Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 19, 2026 9:54 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lip 16, 2005 12:31 am 

I to ostatnie zdanie nastaraja optymistycznie!
To co - kto robi zrzutkę?
PREMIERA M18T w ZGIERZU!

pozdrawiam wszystkich niekrzyczących.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lip 18, 2005 11:53 am 

Witam.
Ja muszę już otwarcie powiedzieć, że chcę się oficjalnie wypisać z listy chętnych do pchełek załatwianych przez to forum.
Dostałem konkurencyjną ofertę, pewną czasowo i cenowo.
W każdym razie dziękuję i przepraszam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 12:07 pm 

Jezeli do 21,07,05 nie bedzie chetnych na 30 pchelek, niestety bede zmuszony odwolac swoja propozycje.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 1:42 pm 

Czytam i nie wiem co o tym myśleć. Jest 50 chętnych na indywidualne pchełki, które nie wiadomo kiedy będą, jest konkretna propozycja Grześka do załatwienia tej sprawy - a tu odzew MARNY!!!
To tak naprawdę - kto jest zainteresowany kupnem indywidualnej pchełki? a może Ci zapisani nie czytają wogóle form? Coś mi sie zdaje, że Ci ktorzy będą chcieli mieć pchełki osobiste poprostu załatwią sobie je sami... a sądziłem, że możemy zebrać się do "kupy" i załatwić coś w normalny sposób...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 1:56 pm 

Krzysztof Rafalski napisał(a):
Czytam i nie wiem co o tym myśleć. Jest 50 chętnych na indywidualne pchełki, które nie wiadomo kiedy będą, jest konkretna propozycja Grześka do załatwienia tej sprawy - a tu odzew MARNY!!!
To tak naprawdę - kto jest zainteresowany kupnem indywidualnej pchełki? a może Ci zapisani nie czytają wogóle form? Coś mi sie zdaje, że Ci ktorzy będą chcieli mieć pchełki osobiste poprostu załatwią sobie je sami... a sądziłem, że możemy zebrać się do "kupy" i załatwić coś w normalny sposób...

Witam,

A moze wiekszosc z tych co sie zapisali na liste LOK-u mysli ze tam bedzie taniej.
Powiedziano im ze beda placic 62 euro (62x4.18=259zl) a tu jakis "kapitalista :) " chce z nich wyludzic 350 zl za to samo.

Pozdrowienia,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 2:02 pm 

zebrać się do "kupy" i załatwić coś w normalny sposób...

problem jest taki, że zrobiło się kilka "kup"...

była lista Marcina, na której było grubo powyżej magicznej liczby 30, ale oczywiście komuś nie pasowało, że za długo musiał czekać i musiała powstać druga lista - tymczasem chyba jeszcze nie ma nawet nowego AMBrc - do czego więc tu taki dziki pęd???
"kupą" panowie? nie, moim zdaniem lepiej głową..., bo inaczej - dopiero będzie "kupa".....

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 2:04 pm 

Kupa to będzie wtedy, gdy LOK nie kupi nowego dekodera, bo wtedy mnie szarpnie 1600 Euro.

Pozdrawiam wszystkich "breloczkowców".

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 2:09 pm 

"kupa" bedzie jak z pierwszej listy bedzie zamowienie gotowe 2 tygodnie przed zawodami, a AMB powie ze zamowienia powyzej 50 pchelek sa realizowane do 3 tygodni.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 2:36 pm 

Rafał, ja to zrozumiałem tak:
LOK zamówił AMB, będzie (teraz to już lada chwila) za 30 dni. Przyjdzie bez pchełek. Zrobiono listę chętnych. LOK być może zamówi, jak dostanie AMB. Znowu czekamy, czekamy... A obiecano nam, że niedługo będziemy startować na "nowym".
Nie było jasnych i konkretnych wyjaśnien, zebrano listę chętnych i NIC - stąd mój temat.
Wydawało mi się, że skoro nikt nic w tym temacie nie robi, to może warto "wziąć inicjatywę w swoje ręce" - i tu propozycja konkretna Grześka - możemy mieć sprawę załatwioną. szybko i sprawnie.
Przypomnijmy tylko, że cena 62 Euro (ta proponowana przez LOK) to cena netto bez VAT, jeszcze jakiś transport.

No i KUPA to będzie wtedy, gdy LOK (jak zresztą już obiecał i oficjalnie Naz Zawodników poinformował - dostał nawet gratulacje od niektórych) nie kupi AMB.
Ale to będzie KUPA LOKa:)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 2:48 pm 

ROJNA napisał(a):
"kupa" bedzie jak z pierwszej listy bedzie zamowienie gotowe 2 tygodnie przed zawodami, a AMB powie ze zamowienia powyzej 50 pchelek sa realizowane do 3 tygodni.

Będzie to co najwyżej mała "kupka" - z AMBrc zostały zamówione czerwone pchełki - byłyby to co najwyżej kolejne zawody, gdzie jeździłoby się na pchełkach wypożyczanych do każdego biegu - tyle, że nie na startych - czarnych, a na nowych - czerwonych.
A rozbicie chętnych do zakupu pchełek na dwie czy więcej grup może zaowocować znacznie większłą "kupą" - taką, że w żadnej z grup nie będzie tych 30 chętnych...

No i KUPA to będzie wtedy, gdy LOK (jak zresztą już obiecał i oficjalnie Naz Zawodników poinformował - dostał nawet gratulacje od niektórych) nie kupi AMB.
Ale to będzie KUPA LOKa:)

jeśli LOK nie kupi AMBrc to fakt, że zamówisz pchełkę przez inne źródło niż przez LOK nie poprawi Twojej sytuacji - będzie to rzeczywiście "kupa" - i to wielka "kupa" LOK-u, ale z krytyką zaczekałbym do terminu GP w Kłodzku... Będę wówczas pierwszm, który rzuci w nich "kupą".

Ostatnio edytowano Pn lip 18, 2005 2:52 pm przez Rafał Piesio @ work, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 2:52 pm 

Przypomnijmy tylko, że cena 62 Euro (ta proponowana przez LOK) to cena netto bez VAT, jeszcze jakiś transport.

Przepraszam uprzejmie, ale padła cena równowartości 62 Euro - i nikt nie mówił, że jest to cena bez Vat. W tym kraju cenę każdego towaru sprzedający ma obowiązek podać w wartościach brutto w przypadku kontaktu B2C, jedynie niekiedy w B2B podaje się ceny netto.
Jeżeli jednak jest to cena netto, to jak mam rozumieć i tak każdy będzie musiał VAT zapłacić (polski, niemiecki, holenderski), chyba, że zakładamy, że ktoś z nas prawo chce złamać.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 2:53 pm 

Cytuj:
A rozbicie chętnych do zakupu pchełek na dwie czy więcej grup może zaowocować znacznie większłą "kupą" - taką, że w żadnej z grup nie będzie tych 30 chętnych...

jak pisalem wczesniej, jezeli nie bedzie chetnych na 30 pchelek, odwoluje swoja propozycje.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 2:55 pm 

Panie Pleskacz nie rob Pan zamieszania. Grzesiek zaproponowal swoje uslugi gratis. Skalkulowal ze przy zakupie 30pchelek starczy mu na paliwo zeby pojechac do AMB (Holandia). Potem te pchelki bedzie wysylac a to tez kosztuje. Grzesiek nie zarobi nawet na to zeby gdzies na trasie przenocowac. Jest to jego dobra wola. I chwala mu za to.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 2:55 pm 

Ciesze sie że mnie ten problem już nie dotyczy. Kupiłem sobie taką pchełkę w kraju, cena wcale nie była rażąco większa, zapłaciłem przy odbiorze bez szarpania i dociekania kto i ile na tym zarobi.
Nie sądzę żeby LOK nie zakupił nowego AMB , są granice których nawet nawet on nie przekroczy , zresztą stare ledwo już ***** :cry:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 18, 2005 3:17 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Panie Pleskacz nie rob Pan zamieszania. Grzesiek zaproponowal swoje uslugi gratis. Skalkulowal ze przy zakupie 30pchelek starczy mu na paliwo zeby pojechac do AMB (Holandia). Potem te pchelki bedzie wysylac a to tez kosztuje. Grzesiek nie zarobi nawet na to zeby gdzies na trasie przenocowac. Jest to jego dobra wola. I chwala mu za to.

Panie Kowalczyk, a gdzie Pan widzi to zamieszanie ktore robie?
Widze ze Pan Krzysztof Trella nie jest jedynym na tym forum ktory nie zauwaza ze wypowiedz ktora czyta zawiera w sobie ironie a nie krytyke.
Napisalem jedynie ze ci ktorzy zapisali sie na liste LOK-u moga miec mylne wrazenie ze te 62 euro to jedyne pieniadze ktore beda za pchelke placic (vide wypowiedzi Pana Lecha Peplinskiego). Nasz kolega Rojna "kapitalista :)" dal konkretna propozycje zawierajaca wszystkie skladniki kosztu tej "pchelki" nawet koszt dostarczenia pod drzwi odbiorcy. Pan nawet nie zauwazyl ze bylem jednym z pierwszych ktory zapisal sie na propozycje kolegi Rojny.

Zycze troche wiecej poczucia humoru :)

Marek Pleskacz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona