Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 1:49 pm

Autor
PostNapisane: Wt kwi 28, 2015 7:27 pm 

Czas uporządkować własne szuflady :D
Zapraszam do zakupu ;)

Jeżeli pozowlicię będę jeszcze aktualizować na bieżąco

Ceny podlegają negocjacji

Długo mnie nie było, więc mogło się troszkę pozmieniać, jestem otwarty na propozycję, zmiany itp :OK

A. Aktualizacja moich fotek Combo - Regulator Turnigy TracStar 60A 1:10 2S-3S v2 oraz Silnik bez szczotkowy Ez-run 9t. Regulator chyba przegrzałem kiedyś w zimie przy testach. Po ostrożnej rozbiórce, zauważyłem 2 przepalone mosfety, niestety specjalista powiedział że być może napięcie przeskoczyła jeszcze dalej, przez co ma tylko dwie fazy. Może ktoś będzie miał ochotę się tym pobawić. Dodaje zdjęcie układu, oraz zdjęcie poglądowe regulatora i silnika, wiecej dodam wieczorkiem. Oczywiście regulator jest kompletny, co oznacza że mam aluminiową obudowę wraz z wiatrakiem, zostały wylutowane tylko 4 mosfety od brzegu, co widać na zdjęciach. Silnik całkowicie sprawny, aczkolwiek obudowa ma minimalny uszczerbek, zaleciłbym wymianę łożysk gdyż nie używałem go ponad rok, a przy sprawdzaniu zgubiłem jedną tulejkę, dzięki której rotor nie chodzi w pozycji "przód-tył" ale jeszcze postaram się ja znaleźć. Lecz sadzę że to niewielki problem. Cały zestaw był przeze mnie naprawdę bardzo mało używany, gdyż w czasach gdy go używałem, zmagałem się ze stroną mechaniczno-wytrzymałościową modelu, przez co więcej stał niż jeździł, przepracowane może z 2,5H.
Regulator zjarałem ze swojej winy, bo próbowałem sprawdzić inny silnik. W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać do mnie śmiało. Postaram się odpowiedzieć na nie, tak wyczerpująco jak to tylko możliwe. Zapomniałem dodać, do regulatora posiadam jeszcze oryginalną kartę TrackStara, użyta chyba 2 razy, oryginalnie zapakowana, do regulatora oraz silnika również posiadam oryginalne pudełeczka
Cena - 120zł
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

1. Nowe, oryginalnie zapakowane, aluminiowe i gwintowane amortyzatory.
Posiadam 2 paczki (4szt.)
25zł za pare
Obrazek Obrazek Obrazek

2. Dwa silniki - Firebolt, który działał nie wiem czy nawet pół godziny, wjechałem w proch taki jak na korcie tenisowym i wytarła się jedna szczotka. Silnik przemyty specjalnym płynem do silników elektrycznych po czym widoczne było wytarcie tylko jednej szczotki. Nie brałem się za jej wymianę, więc nigdy nie otwierany.
Drugi to - Maverick mm-22, podjęta próba wymiany szczotek. Nie pamiętam z jakim skutkiem bo po drodze kupiłem bezszczotkę. Silnik otwierany, wszystko widać na zdjęciach.
15zł za oba
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

3. Dwa komplety kół, opony slicki, używane, dostałem gdzieś gratis chyba, ale na moje oko jeszcze sporo pociągną. Wiem że on-road ale może komuś do "pałowania" się przydadzą :P W mojej ocenie w dość dobrym stanie, gniazdo na hex nie wyrobione.
Posiadam posiadam dwa komplety, z tym że w drugim komplecie sama felga z pianką, opona oderwana - osobno :idiot
15zł za pełny komplet, 10zł za komplet z jedną felgą bez opony

5. Napuchnięty i uszkodzony pakiet Turnigy 5000mAh 20-30C 2S 7,2V
Może się komuś przydadzą kable, albo na inscenizacje wojny jako bomba :D
Nie wiem z 10zł? Tyle żeby na piwo wystarczyło :party

6.Stara ładowarka do Ni-mh`ów i Ni-cd. Może komuś się przyda.
Cena wyjściowa 20zł
Obrazek

7.Zwrotnice aluminiowe do 1:8. Jednak nie przydały mi się, więc lecą dalej.
30zł
Obrazek Obrazek Obrazek

8.Wał napędowy, aluminiowy. Długość całkowita około 16.5cm. Posiadam jeszcze drugi, podobny.
10zł
Obrazek Obrazek Obrazek

12. Jakieś stare 2 amorki ze sprężynami.
7zł
Obrazek

13. Części do przeróżnych dyferencjałów, trochę tego mam, jak komuś coś potrzeba to proszę dać znać, na pewno się dogadamy.
Cena - do ustalenia
Obrazek

14. Części do silników szczotkowych - blaszaki, wirniki, magnesy, obudowy etc.
Cena - do ustalenia
Obrazek Obrazek

16. Kubek z mocowaniem na pchełkę.
5zł
Obrazek

17. Środkowy dyferencjał 1:8, zębatka stalowa, lekko plastik przypiłowany od boku, bo nie chciał wejść :|
30zł
Obrazek Obrazek Obrazek

20. Podwozie chyba TT-01, chyba stalowe lub aluminiowe, na pewno nie plastik :<>
Na zdjęciach nie ma dyferków, ale jeden gdzieś w częściach powinienem mieć.
25zł
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnio edytowano Wt sie 25, 2015 2:14 pm przez Lukkassek, łącznie edytowano 3 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sie 04, 2015 4:00 pm 

UP ;) Można się targować jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do ceny :P

PostNapisane: Wt sie 25, 2015 2:14 pm 

Up ;)