Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 5:26 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn kwi 14, 2014 9:54 pm 

Potrek .. dzięki :) i właśnie o to mi chodzi :) devilsplaything : Nie chodzi mi od raz o ekstremalne skakanie :) Najpierw spokojna jazda.. w domu, na podwórku. 'młody" ma mieć frajdę (tata przy okazji też) :) dlatego moja ostrożność itp. :) A swoją drogą dlaczego odradzasz ?? Mnie nie stać na innym model w tej chwili. Masz jakieś konkretne powody ?? (Istnieje też szansa.. zaznaczam, SZANSA że kupię za 600 zł stradę XT bezszczotkę za 600zł ), to będzie lepszy wyrbór ??

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt kwi 15, 2014 9:32 am 

Powód jest taki, że po przejściu na bezszczotke, praktycznie co pakiet, może co drugi trzeba było coś naprawiać, nie skakałem nim jakoś wybitnie, ale wiecznie coś się łamalo, ukręcało, zębatki atakujące padały jak muchy. Od cześtego rozkręcania szlag trafiał gwinty. Póżniej kupiłem Firestorma którego mam do dziś i problemy o których wczesniej pisałem przestały istnieć...Póżniej miałem Spalinowego Lightninga który mam wrażenie ze był jeszcze bardziej pancerny. Teraz mam Kyosho DBX'a którym przejeździłem kilka pakietów i nadal nic (no moze poza pęklniętym wahaczem po spotkaniu ze scianą w garazu przy prędkosci ok 30 km/h) Jeśli ma tym jeździć również dziecko, nie ładuj bezszczotki, znajdz jakąs fajną polną droge, nie jeździj po asfalcie, wysokiej trawie. Sobie po czasie najwyżej kupisz coś ciekawszego ;)

EX Himoto EMXT-1 BL

PostNapisane: Wt kwi 15, 2014 11:30 am 

Chyba już za późno, właśnie kupiłem używaną bezszczotkę http://allegro.pl/show_item.php?item=4146788278 , mam nadzieje że zrobiłem dobrze. Co do prędkości to chyba można ją jakoś zmniejszyć, prawda ?? (jak ? ) .

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 15, 2014 11:45 am 

Na apce jest pokrętło od prędkości to na górze z lewej strony :)

Wyklikane przy pomocy Tapatalk i GT-N8000

PostNapisane: Wt kwi 15, 2014 11:57 am 

Pilnuj młodzieży, bo bedzie jeżdził całkiem szybko... i uważaj na krawężniki ;)

EX Himoto EMXT-1 BL

PostNapisane: Wt kwi 15, 2014 12:04 pm 

Już nie mogę się doczekać :) teraz jeszcze Lipo o jakiejś dużej pojemności i zobaczymy co z tego będzie :) Dziękuje wszystkim za porady i za poświęcony czas :) <ukłon>

PostNapisane: Wt kwi 15, 2014 8:03 pm 

Potrzebuje pomocy w doborze pakietów LiPo. Chce kupić 2 pakiety Lipo 5000, ale teraz czytam że są różne złącza.. :( ktoś może mi pomóc co mam kupić aby podłączyć do Strady XT Evo S i co muszę dokupić do ładowarki Imax B6 ??

PostNapisane: Wt kwi 15, 2014 8:35 pm 

Pewnie i tak nie unikniesz lutowania koncowek (w pakietach i regulatorze) wiec polecam zakupic koncowki t-deans i przylutowac.
Maja jedna zalete - imax b6 ma wlasnie takie wyjscie do ladowania na koncu kabla, wiec unikniesz przejsciowek.
Pakiety mam takie http://allegro.pl/lipo-li-po-7-4v-2s-58 ... 18048.html - i po minimalnych modyfikacjach slupkow mocujacych pakiet w stradzie (wystarczy odkrecic te slupki, dac pod kazdy jakas podkladke 5mm i skrecic na dluzsze sruby) pasuja idealnie.
Decyzja nalezy do ciebie :wink:

Losi Micro SCT 1:24 BL
Sakura D3 BL
Vaterra Ascender - żółw błotny

chcialem dobrze - wyszlo jak zawsze :)

PostNapisane: Wt kwi 15, 2014 9:39 pm 

Nie bardzo rozumiem, mogę dostać instrukcję "łapotologiczną" ?? co mam kupić (linki z allegro) i co zrobić, bo teraz się pogubiłem :(..
Myślałem że jak kupie to : http://allegro.pl/pakiet-turnigy-lipo-2 ... 35379.html to będzie ok

p.s gdzie można kupić aluminiowe wahacze do strady i inne części alu ??

PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 6:21 am 

I pewnie bedzie ok :wink:
Ja ci tylko mowie jak ja mam i dlaczego, a co zrobisz to juz twoja sprawa.
Jakie zastosujesz wtczki jest wlasciwie bez roznicy, byle nie tamiya itp zeby sie nie stopily przy lipo.
T-dean wygladaja tak http://allegro.pl/wtyczki-t-connector-c ... 78461.html i ta na zdjeciu "po lewej" lutuje sie do regulatora, a "te po prawej" ktorych musisz kupic tyle co pakietow do lipo. (najlepiej kup sobie wiecej bo przy lutowaniu potrafia sie stopic jak dlugo pogrzejesz i wtedy do siebie nie pasuja, no i podczas ucinania koncowek i lutowania to odlacz kable od pakietu - to niby oczywiste, ale...).
Ma to sens gdyz kabel wyjsciowy z ladowarki imax b6 ma wlasnie takie zakonczenia i nie potrzeba przejsciowek/krokodylkow izeby ladowac pakiety. Unika sie ryzyka zwarcia kabli podczas ladowania na przyklad i jest wygodne.

Pakiety te ktore ja ci polecilem z linka sa wieksze pojemnosciowo 5800mAh i wydajniejsze pradowo 30c/60c, ale mysle ze te z twojego linka 5000mAh, 20c/30c tez wystarcza, tyle ze minimalnie krocej pojezdzisz. No i nie wiem jak z wymiarami, ale skoro sa mniejsze pojemnosciowo to pewnie ci wejda.

Czesci alu konkretnie do strady ciezko znalesc w pl, ale na tej stronie sa czesci hsp ktore pasuja http://www.gimmik.pl/HSP-Himoto-AMAX-St ... 33,62.html
Tylko popatrz dokladnie bo to sa klony strady i w nich tez sie rozni kilka rzeczy tak jak miedzy modelami strady (np polosie sa roznych dlugosci w zaleznosci czy sc, czy xt itp) zebys nie kupil czegos co nie pasuje.
Pamietaj ze z czesciami alu nie ma co przesadzac, bo plastik przy uderzeniu potrafi sie odgiac i wroci na miejsce, alu niestety nie. Chociaz plastiki tez oczywiscie pekaja :wink:
Takze alu zwrotnice, huby, serwo saver, ewentualnie wiezyczki to tak, ale nad wahaczami to bym sie akurat mocno zastanowil zwlaszcza do off-road'u.
Mam nadzieje ze dosc lopatologicznie mi wyszlo?

Sakura D3 BL

PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 6:34 am 

No już lepiej się nie dało :) Wszystko wiem, Dziękuje :)

PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 7:36 am 

Nie kupuj alu wahaczy to tylko strata kasy, która się nie zwróci. Na początku kup tylko półośki, zwrotnice, wałek napędowy, komplet zębatek atak/odbiór, bo coś z tego na pewno padnie. Jak się wciągniesz to za 2-3 miesiące będziesz szukał lepszego modelu.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 10:08 pm 

Ok, pierwszy model... I jest :D Mam stradę :D pierwsza próba w mieszkaniu :) Wrażnie .. ?? OGIEŃ, żona wyzywała żebym mebli nie poobijał :D :) model ma niecały miesiąc, co zauważyłem to, to że przednie amorki odbijają gorzej niż tylnie. To jest sprawa regulacji ?? czy coś tam się wlewa ?? (wybaczcie za pytanie.. to pierwszy model) Jeśli tak to co ?? i Jak ?? Ogólnie jest super :D Na początku nie jechał do tyłu, ale okazało się że mój 3 letni syn poprzestawiał coś na apce. Jutro próba w terenie, ale już teraz wiem że będzie trzeba jechać ostrożnie, autko ma naprawdę moc (jak dla mnie). :)

Ps. póki co standardowy pakiet NiMh 3000mha. Imax 6b, rozumiem że ładować prądem 2.5A i będzie ok ??

PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 11:03 pm 

nie wiem czy było ok, ale weszło 2600 i przerwałem, pakiety były gorące. Napięcie ładowanie pod 9V, co spierd... ?? Ktoś pomoże ??

PostNapisane: Cz kwi 17, 2014 5:55 am 

To ze pakiety robia sie cieple przy ladowaniu to normalne. Ale zeby gorace?
Moze za duzy prad ladowania - ja nimhy ladowalem 0,5C czyli w twoim przypadku 1,5A.

Sakura D3 BL

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona