Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 3:39 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 07, 2005 9:25 pm 

mój jest nowy
bo zapalony 2 razy i wypalił dwa baki tylko i wyłacznie z kołami w powietrzu cena to 500zł z wydechem lub bez za 420 8)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 07, 2005 9:33 pm 

Wydaje mi się, że nowy oznacza NIGDY nie uruchomiony ale to tylko moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 07, 2005 11:14 pm 
-=ADA$=-

nowy to nowy fakt. A co do silnika to za $180 bedzie ciezko znalezc cos z realna moca 2hp
http://www.hobbypeople.net/gallery/147009.asp
a to tez podobno jest bardzo przyzwoity silnik http://www.hobbypeople.net/gallery/146024.asp

http://acehardwarehobbies.com/2.2/catal ... ts_id=2870

Ale zasada jest taka ze dostajesz to za co placisz. Dlatego warto wydac wiecej na silnik ktory moze nie ma takich opisywanych osiagow, niz na tanszy ktory niewiadomo co potrafi.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 09, 2005 5:21 pm 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
ok postanowiłem poczekac troche dłużej i kupić os V-spec czy ktoś wie gdzie można go dostać najtaniej ?

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 09, 2005 11:46 pm 

Kup silnik Mega ZX21 Offroad Sport.Jest to świetny silnik do bagusa.Os o którego pytasz kosztuje 300$ więc licząc prowizję i koszty sprowadzenia wychodzi to samo.
Link do sklepu

http://www.defenateam.pl/produkty/silni ... iki3,5.php

Plusem jest to że cały serwis masz na miejscu.

Na tej stronie masz recenzję tego silnika w wersji race

http://www.twf8.ws/new/home.htm

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 10, 2005 7:17 am 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
ten jest troche za drogi bo z e-baya moge miec za 270$ z wysyłką OSa

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 10, 2005 3:55 pm 
-=ADA$=-

a skad wiesz ze mega jest swietna? ile juz na niej wyjezdziles? czy tez moze "teoretyzujesz"??

PS, sprostowanie: nie uwazam ze mega jest zla, na pewno jest bardzo dobrym silnikiem tylko chce poznac podstawy tych wnioskow. nie chce zeby mnie ktos posadzil o antyreklame, lub cos podobnego

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 10, 2005 7:02 pm 

www.twf8.ws

opinie w testach

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 10, 2005 7:13 pm 
-=ADA$=-

akurat zdaje sobie z tego sprawe, a pozatym odkad zyje nie spotkalem sie ze zla opinia na temat takiego silnika, ale mniejsza o to.
Moim glownym celem bylo pokazanie panu Kierkusowi, ze jest teoretykiem, a tak strasznie mi to wytykal.

A swoja droga, nigdzie nie jest napisane nic o osiagach, nie bylo testow. I ponownie podkreslam, nie chodzi o to zeby wytykac wady silnika, bo domyslam sie ze je ma, bo kazdy ma, ale sa na poziomie kazdego zawodniczego silnika, bo takowym mega jest.
Ale znow, pamietam jak kilka osob powiedzialo wyraznie ze sprzet mozna sprawdzic w zawodach.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 10, 2005 8:26 pm 
tomalo

I tu zgadzam sie z Adasiem... Kazdy silnik ma swoje lepsze i gorsze strony... A jak juz mowic to jesli sie wie o czym sie mowi... A testy niestety tez bywaja rozne ;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 2:53 pm 

tomalo napisał(a):
I tu zgadzam sie z Adasiem... Kazdy silnik ma swoje lepsze i gorsze strony... A jak juz mowic to jesli sie wie o czym sie mowi... A testy niestety tez bywaja rozne ;)

Szkoda ,że tak pózno odpisuję na tego posta. Proponuję napisać do osób testujących silniki na stronie o której dyskutujemy i zarzucic im stronniczość.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 4:49 pm 
-=ADA$=-

a ja powtorze to co napisalem, onie go nie testowali, tylko obejrzeli. Prosze mi wybaczyc to co powiem, ale niedawno mi mowiono ze "tylko na zawodach mozna sprawdzic sprzet", a oni nawet go nie odpalili. I znow powtorze, nie sadze ze jest to zly silnik, nie jezdzilem, a moge/picco to dobra firma, ale pelne pewnosci stwierdzenia Szanownego Pana Kierkusa sugerowalo ze nie dosyc nim jezdzil, to jeszcze bil na glowe wszystkie inne silniki w klasie (prawie ze).

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 5:18 pm 

-=ADA$=- napisał(a):
a ja powtorze to co napisalem, onie go nie testowali, tylko obejrzeli. Prosze mi wybaczyc to co powiem, ale niedawno mi mowiono ze "tylko na zawodach mozna sprawdzic sprzet", a oni nawet go nie odpalili. I znow powtorze, nie sadze ze jest to zly silnik, nie jezdzilem, a moge/picco to dobra firma, ale pelne pewnosci stwierdzenia Szanownego Pana Kierkusa sugerowalo ze nie dosyc nim jezdzil, to jeszcze bil na glowe wszystkie inne silniki w klasie (prawie ze).

Adaś , niestety muszę stwierdzić że zaczynam zmieniać zdanie o Tobie, zaczynasz wysuwać teorie nie związane z tematem . Szastasz Nazwiskiem mojego kolegi i przypisujesz mu słowa których nigdy nie napisał, masz ból do Żylety - chociaż nie wiem o co. Jesteś za porządkiem na forum więc świeć przykładem i jeżeli masz swoje teoretyczne poglądy to dziel się nimi ale z rozsądkiem. Forum nie jest polem walki marketingowej tylko miejscem do wymiany doświadczeń i informacji teoretycznych zawartych na innych stronach. Jeżeli tak dalej będziesz postępował to zrazisz do siebie znacznie więcej ludzi na tymże forum. Tyle odemnie i nie będę dalej ciągną tego wątku. Marcin Kierkus z doświadczenia przeszedł na ,,inne,, paliwo i jeżeli interesuje Cię powód to była nim rdza w silniku po paliwie Tornado , zresztą nie tylko u niego ale nie ujawnił tej informacji i nie pisał że Tornado jest do d...

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 5:31 pm 

Nigdy z moich ust nie padły słowa że silnik Mega bije na głowę inne silniki więć ADAS nie posuwaj się za daleko.
Celem każdego z nas jest doradzanie innym i konstruktywna dyskusja a ty ADAS w kazdym poscie chcesz pokazac.... No wlasnie jaki masz cel????
Skąd wiesz jakie silniki mam i jakie testuję???? Może mieszkasz u mnie pod szafą:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 17, 2005 5:41 pm 
-=ADA$=-

Dlatego napisalem "prawie ze". Cel mam dokladnie taki, zeby pomagac kiedy tylko moge i jak moge najlepiej.

(W koncu zwerbalizowalem dlaczego sie czepilem). Konstruktywna uwaga pokazujaca zalety silnika, przez kogos doswiadczonego, Artur to naprawde nie chodzi o Mege (tak samo jak wczesniej nie chodzilo o Serpenta). Ktos kto ma odpowiednie kompetencje moze konkretnie powiedziec o zaletach silnika, np: czy ma odpowiednie parametry do alikacji w ktorej sie znajduje, czy osiaga obroty odpowiednio szybko, liniowosc/nieliniowosc pracy.

Ludzie tacy jak: Ty Artur, Lech Peplinski, Marcin Karpinski, Krzysztof Trella i na pewno wielu innych z doswiadczeniem o ktorym moge pomarzyc posiadaja takie umiejetnosci i kompetencje.
Ale ja moge jedynie powiedziec czy dla mnie silnik dobrze jezdzi, i przekazac co przeczytalem w innych miejscach. Ale przez ogladanie nie mozna dobrze ocenic silnika, ani zreszta nic innego (zwykle)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona