Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt lip 14, 2015 11:26 pm 

Tysiak na cały zestaw z bateriami, ładowarką i aparaturą to troszkę mało - na nowy oczywiście. Zawsze możesz się rozejrzeć za używanym zestawem w dobrej cenie. W drifcie to jest dobre, że części mało się zużywają, a podwozia jak są driftowane wewnątrz to ślady użytkowania często są znikome.

- RS4 Micro 1969 Ford Mustang
- RS4 Micro Drift Nissan Silvia S13
- Asso RC8.2e FT
- Durango DEX210

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lip 18, 2015 4:46 pm 

http://allegro.pl/model-rc-rtr-sprint-2 ... 92704.html
Pytanko takie coś na początek może być .Wie ktoś może jak z możliwością przebudowy rozbudowy zmiana części do tego ??Jak już pisałem zielony jestem wiec sorry ale ktoś pisał ze 1000 to mało na gotowca który się nadaje po wyjęciu z pudełka i ma wszystko ładowarkę i takie tam.....

PostNapisane: So lip 18, 2015 4:55 pm 

To jest sprint 2. Bez sensu moim zdaniem. Za taką cenę to jak już pewnie czytałeś można kupić Sakurę Lub MST RWD.

PostNapisane: So lip 18, 2015 5:15 pm 

tak tylko MST RWD jest pusty w pudełku a ja nie miałbym pojęcia co do niego dokupić jaka aparaturę i ładowarki baterie i takie tam a sakura problem z częściami później. Wiem może to głupie ale chciałbym coś co kupię i mogę z pudła wyjąć i jeździć (ewentualnie gdyby ktoś mógł poradzić np dać namiary gdzie co kupić za ile) bo też nie chciałbym lipy kupić za nie wiadomo za jaką kasę

PostNapisane: So lip 18, 2015 6:21 pm 

Jeżeli chcesz śmigać od razu po wyjęciu z pudełka to tylko model MST MS-01 w wersji RTR za jakieś 1400 zł choć i tak brakuje lipo ale tylko lipo. Cała reszta jest. I jest to wtedy nowe podwozie. Pomijając to podwozie to żadnym nie da się driftowac zaraz po wyjęciu z pudełka. Nawet taki sprint. Musisz zablokować dyfer i założyć inne opony niż te co masz w zestawie (jeżeli byś kupował nowy). W przypadku innych modeli do driftu musisz kupować całą elektronikę osobno.

Ostatnio edytowano So lip 18, 2015 6:24 pm przez G00ral, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So lip 18, 2015 6:23 pm 

Na polskim rynku nie doświadczysz nic co byś wyjął z pudełka zaczął jazdę i było by to coś.
Poczytasz to będziesz wiedział co wsadzić do środka.

PostNapisane: So lip 18, 2015 6:27 pm 

Nie wiem czy widziałeś mój post powyżej ;)

PostNapisane: N lip 19, 2015 8:26 am 

http://www.rcroller.com/mst-ms-01d-rtr- ... .4ghz.html

Powiadacie że potrzebuję np. takiego sprzętu jak w linku wyżej i do tego ładowarka z baterią?Co wy na to?(już chyba lepiej wybrane)

PostNapisane: N lip 19, 2015 10:50 pm 

Tak. Wszystko już tam jest i tak jak piszesz. Kupujesz lipo i ładowarkę i śmigasz ;) Na początek nic lepszego nie potrzeba. I myślę że jest to jedyna opcja jak chcesz wyjąć z pudełka i od razu śmigać.

PostNapisane: Pn lip 20, 2015 10:12 pm 

No dokładnie. Jak kolega wyżej - będzie to dla Ciebie zdecydowanie najlepsza opcja na początku. Tylko pamiętaj, że tam jest silnik szczotkowy i lipo go "zje" prędzej czy później. Dlatego następne pieniądze odkładaj na sensorowy zestaw bezszczotkowy.

- Asso RC8.2e FT
- Durango DEX210

PostNapisane: Pn lip 20, 2015 11:22 pm 

Z tego co wiem to tak było w starszych wersjach RTR. Teraz juz sprzedają z silnikiem bezszczotkowym więc to tez jest duży plus. Ale żeby się upewnić napisz do rcdriftpark.pl i się upewnisz. Jak juz kiedyś wyżej pisałem. Kupując MST masz dostęp części w Polsce ;)

PostNapisane: Wt lip 21, 2015 2:53 pm 

wszystko spoko tylko rc driftpark zamknięty do sierpnia 11-tego wiec jak pod górkę to pod górkę ale dzięki za pomoc zainteresowanie tematem i wszelkie instrukcje i rady . A odnośnie tego to tez zauważyłem iż ten model chyba idzie z bezszczotkowcem ale to już dopytam u sprzedawcy.Jeszcze raz dzięki za pomoc.

PostNapisane: Śr lip 22, 2015 11:21 am 

Co potrzeba do Sprinta, to mamy opisane na naszej stronie: http://www.rctrax.pl/tuning-cs-hpi-spri ... rift/4/32/
Akurat jeśli chodzi o stajnię HPI Racing, to w PL masz największa dostępność części zamiennych.

Na sam początek dla świeżego dryftera, to takiego surowego HPI wystarczy obciążyć ołowiem wędkarskim na przednim zderzaku i już można śmigać. Sam tak kiedyś zrobiłem i radocha była. Później powoli podmieniałem pozostałe części.

Nasz klient, który kupił nowego Sprinta z silnikiem 5900kV bez przeróbek na parkiecie i gumowych oponach śmigał bokiem - więc spoko już można :)

PostNapisane: Śr lip 22, 2015 11:11 pm 

RCTRAX napisał(a):
Co potrzeba do Sprinta, to mamy opisane na naszej stronie: http://www.rctrax.pl/tuning-cs-hpi-spri ... rift/4/32/
Akurat jeśli chodzi o stajnię HPI Racing, to w PL masz największa dostępność części zamiennych.

Na sam początek dla świeżego dryftera, to takiego surowego HPI wystarczy obciążyć ołowiem wędkarskim na przednim zderzaku i już można śmigać. Sam tak kiedyś zrobiłem i radocha była. Później powoli podmieniałem pozostałe części.

Nasz klient, który kupił nowego Sprinta z silnikiem 5900kV bez przeróbek na parkiecie i gumowych oponach śmigał bokiem - więc spoko już można :)

Jak dla mnie to dwie opcje:
1. Pan powyżej ma przedawnione informacje i po prostu nie do końca zdaje sobie sprawę z tego co pisze.
2. Pan powyżej świadomie plecie bzdury i próbuje naciągnąć nowicjusza.

No więc... Dawniej tak było, że przerabiało się modele, m.in. Sprinta, ale odkąd firmy jak 3racing, Eagle Racing i MST wprowadziły podwozia specjalne do driftu to już się tego nie praktykuje. Dlaczego? Sprint Flux po wszystkich przeróbkach i zakupie potrzebnych części wyjdzie tyle samo jak i nie drożej niż taka Sakura D3 i dodatkowo będzie gorzej się nim driftowało. Amen.

- Asso RC8.2e FT
- Durango DEX210

PostNapisane: Cz lip 23, 2015 6:09 am 

Potwierdzam. Przerabialem sprinta na drift, a teraz mam sakure. Duuuzo lepiej sie smiga sakura. Tez myslalem ze na poczatek sprint mi wystatczy bo dopiero bede sie uczyl driftu :D

Tapniete z Note 3

Losi Micro SCT 1:24 BL
Sakura D3 BL
Vaterra Ascender - żółw błotny

chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona