Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 8:03 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 11:22 pm 
Administrator forum

Witam,

Panowie, jest Was bardzo liczna grupa - posiadaczy monsterów zarówno spalinowych jak i elektrycznych. Zadam Wam jedno pytanie: Dlaczego tak niewielka grupka jeździ na zawody?

Na forum potraficie umówić sie na spotkanie żeby popyrkać monsterkami gdzieś w parku lub na jakimś bezdrożu ale naie potraficie sie zmobilizować aby przyjechać w 20-tu na zawody.
Co stoi na przeszkodzi? Strach przed rywalizacją czy też obawa przed słabą jazdą?

Próbuje Was jakoś zrozumieć ale jakoś nie potrafię. Gdybym był posiadaczem monstera to za wszelką cenę chciałbym sie sprawdzić na torze, podczas zawodów gdzie dochodzi stres i gdzie w czasie wyścigu jeździ więcej niż 3-4 modele naraz.

Pozostawiam do przemyślenia temat wszystkim tym co maja obawy przed uczestnictwem w zawodach.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 12:23 am 

witam

po raz kolejny na forum i nie tylko spotykam sie z pogardliwym podejsciem do spotkan "podworkowych". to wlasnie na takich spotkaniach wypracowalismy sarwis z jakim pojawilismy sie w Murowanej. potwierdzaja to slowa Jana Matukina, ktory byl pod wrazeniem tego co zobaczyl. na poczatku mial podobne zdanie, ale zmienil je i docenil poziom jazdy i ilosc czesci zapasowych. potwierdza to rowniez to ze wbrew obawom wszystkie modele wystartowaly w finale i tylko dwa nie ukonczyly 30 minutowego biegu, ale niech nikt nie wymaga zebysmy w ciagu tygodnia sprowadzili czesci do modeli, tym bardziej, ze o zawodach w Saczu dowiedzielismy sie zaledwie z 6 dniowym wyprzedeniem. poza modelarstwem mamy tez prywatne zycie i nie przelozymy nagle wszystkich zaplanowanych spraw, dlatego prosze o nie ocenianie nas po zawodach, na ktorych nie moglismy byc.

a swoja droga to zawody sa bardzo emocjonujace, ale gdy chce odpoczac i oderwac sie od codziennosci to wole pojezdzic z kumplami na "podworku".

spotkania „podworkowe” to dobry wstep do zawodow bo to wlasnie ci, którzy na tych spotkaniach bywali, pojechali do murowanej.

Pozdrawiam
Marcin Augustynowicz

rcBziom [kropka] com [kropka] pl <- spotkania, filmy, zdjecia

Wyciąganie kasy za linki w podpisie do niekomercyjnej strony jest żałosne.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 3:09 am 

amar, chyba zle zrozumiales Marka. On wcale nie krytykuje spotkan podworkowych. Sednem jego postu jest pytanie, dlaczego wlasiciele monsterow nie chca przyjezdzac na zorganizowane zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 6:03 am 

hmm

ja bym z chęcią przyjechał ale ja do murowanej mam 5h jazdy a niemam własnego auta jeszcze więc tylko to mnie ogranicza i myśle że nie tylko mnie , dużo osób jest na tym forum które nie przyjechały bo jest to dla nich zadaleko...

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 6:35 am 
Administrator forum

Chłopaki,

Nie ma pojęcia "za daleko".

Dam Wam przykład na mojej osobie i zawodach w Nowym Sączu.
30.04 - 22:30 dojazd z Wrocławia (wcześniej dojazd do Wrocławia) PKP do Krakowa, tam przesiadka i czekanie na pociąg do Nowego Sącza 35 minut. W Sączu byłem 6:30 rano 1.05. Początek zawodów 9:00. Koniec zawodów - 19:15.
Droga powrotna: 20:28 z Nowego Sącza do Krakowa , tam godzina czekania na pociąg do Wrocławia. 5:20 byłem we Wrocławiu i o 5:40 pociąg do Kłodzka. 7:15 na miejscu. O 9:00 do pracy (miałem dyżur w firmie).

Całą tą drogę odbyłem w "towarzystwie" torby podróżnej o masie ok. 35kg + mały plecak.

Więc odległośc i brak transportu to żadne wytłumaczenie.

Co do Treści mojego pierwszego postu: rzeczywiście, chodi mi tylko o zmobilizowanie Was do uczestnictwa na zawodach, tak aby zawody weszły Wam w krem jak ma to miejsce z luźnymi spotkaniami.

Jak najbardziej doceniam to co robicie. Wasze spotkania i wypracowany serwis. Ale zawody to zawody i ywbaczcie mi wszyscy, ale spotkania nie mają porównania z zawodami.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 6:50 am 

To moze ja powiem pare slow, chociaz mnie nie bylo na zawodach i poniekat wytlumacze siebie jak i chyba wiekszosc osob na tym forum.

Modele MT sa stosunkowo tanimi modelami, ktorymi odrazu mozna smialo jezdzic w zawodach. Dobra torowka z calym osprzetem kosztuje pare tysiecy zlotych, a z monsterem mozemy sie zamknac nawet do dwoch tysiecy. Wniosek z tego taki, ze MT kupuja w duzej mierze osoby mlode, tak jak ja, ktore nie zawsze moga sobie pozwolic na jakis sprzet do innych zawodow. A jak wiadomo malolaci nie maja prawa jazady, a jesli juz je maja(ja na szczescie juz tak 8) ) to nie maja samochodow 1:1. Wiem, ze sa pociagi, z ktorych mozna skorzystac, ale ktorzy rodzice puszcza kogos kto ma powiedzmy 15 lat samego pociagiem na drugi koniec Polski? Moze, ktorys z rodzicow rowniez by sie zapakowal z dzieckiem na zawody, ale nietety nie kazdy ma czas.

Mam nadzieje, ze zrozumieliscie o co mi chodzilo;).

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 9:21 am 

Ja mysle że duzo osób jest z warszawy z MT więc na najblizszych zawodach będzie duzo monsterów. Może około 20 :wink: . teraz nie bedzie problemu z dojazdem, w formularzu jest już 10 zapisanych

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 9:24 am 

Bo to jest tak: Garstka ludzi jeździ na zawody, a reszta która nie jeździ a by mogła pojechać tłumaczy się samym sobie co powiedzieć innym że nie mogłem pojechać itp. itd. ........ :lol:

Ostatnio edytowano Pt maja 06, 2005 11:30 am przez Marcin Jasiński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 10:20 am 

Nie wiem co z Toba jest, ale odnosisz zatysfakcje wywolujac kolejna wojne na forum? Byles na jednych albo dwoch zawodach i uwazasz sie juz za kogos lepszego? To co w takim razie ma powiedziec Marek, Pan Leszek, Artur, Jacek i wiele innych zasluzonych zawodnikow? Oni chyba wogole juz nie powinni pisac na forum.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 11:05 am 

Sory Piotrku ale z tobą gadać mi się nie chce, bluzgaj se mnie i miej mi za złe że będę już na 2 zawodach a model mam zaledwie 4 miesiące, potrafie sie zorganizować żeby na nie jechać ale nie rozumie tych co piszą tyle postów i są na wszelakich spotkaniach a na zawody nie dają rady - chyba o to w tym poście chodzi. Na śląsku jest dużo monsterów a jedynie nikły procent z nich będzie na następnych zawodach - dziwne ale tak już jest i chyba będzie przez jakiś czas ale i tak jest już dobrze jak przyjedzie 10 MT do Piaseczna.

Piotrek jesteś młody i dokończe to co było wcześniej napisane a moze i treść sie zmieni jak startniesz w jakichkolwiek zawodach.....

Ostatnio edytowano Pt maja 06, 2005 11:38 am przez Marcin Jasiński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 11:17 am 

Panowie - ale tak juz jest z ludźmi i tyle nalezy się do tego przyzwyczaić - uczestniczę aktywnie w ruchu motocyklowym i w terminie zawodów w Murowanej organizowałem rajd po górach Sowich i Stołowych. Na 58 potencjalnych uczestników przyjechało 4 motocykle. Tak jest i tyle - a to ze Ci co wiecznie piszą o zawodniczych częściach a nie biorą udziału w zawodach to juz inna sprawa. Ale naprawdę szkoda się oglądać na innych - kazdy ma jakieś swoje marzenia i je realizuje tak jak potrafi.

pozdrawiam serdecznie
ps. A tu dla zainteresowanych fotki z naszego rajdu:
http://www.redmotorz.studioo.pl/sudety- ... ameSet.htm

ps.Do pana Marka - o zawodach dowiedziałem się kiedy juz miałem zaplanowany rajd - bardzo załuję ze nie mogłem być.

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 12:28 pm 

Marcin Jasiński napisał(a):
ale nie rozumie tych co piszą tyle postów i są na wszelakich spotkaniach a na zawody nie dają rady ...

wiesz od tego sa fora aby pisac posty... :mrgreen:
po drugie moze nie kazdego interesuja zawody, nie kazdego stac na wyjazdy na drugi koniec polski co 2 tyg.
a po trzecie to skonczcie juz gadac o tych zawodach bo to juz sie zalosne zaczyna robic ten podzial na jezdzocych na zawody i nie, :? mozna wywnioskowac ze Ci ktorzy bywaja na zawodach to elita :mrgreen:....kazdy wie co chce robic i jak bedzie chcial to pojedzie na zawody, a jak nie to nie :mrgreen:

Kazdemu nie dogodzi sie...wiec decyzje podejmuje kazdy z osobna ...EOT

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 1:08 pm 

Żałosne to będzie wtedy jak ci którzy byli na zawodach nie przyjadą na jakieś z rzędu i zaczną na nich wszystkich najeżdżać że sie wydzierali że chcą zawodów a tu klops, he bo może tak być.......

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 06, 2005 1:08 pm 

Do Bugiego!

Teraz piszesz ze Cie zawody nie interesuja, a poczytaj swoje posty, ktore wypisywales przez zawodami! PO CO NAPISALES "PRZEPISY" JAK CIE ZAWODY NIE INTERESUJA??!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona