Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 4:32 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł: .
PostNapisane: Pn mar 28, 2005 4:25 pm 

Co za dużo to niezdrowo :) lepiej narazie zastanowic sie nad tymi bezszczotkowymi silnikami

X-RAY T1 Facotry Kit 2005 :D
Sprzedam TL 01 z aparatura, akumulatorami, kołami i wieeeele innych

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 30, 2005 6:54 pm 

ja osobiscie byłbym za dopuszczeniem do zawodów opon piankowych, ale nie wykluczając możliwości jazdy na normalnych. :lol:

pozdrawiam

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 30, 2005 9:21 pm 

Cytuj:
ja osobiscie byłbym za dopuszczeniem do zawodów opon piankowych, ale nie wykluczając możliwości jazdy na normalnych.

Jezdziles kiedys na oponach piankowych?toczyles je?dobierales przelozenie odpowiednio do srednicy opony?czy ktokolwiek kto wpadl na ten genialny pomysl zastanowil sie nad tymi rzeczami?a czy wprowadza jac mozliwosc jazdy i na piankach i na gumie zastanowiliscie sie,ze to wcale nie jest oszczednosc tylko dodanie kolejnych kompletow kol?
Jezeli ktos nie probowal zabawy w opony piankowe to niech poprosi kogos ze spalinowych dtmow zeby mu dal nakleic opony na felgi,a potem przetoczyl je.
Buziaki dla myslicieli :?

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 30, 2005 10:01 pm 

Rafał Pajor napisał(a):
ja osobiscie byłbym za dopuszczeniem do zawodów opon piankowych, ale nie wykluczając możliwości jazdy na normalnych. :lol:

pozdrawiam

Niestety takie rozwiazanie mija sie zupelnie z celem. Wiadomo, ze na piankach model lepiej trzyma sie toru wiec nikt nie bedzie jezdzic w tym momencie na gumie jesli chcialby wygrac.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 31, 2005 6:34 am 

[/quote]

Wiadomo, ze na piankach model lepiej trzyma sie toru wiec nikt nie bedzie jezdzic w tym momencie na gumie jesli chialby wygrac.[/quote] wiesz dlatego wlasnie napisalem ten post o piankach ale widze ze niebedzie mial poparcia
Wiem ze jest co robic przy piankach .Wlasciwie cale zawody mozesz poswiecic na przygotowanie opon i zamias odpoczywac jak przy gumkach a tu siedzisz i robisz .No ale zaleta jest to ze wychodzisz i model jedzie. NO ale macie racjie nie oplaca sie wchodzic w pianki bedzie wiecej roboty niz przyjemnosci:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 31, 2005 9:42 am 

Skromnie wypowiem się w sprawie pianek. Wcale dużo czasu nie trzeba poświęcać na przygotowanie pianek, nie klei się opon piankowych ( dotychczas) , są tańsze. Plusem jest dokładność z jaką możemy ustawić zawieszenie, dobrać dokładnie przełożenie ( przód - tył), no i oczywiście przyczepność ale w tej kwestii Dawid Głowacki może się wypowiedzieć- całą zimę katuje pianki na hali.
Dostępne szerokości to 26 i 30 mm.
Jak z zużyciem? - ja osobiście nie wiem w elektryku a porównywanie ze spaliną mija się z celem.
Jest to jakieś rozwiązanie ale czy lepsze - musicie wybrać sami. Nikt już ze spalinowców IC10 raczej nie wyobraża sobie jazdy na pneumatykach.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 31, 2005 7:17 pm 

Pianki do elektryka sa inne od tych do bączka.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 31, 2005 9:08 pm 

Jacek zepsules mi cala zabawe :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 31, 2005 9:15 pm 

Temat ten był juz poruszany na innym forum,
Mimo obienic nie będę w stanie sie zając produkcją,
ale sprawa jest otwarta...
jak zauważyliście, trochę trendy organizacji zawodów w naszym kraju się zmieniają... i nic nie szkodzi na przeszkodzie aby organizator wyposazył wszystkich zawodników w idetyczne felgi ( może już polskie ) z naklejonymi produkcyjnie oponami piankowymi,
ale zobaczymy...
Wykonanie opon samemu ( bez felg ) zamyka sie w kosztach 7 zł za 4 szt opon... czy daje do myslenia?
:?: :idea:

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 01, 2005 12:28 am 

Trzeba by pogadac z koncernem Rojna Corporation Poland ....nawet jesli wyprodukuje oponke ktora bedzie kosztowala 7zł 1szt to i tak daje do myslenia

Tytuł:
PostNapisane: So maja 21, 2005 6:16 am 

czy ja tu juz nie bylem?

Tytuł:
PostNapisane: So maja 21, 2005 6:48 am 

Mialo byc o silnikach a zeszlo na opony, no coz jestem sceptycznie ustosunkowany jesli chodzi o wprowadzanie silnikow bezszczotkowych a co za tym idzie "bezobslugowych" a to dlatego ze jestesmy modelarzami a przynajmniej za takich wiekszosc z nas sie uwaza, co za tym idzie? ano zeby model dobrze sie scigal potrzebujemy w klasie dtm- standart /odpowiednio posmarowanych lub naolejonych panewek, prawidlowych szczotek i dobranych do nich sprezyn dociskowych, poprawnie przetoczonego komutatora przed kazdym finalowym biegiem a nie zaszkodzi rowniez kropelka srodka poprawajacego sprawnosc ukladu szczotka komutator/, a w klasie dtm- open dojdzie nam jeszcze sprawa ustawienia kata szczotek wzgledem pola magnetycznego "puszki".
Tak wiec troche tych operacji mamy do wykonania jesli chcemy rywalizowac na torze i mianowac sie modelarzami a nie tylko kierowcami bo wydaje mi sie ze o to tutaj chodzi. Silniki bezszczotkowe owszem do treningu ze wzgledow ekonomicznych tak, natomiast jak ktos chce "rownych szans" tylko w jezdzie to prosze bardzo -osobna klasa.
Co do opon to jestem przeciwny wprowadzaniu pianek, nie bede pisac dlaczego bo musial bym cytowac poprzednie posty.
Pozdrawiam
Mieczysław Baś

Tytuł:
PostNapisane: So maja 21, 2005 10:21 am 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Jacek zepsules mi cala zabawe :D

ups
nie wiedzialem :shock:

p.s.
od razu widac kto się zna na rzeczy a kto nie 8)

Tytuł:
PostNapisane: So maja 21, 2005 10:36 am 

Jacek Żurek napisał(a):
Pianki do elektryka sa inne od tych do bączka.

Pozdrawiam

Jacku, przedstaw czym sie różnią, zapewne twardością , felgą i może czymś jeszcze? Interesuje mnie to.

Tytuł:
PostNapisane: N maja 22, 2005 7:41 pm 

Całą zimę jeździłem moim elektrykiem (xray'em) na piankach. Zabawa jest fantastyczna, ale ludzi, którzy nie jeździli, a wszystko wiedzą nie brakuje. Opony można przeklejać z dużej spalinówki (IC-8), ale to niestety nie to samo. A jeżeli chodzi o szerokość opony - na przód do ic 10 zakłada sie felgi o szerokości 26 mm, na tył 30 mm. Ja to bezproblemowo zmieściłem w moim modelu bez żadnych przeróbek, a jeżeli komuś by nie pasowało, to jaki problem kupić dwa komplety przednich opon o szerokości felgi 26 mm?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona