Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 7:53 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn maja 05, 2014 12:13 pm 

Cześć, jakieś 2 miesiące temu miałem StreetBreaker- Carson ( podobał mi sie jak na pierwszy mój samochód rc) ale sie po tygodniu spaliła cała elektronika a na gwarancje nie przyjęli to sprawdziłem, poczytałem i nie opłacało się jej wymieniać (ale to nie na temat). Teraz uzbierałem troszkę kasy i bym kupił nowy ale patrzyłem na Allegro i tego troszkę jest a się za bardzo nie znam. Prosił bym o polecenie jakiegoś dobrego modelu. Budżet to 500-700zł, napęd jak na razie (ponieważ jestem laikiem) elektryczny( troszkę się boje że nie poradzę sobie z tym lub po prostu zabraknie mi kasy) , budowa to (może truggy lub buggy) na pewno nie do driftu. Jak o czyś zapomniałem to piszcie. Z góry dziękuje. :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn maja 05, 2014 12:51 pm 

Zapomniałeś chyba użyć funkcji szukaj bo w takich tematów było już multum.

PostNapisane: Pn maja 05, 2014 1:16 pm 

Drogi Tomku.

Zapewne było by łatwiej jeżeli poszukałbyś np. na allegro czy innym sklepie internetowym kilka modeli w cenie jaka cię interesuje.
Następnie podaj linki do tych modeli i wtedy użytkownicy danych modeli może udzielą Tobie odpowiedzi na nurtujące Cię pytania.

Pozdrawiam

PostNapisane: Pn maja 05, 2014 7:14 pm 

No dobrze Drogi pawel_t napisałem "...Teraz uzbierałem troszkę kasy i bym kupił nowy ale patrzyłem na Allegro i tego troszkę jest a się za bardzo nie znam. ..." po to zadałem te pytanie żeby ktoś podał mi może jakieś propozycje lub uwagi czego nie kupować. A się na prawdę nie znam na "parametrach" samochodów, bo to są moje początki.

PostNapisane: Wt maja 06, 2014 7:35 am 

Jakiś czas temu też byłem laikiem. Ba, nadal wielu rzeczy nie wiem. Ale przede wszystkim, musisz faktycznie sprecyzować trochę swoje pytanie, bo nikt za Ciebie wszystkiego nie odwali - tak to jest po prostu, jak w szkole ;-)

Ode mnie:
1) O spalince zapomnij
2) Jaka skala Cie interesuje? Malutki, średni? Kolos raczej odpada - za maly budżet imo
3) Gdzie będziesz jeździł? Trawa, piach, asfalt? Planujesz w zawodach brac udział w przyszlości tym nowym modelem?
4) Kit, czy raczej nie chce Ci się bawić w kompletowanie wszystkiego do kupy i wolisz gotowy do jazdy?
5) 500-700 to kwota łącznie z ładowarką i przynajmniej 2 pakietami lipo, czy za sam model (łłącznie z elektroniką, czy bez)?

Jak widać, by zacząć coś radzić, dobrze znać troszkę więcej szczegółów :)
Ale nie zrażaj się! Będzie dobrze!

Ps. Takie moje przemyślenia : Jeśli masz gdzie i najlepiej jeszcze Z KIM jeździć - baw sie w to! Jeśli natomiast nie masz z kim, a nie daj Boże dodatkowo nie masz gdzie - wejdź w modelarstwo lotnicze (helikoptery! ) . To jest dopiero jazda bez trzymanki!!!!

Yo

PostNapisane: Wt maja 06, 2014 7:57 am 

Kolego Tomku:

http://www.rctrax.pl/search/elektryczne ... 29,130,135

http://www.sklep.modelarnia.pl/index.ph ... lektryczne (przesortuj przez cenę od najmniejszej)

Pooglądaj i wybierz coś. Pochwal się swoimi pomysłami a może coś pomożemy ;)

PostNapisane: Wt maja 06, 2014 2:04 pm 

Cześć pozdro dla wszystkich. Luki35 Dzięki, Dzięki mam wrażenie że tylko ty mnie tu rozumiesz ale ok przejdźmy do rzeczy. Wiem że nikt za mnie wszystkiego nie odwali ale liczę na jakieś co najmniej 50-60% pomocy przy wyborze bo jak patrze na necie to dla mnie "czarna magia".
1) Wiem o spalince nawet nie myślę
2) Co do skali to 1-10 raczej będzie dla mnie dobra, ponieważ nie lubię małych modeli a taki jest ok ( jak pisałem w temacie miałem street breaker (Carsona) i się dziwnie szybko do niego przyzwyczaiłem i jakoś sobie nie wyobrażam jazdy jakimś małym w skali np. 1-16
3) Mieszkam na wsi (w podlaskim) i mam takie warunki że raczej będę jeździł na piachu lub trawie (najlepiej by było żeby model był wodoszczelny) ale czasem może będę jeździł po asfalcie
3a) Jak za taką cenę da się kupić jakiś model na wyścigi to może ale raczej nie
4) Wolę gotowy do jazdy bo coś mi się dziwnie zdaje że nie poradzę sobie z składaniem na moim poziomie wiedzy na ten temat
5) 500-700zł to kwota raczej za cały "zestaw". Oczywiście mogę jeszcze trochę pozbierać ale wiadomo to bym więcej pewnie z tego wydał niż uzbierał także wole kupić teraz za tą cenę.

Raczej nie zrażę się bo od bardzo młodych lat ciągnęło mnie do modelów zdalnie sterowanych (pierwszy samochód dostałem w wieku 5 lat hehe jeździł 10km/h góra) 2 lata temu dostałem helikopter rc ( Zseries Z008) za swoich czasów kosztował 120zł i jak w cenach do 200 zł (to na moje lata było bardzo dużo według rodziców) innych nie było oczywiście pierwszego dnia się popsuł leżał miesiąc na półce aż go rozkręciłem (aż tak się bałem) heh sie okazało że to wypadła zębatka zrobiłem i działa do dziś. Wiem że to jest słaby (ba bardzo słaby) helikopter myślałem nad zakupem nowego ale wole te pieniądze przeznaczyć na samochód rc bo bardziej mnie do nich ciągnie.

Ps. I tu jest właśnie duży problem bo w swoim "otoczeniu" nie mam nikogo kto mógł by mi pomóc w tej "nauce" a miejsca to mi na pewno nie brakuje hehe.

PostNapisane: Wt maja 06, 2014 2:19 pm 

Drogi Tomaszu (mam nadzieje że to nie tylko nick ;) ) Kwota która podałeś nie wystarczy na nic dobrego. Nie czarujmy się. W tej cenie nowy model dostaniesz tylko firmy HSP/Strada. Jedynie to można polecić ale musisz wiedzieć że to nie jest nic dobrego. Na dodatek: gdy kupisz taki model przydało by się dokupić ładowarkę ok 100zł, lepszy (dodatkowy) pakiet też ok 100zł, ewentualnie akumulatorki do apki ok. 60zł.
Możemy szukać coś używanego ale powiem Ci szczerze że nic nie widzę fajnego.
... mała poprawka, znalazłem coś fajnego ale niestety jest to buggy który jest bardziej przeznaczony na proste tory lub nawet zawody halowe na wykładzinę.
http://allegro.pl/samochod-team-associated-b4rs-igla-akcesoria-i4207326092.html
Mimo tego model bardzo fajny. Jak był cały czas jeżdżony na szczotce to przeniesienie napędu jest na pewno w świetnym stanie.

PostNapisane: Wt maja 06, 2014 3:47 pm 

Witam

Za 500-700zł możesz wyrwać fajny używany zestaw E-Firestorma. Nawet jeśli miałaby to być szczotka to i tak da Ci wiele frajdy. Jak się znudzi to go sprzedasz, albo wymienisz silnik na bezszczotę.
Co do spaliny. Nie wiem, czemu wszyscy z reguły piszą, że jest trudna i na początek nie. Co to znaczy na początek? Jak kupi się pierwszego elektryka to potem z spaliną będzie łatwiej?
Wystarczy trochę poczytać i wszystko można ogarnąć, kwestia tylko, co Cie rajcuje.
Pozdrawiam

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: Wt maja 06, 2014 5:13 pm 

Hahahahahahaha jak mnie śmieszą te napisy na pudełkach 14+ haha. Dobra kubala13 co do spalinówek mam podobne zdanie ale ja nie lubię za bardzo bawić sie z tymi paliwami i termometrami.http://www.hpiracing.com/pl/kit/105845 chodziło ci o ten samochód? bo jak ten to może nawet się zdecyduje bo za 600 nawet można wyrwać zobaczę jeszcze używane

PostNapisane: Wt maja 06, 2014 5:44 pm 

Firek byl moim pierwszym elektrykiem, mam go nadal i nie planuje sprzedac. Wbrew temu co niektorzy pisza, jest to bardzo wdzieczny model, a do tego prosty w naprawach i czyszczeniu. Tylny naped tez daje duzo frajdy, chociaz wiadomo - 4x4 przejedzie po wiekszych wertepach. Generalnie polecam firka, nie powinienes sie rozczarowac, zwlaszcza jesli jakims cudem uda ci sie w tej kwocie kupic z bezszczotka;)

Tapniete z Galaxy S3

Losi Micro SCT 1:24 BL
Sakura D3 BL
Vaterra Ascender - żółw błotny

chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

PostNapisane: Wt maja 06, 2014 7:29 pm 

Zgadzam się z przedmówcą. To był również mój pierwszy model i byłem bardzo z niwgo zadowolony.

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: Śr maja 07, 2014 6:22 am 

Cześć, dobra to ostatnie pytanie jak na razie jaka jest różnica między szczotką a bez-szczotką? Kupuje firka bo i ja sądzę że się opłaca.

PostNapisane: Śr maja 07, 2014 6:57 am 

To zalezy w sumie od tego jaka szczotka i jaka bezszczotka, ale generalnie bezszczotka jest duzo szybsza i zrywniejsza. Poza tym jesli chcesz jezdzic na lipo (w bezszczotce to wlasciwie przymus, bo nie ma sensu na nimh;) ), to szczotkowy silnik bardzo szybko padnie. Szybko oznacza nawet 5-10 wyjezdzonych pakietow. Jak dla mnie nie ma sensu bawic sie w szczotke w firku tylko od razu szukac z bezszczotka.

Tapniete z Galaxy S3

Losi Micro SCT 1:24 BL
Sakura D3 BL
Vaterra Ascender - żółw błotny

chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

PostNapisane: Śr maja 07, 2014 6:43 pm 

Cześć, wiedział może ktoś na internecie jakiś E-firestorm w dobrej cenie?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona