Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 4:34 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Czy uważacie, że wprowadzenie modelu innej marki jest końeczne, czy może pomyśleć realnie nad nowym modelem TAMIYII????
Ankieta wygasła Pt sie 12, 2005 7:30 pm
Jestem za wprowadzeniem modelu innej marki. 55%  55%  [ 17 ]
Jestem za pomyśleniem nad nowym modelem TAMYI. 45%  45%  [ 14 ]
Liczba głosów : 31
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 8:19 pm 

Ja chce jezdzic w TS ASSOCIATED TC4 FACTORY TEAM :lol: tez moge ustawic przelozenie takie jak w TL :!: i co z tego :?: :?: :?:

Klasa TS jest klasa wymyslona przez TAMIYA i dla TAMIYA, biorac swoja TL moge jechac na jakiekolwiek zawody TS na caly swiecie i tam wystartuje, tez z TL i TT :!: nie bedzie tam model sprint czy TC4 :lol:

Dlaczego u nas w Polsce mialo by byc inaczej :?: :?: :?: Sprint jest modelem klasy DTM a nie TS. Sprint jest wyprodukowany na PRO 2 lecz z gorszych materialow.

HPI chce Sprinta na zawodach :?: :?: :?: to niech zorganizuja SPRINT CHALLANGE i po problemie :idea:

A klase TS zostawy tak jak jest na CALYM SWIECIE :!: :!: dla modeli TT i TL

TT gotowa do jazdy w klasie TS, koszt okolo 800zl
Sprint gotowy do jazdy w klasie TS, koszt okolo 1300zl
Wiec tylko 60% wiecej :lol: co to jast dla poczatkujacego lub kogos na ograniczonym funduszu :!:
a za 1200 mozna miec AE TC4 RTR co jest znacznie lepsze od Sprinta.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 8:39 pm 

To że Pan Rojna tak bardzo nie chce Sprinta w klasie TS jest dla mnie zrozumiale ponieważ wiązałoby sie to z wprowadzeniem konkurencji do tej klasy
To że jest droższe to wybór pozastawmy kupującym. To nie jest kwestia czy poczatkujący bedzie musial kupować drozszego Sprinta tylko czy bedzie miał taka możliwość. Nie wiem ile razy trzeba to powtarzac.
Tu chodzi TYLKO o możliwość jazdy tym modelem w TS który ewidentnie nie nadaje sie do Standardu bez zakupu części za 500 zł lub więcej, a nie o to czy wszyscy poczatkujacy maja od razu sie na Sprinty przesiadac.
Jeśli Pan tak powtarza ze nie jest to najlepsze podwozie to czemu by nie dac poczatkujacemu mozliwosci w TS tym modelem?
Więc teraz w Polsce mamy tak: albo kupisz TT lub TL i pojezdzisz w TS albo kup od razu RS4 PRO4 i jezdzij w Standardzie lub Open. Nie ma nic pośredniego lub mozliwosci zmian w klasach ponieważ wszyscy sie tego boja.
Osobiscie mialem taki problem ze zrazilem sie do Tamiya przez TB-01 z braku czesci i problemami ogolnymi, kupilem Sprinta i nie moge nim na zawody jechac bo mnie w Standardzie zmiazdza. To jest moje uzasadnienie dlaczego jestem za wprowadzeniem go do TS.
Nie chce mi sie juz pisac w tym temacie bo doprowadza do klotni i utwierdza mnie w przekonaniu ze RC bedzie sie bardzo trudno bardziej rozwinac w Polsce bez zmian realnych dla polskich możliwości i standardów.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 9:03 pm 

I tak to jest. Jakiś jeden człowiek wymyślił sobie że trzeba wprowadzić nowy model do TS. na jaką cholere chcecie wprowadzać nowy model innej marki do TS!!! Jeśli jest coś sprawdzone to poco to zmieniać! Ja poprostu tego nie rozumiem! Chcecie mieć więcej regulacji w modelu to idźcie do DTM, a TS zostawcie dla początkujących, którzy chcą poczuć namiastkę prawdziwych zawodów i chcą mieć mało roboty z modelem i przede wszystkim TANI!!!

Jeśli już ma być wprowadzony nowy model do TS to poczekajmy trochę jak producent Tamiyii wypuści kolejny model z serii TS!!!

P.S POLACY TO DZIWACY!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 9:04 pm 

sprint przewysza technologicznie modele TL i TT pod kazdym wzgledem, dlatego jestem przeciwny wprowadzeniu go do klasy TS.

JAKA KONKURENCJA :?: :?: :?: wprowadzenie sprinta dalo by nam wiekszy zysk, poniewaz kazdy kto chce walczyc w TS musialby kupi Sprinta, bo TT lub TL nie ma szans do Sprinta, przypominam ze sprint jest oparty na podwoziu HPI PRO 2 :!: :!: :!:

Klasa posrednia jest wlasnie DTM Standard, ale tylko 1 osoba moze wygrac zawody, a zeby ktos byl pierwszy to i ktos musi byc ostatni :D

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 9:09 pm 

Sprint ma wieksze szanse w DTM, niz TT w TS gdzie beda smigaly sprinty.

Czy takie wytlumaczenie kogos niesatysfakcjomuje?

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 9:20 pm 

W takim razie w Jelczu w TS jeżdzę PRO2.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 9:44 pm 

Patrzac na to co sie dzieje, to sadze ze sedzia nawet nie zauwazy ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 27, 2005 6:31 am 

No to ząk ja na zawody do jelcza niejade z braku kasy ale jeżeli tam wystartuje sprint w top stocku to na żadne zawody już nie przyjade bo niechce kupować nowego modelu :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 27, 2005 6:50 am 

Dunkmaster dlaczego nie chcesz wystartować Sprintem w DTM.Chyba się nastawiłeś żeby wszystkich złoić.Ja pierwsze zawody zaliczyłem TL-ką w DTM bo miałem regulator elektroniczny i silnik inny.I nie byłem ostatni.
Wystartuj chociaż raz,dojedż a potem zabieraj głos.
Jak cie wciągnie to i tak będziesz rozglądał się za czymś innym.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 27, 2005 10:07 pm 

NIe no ja jestem za wprowadzeniem klasy pośredniej między TS a DTM ST czyli HPI Chellenge . Tam będą mogły jeździć Sprinty. W temacie Reflee już też był poruszany ten temat. Zrobię ankietę (jeśli mogę :) ) i zobaczymy kto jest ZA.

P.S Ja jestem ZA!!!! :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 27, 2005 11:17 pm 

taaak.. nie ma to jak kolejna klasa.zwlaszcza taka ktora prawie sie nie rozni od innych.gdyby byla mocno wspierana przez Hpi Polska i jakiegos innego sponsora,miala by sens.w ten sposob znowu zmniejszymy rywalizacje w TS i Dtm St.

jeden krok na przod dwa w tyl..

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 27, 2005 11:46 pm 

W tej chwili na swiecie jest sprzedawanych kilkadziesiat (albo i wiecej) modeli elektrycznych 1:10 4wd onroad. Z tego tylko kilka(nascie) tak naprawde ma szanse na osiagniecie dobrych wynikow na zawodach. Dlaczego osoby planujace starty w zawodach nie zrobia rozeznania przed zakupem, tylko inwestuja kase w slabe modele a pozniej labiedza ze nie ma dla nich odpowiedniej klasy?

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 28, 2005 8:28 am 

mam propozycje :

wprowadzic tyle klas ilu jest zawodnikow, wtedy kazdy bedzie mistrzem :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 28, 2005 9:56 am 

Albo mozna zrobic tak jak juz ktos powiedzial, nie HPI Chellenge, a "Rajd oldboy'ow" tam mogly by startowac najruzniejsze podwozia: stare zawodnicze, oraz nowe nie majace szans w DTM (tylko kto bedzie decydowal ktore maja szanse w DTM, a ktore nie).

Duza czesc osob marudzi, ze bedzie kolejna klasa a nato nie ma czasu na zawodach, a gdy przybedzie 30 zawodnikow w dotychczasowych klasach to dla nich bedzie czas?

Nie ukrywajmy zawodow i spotkan jest malo, czy stwarza az taki duzy problem zorganizowanie zawodow "regionlnych" bez pucharow/nagrod, ktore mozna by traktowac jako pikniki modelarskie?

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 28, 2005 10:39 am 

Patryk Raczyński napisał(a):
taaak.. nie ma to jak kolejna klasa.zwlaszcza taka ktora prawie sie nie rozni od innych.gdyby byla mocno wspierana przez Hpi Polska i jakiegos innego sponsora,miala by sens.w ten sposob znowu zmniejszymy rywalizacje w TS i Dtm St.

jeden krok na przod dwa w tyl..

Wcale się nie zmniejszy rywalizacji w TS i DTM ST, to by była klasa pośrednia! I jeśli ktoś stwierdzi, że już czas przejść do HPI Chellenge to kupi se model Sprinta (wkońcu jest tańszy od tych X-rayów Fk czy hpi pro4), nauczy się ustawiać odpowiednio zawieszenie i przełożenia i kiedy stwierdzi, że jest dobry w tej kasie i że czas przejść do DTM ST to weźnie manetki i przejdzie bez rzadnych trudności czy sobie poradzi!
A jeśli chodzi o liczbę zawodników to ich nie będzie mniej, wręcz przeciwnie, będzie ich coraz więcej!
Myślę, że to jest naprawde dobre rozwiązanie i powinniśmy się dobrze zastanowić nad nową klasą, pośrednią między TOP-STOCK a DTM Standard!!!!!

Ostatnio edytowano Wt cze 28, 2005 12:35 pm przez jarox91, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona