Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 9:12 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 1:32 pm 

z wszystkich osob wymienionych ZADNA nie startuje w klasie TS.
Ja tez moge powiedziec ze JA nie mam nic przeciwko ze w klasie E18 startowaly by rowniez modele E12 :lol:
Temat Sprinta w TS jest zamkniety ale jest otwarty temat na jakim silniku bedziemy jezdzic w TS :D I czy w Klodsku klasa TS bedzie jezdzic zgodnie z przepisami.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 1:45 pm 
Raflee

A co za znaczenie ma czy startuja, czy nie, jak tu chodzi o to, ze slyszeli :)?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 1:48 pm 

Dawid Głowacki napisał(a):
Silnik Saturn, bo o nim mowa na ma sobie napis 20T. Jeżeli litera "T" odnosi się do ilości zwoi na wirniku, to motor ten jest nieklasowy.

A stinger to co?? niemam gdzie kupić stingera to kupie tego wkońcu też typ 540!!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 2:39 pm 

Słuchaj no Rojna, przeczytaj sobie dokładnie moje wypowiedzi, jest dokładnie napisane od kogo to słyszałem.
Naucz się kulturalnej dyskusji na tym forum i nie wypisuj nazwisk osób w sprawie która Ciebie nie dotyczy.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 2:44 pm 

Cytuj:
W klasie TS wygrał zawodnik z łodzi jeżdżący na nie przepisowym podwoziu Tb-02

Sluchaj no Jan Pasiut, jezeli nie jestes pewien, to nie pisz glupot.

Ostatnio edytowano Śr lip 06, 2005 3:26 pm przez ROJNA, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 2:49 pm 

ROJNA napisał(a):
pokazuje sie pan FESTIWAL na zawodach 3 raz, i juz jest najwiekszym znawcom w modelarstwie :lol: Jeszcze daleka droga przed panem, panie FESTIWIAL

Nigdy nie twierdziłem, że jestem największym zawodowcem ale dziękuję Panu za ocenę moich możliwości.

Cytuj:
Mam wrazenie ze nie moze sie PAN pogodzic z tym ze MY mamy lepsze ceny na produkty HPI :D

HPI Polska pracuje zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami celno podatkowymi oraz podziałami na Europę i resztę świata. Poza tym mamy w magazynie towar w przeciwieństwie do Pana gdzie wchodząc na stronę widać tylko opisy towaru a poza tym ciągle „chwilowy brak towaru”.
Ale jeśli bardzo Pan prosi o to abym zajął się tym tematem obiecuję, że zwróce się do centrali europejskiej HPI w Pana sprawie.

Cytuj:
A co do rozwiazan na calym swiecie, to niech nam pan FESTIWAL pokaze gdzie na swiecie startuje SPRINT w klasie TOP STOCK :!:

Już wcześniej pytałem Pana gdzie na świecie w mistrzostwach kraju jest klasa w której może jeździć model tylko jednej marki i dla czego LOK ma promować tylko modele Tamiya w tej klasie ? Nie dostałem do dziś odpowiedzi.
Klasa Top Stock jest klasą zapożyczoną z przepisów Tamiya Cup bo wcześniej w Polsce inne modele były rzadkością. Więc proponuję Panu aby zorganizował Pan Tamiya Cup tylko dla modeli Tamiya.

Cytuj:
JA tez moge napisac ze jest wszystkim wiadomo że jakiś czas temu wszedł Pan w posiadanie dość dużej dostawy modeli SPRINT i probuje pan zrobic interes.

Nigdy tego nie ukrywałem bo jest to dobry model za niską cenę. Podobnie jak inne modele HPI.

Cytuj:
Czyli jak sam pan FESTIWAL pisze, pan FESTIWAL broni tylko swoich interesow.

Tak - cieszę się że chociaż w tej kwestii jesteśmy zgodni.

Cytuj:
Ja natomiast nie jestem dystybutorem TAMIYA, i nie bronie wlasnych interesow, bronie przepisow jakie obowiazuja w danej klasie.

Bez komentarza.

Cytuj:
A jezeli panu Festiwalowi zalezy na klasie wylacznej dla Sprinta to nic innego nie pozostaje jak zorganizowanie HPI Challange, tak jak to caly swiat robi. Ale to jest pana Festiwal obowiazek jako dystrybutor HPI. A jezeli taka klase podczas HPI Challange sie przyjmie to napewno LOK podciagnie klase Sprint pod swoje skrzydla.

Jest to oczywiste co Pan napisał. Natomiast również namawiam Pana na zorganizowanie Tamiya Cup w której będą jeździły tylko modle Tamiya.
Ponownie podkreślam, że nie widzę powodu aby w obecnej sytuacji rynkowej w Mistrzostwach Polski funkcjonowały przepisy które preferują w jakiejkolwiek klasie model tylko jednego producenta. Zarzuca mi Pan coś co właśnie dotyczy marki Tamiya i to jest fakt.

Cytuj:
To pan Festiwal przesadza juz z probami na sile wcisniecia modelu Sprint do klasy TS.

Nie przesadzam tylko mam w zwyczaju doprowadzać sprawy do końca. I obiecuję Panu, że nie zrezygnuję z wprowadzenia Sprinta do klasy TS lub zmiany tych przepisów gdyż są one nie zgodne z zasadami równości i konkurencji. Pana ciągłe protesty utwierdzają mnie w przekonaniu o słuszności takiego postępowania.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 3:02 pm 

Cytuj:
HPI Polska pracuje zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami celno podatkowymi

ROJNA Modelsport rownierz pracuje zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami celno podatkowymi
Cytuj:
Ale jeśli bardzo Pan prosi o to abym zajął się tym tematem obiecuję, że zwróce się do centrali europejskiej HPI w Pana sprawie.

alez nalegam.
Cytuj:
Więc proponuję Panu aby zorganizował Pan Tamiya Cup tylko dla modeli Tamiya.

jak pisalem wczesniej nie jestem przedstawicielem TAMIYA na Polske, Przedstawicielem TAMIYA na Polske jest firma HIT BIS z Rzeszowa.
Cytuj:
Natomiast również namawiam Pana na zorganizowanie Tamiya Cup w której będą jeździły tylko modle Tamiya.

To nalezy do dystrybutora TAMIYA na Polske.
Cytuj:
I obiecuję Panu, że nie zrezygnuję z wprowadzenia Sprinta do klasy TS

bez komentarza.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 3:14 pm 

Panie Rojna bardzo proszę aby nie pomijał Pan istotnych kwestii i nie robił dziecinady na forum. Notoryczne unika Pan odpowiedzi.
Proszę w końcu zająć stanowisko lub nie męczyć wszystkim swoim widzi mi się.

1. Już wcześniej pytałem Pana gdzie na świecie w mistrzostwach kraju jest klasa w której może jeździć model tylko jednej marki i dla czego LOK ma promować tylko modele Tamiya w tej klasie ? Nie dostałem do dziś odpowiedzi.
Klasa Top Stock jest klasą zapożyczoną z przepisów Tamiya Cup bo wcześniej w Polsce inne modele były rzadkością.

2. Ponownie podkreślam, że nie widzę powodu aby w obecnej sytuacji rynkowej w Mistrzostwach Polski funkcjonowały przepisy które preferują w jakiejkolwiek klasie model tylko jednego producenta. Zarzuca mi Pan coś co właśnie dotyczy marki Tamiya i to jest fakt.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 3:20 pm 
Administrator forum

ROJNA napisał(a):
Cytuj:
W klasie TS wygrał zawodnik z łodzi jeżdżący na nie przepisowym podwoziu Tb-02

Sluchaj no Pasiut, jezeli nie jestes pewien, to nie pisz glupot.

Grzegorz, przywołuję Cie publicznie do porządku. Pan Janek Pasiut to nie gówniarz z ulicy i proszę o zwracanie się do niego z należytym szacunkiem.
O ile sie nie mylę to w nicku Pana janka figuruje "Jan Pasiut" a w Twoim "Rojna". Więc prosze o kulturę w tym temacie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 3:28 pm 

Tez nie jestem gowniarzem z ulicy, mam juz swoje lata i tez wymagam by sie do mnie zwracano z należytym szacunkiem.

Do pana Festiwal
Nie unikam odpowiedzi, wypowiadam sie jako zawodnik a nie jako przedstawiciel, ktorym nie jestem dla TAMIYA ani HPI
Interesuje sie tym co tyczy klasy w ktorej biore udzial.
Panskie uwagi prosze kierowac do odpowiednich wladz zajmujacymi sie modelarstwem w Polsce.

Ostatnio edytowano Śr lip 06, 2005 3:34 pm przez ROJNA, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 3:29 pm 
Administrator forum

Jan Pasiut napisał(a):
Panie Marku.
Kiedy planuje Pan GP Kłodzka i w jakich klasach.
W kalendarzu 2005 nie ma tej imprezy ?

Panie Janku, GP Kłodzka wyskoczyło nagle :) Odbędzie się w dniach 27-28.08.2005r. W kalendarzu tez zostanie dodane. Informator pojawi się niebawem na stronie.

OK. tyle odpowiedzi dla Pana Janka

Dla ucięcia wszelkich domysłów związanych z klasą TOP-STOCK w Kłodzku: w zgłoszeniach będzie figurować jako klasa TOP-STOCK + SPRINT 2. Przepisy odnosnie tej klasy zostana podane do publicznej wiadomości w poniedziałek 11.07.2005r. ok. godz. 21:30 na stronie RC-AUTO.
Z racji tego że jest to GP moge jako organizator dopuścić takie rozwiązanie. Jednoczesnie nie jest wykluczone że bedziemy również promować klasy: DTM 540, IC-10TC RTR jak również E-18 Micro Standard. Wszytsko zależy od ilości zgłoszeń i możliwości finansowych.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 3:31 pm 

Panie Marku przyznaję że mnie trochę poniosło, mam porywczy charakter
i czasem załuję swoich słów.
Nie będę już dyskutował z "Panem Rojną" bo nie widzę takiej potrzeby.
Dziękuję za zajęcie stanowiska w tym temacie, ci którzy dokładnie czytali moję wypowiedzi wyciągną odpowiednie wnioski.
Pozdrawiam

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 4:06 pm 

Mam propozycję dla Pana Festiwala.Może jak pisze w swoim poście zacznie jako organizator zaangażowany w modelarstwo i zorganizuje zawody właśnie w klasie 540 np.w Łodzi,bo narazie czytamy deklaracje że to wszystko będzie jak sasłużymy zgadzając się na Sprinta.Tak nawiase mówiąc gdzie ambicje i promocja Pro 4 tak żeby jeżdzili nim najlepsi,bo raczej uciekają (Dzwigaj,Ciechalski,Gajzler- przepraszam jeśli przekręciłem któreś nazwisko).Bo zacznę żałować że sam mam Pro4.
Pytanie do Rafała-czy Ty uważasz się za Kaszpirowskiego polskiego modelarstwa,że wiesz co i gdzie trzeba poprawić,byle nie przed własnym nosem.Czy te klasy w których startujesz są super i nie wymagają Twojej uwagi.Sprawdż jeszcze łódki i samoloty może za wysoko latają i np.trzeba coś zmienić.
Uważam że nie można zmian wprowadzać pochopnie i przy biurku.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 4:25 pm 

Już parę imprez zrobiliśmy, więc czuje się w pełni upoważniony do dyskusji na forum i składania takich deklaracji. Może być Pan spokojny że mają pokrycie. A co do Sprinta to proszę nie traktować go jako karty przetargowej w dyskusji, choć nie ukrywam ze chciałbym mieć jakiś powód do organizacji imprez.
Poza tym zaproponowałem w Tarnowie kilka terminów i czekam na ich potwierdzenie. Sezon halowy zapowiada się interesująco.
Jeśli chodzi o dalsze sprawy to przygotowujemy propozycję sponsoringu dla zawodników we wszystkich klasach modeli oferowanych przez HPI w Polsce. Pytanie tylko czy będziecie chcieli bo jak widać po Sprincie to mamy mocno pod górkę.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 06, 2005 6:22 pm 
Raflee

Filip Zaremba napisał(a):
Pytanie do Rafała-czy Ty uważasz się za Kaszpirowskiego polskiego modelarstwa,że wiesz co i gdzie trzeba poprawić,byle nie przed własnym nosem.Czy te klasy w których startujesz są super i nie wymagają Twojej uwagi.Sprawdż jeszcze łódki i samoloty może za wysoko latają i np.trzeba coś zmienić.
Uważam że nie można zmian wprowadzać pochopnie i przy biurku.

A czy tylko ja tu pisze, ze od jakiegos czasu koniecznie sie chce Pan do mnie przyczepic... nastepne takie poprostu bede ignorowal. Ja mam swoje zdanie i szczerze powiem, ze nie obchodzi mnei to, czy przez to ktos przestanie mnie lubiec czy cos... zeby sie cale forum do mnie przyczepilo to zdania nie zmienie. "taki mam charakter" - wszystko jasne? Teraz rozmawiamy o TS, wiec pisze o TS. Rozmowa o standardzie juz byla, wiec ?

PS. jak ktos nie ma co przy kompie robic to zapraszam na www.kurnik.pl - mozna sobie pograc i sie zrelaksowac...

To by bylo na tyle...

Pozdrawiam
Raflee

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 15  Następna strona