Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz sie 13, 2026 4:05 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 2:56 pm 

Jakub Mazur napisał(a):

No wlasnie to samo chcialem napisac, ze sie nie spotkalem z monsterem z plaskim spodem, anie nie spotkalem sie z truggy z walami albo z wystajaca skrzynia biegow pod spod modelu. Moze malo wiem na ten temat ale tak to wyglada z mojej strony!

Z palskim spodem to np. Dirt demon, Thunder Quake, Ofna Dominator, Ofna Pirate, Xtm Mammoth, Thunder Tiger EK-4, Rex-X MT... to pierwsze co mi do glowy przyszło

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 3:02 pm 

No to co w takim razie? To chyba jedyna znaczaca roznica bedzie ilosc dyfrow?

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 3:40 pm 

Ha no to super :) wystarczy do takiego truggy wrzucic diff lock'a i można śmigac :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 3:52 pm 

Ofna Dominator/Pirate ktora jest typowym truggy nie ma centralnego dyfra tylko skrzynie albo poprostu zebatke. I co w tym przypadku??

Ale tak sobie gadamy/sprzeczamy sie co to trugy co to monster, a przeciez mi np kompletnie wisi czy ktos wystartuje truggy, mt czy czym kolwiek innym. Byle by spelnialo ogolne zasady, ktore sprobojemy ustalic w murowanej a te zasady na pewna nie beda wygladaly w ten sposob ze bedzie co do milimetra ustalony przeswit i takie nikomu do niczego nie potrzebne *****! Jak bedzie tyle modeli startowalo co w USA to wtedy mozna by sie pokusic o takie bzdety jak klasy! Na dzien dzisiejszy to totalne teoretzowanie!

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 4:12 pm 
-=ADA$=-

/\ wlasnie, a co w przypadku TNX, Terra crushera ktory ma dyfer srodkowy.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 4:15 pm 

No i to jest właśnie to co cały czas powtarzam :D BRAWO Kuba po co nam klasy na 10 MT ??
Ja bym w sumie na początek tylko 3 punkty zrobił:
1. Model ma być z napędem 4x4
2. Minimalny rozmiar kół (tutaj ustalone wspólnie wymiary)
3. Model ma być napedzany paliwem z przedziału 16% - 25% nitro

Pierwszy punkt eliminuje wszystkiego rodzaju ST
Drugi punkt eliminuje np MT2 no chyba że założy wieksze koła ale wtedy może być nie za ciekawie z tym modelem :)
Trzeci punkt eliminuje te wielkie "krowy" napędzane benzyną np FG MT

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 4:17 pm 

I oto Maciek stworzy jakze piekne i wrecz doskonale przepisy do naszej klasy! Wg mnie te przepisy jak na przyszly rok sa idealne!

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 4:27 pm 

Adam Jaszczurowski napisał(a):
/\ wlasnie, a co w przypadku TNX, Terra crushera ktory ma dyfer srodkowy.

Taki znawca a takie ***** pisze, pokaż mi w którym miejscu TNX albo Terra crusher ma dyfer środkowy. Obydwa te modele maja skrzynie automatyczne a nie dyferencjały. W terraku jest takie rozwiązanie z dyfrem ale służy ono tylko i wyłącznie do wrzucania biegu wstecznego.
Ubawiłem się po stokroć :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 4:35 pm 
-=ADA$=-

baw sie ile chcesz, fakt pozostaje faktem ze dyfer ma, temu nie mozesz zaprzeczyc.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 4:55 pm 

Adam Jaszczurowski napisał(a):
baw sie ile chcesz, fakt pozostaje faktem ze dyfer ma, temu nie mozesz zaprzeczyc. Czy jak rozumiem w przepisach bedzie wyraznie zaznaczone ze dyferencjal srodkowy ma sluzyc niczemu innemu jak rozdzialowi momentu obrotowego na przednie i tylne osie, nie zas innym niecnym celom

Ten post jeszcze bardziej umacnia mnie w przekonaniu, że klepiesz w te klawisze po to tylko żeby sobie poklepać.
Nie dość, że nie znasz budowy to próbujesz jakoś nadrobić swoją wpadke.
Dodatkowo tylko terrak ma dyfer który służy jako mechanizm wrzucania wstecznego biegu, a TNX nie ma takowego wiec do którego modelu kierujesz swoją wypowiedź ? :)
Wiem, że adaś'owi wszechwiedzącemu cieżko się do błędu przyznac i będzie tak owijał żeby tylko pokazać co on to nie jest, ale cóż nikt nie jest idealny.
Tak wogóle jak chcesz coś sensownego wnieść do dyskusji to pisz na temat.

Ten post był jeszcze napisany przed usunięciem Twojej wypowiedzi przez Ciebie adaś'u, dlaczego usuwasz swoje wypowiedzi ?? Wstydzisz się ich ?

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 5:02 pm 
-=ADA$=-

fakt budowy przekladni TNX nie sutdiowalem, ale budowe terra znam ( rowniez z autopsji), i nie chodzi o fakt nie potrafienia przyznania sie do bledu, tylko o fakt ze jesli tworzyc przepisyc to uwzglednic kazda mozliwosc.
Ale widac nawet nie czytasz mojego "klepania w klawisze" dlatego faktycznie nie mam nic do dodania w tym temacie, mam nadzieje ze Cie to ubawi ponownie, i moze nawet uszczesliwi.
Baw sie dobrze

Nie, nie wstydze sie ich, tylko wiem ze to nic nie zmieni, dlatego po co sie mam bezsensownie produkowac.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 7:33 pm 

W moim przekonaniu tutaj chodzi o konstruktywne posty, takie które coś wniosą i poprostu nie rozumiem tego jak się ktoś wypowiada na dany temat nie mając pełnego obrazu sytuacji.
Nie ma tutaj sensu pisanie że terak ma środkowy dyfer, bo środkowy dyfeer to jest taki, na który jest przenoszony napęd z silnika wiec z definicji dyferencjał, który występuje w terraku nie jest dyfrem środkowym.
Myślę, że tak jak i mnie tak i moich kolegów startujących w klasie MT delikatnie mówiąc irytuje fakt taki, że przed zawodami jest masa chętnych a po zawodach masa wytłumaczeń dlaczego to akurat nie mógł ktoś przyjechać, po czym taki ktoś chce się włączyć w temat, który to bezpośrednio go nie dotyczy. Nie widziałem, żeby ktokolwiek z klasy MT wypowiadał się na tematy bagusów lub jakiejś innej klasy a za to tutaj wszyscy są chętni do "pomocy". W chwili obecnej należy propagować tą klase aby w przyszłości było coraz więcej aktywnie jeżdzących ludzi a nie odrazu obcinać wszystko przepisami. Myśle że należy wykluczyć tylko ekstrema a środek się sam wykrystalizuje.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 9:32 pm 
Raflee

Maciej Bartoszek napisał(a):
W moim przekonaniu tutaj chodzi o konstruktywne posty, takie które coś wniosą i poprostu nie rozumiem tego jak się ktoś wypowiada na dany temat nie mając pełnego obrazu sytuacji.

Moze rozrysowac :lol: ?

Nie ma tutaj sensu pisanie że terak ma środkowy dyfer, bo środkowy dyfeer to jest taki, na który jest przenoszony napęd z silnika wiec z definicji dyferencjał, który występuje w terraku nie jest dyfrem środkowym.

Zebys definicje wszystkoego znal tak dobrze jak "dyfra srodkowego"... he he

Myślę, że tak jak i mnie tak i moich kolegów startujących w klasie MT delikatnie mówiąc irytuje fakt taki, że przed zawodami jest masa chętnych a po zawodach masa wytłumaczeń dlaczego to akurat nie mógł ktoś przyjechać, po czym taki ktoś chce się włączyć w temat, który to bezpośrednio go nie dotyczy.

No to widze ze sie juz podzial zrobil... podworkowce i jak widac z niektorych to sie prawdziwi "fachowcy" zrobili :lol:

Nie widziałem, żeby ktokolwiek z klasy MT wypowiadał się na tematy bagusów lub jakiejś innej klasy a za to tutaj wszyscy są chętni do "pomocy".

Moze dlatego, ze w klasie bagusow jest wszystko jasne jak skonce, albo i jeszcze bardziej?

W chwili obecnej należy propagować tą klase aby w przyszłości było coraz więcej aktywnie jeżdzących ludzi a nie odrazu obcinać wszystko przepisami. Myśle że należy wykluczyć tylko ekstrema a środek się sam wykrystalizuje.

Wiec porpostu najlepiej jest zrobic przepisy typu "co masz to jedz" i jak bede mial MT w skali 1:5 to tez? :lol: podejscie widze ze masz nie z tej ziemi... moze chcesz sie niedlugo spotkac na torze z 1:5? Jestem prawie pewien, ze pierwsze co bys ztrobil to wycieczka do sedziego, ze tym nei moge... :lol: nazwa niby jest IC8MT, ale to nei zmeinia tego, ze nie ma NIC zadnych przpisow o wymiarach silniku itd. wiec mozna robic co sie chce... a kilka monsterow pasowaloby rozdzielic tak jak juz Krzysiek z 2 strony temu pisal :) jak ktos jeszcze nie czytal to niech zobaczy sobie przepisy do e-10 TC i opena... to sie da jakos rzdzielic, choaciaz nie jest to tania zabawa... (1/3 modeli jest warta wiecej niz niejeden MT) a mimo to wystarczy zobaczyc ile tego jest... wiec nie ma co sie czaic tylko trzeba poprostu zrobic podzial MT na open - robta co chceta i seryjne z zestawow RTR np. bo tego najwiecej ejst... i nawet jak ktos przyjedzie z seryjnym to bedzie mial ajkeis szanse... taki podzial zacheci niejedna osobe a nei odstraszy. a jak sie komus znudzi jezdzenie w najprostszej klasie to walnie sobie jakis tunineg, silnik z .28 i jedzie w openie... dla mnei sprawa jest naprwde prosta ;) ta klasa seryjnych moze dzialac na innych zasadach... ale w kazdym razie cos w tym stylu.

A jak mi zaraz ktos napsize ze w "mt wtraca sie ktos z innej klasy" to nie wytrzymam... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 10:11 pm 

A wlasnie ze Ci napisze panie Raflee bo albo sam nie poczytales tego co jest w tym poscie dokladnie albo 3470 postow to za malo!

Napisales pare pieknych glupot i do tego masz jakisz problem co do Macka, a Maciek ma racje. I ten twoj podzial na klasy jest dziwny bo jak bys poczytal to bys wiedzial ze jest problem z RTR bo modele RTR czesto nie nadaja sie na zawody i trzeba zawsze cos zmienic wiec juz kazdy monster bylby do open wiec PO CO KLASY - JAK NIE DOSC ZE NIE MA MONSTEROW NA KLASE RTR TO ZADNA Z OSOB KTORE SIE SPOTYKAJA NA ZAWODACH NIE CHCE KLAS.
I czemu piszesz ze Maciek zaraz poleci do sedziego? Znasz go?? Moze Ty latasz za kazdym razem do sedziego jak Cie ktos wyprzedzi bo ma lepszy model?? Wiec odczep sie od czlowieka ktorego nie znasz. I tak samo z ta skala 1:5 jak bys przeczytal przepisy, ktore Maciek zaproponowal (to tylko 3 pkt niewiele nie zmeczys sie) to bys wiedzial ze Maciek nie jest zwolennikiem tego aby w klasie Monster Truck jezdzily modele w skali 1:5!

Dziekuje pozdraiwam!

Jak mi ktos napisze ze wywoluje wojny i sie wywyzszam albo kogos atakuje na tym forum to nie wytrzymam!

Ostatnio edytowano So cze 18, 2005 1:01 am przez Jakub Mazur, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 10:57 pm 

Rafał Malczyński napisał(a):
Wiec porpostu najlepiej jest zrobic przepisy typu "co masz to jedz" i jak bede mial MT w skali 1:5 to tez? :lol: podejscie widze ze masz nie z tej ziemi... moze chcesz sie niedlugo spotkac na torze z 1:5? Jestem prawie pewien, ze pierwsze co bys ztrobil to wycieczka do sedziego, ze tym nei moge... :lol: nazwa niby jest IC8MT, ale to nei zmeinia tego, ze nie ma NIC zadnych przpisow o wymiarach silniku itd. wiec mozna robic co sie chce... a kilka monsterow pasowaloby rozdzielic tak jak juz Krzysiek z 2 strony temu pisal :) jak ktos jeszcze nie czytal to niech zobaczy sobie przepisy do e-10 TC i opena... to sie da jakos rzdzielic, choaciaz nie jest to tania zabawa... (1/3 modeli jest warta wiecej niz niejeden MT) a mimo to wystarczy zobaczyc ile tego jest... wiec nie ma co sie czaic tylko trzeba poprostu zrobic podzial MT na open - robta co chceta i seryjne z zestawow RTR np. bo tego najwiecej ejst... i nawet jak ktos przyjedzie z seryjnym to bedzie mial ajkeis szanse... taki podzial zacheci niejedna osobe a nei odstraszy. a jak sie komus znudzi jezdzenie w najprostszej klasie to walnie sobie jakis tunineg, silnik z .28 i jedzie w openie... dla mnei sprawa jest naprwde prosta ;) ta klasa seryjnych moze dzialac na innych zasadach... ale w kazdym razie cos w tym stylu.

A jak mi zaraz ktos napsize ze w "mt wtraca sie ktos z innej klasy" to nie wytrzymam... :lol:

Widze, że bardzo wnikliwie przeczytałeś cały wątek, widocznie aby zrozumieć ten temat 80 punktów to stanowczo za mało. Spróbuj poskładać literki od pireszego posta może się uda.
Na twoim przykładzie idealnie wiek widać tak kretyńskiego posta mógł skonstruować zakompleksiony małolat, co tylko w zaciszu 4 ścian potrafi się wypowiedzieć. Żal mi Ciebie ale skoro to jest jedyny sposób abyś mógł się realizować to prosze bardzo. Napisz kolejne 3tyś postów o dupie marynie może poczujesz sie zrealizowany. Normalnie za taki głupi tekst powinienes dostać w tyte, ale straszyc cie nie zamierzam bo może jeszcze zamkniesz się w sobie i więcej się nie otworzysz :)
Dlatego twój post można spuścić razem z kupą w toalecie, a w klasie MT i tak masz guzik do powiedzenia.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona