Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz sie 13, 2026 2:01 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 6:48 am 

Zajrzyjscie do slynenego watku ........ o przepisach... a co do modelu czy to MT czy truggy to tez juz bylo. i jak do tej pory nikt tego nie wyjasnił...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 7:00 am 

Obejrzyjcie jeżeli wam pozwala na to łącze film który dał linka nasz kolega Hansio i zobaczcie jak jeżdżą i "wyglądają" modele truggy w swojej klasie a jak modele w klasie MT czyli na tym filmie widać Savage, LST, T-maxx, Revo, TNX no i może jeszcze jakieś MT-ki. Na tym filmie widać różnice w zachowaniu modeli choć ludzie jeżdżą na nim jakoś niepewnie :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 7:27 am 

Modele te tzn truggy powinny byc dopuszczone :D Pewnie najwieksze pretensje beda mieli koledzy z savageami, poniewaz jak wiemy ten o to model nie jest idealem na tor i pierwszy lepszy truggy czy nawet revo na seryjnym silniku wygra z takim modelem(oczywiscie bez awari i z miare ,,normalnym'' :D kierowca) Jesli ktos bedzie chcial jezdzic na zawody i odnosic jakies tam sukcesy to powininen zakupic takie revo czy hot bodies monster gt czy tam HB lsp itp a jesli ktos chce sobie skakac i wogole jezdzic bo ,,dzikich'' terenach to niech bierze savage czy HB DD. Z drugiej strony fajnie by bylo zachowac te uroki ,,duzych'' MT z duzymi silnikami itp heh nie lada dylemat :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 7:54 am 

Kubo tutaj nie chodzi o to jaki model kupic, wiec prosze nie pisz o tym bo znowu bedzie klutnia.

Jesli chodzi o klasy to moim zdaniem najlepiej byloby zrobic 2 lub ewentualnie 3 klasy:
-Monster stock :lol: , cos na wzor Top Stocka, w ktorym moglyby startowac standartowe modele wyciagniete z pudelka po lekkim tuningu, np wymiana dyfrow, walowk itd. ale bron Boze silnika poniewaz wyciagniete z pudla Revo czy Sav beda mialy podobne osiagi nawet rozniac sie poj. silnika
-monstery z tuningiem: wymienione silniki itd., zalozone konwersje
-unlimited, mozna by ewentualnie zrobic tez taka klase, w ktorej moglyby startowac rownie truggy, ale mogloby w niej byc malo chetnych, gdyz startowaly by tu przewanie tylko modele z 3 dyframi, gdyz reszta wystartowalaby w klasie powyzej, wiec mozna by tutaj rowniez wsadzic modele takie jak Truckzilla czy dwusilnikowe.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 8:07 am 

Piotr Michalski napisał(a):
Kubo tutaj nie chodzi o to jaki model kupic, wiec prosze nie pisz o tym bo znowu bedzie klutnia.

i tak bedzie kłutnia :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 8:21 am 

Piotr Michalski napisał(a):

Jesli chodzi o klasy to moim zdaniem najlepiej byloby zrobic 2 lub ewentualnie 3 klasy:
-Monster stock :lol: , cos na wzor Top Stocka, w ktorym moglyby startowac standartowe modele wyciagniete z pudelka po lekkim tuningu, np wymiana dyfrow, walowk itd. ale bron Boze silnika poniewaz wyciagniete z pudla Revo czy Sav beda mialy podobne osiagi nawet rozniac sie poj. silnika
-monstery z tuningiem: wymienione silniki itd., zalozone konwersje
-unlimited, mozna by ewentualnie zrobic tez taka klase, w ktorej moglyby startowac rownie truggy, ale mogloby w niej byc malo chetnych, gdyz startowaly by tu przewanie tylko modele z 3 dyframi, gdyz reszta wystartowalaby w klasie powyzej, wiec mozna by tutaj rowniez wsadzic modele takie jak Truckzilla czy dwusilnikowe.

Ten pomysł z Unlimited to chyba jakiś żart, sav z konwersją truckzilla obok truggy ?? Chyba Piotrze nie widziałeś jak jeździ sav z zilla.
Jak narazie jest nas za mało na dzielenie się, a co do opisania monstera po jego wymiarach ciekawy pomysł, rozpiętość wielkości startujących modeli można zobaczyć między np REVO a moim SAVEM i są to naprawde spore różnice :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 9:00 am 

Dlaczego tworzac pzepisy myslimy wszyscy o tych co nie przyjezdzaja na zawody? Tak jak Krzysztow Trella napisala "trzeba porobic klasy bo bedzie nas wiecej" a ja wcale tego nie jestem pewien czy bedzie nas wiecej!! I stworzenie klas dla tych co nie przyjezdzaja to bzdura! Dziwne by bylo tworzenie klas tak zeby revo sie nie moglo scigac z savage poniewaz jak ktos napisal zaden model nie ma przewagi nad innym przykladow mozna podac duzo( jak np wygrana Marcina Jasińskiego modelem REVO gdzie w zawodach startowało duzo savow nawet z truckzilla i inymi duzymi silnikami, lub wygrana Adriana Tuza w piasecznie ktory na zatartym silniku pokonał modele z 3-biegowa skrzynia biegow, z silnikiem Sirio, modele revo i wiele innych, ja w piasecznie jezdzilem modelem smartech o mocy 0,85KM i spokojnie w malym finalem dorownywalem wszystkim modelom ale mialem pecha) wniosek z tego taki ze moim zdaniem nie ma po co tworzyc klas co do wielkosci silnika itp. Napewno trzeba wprowadzic jakies ograniczenia przed takimi modelami jak HPI MT bo juz slyszalem ze sie niektorzy wybierali z takim czyms, oraz ograniczenia przed duwsilnikowymi lub jakimis turbosprezarkami!

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 9:28 am 

Jakub zgadzam sie z Twoim zdaniem! i dlatego uwazam ze ostateczna wersja przepisow powinna byc ustalona na zawodach w Murowanej albo na finalach we wrzesniu. a teraz mozemy probowac stworzyc propozycje przepisow.

zwroccie uwage na to ze w calym temacie wymienia sie osobno mt i truggy. dlaczgo? bo to sa rozne kalsy!

moster truck 1:1 to wielkie ciezarowki z wielkimi kolami a nie plaskie buggy z duzymi kolami.
klasa truggy moze sie rownie dobrze probowac podlaczac pod klase mt jaki IC-8t, bo jest czysm po miedzy tymi klasami - buggy z silnikiem i kolami mt, a sam model nie wiele wiecej wystaje powyzej kol.
jesli pojawi sie tyle modeli truggy ile niektorzy sugeruja to osobiscie bede wspieral starania utworzenia dodatkowej klasy na zawodach. to napewno jeszcze bardziej zwiekszy widowiskowosc zawodow.

a jak rozdzielic klasy:
1) tak jak w przepisach ROAR z modyfikacjami np. zbiornik paliwa
2) model musi byc w stanie przewrocic sie przez przednia os przy hamowaniu 8)

rcBziom [kropka] com [kropka] pl <- spotkania, filmy, zdjecia

Wyciąganie kasy za linki w podpisie do niekomercyjnej strony jest żałosne.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 9:47 am 

Marcin Augustynowicz napisał(a):

.
klasa truggy moze sie rownie dobrze probowac podlaczac pod klase mt jaki IC-8t, bo jest czysm po miedzy tymi klasami - buggy z silnikiem i kolami mt, a sam model nie wiele wiecej wystaje powyzej kol.
jesli pojawi sie tyle modeli truggy ile niektorzy sugeruja to osobiscie bede wspieral starania utworzenia dodatkowej klasy na zawodach. to napewno jeszcze bardziej zwiekszy widowiskowosc zawodow.

Klasa IC-8T ma okrelslone przepisy i np tki truggy niepodpada pod nja, np ma wiekszy silnik, koła czy zbiornik paliwa...
lekko OT.....np w RSMP jak niezbierze sie dana klasa to auto z nizszej klasy podciąga sie pod klase wyższa.
I moze ktos wyjasni co klasyfikuje model do klasy MT, a co do truggy.. .co wilkosc kól, srodkowy dyfer.. (ten temat byl juz poruszany i niebylo w nim odpowiedzi na to pytanie, a to nie tylko ja jestem ciekaw...)

Do Maćka Bartoszka, fakt Sav z trackzilla nie ma szans na wygranie z Truggy..widzialem na zawodach jak jezdza savy z tym silnikiem i to nie jest rewelacja.. (to moje zdanie)

Wystarczy prosty podzial... modele seryjne i modyfikowane (np wymiana silnika)..a co do truggy...sprawa do dogadania.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 9:58 am 

napisalem o truggy, ze "rownie dobrze probowac podlaczac pod klase mt jaki IC-8t". dobrze wiem ze w buggy startowac nie moze ale i do mt nie pasuje.

co do centralnego dyfra - to moze byc jedno z kryteriow ale czy truggy z zablokowanym dyfrem to juz mt?

rcBziom [kropka] com [kropka] pl <- spotkania, filmy, zdjecia

Wyciąganie kasy za linki w podpisie do niekomercyjnej strony jest żałosne.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 10:18 am 

Marcin Augustynowicz napisał(a):
2) model musi byc w stanie przewrocic sie przez przednia os przy hamowaniu 8)

Marcin ja mam słabe hamulce :D

Tak wogóle to widze, że wracamy do punktu wyjścia, znowu obserwatorzy zaczynają temat, nie chodzi o to żebym komus chciał ubliżyć czy zasmucić, ale podchodze do tematu logicznie. Dlaczego ktoś kto nie uczestniczy w zawodach chce podejmować decyzje ? Panie Bugi z tego co pamietam z zawodów w Tarnowie Tornado Team jednolicie wypowiada się ze "bagus to jest to i nic innego" więc dlaczego podchodzicie do MT ?
Piotrze Michalski z tego co widze masz w podpisie T-Maxx pytam dlaczego ani razu nie wystartowałeś nim na zawodach ?? Co ten model jest jakiś felerny ?? Czy uważasz, że jest on niezdatny do zawodów dlatego przez pół roku szukasz MT, który będzie się nadawał "wg Ciebie oczywiście" do zawodów. I Wkońcu panie Krzysztofie Trella, to że ma pan za sobą wiele lat przesiedzianych przy modelach nie znaczy, że wszystkie rozumy pan pozjadał i na wszystkim zna się najlepiej. Mogę dodać, że nasi najlepsi zawodnicy z klasy I-C8 T pytali i dziwili się że w savie ten dyfer środkowy tak wygląda :D
Nie mam ochoty tutaj jakiś wojny wywoływać jedak musze stwierdzić, że nie podoba mi się fakt, że ktoś chce decydować o formie mojego hobby.
Dlatego to właśnie przy każdej próbie podjęcia tematu przez "postronnych" zaczyna się troche ostrzejsza wymiana zdań.
Myśle, że moi koledzy z MT podzielają moje zdanie, bo nie rozumiem dlaczego ktoś ma za nas decydować jak i czym mamy jeździć.

Jeżeli będzie na zawodach MT conajmniej 20 zawodników z modelem możemy zacząć rozmawiać, w chwili obecnej całkowicie mija się to z celem.

Ostatnio edytowano Cz cze 16, 2005 10:27 am przez Maciej Bartoszek, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 10:26 am 

Maciej Bartoszek napisał(a):

Panie Bugi z tego co pamietam z zawodów w Tarnowie Tornado Team jednolicie wypowiada się ze "bagus to jest to i nic innego" więc dlaczego podchodzicie do MT ?

A co niemoge.., zabroni mi ktos.., jezeli nie posiadam MT to co niemoge zabrac zdania na tym kaciku :?: Forum jest od wypowiadania sie, a po drugie czesc Teamu ma MT.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 10:35 am 

Bugi napisał(a):

Panie Bugi z tego co pamietam z zawodów w Tarnowie Tornado Team jednolicie wypowiada się ze "bagus to jest to i nic innego" więc dlaczego podchodzicie do MT ?

A co niemoge.., zabroni mi ktos.., jezeli nie posiadam MT to co niemoge zabrac zdania na tym kaciku :?: Forum jest od wypowiadania sie, a po drugie czesc Teamu ma MT.

Prosze przeczytaj jeszcze raz mój post bo nie rozumiem tutaj Twojej wypowiedzi. Zachowujesz się jak murzyn walczący o swoje prawa w czasach wojny secesyjnej. Ten powyzszy post jest taki jak wiele Twoich postow, poprostu niczego nie wnosi i tyle. Tak samo jak nie wniósł nic post o przepisach, no przepraszam pokazał jeszcze jakie są podziały na forum :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 10:58 am 

Prosze przeczytaj jeszcze raz mój post bo nie rozumiem tutaj Twojej wypowiedzi. Zachowujesz się jak murzyn walczący o swoje prawa w czasach wojny secesyjnej. Ten powyzszy post jest taki jak wiele Twoich postow, poprostu niczego nie wnosi i tyle. Tak samo jak nie wniósł nic post o przepisach, no przepraszam pokazał jeszcze jakie są podziały na forum :D

widze ze masz klopoty z rozumieniem tekstu pisanego...coż nie kazdy jest idealny :mrgreen:

EOT szkoda czasu..

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 16, 2005 11:51 am 

Jedyne co widze to to, że nadajemy na różnych falach, ja pisze o czymś innym a Ty odpowiadasz na inny temat. Może to jest caly czas to o czym pisze, że teoria nie zawsze jest taka sama jak praktyka.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona