Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz sie 13, 2026 1:08 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 2:52 pm 

Maciek co do moich startow to nie Twoja sprawa, sa tez inne rzeczy, wazniejsze od zawodow. Znowu nazwiecie mnie "krzykaczem", ale przynajmniej przez te 3 lata krzyczenia do wladz mojego miasta w zeszlym tygodniu dostalem pozwolenie na budowe tor off-roadowego w moim miescie, poza tym w miedzy czasie organizowalem rowniez inne imprezy modelarskie, w tym mistrzostwa Polski na ten weekend, wiec prosze zejsc z tematu mojego uczestnictwa w zawodach. W lipcu jest sezon "martw" wiec przyjade do Murowanej. Co do modelu to Macku nie znasz moich planow i nie znasz mojego modelu wiec rowniez zejdz z tego tematu bo nie jest to przedmiotem moich postow.

Co do rodzielenia MT na klasy to czy ja powiedzialem, ze to trzeba teraz? Ludzie czytajcie dobrze caly tekst. Napisalem, ze moze w przyszlosci i, ze ewentualnie mozna by zorbic klase Unlimitted jesli byli by chetni!

Co do Sav z Truckzilla to przyznaje, nie widzialem tego modelu i nie wiem jak jezdzi.

Ja nadal obstaje przy rodzieleniu MT, ALE NIE JESZCZE TERAZ(pisze wielkimi literami zeby wszyscy doczytali dokladnie), na stock i tuningowane, i/lub ewentulanie unlimitted.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 3:22 pm 

Drogi Piotrze masz racje ze trzeba podzielic jakos klasy, ale napewno nie tak jak mowisz (to nie atak na Ciebie w koncu to konwersacja i tak tworza sie przepis) poniewaz rozne firmy produkuja tak rozbierzne modele wiec stock stockowi nie rowny. Moze zle rozumiem slowo stock czy np mozna by bylo zmienic opony na inne czy filtr powietrza, bude itp

A pozatym nie traktujcie sprawy przepisow jako cos najwazniejszego! Poki co ich nie ma i nie ma problemow (byly w zwodach modele truggy, truckzille, siria i takie tam) i nie bylo problemow ani klotni BO MY JESTESMY WSZYSCY PRZYJACIOLMI I NIE MA MIEDZY NAMI KONFLIKTOW W KLASIE MT (MIEDZY ZAWODNIKAMI)

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 3:33 pm 

Przez stock rozumiem to samo co rozumieja zawodni on-road w top stoku. Jest to model wyciagniety z pudelka z minimalnymi roznicami. Oczywiscie wedlug mnie zmiana kol/opon, bud powinna byc dopuszczona jak rowniez wymiana kardanow, ewentualnie dyfrow, filtrow powietrza, itd. ale napewno nie wymiana silnika czy skrzyni na 3-biegowa. Mysle, ze wprowadzanie takiej klasy, a nie dzielenie wedlug pojemnosci skokowych silnikow bylaby najlepsza. Duzo osob, ktore zaczynaja, kupuja wlasnie modele MT w zestawach RTR i po ewentualnych przerobkach mogliby smialo startowac w zawodach.

Jakub, swoja ostatni kwestia tylko utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze Wy, jako zawodnicy traktujecie sie jako cos wyzszego. Ale nie ciagne tego dalej, i prosze, nie komentujcie tego bo nie chce wojny. Ale jakbys mogl to przemysl to co powiedzialem.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 6:00 pm 

Nikt nie chce wojen a jednak powstaja :D Co do turbosprezarek to powinny byc dopuszczone a inni zawodnicy jesli chca wygrac powinni sie cieszyc z tego powodu bo te turbosprezarki produkowane miedzy innymi przez RB concept NIC ZUPELNIE nic nie daja i jeszcze nie potrzebnie model zagracaja. Temat o przepisach zwiazanych z MT juz jest a ten z tego co widze byl stworzony by rozwiazac problem modeli truggy wiec chyba nie ma sensu wyciaganie wszystkich takich spraw poczawszy od ustalenia klas stock itp do wytykania czemu ktos nie jezdzi na zawody. Moze warto bylo by sie zastanowic nad stworzeniem jakies klasy MT pod ktora mozna bylo by podpiac truggy?

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 6:16 pm 
-=ADA$=-

jak was to ma tak uszczesliwic to niech MOD usunie tego posta

Ostatnio edytowano Cz cze 16, 2005 8:18 pm przez Adam Jaszczurowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 6:24 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
Maciek co do moich startow to nie Twoja sprawa, sa tez inne rzeczy, wazniejsze od zawodow.

Tak samo moge stwierdzić co do przepisów to nie Twoja sprawa.
Za bardzo mnie Twój system wartościowania nie interesuje, bo co dla jednego jest ważne dla drugiego wcale być nie musi.

Co do modelu to Macku nie znasz moich planow i nie znasz mojego modelu wiec rowniez zejdz z tego tematu bo nie jest to przedmiotem moich postow.

Zapytałem się tylko o jakim modelu myślisz, z czystej ciekawości chciałem się dowiedzieć.

Widze, że co poniektórzy są strasznie przewrażliwieni, może zamiast wypisywać jakieś ***** w tych swoich podpisach to piszcie np "nie używaj słowa amator bo zbiera mi się na płacz"

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 6:32 pm 

Adam Jaszczurowski napisał(a):
BRONEK napisał(a):
bo te turbosprezarki produkowane miedzy innymi przez RB concept

W momencie gdy RB Concept zrobi "turbosprezarke" to ja umre i sie zaczne przekrecac w grobie, to tak jak powiedzenie ze RB to "hong-kong". Jesli juz to RB innovations.

Ja np sie domyslilem ze chodzi o firme RB i o jaki model turbosprezarki bronkowi chodzilo wiec nie poprawiaj kazdego slowa! Z takimi postami to zapraszam na jak zaczac i co wybrac tam moze dobrze sie poczujesz poprawiajac wszystkich nowicjuszy!

Zgadzam sie z Jakubem. Z takimi rozmowami prosze na inne dzialy, tutaj mowa jest o przepisach. Piotrek

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 7:30 pm 

Wielkie sorry za ten blad no ale chyba kazdy znal przeslanie :D Wiec co wy na to :?: :D Sorry za zasmiecanie tematu jakby co to mozna zrobic z tego nowy :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 10:43 pm 

Pozwalam sobie sie wypowiedziec w tym temacie pomimo ze nie bede startowal w zawodach (mam troche za daleko).
Moim zdaniem nie ma obowiazku tworzyc przepisow tak aby dopuscily do startu jak najwieksza liczbe modeli (moze na poczatku ograniczy to liczbe startujacych ake na dluzsza mete wyjdzie wszystkim na dobre). Zobaczcie jak jest np w on-road 1/10, jest ograniczenie silnika do .12 i nikt nie placze ze nie mozna jezdzic Schumacherem z silnikiem .21 i trzy biegowa skrzynia. Przepisy nalezy tak stworzyc aby ograniczyc sprzet do najpopularniejszych i wmiare tanich rozwiazan. Wygrywac ma zawodnik a nie jakis megasilnik w Truckzilli czy cos podobnego. Zrobic podzial na tak jak w ROAR, na smallblock i bigblock, ustalic minimalny przeswit (w ROAR jest 38mm pomiedzy szilnikiem a podlozem po calkowitym skompresowaniu zawieszenia, bez zalozonych kol). Robienie klasy stock nie ma sensu bo chyba malo kto jezdzi dluzej seryjnym monsterem niz tydzien. Wprowadzenie limitu pojemnosci zbiornika bedzie tez dobrym sposobem na ograniczanie mocy w danej klasie.
Jak jest potrzeba to moge sprobowac przetlumaczyc przepisy, do ktorych podalem link (choc moj angielski nie jest najlepszy).

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 11:49 pm 

I wlasnie przez takie wypowiedzi nie na miejscu jak Kuby powstaja potem konflikty. Kuba z gory zaznaczyl ze w zawodach udzialu nie bierze ale klasy by dla nas zrobil (DZIEKUJEMY CI KUBO) ale Ci co startuja by nie chcieli klas dotyczacych silnika, zauwazylbys to gdybys uwaznie przeczytal calosc tego tematu, ale co tam posta trzeba walnac bo mamy za malo!!

A wiec oglaszam wszem i wobec ze tu na tym poscie rozwiazujemy problem truggy vs. MT

dziekuje i pozdrawiam tych co pisza posty za tych co jezdza!

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 1:52 pm 

Jesli chodzi o moje zdanie na temat rozrozniena truggy/mt to chyba jest tylko jeden sposob: ilosc mechanizmow roznicowych bo na dobra srpawe to one nie roznia sie niczym innym.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 2:09 pm 

Hmmm nie wiem czy oglądałeś ten film co zapodał Hansio i jakos zewnętrznie widac zę sie różnią od MT bynajmniej tym że jest tak płaski że buda nie wystaje ponad koła co w prawdziwym monsterze nie jest możliwe nawet po maksymalnym obniżeniu

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 2:14 pm 

Marcin Jasiński napisał(a):
Hmmm nie wiem czy oglądałeś ten film co zapodał Hansio i jakos zewnętrznie widac zę sie różnią od MT bynajmniej tym że jest tak płaski że buda nie wystaje ponad koła co w prawdziwym monsterze nie jest możliwe nawet po maksymalnym obniżeniu

Wszystko zalezy od ustawien zawieszenia i budy. Ja Ci moge ustawic tak T-maxxa i zalozyc na tyle plaska bude, ze kola beda ponad nia.
Ale druga roznica jest chyba to, ze jednak truggy budowane sa na podwoziach ic-8t i jak wiadomo te podwozia sa calkiem plaskie od spodu(nie wliczam kick-up'a). Wiec chyba na tej podstawie mozna by rozroznic te modele.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 2:41 pm 

Ale druga roznica jest chyba to, ze jednak truggy budowane sa na podwoziach ic-8t i jak wiadomo te podwozia sa calkiem plaskie od spodu(nie wliczam kick-up'a). Wiec chyba na tej podstawie mozna by rozroznic te modele.

No wlasnie to samo chcialem napisac, ze sie nie spotkalem z monsterem z plaskim spodem, anie nie spotkalem sie z truggy z walami albo z wystajaca skrzynia biegow pod spod modelu. Moze malo wiem na ten temat ale tak to wyglada z mojej strony!

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 17, 2005 2:56 pm 

Kuba, a Twoja ofna jakie miała podwozie ?? :)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona