Witam
Nie jestem zawodnikiem (jeszcze) ale bardzo chciałbym wystartować w zawodach. Czytałem temat "Top- Stock, moze czas na zmiany?" w dziale "Modele elektryczne (dla Zawodników)" w którym z oczywistych wzgledów nie moge pisać więc zakładam ten wątek. Poruszono tam temat klasy IC-10TC RTR w której miały by możliwość startu modele RTR z silnikami T-15. Mam model HPI Nitro RS4 3 Evo z silnikiem tej klasy i zastanawiam się czy próbować sprzedać ten model i kupić inny do startów w klasie IC-10TC (na forum są oferty sprzedaży Serpentów 710), czy pozostać przy moim obecnym modelu i poczekać na możliwość startów nim. Nie ukrywam że wolałbym zostać przy moim modelu bo kupiłem go nowego i sporo w niego włożyłem już swojej pracy w celu "dopieszczenia", a i ze sprzedażą bedzie pewnie ciężko. Wiem że w klasie IC10TC nie mam wielkich szans na początku więc chciałbym spróbować swoich sił z ludźmi na moim poziomie umiejętności, a nie jak napisał Pan Marek Kusiakiewicz w wspomnianym wyżej temacie (i słusznie zresztą) obijać modele doświadczonych zwodników.
Więc moje pytanie brzmi czy jest szanasa na taką klasę jak w temacie lub starty moim modelem na zawodach, czy raczej sprzedać i kupić jakiś "normalny" model.
PS Byłem już na kilku zawodach jako widz (Ruda Śląska, Tarnów i ostatnio Kłodzko - "dzięki" pogodzie modele prawie pływające

) i wiem jak wygląda rywalizacja w wszystkich klasach i jaki jest tam poziom
Pozdrawiam
Sławek Forystek

GG: 6144700, SKYPE: SForrest_PL