Hej, również mam ten model, już od dłuższego czasu i mogę się podzielić kilkoma spostrzeżeniami.
1. Musisz zwrócić uwagę na odpowiedni rozmiar hexa, dalej średnica koła itp. Przy większej średnicy koła powinien być szybszy ale mniej zrywny. Na pewno odbije się to na układzie napędowym. Jeżeli nie połamie Ci zębatek to po pewnym czasie zauważysz duże zużycie kielichów po stronie dyferencjału, oraz innych elementów. Sprawdzone na własnej skórze.
2. Silnik nie ma chłodzenia, przy ostrej jeździe jest się w stanie mocno nagrzać (parzy). Założyłem zwykły radiator aluminiowy coś
takiego. Temperatura zmniejszyła się do tego stopnia, że nadal jest dość ciepły ale już nie parzy. Podejrzewam że dłuższa jazda z mocno nagrzanym silnikiem da mu popalić.
3. Nie jest to konieczne ponieważ regulator ma funkcję odcięcia zasilania przy spadku napięcia do konkretnego poziomu. W tym wypadku jest z tego co pamiętam fabrycznie ustawiony na 3V na cele, czyli przy napięciu 6V powinien rozłączyć akumulator. W praktyce działa to całkiem nieźle, polecam jednak ustawić odcięcie nieco wyżej, na 3,1V albo 3,2V. Występuje wtedy mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia pojedynczej celi akumulatora w przypadku nie równomiernego rozładowywania.