Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 6:54 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 12:46 am 

zgadzam się z Łukaszem - jeśli nie można w piątek, to można byłoby rozłożyc tor w sobotę rano - najwyżej rozegrałoby sie mniej eliminacji i tyle

nie znam szczegółów, ale wydaje mi się, że ktoś za łatwo uległ naciskowi i oddał te zawody bez walki... inna sprawa, że w chwili, kiedy ważyły się losy zawodów na forum dominowały głosy o przeniesieniu terminu MP - głosy bardziej umiarkowane pojawiły się dopiero później...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 8:13 am 

Jacku ja nie chce aby rozkladac tor w piatek. Ale mozna byloby rozlozyc w sobote rano lub w czwartek (dzisiaj) wieczorem. Jednak teraz to juz jest po zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 8:34 am 

Macie rację Panowie (Łukasz, Rafał), szkoda że ten pomysł nie padł wcześniej, można było zrobić wszystko zgodnie z planem,
(zresztą tak jak wydaje mi się chciała rozsądna większość), nie było by konfliktów z innymi zawodami + technicznych (o których chyba zapimniano) a że kilku zawodnikom było to "nie na rękę" ...no cóż zawsze tak jest i będzie, że "nie można mieć wszystkiego" (przyp. że zawody nie są obowiązkowe, startuje kto chce i może - nikt nikogo nie zmusza)
Pewnie, że można wprowadzić w życie propozycję Jacka (wcześniej "wybierając" sobie nowych sędziów) i rozgrywać zawody w tym samym terminie we wszystkich miastach Polski systemem np. 3 (i każdy ma puchar;) aha, jeszcze dołożyć parę nowych klas - do żart oczywiście - w ten sposób do niczego nie dojdziemy, wracamy na podwórka, nie będziemy mieć zawodników, którzy będą się ścigać z najlepszymi w Europie czy świecie.
Choć jak patrzę np. na TopStocka to odnoszę wrażenie, że nie którym zawodnikom bardziej zależy na pudle i pucharze niż na zabawie, rywalizacji i czystej jeździe - to przykre, a jest to przecież klasa, z której powinni oni wynieść jakieś zasady (to co było ostatnio w Tarnowie w startach TS było bardzo dalekie od współzawodnictwa i kultury jazdy - szkoda, że sędziowie nie zwracają na to uwagi)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 10:32 am 

Oczywiście, że to, co napisałem, było w bardzo dużym cudzysłowie - szkoda, że tego nie widzicie. Właśnie w postach moich poprzedników padła kwestia tego, że na MP jechać nie warto, bi się nie stanie na pudle. Tę opinię podziela jednak znikoma mniejszość, przecież jeździmy dla frajdy, a nie dla zajęcia czołowych miejsc 1-3. Osobną sprawą są poruszane już wcześniej przeze mnie kwestie nagradzania - chociaż minimalnym dla organizatorów kosztem, jakim jest rozdanie dyplomów - zawodników w różnych kategoriach wiekowych, nawet jeśli nie ma w danej kategorii 5 startujących i organizator nie przewidział w związku z tym pucharów. Podobną kwestią jest proponowany już pomysł osobnej klasyfikacji zawodników w 1:18 przy wspólnych eliminacjach i nawet finałach - po to, żeby zamiast widocznego obecnie "wyścigu zbrojeń" pozwolić najmłodszym - czyli między innymi moim i Twoim dzieciom - na skuteczną rywalizację w tej klasie.
Musimy młodych ludzi zachęcać do rywalizacji i nagradzać, a nie podkładać im nogi stawiając ich w szranki ze starymi wygami, którzy jeżdżą więcej lat, niż ich rywale w ogóle mają.

Tytuł: zawody
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 11:06 am 

Nie mogłem wziąć udziału wcześniej w dyskusji. Ja napewno stoję przed dylematem na które zawody pojechać Zostawić prawie rodzinny Jelcz, czy zrezygnować z Mistrza Polski M18. Zgadzam się z Łukaszem można to było rozegrać i przygotować w Sobotę wykładzinę. Może można rozegrać MP w Zgierzu? Termin 16-17 jest za bardzo konfliktowy. Mistrzostwa Polski powinny być zakończone po eliminacjach, lub przeniesione na dalszy termin może połączyć z Festiwalem Modelarstwa. Pozdrawiam Grzegorz

Ostatnio edytowano Cz kwi 07, 2005 11:19 am przez Grzegorz Nóżka, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 11:13 am 

W tę sobotę? - Trzeba Darka Flisiaka zapytać - on jest chyba jedyną osobą, która takich cudów może dokonać :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 11:21 am 

Arek już działa w tej sprawie. Tylko czy LOK za nimi nadąży.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 11:26 am 

Nie sądzę - nie będzie miał kto w piątek wydrukować dyplomów i wygrawerować tabliczek na puchary.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 12:13 pm 

Ja przynajmniej wiem, że napewno pojedziemy do Jelcza..ale chyba idea MP została wypaczona totalnie..dla niektorych oznacza to cały sezon do tylu ( np. Łukasz Kowalczyk) dla innych łatwy puchar , pudło i tytuł..kalendarz jest chyba po to, żeby CAŁY sezon planowac a nie jeden wyjazd na zawody..no cóż..współczuję pokrzywdzonym ( ewidentnie ) kolegom.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 1:31 pm 

Nie chodzi o ta sobote tylko o miesiac maj gdzie odbedzie sie w Łodzi Festiwal Modelarstwa na ktorym mozna bylo by rozegrac Mistrzostwa Polski .Impreza na ktorej atmosfera by sprzyjala tej randze zawodow jakimi sa MP i sadze ze nagrody tez niczego sobie wiec chyba warto odczekac miesiac i zakonczyc sezon zimowy w Łodzi. Mniej konfliktow wiecej emocji i zabawy , chyba o to chodzi w tym wszystkim tak ? ...... tylko co na to zawodnicy ? ..... czekamy na echo 8)

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 1:35 pm 

Jasne, że Festiwal - najlepsza impreza, najlepsza publika, najlepsze nagrody!
Jestem za - i deklaruję swoją pomoc (pewnie sobie dacie radę beze mnie, ale jestem w blokach startowych)!

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 1:36 pm 

Czesc
Moje echo mowi nie:) :D :D mysle ze powino zostac tak jak jest
zostalo przelozone na 16-17 i niech tak zostanie.Bardzo chcieliscie rozdzielenia spaliniakow od elektrykow wiec jest rozdzielone.Takie jest moje zdanie na ten temat

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 2:12 pm 

Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Bardzo chcieliscie rozdzielenia spaliniakow od elektrykow wiec jest rozdzielone.

To chyba za duże uogólnienie. Byli tacy co nie chcieli.

Spojrzałem sobie do przepisów. Moim zdaniem wynika z nich, że w trakcie trwania sezonu żadne zawody będące eliminacją lub finałem Mistrzostw Polski nie mogą być przełożone. Dodam jeszcze, że uważam to za wielce niehonorowe zachowanie. Duża grupa osób spośród zawodników musi zaplanować sobie takie wyjazdy.

Tomek Massalski

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 2:17 pm 

Tomek Massalski napisał(a):
Aureliusz Ciechalski napisał(a):
Bardzo chcieliscie rozdzielenia spaliniakow od elektrykow wiec jest rozdzielone.

To chyba za duże uogólnienie. Byli tacy co nie chcieli.

Spojrzałem sobie do przepisów. Moim zdaniem wynika z nich, że w trakcie trwania sezonu żadne zawody będące eliminacją lub finałem Mistrzostw Polski nie mogą być przełożone. Dodam jeszcze, że uważam to za wielce niehonorowe zachowanie. Duża grupa osób spośród zawodników musi zaplanować sobie takie wyjazdy.

Tak Tomku, byli , ale większość jednak była za.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 07, 2005 2:27 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Tak Tomku, byli , ale większość jednak była za.

Masz rację. Wiekszość była za. Miałem jedynie wątpliwość, czy zastosowanie uogólnienia a potem potraktowanie "chcieliście, no to macie" jest w porządku. Moim zdaniem nie.
Odrobinę źle się czuję, gdy muszę wybierać pomiędzy dwoma zawodami, na które wyjazd zaplanowałem dużo wcześniej. Zapewne wybiorę się do Jelcza (mam dzieję, że zamówiliście pogodę), jeśli zostanę zmuszony do wyboru.

Tomek Massalski

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona