Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn sie 17, 2026 7:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 03, 2005 7:48 pm 

jestem jednym z trzech osob ktore zalozyly w Radomskim automobilklubie sekcje RC samochodow, bedziemy mieli udostepniony tor do jazdy, mysle ze w niedlugiej przyszlosci bede mogl zaprosic na ten tor wszystkich chetnych do udzialu w takich imprezach z roznych miast, mam przyjemnosc was jako pierwszych o tym poinformowac, tor jest asfaltowy i off- road, co kto lubi, narazie jest nas trzech i mamy modele savage revo i moj carson attack, wszystkich zainteresowanych jazda w naszej sekcji serdecznie zapraszam z Radomia i okolic i nie tylko....

PS: i jeszcze jedna sprawa, dzis odpalalismy o kolegi savage i powiem tyle, ze jak zobaczylem znow te zabiegi z silnikiem nitro te podgrzewarki, rotostary i ciagle problemy z regulacja a do tego ten brud wszedzie z uwalanego olejem modelu to naprawde dziekuje, ze ja juz mam normalny silnik na benzyne i zadnych problemow, szarpie raz i zapalam, i do tego za minimalne koszty a model czysciutki

benzynka gora i tyle........

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 03, 2005 8:08 pm 

sorki, ze nie edytuje poprzedniego posta ale chce zupelnie z innej beczki teraz napisac...

zwrocilem sie z prosba do Pana Marka Kusiakiewicza (naszego szefa:-))o utworzenie na forum osobnego dzialu dla nas wszystkich zainteresowanych modelami w skali 1:6/1:5 napedzanych benzynką, poniewaz ten temat zaczyna nabierac rumiencow i rozrosl sie do rozmiarow 8 stron juz, to mysle, ze mozemy spokojnie zaistniec jako osobny dzial, prosze was o poparcie mojej prosby aby nasze modele znalazly stale miejsce na tym forum, licze na wasze zainteresowanie i zaangazowanie w ten temat, im nas wiecej tym modele tansze i z tym przeslaniem powinnismy zrobic wszystko aby w naszym kraju rozpropagowac modele benzynowe dla korzysci nas wszystkich....

Pozdrawiam - Xylo

Ostatnio edytowano So mar 05, 2005 12:09 pm przez Xylo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 03, 2005 8:37 pm 

Jestem za. Takie modele to naprawde fajna alternatywa dla osob, ktore, co tu duzo mowic, maja troche pieniedzy i nie znosza wszystkich urokow silnikow nitro. W brew pozorom jest troche tych modeli u nas w kraju i zasluguja na wieksza uwage niz do tych czas. Panuje przekonanie o tym, ze modele te sa powolne i mulowate, sam tak myslalem, ale widze, ze sie mylilem, i dobrze!!;)

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 03, 2005 9:20 pm 

Dobrze mowisz Xylo :) Tak pozatym to dzisiaj wyjezdzilem jakos 0,5zbiorniczka hehe bylo to naprawde sporo czasu.Lacznie wypalilem juz L.Teraz jak naleje caly zbiornik jest 0,7 ale calego raczej nalac sie z tego co widze nie da moze jakos 0,6 0,5 to zdam relacje ile sie jezdzi na takim jednym.Jakby co to olej na ktorym jezdze to Motul 800 2t racing off-road i paliwo shell v-power racing 99+ ale watpie aby to mialo jakies znaczenie jesli chodzi o spalanie.Dzisiaj wybralem sie z kolega na parking hehe ale model zasuwa na asfalcie a dusilem maksymalnie 1/2 gazu(Model jeszcze na dotarciu) niesamowite wrazenie.Co do 2wd bardzo dobrze mi sie spisywal na asfalcie na sniegu dosyc mocno nim rzuca ale na asfalcie MOZNA NIM DRIFTOWAC ku mojiemu wielkiemu zdziwieniu widac te modele w skali 1/6 , 1/5 sa bardziej podobne do aut czyli przy 2wd dosyc dobrze sie zachowuja.DRIFT-Jakby co to chodzilo mi o to ze przy predkosci jakos parunastu km/h i w gore przy zakrecie idzie bokiem i da sie go opanować. Jutro sobie mieszam 4L paliwa hehe bedzie pracowity weekend :D Aha a co do amortyzatorow to spisaly sie swietnie jezdzilem po bloto-lodzie z takimi gorkami i bylo widac jak pracuja amory i model dobrze sie trzymal.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 05, 2005 11:59 am 

|Witam,

jestem za, Xylo, zrób jakis filmik z twoich wojaży attackiem,
pozdrawiam, nie mam więcej czasu,żeby coś napisać

Tytuł:
PostNapisane: So mar 05, 2005 12:08 pm 

kupilem aparat ale bede go mial we wtorek lub srode i wtedy beda zdjecia i filmiki, zdecydowalem sie na minolte dimage Z5 mam nadzieje, ze bedzie dobry, Bronek ale ty chyba masz czym zrobic fotki i filmiki wiec nie czekaj tylko wstawiaj na forum, wiem, ze chcesz zrobic jak bedzie juz buda ale narazie moze byc i bez budy

pozdrowionka - Xylo

Tytuł:
PostNapisane: So mar 05, 2005 12:38 pm 

Mam czym zrobic filmik i fotki :) Dobra zrobie bez budy ale dopiero jak go dotre bo teraz jakos 2,2zbiorniczka wyjechalem to jeszcze z jeden wyjezdze :D aby moc pokazac jak gazuje na full bo poki co nie moge :D

Tytuł:
PostNapisane: So mar 05, 2005 11:09 pm 

dzis wieczorem pojechalem na duzy parking przy markecie hypernowa, pierwszy raz moj carson dostal pod opony bardziej przyczepna nawierzchnie, do tej pory ciagle snieg i lod i sluchajcie stalo sie cos co wprowadzilo mnie z zdumienie i nadal nie moge sie otrzasnac, ten model to poprostu torpeda, t-maxx przy nim to zabaweczka dla dzieci i wół, jezdze modelami juz od pieciu lat i myslelm ze nad nimi raczej panuje ale takie predkosci i przyspieszenia to mnie przerosly, wczoraj mialem przyjemnosc jezdzic revo i savage z silnikiem ofna 26, to jest pomylka to smiech na sali one nie maja szans z carsonem, kiedy ma przyczepnosc to jest niesamowity, pierwszy raz model wzbudzil we mnie groze, ze nie dam rady go opanowac, ogromny parking stal sie dla niego za maly, od jednego konca do drugiego przejezdzal w ulamku sekundy, jestem w szoku, model wazy 10 kg prawie i staje deba na tylne kola, cos niesamowitego, nie wiem czy to zasluga paliwa Shell V-power racing 100 oktanow czy co w niego wstapilo ale az sie boje nim jezdzic troche i zastanawiam sie gdzie szukac wiekszego placu bo on znika w mgnieniu oka a dzwiek jaki wydaje to poprostu rasowa sportowa maszyna, godzina byla 21 a ludzi zlecialo sie sporo i wszyscy nie mogli uwierzyc w to co widzieli, ja i tak gazu nie dalem chyba do konca, a jak dawalem to naprawde na sekunde bo juz tracilem go z oczu, samochody tam jezdza jakies 40-50km/h to poprostu smiech doganialem je w moment i wyprzedzalem, nie chce siac demagogi ale dam sobie reke uciac ze on lata sporo powyzej 70km/h, cos niesamowitego, niestety w pewnym momencie, jak stal, dalem mu sporo gazu, zakrecil bąka na jakiejs nierownosci i jedno kolo poszlo nad ziemie, dostalo takich obrotow zaczepilo o cos i nagle huk straszny, myslalem ze silnik rozerwalo a tu w powietrze na 5 metrow wystrzelil spory kawal opony, niestety jest zimno guma jest twarda o cos zaczepila i wyrwalo ja, jestem na kilka dni uziemiony, raczej klejenie nic nie da musze kupic kolo bo felga tez jest troche popekana, pech jakis mnie dopadl, zima nie jest dobra dla modeli wszystko twardnieje niestety i nie zachowuje sie jak nalezy, czekam na kolo teraz :-(
dalsze relacje niebawem

Tytuł:
PostNapisane: N mar 06, 2005 2:11 am 

Czytając wasze wrażenia jestem w szoku :) cóż ja swojego bede miał w srode już sie nie moge doczekać. Jutro ide po olej syntetyk.

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: N mar 06, 2005 6:14 pm 

Moj pomysl wyda sie wam dziwny ale co mi tam:

Jesli by wziac jakis stary silnik zarowy, aparat zaplonowy z silnika iskrowego i swiece wkrecic w rozwiercony otwor w glowicy, jak myslicie ruszylo by to?? Mowie o aparacie zaplonowym z jakies pily spalinowej bo to najmniejsze chyba jest :)

pozd

Mam go i pcham go :P

Tytuł:
PostNapisane: N mar 06, 2005 7:14 pm 

Jakos to słabo widze to juz lepiej kupic silnik i zająć sie budowa samego modelu :).

Savage'a SS 4,6 - gone
Nitro RS4 EVO 3 - gone
Xmods

Tytuł:
PostNapisane: N mar 06, 2005 7:48 pm 

No ale ceny tych silnikow sa duze :(

Mam go i pcham go :P

Tytuł:
PostNapisane: N mar 06, 2005 9:04 pm 

Nie rozkrecalem nigdy silnikow od kosiarek czy tez pil motorowych ale wydaje mi sie ze one inne zakresy obrtowow maja cos chyba podobnego do samolotowych a prawdopodobnie jeszcze gorzej.Jak znajde zapuszcze filmik z silnikiem samolotowym dziwnie to wyglada gosc wlozyl go do modelu truggy(jakby co to buggy polaczone z trukiem)Czyli osiagi napewno mizerne i ile pracy przy tym wiec to chyba nie jest za dobry pomysl.A silnik zenoah 230/04(czyli ta nowa wersja zenoaha o pojemnosci 23cc) to mozna go kupic za 249euro.A na ebay.de pewnie znacznie taniej uzywke sie znajdzie.Aha wracajac do silnikow od kosiarek czy pil to one sa zaprojektowane do dzialan bez wiekszych oporow wiec z takim ciezkim modelem moga sie grzac a do tego dochodzi ich wlasna masa bo musza tez siebie uciagnac

Tytuł:
PostNapisane: N mar 06, 2005 9:11 pm 

Ostatnio czytalem o przystosowaniu silnika z pily mechanicznej do duzej makiety.
Nietety jeszcze nie odbyly sie loty probne wiec nie wiadobo jak sie bedzie sprawowal.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 11, 2005 3:58 pm 

I co z tym dzialem dla modeli benzynowych?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 159 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona