Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 11:24 pm

Autor
PostNapisane: Wt lip 19, 2005 7:21 pm 

Witam, szukam kogoś kto mi podpowie w jaki sposób można odpalić silnik NOVAROSSI REX Race PR-21 R, Silnik ten nie jest przystosowany ani pod pull start ani też pod roto start, po rozebraniu tylnej ścianki nie widać tam aby był przystosowany pod jakikolwiek sposób odpalenia, nie wiem co z tym zrobić, a szkoda jak widze że sie taki fajny tłok marnuje zamiest kręcić obroty, tu można zobaczyć strone firmową tego silnika: http://www.novarossi.com/eng/motori_index.htm#
jedyny sposób jaki mi przychodzi do głowy to roto start na przednią śrubę która jest wkęcona z przodu wału, ale to chyba nie tak powinno się odpalać tym bardziej iż po zamontowaniu go w autku nie ma tam dostępu, sam ten silnik kupiłem na zagranicznej aukcji przez znajomego, tak że nawet nie mogę zapytać poprzedniego właściciela jak on sobie z tym radził.

z góry dziękuje za pomoc, m.

:evil: :?: :twisted:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 19, 2005 7:24 pm 

z tego co wiem do tego potzrebujesz startera. Czyli czegos takiego, ze stawiasz model na to i to daje jakby buta. Cos wrodzaju odpalania duzego samochodu na pych.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 19, 2005 8:28 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
potrzebujesz starter boxa czyli coś takiego http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XCLD9&P=ML niekoniecznie ten... w zależności czy jest to on-road czy off-road startery są inne choć są też uniwersalne

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 19, 2005 9:35 pm 

Wielkie dzięki, w życiu bym nie przypuszczał że takie (cuś) istnieje, szkoda tylko że ten kto silnik sprzedawał nie wspomniał o tym, za cene silnika plus sterter to bym miał nowego Sirio z roto startem, zresztą już sie nauczyłem żeby nic w ciemno a tym bardziej używanego nie kupować bo ciężko liczyć na uczciwość sprzedających, nawet ostatnio kupiłem na allegro model samolotu w którym po starcie urwały się skrzydła (dwupłatowiec) model był ręcznej produkcji bardzo zresztą lipnej a sprzedający ze 100 pozytywami napisał że to z zestawu, szkoda tylko Tych kórzy faktycznie sprzedają towar OK, jeszcze raz dzięki za info, pozdro m.