
a sam mimo ze jestes posiadaczem Savage, startujesz modelem TRUGGI, jedynym w Polsce, modelem ktory jest niezgodny z przepisami MT.

Prosze pokaż mi przepisy MT obowiązujące w Polsce
I dla ścisłości to nie jest TRUGGI tylko jak już mamy to po imieniu nazywać to jest TRUGGY, notabene na stronie producenta jest określony jako MT tutaj link http://www.gsracing.com/web/page.asp?pg ... 57&id=2762

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 5:29 pm 

Cytuj:
No ten dzieciak fajnie jeździł a blokował coniemiara

:lol: :lol: :lol: to skoro byl wolniejszy i blokowal, dlaczego go poprostu nie wyprzedzano :?: bo co niby mial zrobic ?? zjechac na bok i poczekac :lol:

Cytuj:
No właśnie sęk w tym, że to Ty naśmiewasz się z tego modelu.

moim zdaniem Savage jest modelem do zabawy przed domem, jego konstrukcja sie nie nadaje do powaznego scigania sie na zawodach, ale to nie oznacza ze sie "nasmiewam" :wink: kazdy ma prawo do wlasnego zdania :idea:

Cytuj:
Prosze pokaż mi przepisy MT obowiązujące w Polsce

Skoro nie ma przepisow do danej klasy to jakim prawem moga sie odbyc MP ?? Dana klase tworza przepisy, jezeli nie ma przepisow to nie ma klasy, a wiec i nie ma MP.

Tak jak pisalem wczesniej, W desperacji probojecie wszelkich chwytow.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 6:08 pm 

ROJNA napisał(a):
to skoro byl wolniejszy i blokowal, dlaczego go poprostu nie wyprzedzano :?:
przeczytaj co napisaleś. Jeśli ktoś blokuje to jak go wyprzedzić??

ROJNA napisał(a):
bo co niby mial zrobic ?? zjechac na bok i poczekac :lol:
dokładnie tak :!:
po pierwsze to chłopak zajeżdzał, jest młody i można mu wybaczyć, że o tym nie wiedział, ale Ty już powinieneś wiedzieć, że kultura tego wymaga, że zawodnik wolniejszy robi miejsce dla szybszego.

ROJNA napisał(a):
Skoro nie ma przepisow do danej klasy to jakim prawem moga sie odbyc MP ?? Dana klase tworza przepisy, jezeli nie ma przepisow to nie ma klasy, a wiec i nie ma MP.
nie ma przepisów bo to klasa promocyjna.

Cytat z pierwszego Twojego postu:
ROJNA napisał(a):
A co sie stalo z HPI Savage ?? czyzby tylku u nas w polsce panowala Savage Mania ??? czy najlepsi na swiecie cos wiedza co my nie wiemy ??
od samego początku temat ten był zaczepka w stronę posiadaczy savów.

ROJNA napisał(a):
jak narazie to wiekszosc z was ( ale nie wszyscy ) walczycie o przetrwanie na torze a nie o wyniki
sam nie dojechałeś do mety i na swojej skórze przekonałeś się, że jeśli nie ma dostępu części zapasowych to nie ma mowy o ściganiu się. Gdy pojechałem na pierwsze zawody, nie było jeszcze poważnego zaopatrzenia na zawodach w części hpi. miałem ze sobą wiele części zamiennych do sava, ale to była poważna inwestycja i ściganie wychodziło dużo droższe. Na szczęście przez te kilka miesięcy rynek się rozwinął, a na zawodach jak czegoś potrzebuje do sava to po prostu to kupuje w czasie zawodów.
Na szczęście nie mam takich problemów z zakupami częsci jak zawodnicy top stock, którzy są skazani na oglądanie pustych sklepów.

rcBziom [kropka] com [kropka] pl <- spotkania, filmy, zdjecia

Wyciąganie kasy za linki w podpisie do niekomercyjnej strony jest żałosne.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 7:13 pm 

Cytuj:
przeczytaj co napisaleś. Jeśli ktoś blokuje to jak go wyprzedzić??

blokowac oznacza specjalie zajezdzac droge, jezeli by blokowal to sedzia by nakazla zjazd na stop & go, ALE jezeli jechal wlasnym torem to juz inna sprawa, to skoro jestes lepszy to go wyprzedz.

Cytuj:
dokładnie tak
po pierwsze to chłopak zajeżdzał, jest młody i można mu wybaczyć, że o tym nie wiedział, ale Ty już powinieneś wiedzieć, że kultura tego wymaga, że zawodnik wolniejszy robi miejsce dla szybszego.

Ja wiem czego kultura na torze wymaga :wink: Ale moze lepiej jak by ten dzieciak nie startowal, bo wtedy by nie zajezdzal droge :lol:
Nie rozumiem waszego podejcia, nie jednemu staremu zawodnikowi dokopal ten dziciak modelem z pudelka wyciagnietym a WY juz szukacie pretekstu ze niby zajezdzal WAM wszystkim droge :lol:

Cytuj:
od samego początku temat ten był zaczepka w stronę posiadaczy savów.

temat od samego poczatku jest podaniem wynikow z Proline Challange, to ze tam niezakwalifikowal sie ani jeden HPI SAVAGE jest faktem, to nie moja wina ze WY macie z tym problem.
Prosze nie wmawiac mi ze sie nasmiewam z wlascicieli lub modeli savage, nie mam nic do wlascicieli modeli Savage, a swoje zdanie o tym modelu podalem w poscie wyzej.

Cytuj:
sam nie dojechałeś do mety i na swojej skórze .........

Tak jak pisalem wczesniej, W desperacji probojecie wszelkich chwytow. :lol:

Cytuj:
Na szczęście nie mam takich problemów z zakupami częsci jak zawodnicy top stock, którzy są skazani na oglądanie pustych sklepów.

Nie bardzo rozumiem do kogo i czego jest to zdanie skierowane ?? Nie przypominam abys startowal w tej klasie, rozumiem iz probojecie wszelkich atakow w obronie swoich modeli ale przedstawicielem TAMIYA na polske jest www.tamiya.pl wiec nadal nie wiem do kogo ta krytyke kierowales. Bycmoze przedstawiciel TAMIYA sie wypowie w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 7:40 pm 

Dajcie na luz, po cholere sie ciagle kłócicie, wiadomo ze Savage bedzie w PL popularny bo jest dobry dostep do czesci, gdyby inne firmy mialy swoje przedstawicielstwa w PL to bylo by inaczej.
Jeszcze raz.......... Dajcie na luz

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 7:50 pm 

Savage jest i bedzie popularny w PL i nie tylko, jest to bardzo dobrze sprzedajacy model na swiecie. Jest to dobry model do katowania pod domem i nie tylko.
ASSOCIATED juz ma przedsatwicielstwo w PL, a TRAXXAS z tego co mi wiadomo rusza w PL od poczatku roku :)

A wyniki PROLINE CHALLENGE sa jakie sa.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 9:03 pm 

kto jest przedstawicielem w Polsce firmy Associated????

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 9:54 pm 

ROJNA napisał(a):
Cytuj:
dokładnie tak

Ja wiem czego kultura na torze wymaga :wink: Ale moze lepiej jak by ten dzieciak nie startowal, bo wtedy by nie zajezdzal droge :lol:
Nie rozumiem waszego podejcia, nie jednemu staremu zawodnikowi dokopal ten dziciak modelem z pudelka wyciagnietym a WY juz szukacie pretekstu ze niby zajezdzal WAM wszystkim droge :lol:

Dokopał ?? W oficjalnym treningu byłem pierwszy, a w pierwszej eliminacji straciłem koło, jak bym nie pojechał w finale lub pojechał i skonczył po paru minutach to też byś twierdził, że dokopałem komuś ??
W zawodach jest raczej tak, że liczą się wyniki końcowe i nikogo nie interesują "piękne" katastrofy. Nie widziałem żeby ten młody chłopak znalazł się gdzieś w okolicach podium. A gdybanie co by było gdyby można sobie zostawić na pogawędke przy łowieniu ryb ;)

Jeszcze apropo zajeżdżania i własnego toru jazdy, rozumiem, że ktoś scina zakręty to ciężko jest go wyprzedzać po zewnętrznej, włąsny tor jazdy ok, ale jeżeli na prostej gdzie mogą jechać spokojnie w jednej linii 4 modele dochodze do kogoś a ten nagle wbija mi się przed zderzak to chyba nie można tego nazwać własnym torem jazdy. Co do sędziego to też nie jest wszędzie i nie jest w stanie wychwycić każdego zajechania, bądź ścinania toru, sędzia jest sam a modeli jest 10 więc motyw ze stop&go też można między bajki włożyć.

Jak by na to nie patrzeć to w chwili obecnej, KAŻDA jakakolwiek uwaga w Twoim kierunku będzie kwitowana "w desperacji próbujecie ..." a ja zapytam jaka to jest desperacja i przed czym próbujemy się bronić ??
I Twoja postawa przyjechałem na zawody, żeby się pobawić, a niby po co my przyjechaliśmy ?? po to żeby się na noże ciąć ?? Trzeba nauczyć się znośić porażki.

Tego posta można także odebrać jak jakąś zawiść, zazdrość czy jakąkolwiek nieumiejętność spełnienia się. Z tego co pamiętam to był kiedyś dystrybutor HPI w Polsce i jakoś to ciągle towaru brakowało, pojawiały się kolejne nie spełnione obietnice. A teraz prosze jest przedstawiciel, są części, sprzedają się modele ba nawet organizują swoje zawody z ciekawymi nagrodami. Może to tutaj o to chodzi w tym wszystkim, że ktoś jednak pokazał, że da się, że można.
Jeżeli chodzi tylko i wyłącznie o niezaspokojone ambicje to skończmy tą dyskusje.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 10:02 pm 

No właśnie kto jest przedstawicielem ASSO z tego co pamietam a było to kilka lat temy miałeś takie przedstawicielstwo ale teraz go nie masz , przedstwiciel jest osoba która ma cześci do modelu i która rozpowszechnia daną firmę, kto rozpowszechnia Asso ? bo ja nie znam takiej osoby

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 09, 2005 10:37 pm 

Cytuj:
Dokopał ?? W oficjalnym treningu byłem pierwszy.......

zajol 6 miejsce, wiec nie byl ostatni, czyli nie jednemu staremu zawodnikowi dokopal, czy dalej czegos nie rozumiesz ????
Cytuj:
Jeszcze apropo zajeżdżania .......

nie jezdzisz sam po torze, zawsze jest konkurencja i musisz sie z nia liczyc, a jezeli myslisz ze kazdy bedzie ci zjezdzac z drogi, to zle trafiles, propnuje cie klase EB, tam sie samemu jezdzilo po torze
Cytuj:
Jak by na to nie patrzeć to w chwili obecnej........

podalem wyniki z zawodow, to wy zrobiliscie z tego tematu awanture ze 10 letni dzieciak zajezdzal wam droge, i ze Savage jest najlepszym modelem na zawody. Proponuje wycieczke do okulisty, bo jak napisalem wczesniej pojechalem na zawody jako mechanik, a s-maxxa mialem do zabawy, jedyna porazka to awaria zasilania u tego 10 letniego dzieciaka.
Cytuj:
Tego posta można także odebrać jak jakąś zawiść.....

A co to ma wspolnego z tematem ?? ale skoro pytasz to odpowiem, przedstawicielem bylem jak HPI bylo w USA, w momencie utworzenia HPI Europe zrezgnowalem z przedstawicielstwa tej firmy z powodu polityki cenowej. Nadal sprzedaje produkty HPI i nie mam zamiaru przestawac.
Twoje zazuty sa corza smiesniejsze, juz nie mowiac o tym ze temat calkowicie odbiegl od tematu, teraz przeszkadza wam dzieciak 10 letni ktory na zawody przyjechal modelem REVO z pudelka i dokopal nie jednemy zawodnikowi. Moze mial za dluga antene, albo za duze buty :lol: Taki mistrz jak ty nie powinien miec problemu z wyprzedzeniem 10 letniego dzieciaka ktory sledzi weza po prostej jak to stwierdziles, ale dziwi mnie to ze ten dziciak starcil prawie 10 minut wyscigu przy naprawie zasilania, jezdzil najwolniej sledzac weza po torze a i tak byl 6 :lol: :lol: :lol:

Ostatnio edytowano Śr sie 10, 2005 12:58 pm przez ROJNA, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona