Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 09, 2026 5:25 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr maja 04, 2005 8:37 pm 

mysle nad kupnem traxxas e-maxx ale niewiem czy to dobry zakup wiec prosze was o pomoc i jak mozecie to powiedzcie jak jest z czesiciami do niego no i wogle.O i jeszcze jedno jaka ladowarke kupic do tych pakietów http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXHBP3&P=M

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 04, 2005 10:11 pm 

Ja bym polecal mt2. Troche trudno polecac cos czego jeszcze nie mam ale z tego co widzialem na filmach oraz z tego co sie dowiedzialem od znajomych to jeden z lepszych off roadow. Ulepszona wersja poprzendika mt. Nie przerwaca sie na zakretach przy V max co jest duuuzaaa zaleta. Jesli masz troche wiecej kasy to wzialbys wersje z lepszych silnikiem i bedzie jazda :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 04, 2005 10:39 pm 

Tylko ze janik chce elektryka a ty mu polecasz spaline. Janik czy napewno jestes zdecydowany na E-maxxa? Bo najpierw chciales buggi i startowac nim w zawodach, pozniej mikro a teraz monster truck. Moze najpierw sie zdecyduj a pozniej pytaj.
Krotka odpowiedz, E-maxx jest super na poczatej jak i pozniej tez (przykladowo z silnikiem bezszczotkowym). Czesci jest cale mnustwo, wiele pasuje od T-maxxa, Wlasciwie to mozna zbudowac caly model od podstaw z czesci tuningowych nie wykorzystujac nic co wyprodukowal Traxxas. Co do ladowarki to nie jestem pewny czy mozna ladowac dwa identyczne pakiety rownolegle, ale jesli sie da to wybierz cos co ma wykrywanie delta peak i moze ladowac pradem minimum 6 amper. Bardzo dobra jest ta ladowarka http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXHDJ1&P=ML, ale nie wiem czy lezy w zasiegu twoich mozliwosci finansowych.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 6:18 am 

Popieram zdanie kolegi, kup sobie mt2 :) ja teżzamierzam - zrezygnowalem z jato (2wd :()

Czytaj dokladnie o co chodzi i nie nabiajaj sobie licznika. m-peter

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 12:36 pm 

narazie nie zamierzam kupic tak drogiej ladowarki ale kiedys napewno kupie a co do mojego niezdecydowania to troche dziwne ale spodobalo mi sie to w monster track ze mozna jezdzic po cierzkim terenie i ma naped na 4 kola a buggi to wyjatki i na dodatek e-maxx ma skrzynie biegow :D a czy mozna startowac e-maxxem w zawodach :?:

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 2:17 pm 

Prawdopodobnie ta ladowarka powinna dobrze spelnic twoje wymagania http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXHJB4&P=7, bedziesz potrzebowal do niej zasilacz 12V (np zrobiony z zasilacza komputerowego, poszukaj na forum). Jak bedziesz kupowal baterie to wez przynajmniej dwa komplety, a najlepiej trzy.
HPI MT2 jest zbudowany na podwoziu od samochodu (HPI Super Nitro Rally) i podobnie bedzie sie zawieszal w trudniejszym terenie jak modele buggy, ma po prostu za maly przeswit. Nie ma tez zawodow gdzie mozna by nim startowac. Pozatym jest napedzany silnikiem spalinowym a kolega chce elektryka (dobry wybor).

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 2:36 pm 

a moge kupic ta ladowarke http://www.riku.com.pl/catalog/product_ ... ts_id=1491 pisze ze laduje do 16 ogniw no to ja bede mogl ladowac 2 pakiety na raz :?: a ja sie pytalem czy bede mogl startowac e-maxxem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 2:43 pm 

W tej ladowarce co ja podalem mozesz ladowac swoje pakiety rownolegle pradem do 6.5 ampera. Ta ladowarka co ty podales moze ladowac ogniwa NIMH pradem tylko 1.5 ampera czyli swoje baterie bedziesz ladowal conajmniej 2 godziny.
E-maxxem chyba mozna startowac w zawodach dla MT ale w klasa elektryczna raczen nie jest bardzo popularna.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 3:03 pm 

wielkie dzieki za wszystko narazie kupie ladowarke ktora ja pokazalem bo brak mi finansow ale i tak 2 godz to nie duzo a ile bym ladowal ta co ty podales
:?:

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 3:16 pm 

mniej niz godzine

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 4:03 pm 

ale moge ladowac 2 na raz i to co ja pokazalem i ta co ty mi pokazales

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 4:05 pm 

Nie jestem tego pewny. Ta co ty pokazales mozesz ladowac dwa pakiety NIMH szeregowo pradem 1.5 ampera, a ta co ja pokazalem, dwa pakiety rownolegle, pradem 6.5 ampera.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 4:13 pm 

a czy mozesz powiedziec o co chodzi z tym szeregowym jak to pomoze to ja kupuje te aukmulatory http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXHBP3&P=M
a jak tak to jaka ladowarke z Polski do 200zl zeby ladowala 2 na raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 5:41 pm 

Witam!
Kuba napisał(a):
... a ta co ja pokazalem, dwa pakiety rownolegle, pradem 6.5 ampera.

Nigdy nie ładuj dwóch równolegle połączonych pakietów, żadną ładowarką, a tym bardziej z delta-peak!!
Ładowanie pakietów połączonych szeregowo (tylko ten sam typ i pojemność) wymaga z kolei dokładnego wstępnego rozładowania każdego pakietu z osobna (warunki startowe obu pakietów muszą być takie same).
Jak więc widzisz ani jedno ani drugie rozwiązanie nie jest trafne.
Aby spełnić Twoje wymagania potrzebna była by ładowarka, która w jednej obudowie miałaby dwie osobne ładowarki.

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 05, 2005 5:53 pm 

a czy mozna kupic mala ladowarke do kontaktu za gdzies 60zl no bo jak nie mozna ladowac dwuch pakietow no to kupie 2 tanie ladowarki a jak takich nie ma to ile trwa naladowanie jednego pakietu 3000mAh :?: ta ladowarka http://www.riku.com.pl/catalog/product_ ... ts_id=1491

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona