Jestem tu nowy i dlatego zwracam się z prośbą o pomoc.
Kupiłem używane autko HPI E-FIRESTORM FLUX WITH DSX-2 1:10 ale po rozpakowaniu i podłączaniu baterii do pilota i auta niestety nie mogę jeździć. Jedyna co zauważyłem to działa skręcanie.
Ponoć trzeba coś zparować ale nie mogę nigdzie znaleźć informacji jak to zrobić dlatego zwracam się z zapytaniem do bardziej doświadczonych jak to zrobić.
Zaznaczę że mój egzemplarz działa jeszcze na starym radiu tzn regulator Flux Motiv
1. Włącz aparature 2. podłącz pakiet do regla. 3. przytrzymaj cyngiel na max do przodu i włącz regiel. Jeżeli wszystkie połączenia sa dobre, usłyszysz z silnika jeden wielotonowy dzwięk. 4. Po chwili zielona dioda LED na regle zacznie szybko migać i silnik wyda dźwięk 4 razy akceptując pozycję gaz do przodu na maxa. następnie po miganiu diody zielonej i dźwiękach, regiel zacznie migać diodą czerwoną. w tym momencie regiel zapisze pozycję max gaz do przodu i regiel będzie oczekiwał na max gaz do tyłu (czerwona dioda miga). 5. przesuń cyngiel max do tyłu i tak trzymaj. po kilku sekundach regiel mignie czerwoną diodą i wyda dźwięk 4 razy. 6. po zaakceptowaniu max do tyłu regiel zacznie migać żółta diodą.