Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 4:32 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 24, 2005 10:55 pm 

Jan Pasiut napisał(a):
...nie można mieszać w danej klasie pod koniec sezonu.
Zostały jeszcze zawody eliminacyjne w Jelczu i Mistrzostwa Polski w Rudzie.
Myslę że można dopuścić Sprinta do startu w klasie TS jeszcze w tym sezonie ale poza konkursem dla porównania...

Zdecydowanie popieram - przepisy zostały zatwierdzone na cały sezon i nie można w trakcie jego trwania wprowadzać zamieszania. Ale trzeba sprawdzić zachowanie innych modeli w porównaniu z już jeżdżącymi po to, żeby mieć praktyczne dowody na ich przydatność w danej klasie. I przy okazji nagrodzić startujących poza konkursem, jak to miało miejsce w Rudzie przy okazji testów F201, albo - i tu ponowne mrugnięcie okiem do sponsora - nagrodzić ich w ramach HPI Challenge.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 24, 2005 10:59 pm 

Co do ceny to w klubie opieramy się na cenniku podanym przez Festiwal Modelarstwa.

http://www.hpi.pl/sklep/index.php/cPath/46_47

Wg którego cena Sprinta bez nadwozia to prawie 700 zł.
Cena 400zł, to cena promocyjna dla halowych MP.
Przynajmniej takie stwierdzenia padły w poprzednich postach.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 24, 2005 11:16 pm 

Jan Pasiut napisał(a):
A ja uważam że nie można mieszać w danej klasie pod koniec sezonu...można dopuścić Sprinta do startu w klasie TS jeszcze w tym sezonie ale poza konkursem dla porównania i dalszych decyzji...

Właśnie o tym rozmawiałem z Panem Dariuszem - jeśli w tej materii zgodzimy się, to będzie rozsądne wyjście - natomiast argumenty cen, które de facto są podobnego rzędu, rozważmy po pierwszych testach.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 7:07 am 

tu opinie ludzi którzy albo nie jeżdżą w TS (Rafał)albo są "sponsorami"własnych dzieci Pan Ochocimski,Potępa czy ja.A gdzie głosy osób bezpośrednio zainteresowanych ,zrzeszonych w klubach i jeżdżących na zawody z wielkim wysiłkiem ze swoimi Tamijkami.
Mam pytanie Sprint kosztuje około 600 zł czy zawiera koła,silnik i regulator.Poza tym jeśli weidzie Sprint to będzie można wymienić wszystko na Carbon(bo dlaczego nie).
Hpi powinno wprowadzić ciekawe nagrody dla zawodników jeżdżących ich modelami bez względu na miejsce w Standarcie.
Może podział i odłączyć tych całkiem najmłodszych na Tamijkach od np.Seniorówna czym kolwiek.
Ci młodzi po 8-12 lat sami i tak nie ustawiają modeli.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 9:47 am 
Raflee

Carbon to nie problem... co za roznica, czy bedzie wlkono szklane, czy carbon? to i tak nie wplywa az tak na wlasciwosci jezdne. :)

Ja nie startuje w TS, ale widze co sie dzieje i widze ze trzeba cos zrobic... i moim zdaniem nie ma sensu hamowac rozwoju tej klasy...

Mlodzi moze nie umia, lae maja ze soba rodzicow, ktorzy np. dowiaduja sie co i jak powinno byc, wrzuca sie takiego sprinta na setupa i mlody moze smigac :)

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 10:59 am 

A dlaczego chcesz tak bardzo zmieniać komuś a nie u siebie pod nosem tj.w Standarcie .Tam to się dopiero zatrzymał świat.
TS to jest furtka dla początkujących i klamka nie może być za wysoko.
Policz koszty przede wszystkim.
Carbon i włókno węglowe to jest dokładnie to samo.
Zmieniając płytę zmieniamy sztywność.
HPI powinno wprowadzić nagradzanie zawodników startujących w Standarcie Sprintami za np.najleprze miejsce i już zachęcą do kupowania (tych których będzie stać).
Po za tym gdzie głosy chłopaków którzy jeżdżą w TS.Z Rudy z Tarnowa co oni mają do powiedzenia,chyba że się wezmą za zmiany w grupach wyższych np.Open.Bo stwierdzą że konieczne są tam zmiany.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 12:38 pm 

Witam, W związku z tą dyskusją może ktoś mi wyjaśnie czy TOP STOCK to klasa dla "dzieci" czy klasa dla początkujących zawodników??? Bo przyglądając się wszystkim Waszym wypowiedziom stwierdzam że chcecie wyeliminować Seniorów, co prawda nie jest ich dużo i też się do tej grupy zaliczam chociaż na sowim koncie mam dopiero jedne zawody. Czy to że zacząłem się bawić modelami w tak późnym wieku (28l) to od razu mam być pobity w standardzie czy openie. Może sformułować przepisy że jeśli staruje początujący senior w TS to może dać mu jakiś okres powiedzmy sezon letni , zimowy, i dalej musi przejść do wyższej klasy. Co o tym sądzicie. ??????? A co do podwozi to może być i SPRINT2 tylko nie spodziewajmy się jakiś rewelacji. Nie wiem tak do końca komu tak bardzo zależy na tym aby przejść na inne podwozie. Pewnie szykuję się premia dla tej osoby.

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 8:18 pm 

Co do wycofania seniorow to stanowczo jestem przeciw gdyz nie mozna sztucznie nakazac na przyklad seniorom jezdzic w innej klasie niz top stock, bo niby dlaczego. Sa rowniez seniorzy ktorych nie stac na starty w mocno obsadzonej i dosc drogiej klasie DTm Standard Czy Open i a mikro tez nie jest klasa tania. Sam wlasnie jestem w trakcie zakupu modelu do top stocka i bedzie ode mnie startowal jeden senior nie dlugo a i ja mam zamiar tez pojezdzic. Oczywiscie jestem za tym zeby caly czas byl podzial w top stocku na juniorow czy mlodzikow i seniorow.

Wracajac do glownego tematu jestem jak najbardziej za dopuszczeniem Sprinta 2 do klasy top stock (silnik to podstawa wiec jak wszyscy jezdza na tym samym to na prawde umiejetnosci wtedy to podstawa). Oczywiscie mozna go juz dopuscic ale wedlug mnie po za konkurencja (nagrody ufundowane przez hpi oddzielnie, swietny pomysl). Zeby mozna juz bylo sie z nim zapoznac i sobie pojezdzic i sie poscigac w tlumie z tamyiami. Dokladnie taka sama sytuacja nastapila ostatnio w klodzku w klasie mikro gdzie w ostatnim finale jeden z zawodnikow zglosil sedziemu chec pojechania modelem na nie dopuszczonym jeszcze silniku bezszczotkowym oczywiscie po za konkurencja. I prosze mi wierzyc nie bylo zadnego problemu ze strony sedziego jak i zawodnikow klasy mikro.

II Vice mistrz Polski 2005 na asfalcie w klasie Mikro Open
Sprint 2 plus Xray M18MT

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 9:44 pm 

Witam wszystkich !!
widze ze was ponioslo troszke :) , dopuszczenie modelu typu Sprint to klasy TS to jak dopuszczenie porsche 911 to pucharu cinqecento :shock: .
Klasa TS nie jest tylko dla poczatkujacych czy dzieci ,jest to klasa dla wszystkich.
Popierwsze model TT lub TL kosztuje mniej jak 450zl z silnikiem i regulatorem ELEKTRONICZNYM, i nikt mi nie powie co musze dokupic do takiego modelu zeby "miec szanse" bo widze ze duzo ludzi pisze ale NIKT z nich takiego modelu niemial :!:
Ja posiadam TL z lozyskami i czarnymi zebatkami, i to wszystko, nie mam oleju w amorach ani one way ani stabilizatorow, bo konstrukcja tych modeli nie wymaga ani nie potrzebuje takich dodadkow, i jakos sobie radze w tej klasie, i moj model nie sledzi weza po prostej :!: ( mam standardowe serwo) .
Do TS sa dopuszczone modele TL i TT przedewszystkim maja OGRANICZERNIE PRZELOZENIA, jest mozliwosc ustawienia przelozen panie Janku ale tylko w ograniczonym zakresie !! dopuszczajac model typu sprint ktory nie ma ograniczen co do przelozen zpowoduje palenie silnika co zawody, kogo bedzie stac na nowy silnik co zawody lub co bieg bedzie wygrywal !!
TT lub TL z tuningiem lub bez nie ma zadnych szans z modelem typu HPI Sprint, Xray Racer, AE TC3 lub TC4 itd.
A skoro rozmowa o dopuszczeniu sprinta to chyba tez dopuscimy wersje TEAM ASSO TC4 bo jest tanszy od wersji FT, dopuscimy Xray Racer bo tez nie drogi itd ...................
Jezeli Festiwal Modelarstwa chce stworzyc klase dla sprinta to proponuje zajzec na strone www.hpiracing.com tam sa opisane jakie model startuja w jakiej klasie.
Klasa TS bardzo sie rozwinela w tym roku, DLACZEGO TO PSUC ???? dopusczajac inne modele do startu spowoduje ze wiekszosc przejdzie do DTM Standard albo przestanie jezdzic, BO zakup sprinta za okolo 700zl nie jest koncem, jest to goly model bez elektroniki.
Czesci do Tamiya sa dostepne prawie wszedzie, jeszcze nie slyszalem aby ktorys zawodnik nie wystartowal z powodu braku czesci do TL lub TT. Mamy w kraju oficjalnego Dystrybutora TAMIYA i kilku "nie oficjalnych" dystrybutorow :lol:
Klasa TS jest oparta na BARDZO podstawowych podwoziac ktore ucza nowego i starego zawodnika techniki jazdy, a jezeli ktos chce regulowanego zawieszenia, weglowych elementow, amorkow olejowych itd. to moze sobie kupic, Tamiya i inni producenci produkuja takie tuningi to TL i TT. Czy model bedzie szybszy z takim tuningiem :?: :?: NIE :!: :!: pedzie ladniejszy 8) A jezeli nie to mamy jeszcze klase DTM Standard i OPEN .

Podsumujac klasa TS sie bardzo rozwinela w tym sezonie, startuje wiecej zawodnikow niz w DTM OPEN, na kazdych zawodach widac nowych ludzi w tej klasie, nie psujmy tego. I DLACZEGO NAJWIECEJ MAJA DO POWIEDZENI CI KTORZY NIESTARTUJA W TEJ KLASIE :?: :?: :?: :?:

p.s. podczas naszej wyprawy na LRP 24H kilka lat temu, ekipa LRP startowala modelami Sprint, ale jakos NIKT nie startowal modelm TL lub TT.

Cytuj:
cena TT i Sprinta GPI jest prawie taka sama... z tym ze z tego co mi sie wydaje sprint ma pomalowana i wycieta bude, a TT nie...

tyle ze TT ma w zestawie silnik i regulator ELEKTRONICZNY, a sprint za niecale 300zl wiecej nie ma nic. A modelarstwo polega na skladaniu i malowaniu modeli, jezeli cie przerasta malowanie to proponuje zabawki Nikko :D

Cytuj:
Ja nie startuje w TS, ale widze co sie dzieje i widze ze trzeba cos zrobic... i moim zdaniem nie ma sensu hamowac rozwoju tej klasy...
co sie dzieje :?: klasa sie rozwija :!: po wprowadzeniu jednego silnika od sezonu halowego wyrownaja sie calkowicie predkosci tych samochodow i bedzie w tedy wazna TYLKO technika. proponuje wycieczke do okulisty bo cos slabo widzisc :lol:

Cytuj:
Mlodzi moze nie umia, lae maja ze soba rodzicow, ktorzy np. dowiaduja sie co i jak powinno byc, wrzuca sie takiego sprinta na setupa i mlody moze smigac
no tak :idea: setupa do TOP STOCKA :shock: co jescze :?: moze ograniczenie do 7 zwoi :lol:

Co to znaczy "DOPUSCIC POZA KLASYFIKACJA" :?: ja jestem przeciw aby w jednym biegu startowali zawodnicy modelami HPI Sprint czy AE TC4 czy XRAY Racer razem z modelami TT i TL. To nie sa zawody podworkowe tylko eliminacje do MP :!: :!:
Jak z kazda nowa klasa proponuje uruchomic KLASE PROMOCYJNA, ktora jezdzi oddzielnie od innych klas !! ALBO niech jezdza z DTM Standard bo to wlasnie w tej klasie miesci sie model Sprint :!: :!: :!: :!:

Tytuł:
PostNapisane: So cze 25, 2005 11:23 pm 

Witajcie.
Jwstem początkującym seniorem, wprawdzie byłem raz na zawodach i nie mam dyżego doświadczenia ale z tego co widziałem to, TS rozwija sięi nie powinno się wprowadzać do tej klasy modelu firmy HPI lub leprzego modelu Tamyi od obecnych.

Co do modelów HPI to nic nie mam uważam tylko że są zbyt dobre by muc startować w TS.

Yokomo SD SSS
OFNA Blazer SST

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 8:04 am 

Przepraszam, ale cały czas czegoś nie rozumiem i będę wdzięczny za precyzyjne wyjaśnienie.
Nigdy nie mówiłem ze model Sprint 2 jest modelem gorszym od Tamiya TT i TL.
Jednocześnie cały czas uważam, że w wersji z pudełka i na takich samych ustawieniach szanse są równie i wcale Sprint nie gwarantuje wygranej z modelami Tamiya. Skoro zasada ta obowiązuje w innych klasach to, dla czego nie w tej.

Doceniam doświadczenie Pan Rojny, ale sam Pan twierdzi, że:

Cytuj:
po wprowadzeniu jednego silnika od sezonu halowego wyrownaja sie calkowicie predkosci tych samochodow i bedzie w tedy wazna TYLKO technika

Jest dla mnie oczywiste, że Sprint startowałby w klasie TS na tym samym silniku co Tamiya.
Cytuj:
Do TS sa dopuszczone modele TL i TT przedewszystkim maja OGRANICZERNIE PRZEŁOŻENIA

Jak już wcześniej pisałem jest oczywiste ze można ograniczyć przełożenia również w Sprincie. Więc sam Pan twierdzi i tu się zgadzam, że te dwa podstawowe parametry mają największy wpływ na skuteczność jazdy modelem.
I jeszcze jedno Pana stwierdzenie:
Cytuj:
Klasa TS jest oparta na BARDZO podstawowych podwoziach ktore ucza nowego i starego zawodnika techniki jazdy, a jezeli ktos chce regulowanego zawieszenia, weglowych elementow, amorkow olejowych itd. to moze sobie kupic, Tamiya i inni producenci produkuja takie tuningi to TL i TT. Czy model bedzie szybszy z takim tuningiem NIE pedzie ladniejszy

Na podstawie powyższych wypowiedzi czegoś nie rozumiem.
Jeśli nie ma wątpliwości co do tego, że można Sprinta ustawić na takie same parametry jak modele Tamiya to proszę napisać co dokładnie (jaki parametr techniczny) Pana zdaniem sprawia że Sprint z pudełka stanowi zagrożenie lub wręcz z założenia nie może startować w jednej klasie z modelami Tamya?

Poza tym, jeśli pisze Pan o równości:
Cytuj:
Co to znaczy "DOPUSCIC POZA KLASYFIKACJA" ja jestem przeciw aby w jednym biegu startowali zawodnicy modelami HPI Sprint czy AE TC4 czy XRAY Racer razem z modelami TT i TL. To nie sa zawody podworkowe tylko eliminacje do MP

Z całym szacunkiem dla MP - jak już wcześniej pisałem nie znam kraju, w którym w ramach mistrzostw kraju jest dopuszczona klasa, w której jeździć można model tylko jednej marki.
Taki fakt powoduje:
1. Brak prawa wyboru.
2. Monopolizuje klasę.
3. Ogranicza rozwój klasy.

Reasumując jeszcze raz podkreślam ze, jeśli sędziowie i zawodnicy podejmą decyzję, że Spruta 2 nie może jeździć razem z modelami Tamiya w jednej klasie to oczywiście będę szanował tą decyzję. Zgadzam się z tym ze ktoś w tym kraju musi określać zasady i jeśli wszyscy będą chcieli je zmieniać to jest to początek końca.
Rozumiem też obawy zawodników, że pojawienie się nowego modelu w klasie spowoduje zachwianie dotychczasowych przyzwyczajeń.
Niemniej nikt do tej pory poza porównaniem „Porsche 911 to Pucharu Cinqecento” nie użył konkretnego argumentu technicznego, który przekonałby mnie o niemożliwości zrównania parametrów dwóch omawianych modeli.
Jedno jest pewne – modele Tamiya klasyfikowane w Top Stock – nie rozwiną się już bardziej.
Model Sprint2 takie możliwości posiada i moim zdaniem poza klasą DTM Standard powinien byc dopusczony do TS.
Czy jest to jego zaleta czy wada???

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 12:05 pm 
Raflee

ROJNA napisał(a):
Cytuj:
cena TT i Sprinta GPI jest prawie taka sama... z tym ze z tego co mi sie wydaje sprint ma pomalowana i wycieta bude, a TT nie...

tyle ze TT ma w zestawie silnik i regulator ELEKTRONICZNY, a sprint za niecale 300zl wiecej nie ma nic. A modelarstwo polega na skladaniu i malowaniu modeli, jezeli cie przerasta malowanie to proponuje zabawki Nikko :D

Cytuj:
co sie dzieje :?: klasa sie rozwija :!: po wprowadzeniu jednego silnika od sezonu halowego wyrownaja sie calkowicie predkosci tych samochodow i bedzie w tedy wazna TYLKO technika. proponuje wycieczke do okulisty bo cos slabo widzisc :lol:

Cytuj:
Mlodzi moze nie umia, lae maja ze soba rodzicow, ktorzy np. dowiaduja sie co i jak powinno byc, wrzuca sie takiego sprinta na setupa i mlody moze smigac
no tak :idea: setupa do TOP STOCKA :shock: co jescze :?: moze ograniczenie do 7 zwoi :lol:

Jeden wielki :lol: ;) tutaj tyle mam do powiedzenia. Az wstyd, zeby taka osoba takie ***** pisala :)

po 1. Pomalowana buda wcale nie jest tania... wystarczy sobie wejsc do jakiegos sklepu gdzie mozna takowa kupic i zobaczyc ile kosztuje pomalowana a ile nie... a co do mnie to jak narazie zostaje przy Yokomo, Mugenie i Kyosho... jakos nie mam problemow z malowaniem karosek... :)

po 2. z tego co pamietam calkiem nie tak dawno bylo troche wiecej osob w TS... alke mniejsza z tym... kto by sie czepail takiego szczegulu ;)

po 3. No chyba mi Pan nie powie, ze np. sprinta 2 nie mozna wrzocic na setupa i ustawic :lol:? no ale... jak ktos chce to mozna zawsze wziasc ekierke i ustawiac :D po co kumu setup :lol: przeciez w sprincie mozna regulowac kat nachylenia kol i zbierznosc... wiec dlaczego nie mozna z tego korzystac?

PS. A jak ktos sie nie nauczy jezdzic to nawet zeby jechal X-rayem FK 05' to i tak bedzie kosil trawe, zamiast jezdzic po torze...

Mialem juz nie psiac , ale chcialem wyjsnic sprawe, ktore dotyczyla mnie... i na tym zakoncze moja tworczosc w tym temacie.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 12:18 pm 

Panie Festiwal Modelarstwa, caly moj most byl porownaniem sprinta do TT i TL, i z czego wynika ze model Sprint jest modelem do klasy standard a nie do klasy TS.

Cytuj:
Niemniej nikt do tej pory poza porównaniem „Porsche 911 to Pucharu Cinqecento” nie użył konkretnego argumentu technicznego, który przekonałby mnie o niemożliwości zrównania parametrów dwóch omawianych modeli.

1. Sprint jest oparty na konstrukcji PRO2, modelem z najwyszej polki
2. zawieszenie w modelu Sprint jest 100 lepsze od zawieszenia w TT lub TL
3. aby wystartowac w TS wystarcy okolo 800zl , ABY wystartowac sprintem trzeba wydac 1300zl cyli o ponad 63% wiecej, za 1200 mozna kupic model AE TC4 RTR
4. w sprince mozna ustawic przelozenie praktycznie dowolne, TL ma 3 mozliwosci a TT ma 5 mozliwosci
5. Nawey slepy zauwazy roznice techniczne pomiedzy sprintem a TT :D

Porownanie Cinqecento do Porsche jest jak najbardzie sluszne, Cinqecento jak modele TT i TL sa stworzone to normalnej jazdy, nie sa to modele wyczynowe :!: natomiast Porsche jak i Sprint sa podwoziami wyczynowymi :!: przypominam ze model HPI Sprint powstal na bazie HPI PRO 2 najlepszym podwoziu tej firmy, tyle ze wykozystano slabsze materialy do konstrukcji Sprinta.

Klasa TOP STOCK jak na CALYM swiecie jest klasa TAMIYA oparta na przepisach TAMIYA, wiec i u nas klasa TS jest oparta na przepisach TAMIYA.

Cena modelu TT lub TL jest ponizej 500zl z SILNIKIEM I REGULATOREM ELEKTRONICZNYM, czyli za cene samego sprinta mamy TT lub TL GOTOWE DO JAZDY !!!

Chcac dopuscic model Sprint to chyba pan Festiwal Modelarstwa jest tez za dopuszczeniem modeli XRAY, ASSOCIATED, YOKOMO, HPI, TAMIYA itd. poniewaz sprint sie rozni tylko dyferencjalem od tych modeli.

Prosze sie nie zaslaniac slowami typu :
Cytuj:
1. Brak prawa wyboru.
2. Monopolizuje klasę.
3. Ogranicza rozwój klasy.

Bo tu wszystkim wiadomo ze panu Festiwal Modelarstwa zalezy na sprzedazy modeli.
BO :
1. zawodnika nikt nie zmusza do startu w klasie TS, majac podwozie Sprint moze wystartowac w klasie Standard lub Open.
2. klasa jest stworzona na przepisach TAMIYA, czy przepisy w HPI CHALLANGE nie Monopolizuja modeli HPI :?: :?: :?: :!: :!: :!:
3. Odrazu widac ze pan Festiwal Modelarstwa nie ma pojecia o modelarstwie :lol: To wlasnie te przepisy TAMIYA rozwijaja rozwoj tej klasy, co bardzo widac w tym sezonie jak nalozno nacisk na kontrole modeli podczas zawodow, na poczatku tego sezonu polowa modeli byla nie przepisowa, a teraz w polowie sezony jest wiecej zawodnikow, podnosl sie poziom i wszyscy maja przepisowe modele.

Cytuj:
Mialem juz nie psiac , ale chcialem wyjsnic sprawe, ktore dotyczyla mnie... i na tym zakoncze moja tworczosc w tym temacie.

Prawidlowo, ten temat cie wogole nie dotyczy, gdybyz zaczol od TS to moze by ci bandy z katownika tak nie przeszkadzaly :lol:
1. co ma pomalowana karoseria do dopuszczenia modeli z klasy standard do TS ??
2. to twoja teoria ?? kiedy bylo wiecej zawodnikow w TS :?: w tym sezonie jest najwiecej. wiec nie tylko z oczami ale z pamiecia sa problemy.
3. widziales kiedys TT lub TL na setup :?: :?: :lol: :D :lol:

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 12:27 pm 
Raflee

ROJNA napisał(a):
Porownanie Cinqecento do Porsche jest jak najbardzie sluszne, Cinqecento jak modele TT i TL sa stworzone to normalnej jazdy, nie sa to modele wyczynowe :!: natomiast Porsche jak i Sprint sa podwoziami wyczynowymi :!: przypominam ze model HPI Sprint powstal na bazie HPI PRO 2 najlepszym podwoziu tej firmy, tyle ze wykozystano slabsze materialy do konstrukcji Sprinta.

a TT jest zrobione na bazie Asso TC3 z tego co widzilem :D :) tyle ze z gorszych materialow... tak samo jak sprint ;) Wiec jak chodzi o "baze" modelu to jest wynik 1:1 :D

Tytuł:
PostNapisane: N cze 26, 2005 12:39 pm 

Cytuj:
a TT jest zrobione na bazie Asso TC3 z tego co widzilem :D :) tyle ze z gorszych materialow... tak samo jak sprint ;) Wiec jak chodzi o "baze" modelu to jest wynik 1:1 :D

raflee, o co ci chodzi, po co sie osmieszasz piszac takie glupoty :?: nabijasz se licznik czy co :?:

chcesz nam wszystkim powiedziec ze HPI Sprint jest na takim samym poziomie co tt lub tl :?:

piszez brednie nie na temat, kogo interesuje wymalowana karoseria czy setup w TS :?:

masz jakis problem ze ty musisz miec ostatnie slowo :?: glupie, nie na temat i nic wnoszace do tematu ale twoje :?:

TAM MASZ RACJE TT TO KLON TC4, A TL TO PROTOTYP TC3 :lol: :lol: :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 214 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Następna strona