Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz maja 07, 2026 9:53 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt maja 10, 2005 3:18 pm 

Doszly do mnie niepokojace wiadomosci ze nie wiadomo do konca gdzie sie odbeda zawody w tym terminie. Oficjalnie jest to Ruda Śląska, natomiast nieoficjalnie Tarnów.
Czy wiadomo na 100% gdzie te zawody sie odbeda?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 11, 2005 2:22 pm 

Z tego co mi wiadomo zalezy to czy pan Piec..... przekroczy temin 15 maja czy spelni warunki jakie postawil mu LOK :) - dotyczy to zaleglej glosnej afery :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 11, 2005 3:35 pm 

Hehe chłopaki macie chyba informatorów z marsa lub okolic zawody normalnie sie odbędą w rudzie w wyznaczonym terminie , ciekaw jestem kto puszcza takie bajki :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 11, 2005 3:46 pm 

Jacek Starostecki napisał(a):
Hehe chłopaki macie chyba informatorów z marsa lub okolic zawody normalnie sie odbędą w rudzie w wyznaczonym terminie , ciekaw jestem kto puszcza takie bajki :D

Zbigniew Ciećwierz w czasie zawodów w Nowym Sączu.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 11, 2005 3:50 pm 

a niby co on ma do rudy? przecierz nie on jest organizatorem w/w zawodów chyba ze chodzi wam o co innego , napiszcie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 11, 2005 5:04 pm 

Jacek Starostecki napisał(a):
a niby co on ma do rudy? przecierz nie on jest organizatorem w/w zawodów chyba ze chodzi wam o co innego , napiszcie.

Ciągle o to samo, dobrze wiesz o co.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 11, 2005 6:02 pm 

Na Halowych MP w Łodzi podam oficjalną informację.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 11, 2005 6:22 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Na Halowych MP w Łodzi podam oficjalną informację.

Niestety , nie wszyscy tam będą. Może jakaś wersja przyspieszona i dla zawodników?
A zresztą , co ma być to będzie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 11, 2005 7:13 pm 
Pan Piecha wpłacił pieniądze zaległe na konto LOK-u, tak jak wynikało to z uzgodnień na Centralnej Komisji Modelarskiej w Warszawie ( dnia 23.03.2005), oraz potwierdził organizację zawodów które są na RC-auto
Jest to nieoficjalna wiadomość, decyzję przekaże Zarząd Sekcji w Łodzi po zapoznaniu się z dokumentami.
Z serdecznymi pozdroweieniami Sekretarz CKM LOK Zbigniew Ciećwierz

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 12, 2005 10:36 am 

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Pan Piecha wpłacił pieniądze zaległe na konto LOK-u

Super. To nie pozostaje nam nic innego jak czekać na zakup tych obiecanych nieszczęsnych pchełek.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 12, 2005 5:28 pm 
Dlaczego od razu nieszczęsne pchełki .Trzeba tylko zapłacić 20000 zł za nowe urządzenie AMB i tu jest temat dla wszyskich zawodników zabierających głos na Forum może znajdziecie sposób na zdobycie tak dużej sumy pienędzy. Pozdrawiam zwodników sezonu 2005

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 12, 2005 5:59 pm 

Dlaczego od razu nieszczęsne pchełki .

Może dlatego, że na to były zbierane pieniądze?

Trzeba tylko zapłacić 20000 zł za nowe urządzenie AMB i tu jest temat dla wszyskich zawodników zabierających głos

A skąd sie wzięła taka suma?

Cytując za http://www.amb-it.com/modules/index.php?name=System%20Pricing&region=Europe&systemID=1 mamy
Kod:
Transponders

Personal AMBrc DP Transponder   €73.00   
Base System

AMBrc Decoder with cabling   €1657.00   
Detection Loop for 10m (33 ft) Track with 20m (65 ft) of coax   €102.00   
Software

Sparc 2 Software           €850.00

Czyli 10 pchełek, urządzenie, pętla i oprogramowanie daje w sumie 3339€ co stanowi przy dzisiejszym kursie euro niecale 14000 zł. To jest o całe 6000 mniej.
Od ceny należy odliczyć pieniądze już zebrane dwa lata temu a niedawno odzyskane. Myślę, że niegłupim pomysłem byłoby sprzedanie starego urządzenia. Nie są to wprawdzie duże pieniądze, ale zawsze. Tym samym z 20000 do zdobycia zrobiło się już coś około 10000.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 12, 2005 6:07 pm 

Dlaczego od razu nieszczęsne pchełki .Trzeba tylko zapłacić 20000 zł za nowe urządzenie AMB i tu jest temat dla wszyskich zawodników zabierających głos na Forum może znajdziecie sposób na zdobycie tak dużej sumy pienędzy. Pozdrawiam zwodników sezonu 2005

Bo te P. Zbyszku ledwo zipią, ale nie wydaje mi sie że kwestię finansowania nowego AMB powinno się zwalać na modelarzy. Nie jest to zreszta temat na forum, starzy zawodnicy znaja ten problem od podszewki a nowi nie powinni wiedzieć o perypetiach w przeszłości.
Dobrze wiemy że sytuacja finansowa nie jest ciekawa , ale nie wierzę że taka instytucję jak LOK nie stać na zakup co parę ładnych lat nowego urządzenia.Nie chcę się zagłębiać w sprawy statutowe organizacji o której mowa , znajdują się pieniądze na organizację imprez innych specjalności modelarskich , to i na te pchełki powinny sie znaleść. Czyż to nie pod sztandarem LOK-u p. P... zbierał w sposób brutalny dwa lata temu pieniądze na rzekome nowe AMB? Nikt nie zaprzeczał temu!
Doszły mnie słuchy , że FSR-y także chciałyby wreszcie pracować na tym systemie a nie ciągnąć nadal te prehistoryczne metody liczenia.
To prawda że autka zawsze były traktowane jak ,,garbate dziecko,, LOK-u , kochane , ale inaczej. Jaka inna dyscyplina modelarska sciąga większe liczby widzów? FSR-y które są przeganiane na sadzawki daleko za miastem? Elektryki ( ECO itd) na których z nudów to flaki się przewracają? P. Zbyszku , pojeżdziłem trochę na inne zawody, byłem na zawodach hydro i Eco w Nachodzie i nie widziałem tam żadnych tłumów widzów. To właśnie autka elektryczne i spalinowe ściągają publikę, pozwalają właśnie takiej organizacji jak LOK pokazać że jeszcze istniejecie i podcinanie gałęzi na której się siedzi jest czynem samobójczym. Musi być nowe urządzenie, musi być zmiana w organizacji imprez, zakończyć śmieszne pokazywanie władzy . Przecież zawodnicy na każdej imprezie zostawiaja kupę szmalu i można to także wykorzystać a my mamy prawo czegoś wymagać. Powinniście przyszłość widzieć w nas , bo nasze zdeterminowanie i zdolność organizacji się w sprawach kryzysowych jest przykładem dla innych.
Pamiętam inne czasy modelarskie jako młodzik jeżdziłem na zawody za darmo, miałem opiekę , wyżywienie ,mądrego instruktora i wtedy dużo młodzieży lgnęło do tego sportu. Tamto już nie powróci więc czas się zastanowić co sprawić by to całkiem nie umarło. Portfele się kurczą a wtedy przychodzi czas na refleksję. Przykro to powiedzieć ale zawody u naszych południowych sąsiadów są znacznie tańsze , inaczej zorganizowane itd, itp.
Moim zdaniem zakup nowego urządzenia powinien być sprawą priorytetową.
Niestety nie będę mógł odpisywać w tym temacie do poniedziałku , ponieważ jade na zawody, proszę więc dać mi szansę obronić się jak przyjade.
Artur Dzierzęcki

P.S. Jeżeli dyskusja w tym temacie ma się toczyć dalej , to temat powinien zostać przeniesiony do działu dla zawodników. Prosze o kulturę Panowie! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 12, 2005 6:59 pm 
Kwestią do dyskusji jest zakup 10 czy 20 sztuk pchełek
Uważam że po uszkodzeniu 1 pchełki nie można prowadzić dalej zawodów i dlatego potrzebne są dwa komplety

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 12, 2005 7:10 pm 

Ciesze sie że w kwestii zakupu urządzenia jesteśmy zgodni. Niestety 20 szt jest ilością odpowiednią. Część zawodników posiada już pchełki indywidualne i będą mogli z nich korzystać inni może pójdą w ich ślady.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona