Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj



Teraz jest So sie 24, 2019 11:43 pm

Teraz jest So sie 24, 2019 11:43 pm




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt lip 24, 2015 7:43 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 18, 2014 7:33 pm
Posty: 413
Lokalizacja: Warszawa
Jak robisz to poprawnie to znaczy że silnik padł .
Prawdopodobnie już nic z niego nie będzie .
Kup jakiś Nowy na przykład z HPI są dość tanie i dają radę .
Żywotność takiego silniczka możesz wydłużyć docierając go .

_________________
LOSI RockRey
TRAXXAS 2xSummitBL1400kV,SlashUltimate,Rustler4x4,GraveDigger4x4,Fiesta
MST CMXWranglerTJ,CFXWranglerTJsport
VATERRAAscenderGarbi
StradaRally
HPIRS4
...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lip 25, 2015 12:20 pm 
Offline

Dołączył(a): N maja 20, 2012 7:59 am
Posty: 14
Wymontowałem silniczek z modelu.

Jak podpinam go pod naładowany pakiet, silnik lekko drży, ale nie kręci, w środku widać że coś iskrzy. Rozumiem, że padł?

W takim razie czy to że silnik nie działa, może powodować wariowanie serwa gdy włączam model?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lip 25, 2015 12:32 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 21, 2011 10:41 am
Posty: 1992
Lokalizacja: Kraków
A bez silnika jak włączysz regulator to też serwo wariuje ?

_________________
KS Wanda Sekcja Modelarska RC Kraków


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lip 25, 2015 2:24 pm 
Offline

Dołączył(a): N maja 20, 2012 7:59 am
Posty: 14
Jak mam łączony regulator, bez silnika to serwo samo nie wariuje. Natomiast zaczyna gdy włączę aparaturę.

Na aparaturze są takie dwa mniejsze pokrętła. Jednym sie zawsze zmieniało wychylenie kół, a drugim się regulowało żeby auto nie jechało samo w przód ani w tył.

Teraz jedno i drugie pokrętło zmienia ustawienie kół, serwo bręczy, chodzi samo. A nawet gdy uda mi sie tak ustawić żeby stały w miejscu i nie brzęczały to, jak skręcę kierownicą, to znów zaczyna samo chodzić.

Kurczę teraz sie zastanawiam, czy jak wymienię silnik, to wszystko wróci do normy, czy może serwo jest popsute, a może regulator.

Zaraz wyjdzie ze taniej kupuc mi nowy model...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lip 25, 2015 3:16 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr cze 18, 2014 7:33 pm
Posty: 413
Lokalizacja: Warszawa
W maverickach też bywały talie objawy .
Padały pocentiometr w apce nawet po kilku minutach jazdy . Uroki tanich modeli , niestety .

_________________
LOSI RockRey
TRAXXAS 2xSummitBL1400kV,SlashUltimate,Rustler4x4,GraveDigger4x4,Fiesta
MST CMXWranglerTJ,CFXWranglerTJsport
VATERRAAscenderGarbi
StradaRally
HPIRS4
...


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: So lip 25, 2015 7:38 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 21, 2011 10:41 am
Posty: 1992
Lokalizacja: Kraków
NO jeśli bez silnika też się dzieją czary to po wymianie też będą występować.

_________________
KS Wanda Sekcja Modelarska RC Kraków


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn lip 27, 2015 10:54 am 
Offline

Dołączył(a): N maja 20, 2012 7:59 am
Posty: 14
Czy jak w standardzie miałem tu silnik klasy 540, to mogę kupić teraz np. klasy 600?
Czy lepiej kupić taki sam, od czego to zależy?


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 27, 2015 11:22 am 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 2:55 pm
Posty: 788
Lokalizacja: Szczecin
Po prostu będzie większy, najlepiej to zmienić na jakieś chińskie combo bezszczotkowe i koniec wymieniania silnika :)

_________________
Traxxas Rustler 4x4|Ezrun MAX10 SCT + 3660 4000kv|Traxxas 2075|TQi TSM
MBX6 eco|SkyRC TS150 + GoolRC 4274 2000KV|Hitec HS-7985MG|DX3S


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Pn lip 27, 2015 12:17 pm 
Offline

Dołączył(a): N maja 20, 2012 7:59 am
Posty: 14
Cytuj:
Po prostu będzie większy, najlepiej to zmienić na jakieś chińskie combo bezszczotkowe i koniec wymieniania silnika :)


A co to jest combo bezszczotkowe? Jakaś hybryda pośrednia?

Taki silnik mogę po prostu wstawić w miejsce mojego? Czy potrzebuję jakiś dodatkowych urządzeń, regulatorów itp?

Pozdr


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 27, 2015 1:30 pm 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn kwi 29, 2013 2:55 pm
Posty: 788
Lokalizacja: Szczecin
Jak sama nazwa wskazuje, bez szczotek, czyli dłużej Ci posłuży. Do szczotkowego esc nie zamontujesz takiego silnika bo ma 3 kabelki, więc potrzebujesz nowy esc. Koszt takiego zestawu to około 100$ taki lepszy, a od 60$ chiński np. Turnigy, HobbyKing

_________________
Traxxas Rustler 4x4|Ezrun MAX10 SCT + 3660 4000kv|Traxxas 2075|TQi TSM
MBX6 eco|SkyRC TS150 + GoolRC 4274 2000KV|Hitec HS-7985MG|DX3S


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: Wt lip 28, 2015 2:30 pm 
Offline

Dołączył(a): N maja 20, 2012 7:59 am
Posty: 14
Okazało się, że aparaturę szlag trafił. Kupiłem nową, wymieniony odbiornik i serwo już nie wariuje:)
Silnik swoją droga też już był zużyty, tak więc zakupiłem tez nowy.

Wszystko działa jak należy:) Dzięki za pomoc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Teraz jest So sie 24, 2019 11:43 pm


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL