Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So maja 30, 2026 2:39 am

Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 1:33 am 
Raflee

Jakiej firmy masz te akusy? Ile uzywales? Jaka ladowarka je ladowales? i co dokladnie psize na naklejkach :D?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: akusy
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 1:59 am 

napisalem ze to GP, 3300mAh 1,2V NiMH , nie wiem co wiecej? sa fioletowo zielone z napisem zielonym 3300, selekcje robilem u przedstawiciela GP w sklepie i serwisie zarazem, wybieral mi na przyrzadach takie co sa najlepsze a mial ich troche i nie kazde byly takie jak te, laduje je ladowarka HITEC chyba ale nie pamietam musze sprawdzic w dzien bo dzieciaki teraz spia, w sumie moze ze 20 razy byly ladowane, X-Ray dostaje na nich wsieklizny i smiga z 15-20 minut na silniku 17 zwojow, maja ciekawa ceche, ze oddaja prad do konca w dobrej mocy a jak padaja to nagle i zupelnie, z tego co wiem to seria specjalnie do oddawania bardzo duzych pradow w krotkim czasie, nie grzeja sie jakos mocno, chyba tyle moge napisac jak cos jeszcze to pytac na GG 5217021 - Xylo :-)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 10:51 am 

Jeżeli te akusy nie mają naklejek o parametrach ( każda cela swoją naklejkę ) to nie jest żadna selekcja . :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 11:56 am 
Raflee

Hehe Xylo, Ty nie wiesz chyba co to jest selekcja... jakby to byla selekcja to kazda cela zostala by naladowana u firmy, ktora je selekcjonowala i rozladowana pradem np. 30A i mailbys podane ile sekund go rozladowywali, jakie bylosrednie napiece i takie te...

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 12:46 pm 

dla mnie selekcja polega na wybraniu 6-ciu najlepszych akumulatorow sposrod 50 np. a dla was widze ze polega na naklejeniu naklejki, jaka chcecie ta naklejke to wam wydrukuje i nakleje, mozecie sobie wybrac napisy, ksztalt i kolor naklejek, pisalem chyba wyraznie na czym polegala selekcja tych akumulatorow jesli komus taka nie pasuje to nie musi ich kupowac, poza tym ja sprzedaje glownie X-Raya a nie akumulatory tak naprawde, bo wiem ze sa dobre i raczej je sobie zostawie, facet w serwisie zrobil testy akumulatorow i sprzedal mi te co mial najlepsze, znam go i moge mu zaufac a wy naprawde nie musicie, nie musicie mi tez tlumaczyc wyrazu selekcja bo znam jego znaczenie z jez. polskim, pisze ostatni raz - akumulatory nie maja zadnych magicznych naklejek, byly wybrane jako najlepsze z tych ktore mial na stanie w serwisie GP sprzedawca, koniec tematu...

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 1:52 pm 
Raflee

Dobra mniejsza z tym - to powiedz mi jakie maja srednie napiecie, przy rozladowywaniu 30A, to odpowiem, czy biore, czy nie :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 5:17 pm 

wyślij mi fotki jak masz na bartek_ss@op.pl

gg- 3987421

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 6:19 pm 

A z skąd On to może wiedzieć , skoro nie ma naklejek ? :D :D Po nim do sklepu przyszedł nastepny klient i sprzedawca wybrał mu z pozostałych następną selekcję , a ponim następnemu następną selekcję , i teraz pytam : czy ta Twoja selekcja i dziesiąta z kolei jest taka sama ? :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 6:38 pm 

naprawde Leszku dziwie sie ze nie znasz odpowiedzi na tak proste pytanie, pomysl, kazda kolejna selekcja jest gorsza, masz jednak sporo racji (co zreszta wynika z tego jakiej niefachowej dokonalem selekcji na moich akumulatorkach), nie mam naklejek wiec nie wiem tez jakie sa srednie prady rozladowania, ale mam jeszcze lepsza wiadomosc - nie sprzedaje tych cholernych zle poselekcjonowanych i niepooklejanych akumulatorkow, zostawie je sobie i bede sie z nimi meczyl, postaram sie telepatycznie z nimi polaczyc i wyciagnac od nich droga dedukcji jakie maja w sobie prady, mam nadzieje, ze to nadludzkie zadanie zapelni mi wszystkie jesienne i zimowe wieczory do konca zycia, a wam zycze kupienia najlepiej pooklejanych akumulatorkow w calym wszechswiecie, papa

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 7:18 pm 

Lokalizacja: Białystok Auto: Carson Stormracer AMT: Alfa Romeo 156
Ludzie przestancie sie kłocić!!! To jest dział "Sprzedam" a nie "Kłótnie"!!!
Prosiłbym moda o wywalenie tej kłótni z tąd

http://www.rcpics.net/member/Pawlas
GG: 8450519

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 7:30 pm 

Pawlas, STĄD nie wywalimy kłótni, bo jej tu nie ma, odbyła się tylko pouczająca mnie rozmowa na temat wyższości akumulatorów selekcjonowanych i pooklejanych nad niepooklejanymi, temat jest zakonczony bo pod wpływem rozmowy zrezygnowalem ze sprzedawania ich, uważam sprawe za zamknieta ale moglaby tu wisiec dla innych takich jak ja nidouczonych w temacie

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 7:57 pm 

Nie powinieneś się obrażać czy urażać .Pewnych rzeczy możesz po prostu nie wiedzieć . Człowiek całe życie się uczy , a i tak głupi umiera . :D :D Najlepszy zawodnik w klasie DTM , Mistrz Polski Krzysztof Trella doszedł do wniosku , że lepiej kupić trzy pakiety po 100pln , jak jedną selekcję za 300pln .

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 21, 2005 8:22 pm 

Lechu daleki jestem od obrazania sie na kogos tutaj, troche sie z wami przekamarzalem bo tak naprawde cos wiem o tych modelarskich selekcjach tzn. na czym one mniej/wiecej polegaja ale od poczatku pisalem, ze moje akumulatorki byly tylko wybrane sposrod innych jako lepsze bez robienia naklejek i takich rzeczy, postaralem sie o to na wlasny uzytek z tego co bylo dostepne w sklepie, wiem, ze nie jest to selekcja w waszym rozumieniu zagadnienia, niemniej jednak byly sprawdzane przez znajomego mi sprzedawce w jemu znany sposob i wybral mi te lepsze, ufam mu bo sie troche znamy, napewno nie sa to typowe selekcje przeprowadzane na duzej ilosci akumulatorow przez wyspecjalizowane w tym firmy, moim zdaniem dyskusja potoczyla sie nawet momentami wesolo i wnosi cos do ogolnej wiedzy choc pewnie jakis nadgorliwy ja teraz wywali jako nietematyczna, dla mnie modelarstwo to zabawa i sposob na wolny czas, nie mam aspiracji na mistrza, dlatego nie wnikam tak dokladnie w drobne roznice parametrow roznych elementow ale musze uszanowac wasze podejscie i przyznaje ze te akumulatory nie przeszly fachowej selekcji w waszym pojeciu, no teraz to juz napewno nam to wytna w mysl zasady polakow - "jak mozna tu cos zablokowac i uciac - to trzeba", pozdrawiam i heya