Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 4:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Czy uważacie, że wprowadzenie modelu innej marki jest końeczne, czy może pomyśleć realnie nad nowym modelem TAMIYII????
Ankieta wygasła Pt sie 12, 2005 7:30 pm
Jestem za wprowadzeniem modelu innej marki. 55%  55%  [ 17 ]
Jestem za pomyśleniem nad nowym modelem TAMYI. 45%  45%  [ 14 ]
Liczba głosów : 31
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 7:24 pm 

andropow napisał(a):
Nie wiem z kad wziales te ceny na sprinta2, kierujmy sie cenami ktore narazie ustalane sa przez dystrybutora, czyli 787,47zł .

Ceny wziąłem od jednego z dystrybutorów HPI ale jesli brac pod uwage tylko HPI to czasami sprzedaja nawet po 400 zł np dla zawodnikow od ktorych mozna go odkupic.
andropow napisał(a):
Kolejna sprawa lozyska do TT-01 sa po 68zl, amory sa za 80zl. i co najwazniejsze a tego niezauwazyles jest regulator elektroniczny!

ceny bralem z Rojny a o regulatorze zapomnialem :)
andropow napisał(a):
Wiec koszty wejscia do TS sa o jakies 500zl wyzsze przy sprincie2.

Nikt nie mowi że MUSISZ zacząć od tego podwozia tylko zeby byl mozliwy start również Sprintem a co do tego ze jest drozsze to tak jak ze wszystkim
andropow napisał(a):
A czemu by niedoposcic oprocz sprinta innych podwozi, ktore sa tanie (tansze od sprinta)?
Np. trinity t-spec (dostepne w modelfan - nie wiem jak z czesciami), thunder tiger TS-4e (dostepne w RC ABC - wszystkie czesci mozna miec praktycznie od reki)
Czy wprowadzenie tych podwozi - gdy zostanie dopuszczony sprint, nie moze byc zrealizowane tylko przez to, ze sa mniej popularne a producent/dystrybutor nie bedzie ladowal pieniedzy w sponsoring zawodow?

Więc ja nie mam nic przeciwko wprowadzeniu innych podwozi co pewnie sie stanie ale mowimy tutaj o Sprincie wiec nie odbiegajmy od tematu
Co do ładowania pieniedzy w zawody przez prod/dystr to jest to konieczne do rozwoju RC w Polsce i jak narazie HPI sprawdza sie niezle
Moim zdaniem nie ma sensu juz dalej sie zastanawiac "czy" tylko przeniesc rozmowe na "jak" i "kiedy" ponieważ nie jest to jedyna dyskusja na ten temat na tym forum wiec niech sie tym teraz zajma zawodnicy i sędziowie.
no i na pewno nie na ten rok tylko na nastepny :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 7:30 pm 

dunkmaster napisał(a):
Więc ja nie mam nic przeciwko wprowadzeniu innych podwozi co pewnie sie stanie ...

Tylko czym wtedy bedzie sie roznil ten nowy "Top Stock" od klasy DTM Standard?

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 7:35 pm 

Kuba napisał(a):
Tylko czym wtedy bedzie sie roznil ten nowy "Top Stock" od klasy DTM Standard?

Możliwością tuningu, używaniem tylko silników RS i wyszczególnionymi podwoziami z niższej półki, przełożeniem. możliwości jest dużo
Za Sprintem i TS przemawia najbardziej to ze jest najtanszy z HPI, najlepiej zaopatrzonego dystrybutora w Polsce i moim zdaniem najrzetelniejszego, poza tym w DTM S nie ma on za bardzo szans po wyjeciu z pudelka

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 7:40 pm 

Troche za malo roznic zeby robic oddzielna klase. Pozatym jaki regolaor bedzie mozna stosowac?
Najtanszym modelem HPI w skali 1:10 jest Dash.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 7:58 pm 

Jak Hpi chce sponsorować zawody to jak tu już nie którzy mówili niech nagradza tych co startują Sprintem w Dtm. Albo niech będzie nowa klasa "Sprint". Ale Top-stock jest klasą Tamiyi. Raflee miło że czujesz sie z siebie dumny ale po pierwsze Maciek wcale tak strasznie nie odbiega od nas umiejętnościami, a po drugie przez starty w Top-stocku nauczył się zachowywać na torze. Sorry ale nie pamiętam żeby kiedykolwiek Maciek we mnie stukną a ty no cóż... :wink: .
P.S. Raflee nie odbierz tego jako napaści bo nie to było celem mojej wypowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 8:18 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Albo niech będzie nowa klasa "Sprint". Ale Top-stock jest klasą Tamiyi.

Sorry ale tworzenie klas z podziałem na producentów jest paranoicznym pomyslem i jedynym na skale światową chyba na poziomie mistrzostw kraju oczywoscie. W Polsce jest nas az tak malo ze nie mozna zwiekszac liczby klas możliwych bo będziemy miec w koncu po 3-4 osoby w klasie

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 11:24 pm 

P R O P O N U J Ę P O W O Ł A Ć K O M I S J Ę Ś L E D C Z Ą, w końcu Polacy mają pewne doświadczenie w tym temacie :D

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 2:57 pm 

Raflee jest chyba Jakubowską polskiego modelarstwa samochodowego(przyszły sezon Pro4?).
Dunkmaster natomiast czy ty startujesz,jeśli tak to w jakiej klasie.
Na temat zaopatrzenia to ty chyba mało wiesz bo na żadnych zawodach (może z wyjątkiem Kłodzka) do HPI nie można było nic kupić.W Zgieżuja pomogłem innemu zawodnikowi na Pro 4,w Rudzie z mojej pomocy skożystało dwóch zawodników,a sam potrzebowałem w Kłodzku półośkę i nie było.Dobrze że mi ojciec sprowadza z Niemiec.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 3:25 pm 

Faktem jest ze Firma hpi powina byc na kazdych zawodach z pelnym serwisem do kazdego modelu hpi

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 4:08 pm 
Raflee

Paweł Żelazo napisał(a):
Jak Hpi chce sponsorować zawody to jak tu już nie którzy mówili niech nagradza tych co startują Sprintem w Dtm. Albo niech będzie nowa klasa "Sprint". Ale Top-stock jest klasą Tamiyi. Raflee miło że czujesz sie z siebie dumny ale po pierwsze Maciek wcale tak strasznie nie odbiega od nas umiejętnościami, a po drugie przez starty w Top-stocku nauczył się zachowywać na torze. Sorry ale nie pamiętam żeby kiedykolwiek Maciek we mnie stukną a ty no cóż... :wink: .
P.S. Raflee nie odbierz tego jako napaści bo nie to było celem mojej wypowiedzi.

Jak chodzi o mnie to byl tylko taki przykald, ze bez TS tez sie da nauczyc szybko jezdzic... Pawel w Rudzie jak sie przejechales modelem Aurela to sam powiedziles "tym sie nie da nieumiec jezdzic" wiec cos w tym musi byc, ze najlepiej uczy sie jezdzic modelami w ktorych jest jakas mozliwosc przestawienia czegos... sam przypomnij sobie jak jest w TL... nic nie da sie przestawic, tylko musisz wiedziec jak on sie moze zachowac.. w sprincie masz mozliwosc zrobienia czegos z tym... to wcale nie jest tak, ze mi cos strzelilo i wymyslilem sobie ze "o moze by tak HPI moglo jezdzic w TS" tylko poprostu wydaje mi sie, ze skoro jest taki model i ma on bardzo male sznase w standardzie to moglby on sprawdzic sie w TS... nie bede sie bardziej rozpisywal, bo chyba wiadomo, o co chodzi. ;)
Co do Macka - umiejetnosciami napewno nie... ale jak chodzi o ustawianie modelu tak jakby zaczynac od nowa... a tak wogole to jest tylko przyklad, zeby mi ktos zaraz tu z czyms nie wyjechal :P
No wiesz Pawel... ze mna to roznie bywa :P ale wkazdym razie wypadki sie mi czasami ajkies zdarzaja :P

a tak wogole to co Wy ludzie odemnie chcecie? za to ze mam swoje zdanie to mnie wszyscy jada? cos chyba jest nie tak tutaj... i co ma do tego to czym ja jezdze, albo czym bede jezdzil? Jak ktos ma jakies pytania do mnie (w stylu np. czym bede jezdzil) to na gg.

Nie chcialbym wiecej psiac w tym temacie, bo w sumie to on mnie nie dotyczy... ale takie jest moje zdanie. ;)

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 4:34 pm 

Chętnie poznamy Twoje zdanie na temat klas w których startujesz i wtedy będziemy wiedzieli że jest to wiarygodne,a tak to jesteś podejrzany o" mataczenie".Gdzie są opinie chłopców z Tarnowa z Rudy bezpośrednio zainteresowanych.
A tak naprawdę to dobrze jest zaopatrzony Supermarket Rojna bo chyba każdy z nas tam coś kupował.Czy w HPI mają silniki do TS,regulatory?
Kupisz Sprinta i dalej co trzeba szukać silnika (gdzie?),trzeba kupić regulator(gdzie?) ,czy to jest ta łatwość.
HPI ma model Dash idealny do TS,ma nawet silnik 540,prawdziwy model z kartonu.Kupujesz i stajesz na lini startu(tylko trzeba naładować akusy)

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 5:30 pm 
Raflee

... bez komentarza.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 5:49 pm 

Co bez komentarza? Wszystkich przyzwyczaiłeś do tego, że zabierasz glos w sprawach, w których nie masz nic do powiedzenia, a twoje wypowiedzi wprowadzają tylko zamęt. Skoro zabierasz głos w dyskusji to przedstaw jakies konkretne stanowisko, a nie albo to albo tamto. Ja zabrałem głos w tej dyskusji bo miałem model HPI w swoich rękah i wiem do czego on sie nadaje (do DTm'a).

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 6:04 pm 

To jest wiarygodna wypowiedż zawodnika który ma doświadczenie,wyniki i zna chyba wszystkie klasy nie z widzenia i miał Sprinta na testach.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 7:04 pm 
Raflee

Dawid Głowacki napisał(a):
Co bez komentarza? Wszystkich przyzwyczaiłeś do tego, że zabierasz glos w sprawach, w których nie masz nic do powiedzenia, a twoje wypowiedzi wprowadzają tylko zamęt. Skoro zabierasz głos w dyskusji to przedstaw jakies konkretne stanowisko, a nie albo to albo tamto. Ja zabrałem głos w tej dyskusji bo miałem model HPI w swoich rękah i wiem do czego on sie nadaje (do DTm'a).

Przeciez napsailem "swoje stanowisko" w sprawie sprinta? Ja nie mowie, ze do DTM'a bedzie zly, ale w wersji "z pudelka" moglby moim zdaniem tez jezdzic w TS... ewentualnei mozna wprowadzic jakies ograniczenia jak chodzi o przelozenie. Reszta taka sama jak w TS i bedzie dobrze.

PS. Jakbym nie mial nic do powedzenia to co bym pisal :)? Nie wszyscy maja takei same zdanie jak ja, wiec to nei jest zamet, tylko rozmowana temat w ktorym zdania sa rozne... wiec nie ma co sie klucic z innymi, tylko trzeba poczekac az swoja opinie wyraza osoby, ktore startuja w tej klasie. Ja juz nie mam zamiaru nic wiecej psaic, bo nei jezdze tam, tylko napsialem tak z grubsza jak ja to widze.

Pozdrawiam
Raflee

PS. Mam nadzieje ze na tym zakonczymy :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona