@IgorCh - o to to to. Właśnie to miałem na myśli. W sensie, że ktoś, kto się zna, wie do czego się przyczepić i na co uważać. Dzięki za wykład. Jedno ogłoszenie z bańki. Rety a już miaĺem brać jak napisałeś, że lepiej używkę na start, jeśli nie czuje się czaczy i nie chce się stracić za dużo kaski. A tu proszę. Jakieś samoróbki. Nic nie powinno pękać i jeszcze za słabe nitro. Jednym słowem, jak sobie sam nie kupię nówki i nie będę go cycał, to mogę wdepnąć na niezłą minę.
Losi wygląda naprawdę fajnie. Tylko autor już coś napomina, że to i tamto na start do wymiany, że 2 lata nie przepalany - cholera wie w jakich warunkach był przechowywany. Ale podoba mi się. Dobra zakładam, że żeby pośmigać nim, musiałbym łącznie wydać tyle co na nowego Revo.
Poza marką - jakie są różnice we właściwościach jezdnych takiego MT i truggy. Wady i zalety. Jak z sewisem Losi?
Mam wrażenie, że Revo jest bardziej wszestrochnne przez duże koła, prześwit, rozstaw, jakąś taką miękkość. Znowu truggy wygłada tak bardziej zawodowo, bardziej zwarty, zwinniejszy, ale już w jeździe po jakimś grząskim terenie czy kamienistym, chyba ustąpi miejsca Revo.
Czym jest bash? Czy to są po prostu jakieś szutrowe szaleństwa? Czy Wy, najbardziej zainteresowani, bierzecie udział w zawodach? Czym się u nas jeździ? Tylko buggy? Same elektryki?
@Ralf
Masz w głównej mierze racje. Ja chyba dalej naiwnie wierzę, że ktoś naprawdę rezygnuje z hobby i sprzedaje swoje rodzynki za bezcen

. Ale to dlatego, że za psie pieniądze kupiłem swój pierwszy zetaw z dwoma helikopterami.
Ja wiem że odchodzi się od spalin i że elektryk to sama radość z jazdy, ale mi w tych zabawkach RC, podoba się dłubanie przy nich. Otworzyć piwko, włączyć jakiś chillout, rozłożyć narzędzia i szmaty, i go.

A jak po wszystkim będę mógł usłyszeć i poczuć efekt mozolnej pracy i że to ładnie śmiga to dodatkowy atut.
Potrzebuję jakiś punkt zaczepienia. Miałem nadzieję, że będzie nim właśnie używane Revo. Skończy się na tym, że kupię nowe.
Sorki za ten offtop, ale nie będę z takimi głupiutkimi wycieczkami, zakładał nowych tematów

a tak może przy okazji podłapiecie. Dzięki jeszcze raz Panowie za Wasz wkład.
Losi fajna, ale kto mi ją ogarnie? Mugen też ciekawy, jednak widać, że to już jest zawodnik na tor, czyli nie do końca to czego oczekuję od pierwszej zabawki.
Ale spoko. Nie ma pośpiechu. Czytam. Przeglądam. Zdobywam doświadczenie. Czy mi się wydaje, czy auta RC nie są tak bardzo popularne u nas? A może to sezon garażowy?
Pzdr