Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 8:41 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł: Re: traxxas ?
PostNapisane: Wt lut 09, 2016 12:35 pm 

Specjalnie podałem ten zestaw bo cały jest dostępny w EU warehouse czyli cła ani vatu nie doliczą.
Tyle już kupowałem, nawet za kwoty ponad 1k zl i nigdy nic do zapłacenia nie było. A tu bym się zmieścił do 700zl z wysyłką. Paczka na miejscu w ciągu 3-5dni. A widziałem ten zestaw na filmikach na yt i wydał się odpowiedni, zawsze jeszcze można zmienić przełożenie z 14/68 na 12/68. Tak jak pisze w instrukcji.

Z tego co wyczytałem na forum traxxasa to sensorowy w moim przypadku jak najbardziej pomoże. , a tak jak piszę po błocie wodzie śniegu nie zamierzam jezdzic.

Ps 1400kv wydaje mi sie troche za powolne w porównaniu do stockowego.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt lut 09, 2016 12:54 pm 

1400kv jest bardzo zbliżone do stockowego, może minimalnie szybszy.
A co do coggingu, to zobacz jak mój rusza
https://www.dropbox.com/sh/sxxeozslayuw ... _15338.mp4

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Wt lut 09, 2016 1:10 pm 

z UE nigdy nie zamawiałem, ale zdarzylo mi sie juz zapłacić cło z HK 3razy, nawet zamowiłem ostatnio tego trackstara 2350kv i jakieś drobnostki (92$) to vat dołozyli i 460zł łacznie.. mało co mi para z uszu nie szła ze złości.

Co do regli skyrc, to prosze poczytać i zobaczyć filmiki jak dają radę, bo na zagranicznych forach sie nimi "zajadają", mają funkcje zwiekszonego timingu dopiero po osiagnieciu max obrotów co daje przewage nad innymi, widoczne na filmikach jak modele dostaja w pewnej chwili "nitro" konkurencja nie ma szans, ja mam ta funkcje nie aktywną ale po przesiadce ze starego regla(stary takze 150A) na ten widać rożnice w predkości

PostNapisane: Wt lut 09, 2016 1:15 pm 

Ja nie mówię, że są złe, tylko drogie, bo za niewiele więcej można trafić Tekina...

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Wt lut 09, 2016 1:17 pm 

Na tym forum traxxasa znalazłem fajny link do filmu na yt gdzie jest pokazany wlasnie taki przypadek ze model podjezdza pod gore po dosyc duzych kamieniach , tak 10-20cm. I jest właśnie ten zestaw co podałem i za pierwszym razem bez sensora model podjezdza pod kamien, "spręża" sie w sobie i nagle albo kola boksuja albo robi fikolka.
Za drugim podejsciem juz z sensorem i wjezdza spokojnie bez nerwów. Wiec wychodzi na to ze zestaw sensorowy podaje takie obroty silnika bez względu na to jaki ma opór silnik. Właśnie chodzi mi o takie cos zeby nie wystrzelic gdzies przez przeszkode. A zeby tez wiecej mocy, momentu bylo.

PostNapisane: Wt lut 09, 2016 1:25 pm 

Na tym polega zasada działania silników sensorowych... A bez podłączonych sensorów ten zestaw co podałeś to jest cienki jak sik pająka jeśli chodzi o płynność działania.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Wt lut 09, 2016 1:34 pm 

O!!! I o to mi chodziło. O taką odpowiedz. W sumie tylko raz jechałem bagusem sensorowym ale dokładniej się temu nie przyglądałem, więc wolę się dopytac o zasade działania praktycznego.

PostNapisane: Wt lut 09, 2016 4:22 pm 

Ralf2107 napisał(a):
A bez podłączonych sensorów ten zestaw co podałeś to jest cienki jak sik pająka jeśli chodzi o płynność działania.

oo zgodze sie ze płynność bez sensorów jest słaba, no moze gdyby go ustawić na najwyższy poziom startu to tego tak nie będzie widać, ale i model moze nie wytrzymać, co do sensorów to mozna otworzyć, płytke z czujnikami halla zalać takim klejem jak sa uszczelniane regulatory i powinno być po sprawie jesli chodzi o wodoszczelność

PostNapisane: Śr lut 17, 2016 8:09 pm 

Dzień dobry. Cześć.
Jestem Kamil. Mam 32 lata i jestem alkoholikiem... tfu! To nie to forum. :mrgreen:
Ale powyższe jest w 75% prawdzie, a które? Dopowiedzcie sobie sami ;).
No ale tyle słowem wstępu. Pozwolę sobie przejść do konkretów;
Revo 3.3. Czy jest sens w ten model inwestować? Znaczy kupować jako pierwszy model jeżdżący?
Jak nie Revo kilkuletnie za ok 1000 zl, to czy jest jakaś sensowna alternatywa?
Dodam, że podobają mi się monster trucky, truggy i crawlery (ale to zby specjalistyczny sprzęt i dobrze mieć do takiego fajne warunki).
W wolnych chwilach latam śmigłowcami elektrycznymi. Ze spalinami mam tyle związku, co posiadam samochód taki w skali 1:1 i mam pojęcie o jego budowie.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników i jeszcze raz kłaniam się nisko.
K.

PostNapisane: Śr lut 17, 2016 10:27 pm 

Cześć, koniecznie musi być nitro ? Masz przewidziany jakiś budżet ?

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr lut 17, 2016 11:17 pm 

Hej, czy koniecznie nitro... Szczerze, to w pierwszej kolejności wiedziałem, że nie chcę nitro, bo za dużo zabawy z eksploatacją (tak mówią, tak piszą i wierzę, że tak jest, bo jak dbasz tak masz). Poza tym, wydaje mi się, że początkujący powinien się skupić na nauce (choć nie wiem czy jest jej znowu aż tak dużo - w przeciwieństwie do helików), niż na siedzeniu i ciągłym czyszczeniu, regulacji i zastanawianiu się "czy już jest idealnie" ;).
Elektryk fajna rzecz, większy power od samego początku, czysto, zapinasz pakiet i lecisz. Znowu nitro to ten dźwięk (jak ktoś oczywiście lubi i ma warunki), babranina, smrodek i takie wkręcanie na obroty, czyli coś co do mnie chyba przemawia, bo już stary jestem ;) Jednak też nie chciałbym tracić zbyt dużo czasu na regulacje, bo mam jeszcze helikoptery które uwielbiam.
Summa summarum - niekoniecznie spalina. Chętniej zerkam w jej kierunku. Jednak jak już wspomniałem. Praktycznie bezobsługowa eksploatacja elektryka też do mnie przemawia. To jest straszne.
Budżet. No cóż. Chciałbym się zamknąć w 1000 ze wszystkim. Może parę groszy na ew. upgrade'y.
Nie chcę za bardzo kupować nowego za 2 klocki, bo nie wiem czy mi to podejdzie, a jeśli nie, to opuszcze 200 zl i pogonie. Stąd też chciałbym, aby to był w miarę chodliwy model. Mam wrażenie, że wśród aut i MT i Truggy, to tylko HPI i Traxxas.
Każdy to przerabia. Ten pierwszy raz. najbardziej ekscytujący, ale też najbardziej upierdliwy.
Dzięki za odzew.

@edit
Przeglądając ogłoszenia na forum, tarfiłem na ofertę:
viewtopic.php?f=13&t=75087
Muszę przyznać, że całkiem zgrabne autko, choć z dostępnością części słabo i czytam na forum, że skala 1/10 i spalina nie do końca gra jak powinna.

@edit2
Z Revo rozmyślam nad tymi dwoma:
1. http://olx.pl/oferta/auto-rc-traxxas-re ... 63598b48fa
2. http://allegro.pl/traxxas-revo-3-3-nitr ... l#imglayer

Trzecia opcja to olać to wszystko i kupić sobie jakiegoś monster jam'a do zabawy, albo zaryzykować śmierć z rąk kobiety i nówkie Revo ;)

PostNapisane: Cz lut 18, 2016 4:52 pm 

Jesli chcesz czesci na miejscu(w polsce) to chyba tylko hpi lub traxxas nie licząc hsp.

przerobiłem troche modeli i jesli nie masz jakiegoś dobrego miejsca typu tor czy jakiś teren z drobnym szutrem lub piachem to patrz tylko na truggy lub monster truck, buggy odpuść nadają sie, ale na tor.

Kiedyś miałem truggy losi ten-t 1/10 i bardzo miło wspominałem ten model, trafiłem na allegro oferte z nowym i kupiłem go jeszcze raz! i tak teraz musze sprzedać dwa modele(mam 4sztuki)

To kyosho to ja sprzedaje, gdybym nie miał tych pozostałych to bym go zostawił dla siebie, co do skali 1/10 to w tym przypadku ostatnie zdjecie masz porównanie do właśnie truggy 1/10 losi ten-t(który włąsnie daje bardzo ładnie radę do zajdy "pod blokiem"), ten kyosho jest większy od buggy 1/8.

Częsci o którcyh wspomniane nie ma na zdjeciach, ale jest to zdemontowane z nowego modelu zawieszenie tylne pasuje takze do przodu, takze nawet bliskie spotkanie np: z drzewem dałoby rade z tych czesci naprawić, zawieszenie kompletne łącznie z dyfrem, półosiami, jedynie bez amorków.

Co do czesci to ja zawsze jezde tak zeby mi nic nie było potrzebne zn. nie uderzam w drzewa i nie skacze niewiadomo jak, jesli model jest firmowy i jezdzisz nim rozsądnie to żadne części nie będą potrzebne.

Elektryk czy nitro? - dla dzieci to elektryki tylko i wyłacznie, jak dla mnie jazda nitro jest o wiele atrakcyjniejsza, lejesz paliwo, regulujesz, śmierdzi, dymi itp. czysta zabawa dla dużych dzieci:), mam elektryka 1/8 ktory idzie 90km/h i ehh daj spokój nic ciekawego po za tym ze mozna sobie/komuś zrobić krzywde/szkode, model ciezki a predkosc jaka osiaga jest astronomiczna jak na "zabawke".

Bierz nitro a bedziesz bardziej sie cieszył z jazdy/zabawy.

Zdjecia Kyosho DMT Nitro
http://tufotki.pl/QiLmg

PostNapisane: Cz lut 18, 2016 8:48 pm 

No fajny ten Kyosho. Jedyne co mnie martwi to dostępność części. W przypadku jakiejkolwiek awarii, czy potrzeby wymiany ***** - stoję z zabawą, ale kusi ceną, stanem i możliwościami.
Tor niby mam. Jestem z okolic Piaseczna. Miejsca z górkami i piachem czy szutrem też się znajdą. Ale chciałbym samochód, którym pobawię się w każdych warunkach, pod domem, czy w lesie. Bynajmniej nie zawodniczo.
Co do walki elektryk a nitro, to nie widzę alternatywy dla Revo w postaci elektryka.
Już zaczynam rozpatrywać taką opcję:
http://www.ebay.pl/itm/Traxxas-REVO-PLA ... SwG-1WwzIs
Co myślicie?
Czy Revo nie odszedł do lamusa? W sensie czy jest jeszcze produkowany, wspierany. Ta powyższa limited edition, to jakiś ostatni wynalazek, czy zaległość sprzed paru lat?

Pzdr.

PostNapisane: Cz lut 18, 2016 9:03 pm 

Masz rocznik na pudełku... 2008 ;) Platinum to wersja z kilkoma opcjonalnymi elementami, czyli lepsze od standardu. Część na pewno jeszcze będą dość długo w obiegu.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Cz lut 18, 2016 9:55 pm 

No dobra, to pozostaje rozważyć teraz opcję, czy brać zabytek paroletni (przykład ogłoszenia z OLX), czy inwestować w nówkę.
Wiem, że nikt takiego wyboru za mnie nie dokona, a moze? ;)

Dzięki za odpowiedzi.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona