Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 6:55 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł: Re: Nowa Ruda
PostNapisane: Śr mar 26, 2014 10:56 pm 

Tak sobie poczytałem, co zostało z podobno burzliwej dyskusji i też postanowiłem napisać, ...a co...:), nie warto pisać o pozytywach, spędziłem fajny weekend (dawno nie byłem na żadnych zawodach, więc było tym bardzie nostalgiczno-przyjemnie), a poza tym, może przez różowe akulary ale widziałem, lub chciałem widzieć same pozytywy. I o dziwo, prawie się udało, gdyby nie negatywy.

A mianowicie (będę pisał bezosobowo :)):

- wkurzające, a biorąc pod uwagę, że dotyczyło ludzi dorosłych aż żenujące były nachalne próby włażenia z jakimiś "właśnie świeżo złozonymi konstrukcjami" i próby ew. zrobienia kilku rundek po torze, króry właśnie ktoś i tak rozłożył :(, sam miałem w samochodzie spalinkę, wprawdzie złożoną już dość dawno, ale co tam, można by się przecież karnąć...

- równie wkurzające są próby wymuszenia jakiegoś dodatkowego indywidualnego treningu o 7.00,... dlaczego nie o 6.00?..., bo dzień wcześniej musiałem to czy tamto i nie zdążyłem potrenować. A mnie 2 razy w drodze zatrzymywała szanowna policja i też nie zdążyłem, a inni, którzy też nie uczestniczyli w piątkowych treningach może też mieli swoje powody, czy ten ktoś wziął pod uwagę, że pozostałe 130 osób może też miałyby ochotę strzelić kilka rundek ...?, postawa żenująca jak wyżej!

- absolutnie i bezkompromisowo wkurzało przychodzenie do kontroli technicznej z nieprzygotowanym modelem. Delikwent stawiał model na stanowisku kontroli technicznej i nie zważając na to, że za nim czeka właśnie 6-9 kolegów zakładał właśnie spinki mocujące karoserię z właściwą dla siebie flegmą, skutecznie opóźniając przeprowadzenie kontroli pozostałym i zmuszając ich do czekania, a właśnie pozostała jakaś minuta do startu.

Reasumując powyższe...i pisząc wprost i po kolei proszę osoby, których dotyczą powyższe zachowania o wbicie sobie do głów powyższych prawd:

att. akapit 1.
- zdecydowanej większości osób nie interesuje co tam sobie w garażu składasz, nawet jeżeli byłoby to perpetum mobile na 4 kółkach, chcesz sobie tym czymś pojeździć, kup wykładzinę, wynajmij halę i ciśnij ile fabryka dała,a później możesz się pochwalić tym na fejsbucu i mieć satysfakcję...może nawet ktoś polubi. Jednakże zrezygnuj z prób wzbudzenia zainteresowania tym czymś osób, które mają swoje modele i przyjeżdżają na zawody właśnie nimi startować i potrzebują treningu.

att. akapit 2.
- jeżeli nie udało Ci się przyjechać na zapowiedziany trening, to powody tej niemocy są Twoją prywatną sprawą i też nikogo nie interesują, a jeżeli była to praca to widocznie zarobiłeś więcej niż osoby, które w treningu piątkowym uczestniczyły i stać Cię na zakupienie wykładziny i wynajem hali i możesz sobie potrenować w dowolnym terminie, kiedy akurat miałbyś wolne, zamiast mając 129 osób w tzw. 4 literach właśnie jako wyjątkowy gość, chciałbyś sobie pojeździć - pewnie najlepiej sam ,żeby czasem nikt nie przeszkadzał (a może razem z osobą z pkt. 1, i jego nową konstrukcją :))

att. akapit 3.
- komentarz zbędny, chłopak nie rozumie od początku o co w tym wszystkim chodzi i prostej prawdy - mając innych tam...na to samo możesz liczyć, również za granicą, choć tam są większe szanse, że zostanie to zauważone nieco później - pewnie ze względów językowych...:)... ale jest to nieuchronne.

To wszystko...aaa, WYKŁADZINA - bardzo fajna, oczywiście dla tych, dla których prawdopodobieństwo trafienia w linię idealną przejazu mieściło się w zakresie rozkładu Gaussa (czyli normalnym), dla pozostałcyh pozostawały kłaki... albo jeszcze coś gorszego :)

KYOSHOblog

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz mar 27, 2014 9:17 am 

A co tam też napiszę co mi się podobało i nie podobało, ale w skrócie aby nie zanudzać.

Plusy:
- Fajny duży tor, jak dla mnie mało kręty, ale ogólnie SUPER.
- Fajna wykładzina ( tak panowie, bardzo fajna, prawie zero kłaków, DUŻO przyczepności).
- Organizacja na duży plus, biegi ruszały o czasie, szybko sprawnie.
- Kontrola techniczna ta sama co w zeszłym roku, tym razem szło im o wiele sprawniej, zero problemów.
- Sporo miejsca w strefie serwisowej.
- Super nagrody, i bardzo się cieszę że większość trafiła do najmłodszych.
- Sędzia torowy na 5+.

Minusy:
- Wykładzina niepoprzyklejana na brzegach, mi osobiście to nie przeszkadzało, wystarczyło nie wbiegać na tor jak słoń podczas
serwisu i wsio było by ok, jednak to powodowało że musiałem się hamować przy wbieganiu na serwis, taki drobny minusik.
Podczas jazdy to w niczym nie przeszkadzało.
- W niedziele czasami brakowało sędziego przy komputerze, ja rozumiem że jedna osoba nie może tam siedzieć przez dwa dni
cały czas, ale zostawiając komputer wypadało by sobie załatwić zastępstwo.
- Brak sędziowania podczas eliminacji, ale zostało to rozgrzeszone w niedziele podczas finałów.
- Największy minus to osobiste wycieczki podczas odprawy, pozostawiło to bardzo duży niesmak u mnie.

To by było tyle, jeżeli będę miał czas to na pewno na PMMS zawitam, a w Rudzie za rok na 110%

PostNapisane: Cz mar 27, 2014 1:19 pm 

Dejan Bosnjakovic napisał(a):
- Największy minus to osobiste wycieczki podczas odprawy, pozostawiło to bardzo duży niesmak u mnie.

Tu się też zgodzę, wszelkie osobiste wycieczki powinny zostać załatwione w 4 oczy, a nie na forum publicznym na zawodach które aspirują do mistrzostw.
Lepiej czasem mimo wszystko dziabnąć się w język, niż próbować komuś na siłę dopiec, gdzie połowa ludzi ma to i tak gdzieś 8)

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

PostNapisane: Cz mar 27, 2014 6:03 pm 

To już po zawodach? :shock:
Ja wciąż czekam na czwartą kolejkę eliminacji... ( http://www.rcauto.pl/modules.php?name=N ... e&sid=2527 )
Szkoda, że relacja on-line zarówno na Rc-auto jak i myrcm nie wypaliła. Nie mogłem uczestniczyć w zawodach, miałem nadzieję, że uda mi się chociaż śledzić wyniki :)

PostNapisane: Cz mar 27, 2014 6:25 pm 
Administrator forum

Niestety, wszechobecny kiepski zasięg zarówno PLUSA jak i AERO2 :(

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz mar 27, 2014 8:52 pm 

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
Szkoda, że relacja on-line zarówno na Rc-auto jak i myrcm nie wypaliła. Nie mogłem uczestniczyć w zawodach, miałem nadzieję, że uda mi się chociaż śledzić wyniki :)

Nie do końca nie wypaliła. Podczas większości sobotnich biegów relacja onlinestreaming była dostępna na myrcm.ch, podczas finałów było różnie - brak stabilnego internetu.
Pracujemy nad tym, ale widać z doświadczenia, że tylko internet po kablu jest w stanie zapewnić transfer bez przerwań. Każde połączenie bezprzewodowe prędzej czy później pada...
Wszystkie wyniki były dostępne w niedzielę po zawodach, oczywiście na myrcm.ch.

PostNapisane: Cz mar 27, 2014 10:32 pm 

inż.Michał Abramowicz napisał(a):
Więc te oprogramowanie jest bardzo dobre!

Uff... ale ulga.A ja myślałem,że TO oprogramowanie to badziewie i 1000 Eur. wywalone w błoto...
A tu taka opinia godna inż.Mamonia...
Ps.podobno ta baba co gada w czasie wyścigu manipulowała wynikami w czasie kiedy przy komputerze nie było zwykłego człowieka.
A i jeszcze jedno.Łukasz żeby usłyszeć dźwięk nożyc,czasami wystarczy walnąć w stół...

PostNapisane: Pt mar 28, 2014 8:59 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Ps.podobno ta baba co gada w czasie wyścigu manipulowała wynikami w czasie kiedy przy komputerze nie było zwykłego człowieka.

Jeżeli to dotyczy mojej uwagi, to już Panu tłumaczę dokładnie o co mi chodzi.
W pierwszym finale Stock Grupy C, cały bieg jechałem na pierwszej pozycji, niestety z odpiętą pchełką, nie otrzymałem informacji że nie jestem liczony, jak bym taką informację dostał, nie cisnął bym i pozwolił innym
aby mogli sobie powalczyć.
Błąd był mój bo pchełka była odłączona, więc się nie skarżę, ale uważam że zawodnik którego nie liczy powinien dostać taką informację, bo po co ma innym przeszkadzać jeżeli jego czasy nie są notowane.

Kończę moją dyskusję na temat tych zawodów bo widzę że nawet jeżeli ktoś napiszę coś szczerze, bez żadnych złośliwości jest to odbierane jako atak, a nie sugestia.

PostNapisane: Pt mar 28, 2014 9:19 am 
Administrator forum

Dejan, spokojnie :)

Nie wątpimy że masz rację - przy kompie powinien zawsze siedzieć żywy człowiek.
Jednak przejeżdżając przez pętlę modelem z głośników nagłośnienia wydobywa się dźwięk i baba z kompa czyta też kolejność zawodników.

Ale mniejsza o to.

Twoja uwaga jest jak najbardziej słuszna :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt mar 28, 2014 11:18 am 

A tu się nie zgodzę.W czasie wyścigu ktoś może nie usłyszeć dokładnie i zastanawiać się czy to właśnie jego transponder nie liczy.Każdy zbędny komunikat w czasie finału może spowodować dezorientacje i dekoncentracje u innych. Jeśli zawodnik był pierwszy to nie blokował innych...Były przypadki mylnie zrozumianych komunikatów,a i były przypadki "sterowania" sytuacji na torze.

PostNapisane: Pt mar 28, 2014 11:45 am 

Małe co nieco z zawodów w NR: https://www.facebook.com/pages/PMMS-RC/330735650367355
Dzięki za video+ montaż dla Grześka, video dla Łukasza.
Doz zobaczenia w kwietniu :) !

PostNapisane: Pn mar 31, 2014 4:50 pm 

inż.Michał Abramowicz napisał(a):
- wejście na podest bez poręczy, ja rozumiem, że dorośli dadzą radę, ale co z dzieciakamii??,

Drodzy koledzy ,współorganizatorzy zawodów w Nowej Rudzie,w niedzielę wpadł mi w ręce numer Modelarza,a w nim relacja z II EMP w Stolycy. Już wiem co zrobiliśmy źle . Po pierwsze sala nie odpowiednia,za duża ,brak okien na parapetach których zawodnicy mogli by swobodnie stać.Na tym podeście było za swobodnie.Na takim parapecie to człowiek od razu skupiony.Za dużo dzieci do braku poręczy. No i ta ilość zawodników ,która zweryfikowała nieudaczników. W Warszawie wystarczyło 36 zawodników to i na pudle załapali się teoretyczni niekiedy Mistrzowie. A i można było za pozować do zdjęcia za kogo innego...
Dużo musimy się jeszcze uczyć.A może wprowadzić obowiązek spożywania łososia za 100 zeta,a nie jak to wy robicie codziennie plugawy kawior...

PostNapisane: Pn mar 31, 2014 5:47 pm 

Witam.

Czy jest dostepne oficjalne stanowisko organizatora na protest zlozony przez Rozwadowskiego Wojciecha?

Pozdrawiam,
M.A.

PostNapisane: Pn mar 31, 2014 6:18 pm 

Nie wiem kogo reprezentujesz i jakie masz pełnomocnictwa ,ale zauważyłem,że masz problem ze zrozumieniem prostych rzeczy.Tłumaczyłem już to.Ale kierując się wyrozumiałością wytłumaczę jeszcze raz.
Sytuację Rozwadowskiego rozpatrzyła komisja. Oficjalny komunikat został ogłoszony na zawodach. Po to jest powołana komisja ,żeby rozpatrywała protesty i inne kontrowersyjne sytuacje.Członkami komisji są przedstawiciele różnych rejonów Polski. Decyzja komisji nie podlega weryfikacji ani oprotestowaniu.
Komisja zebrała się na wniosek organizatora w związku z chuligańskim wybrykiem dewastacji mienia stanowiącego własność organizatora,przez tego zawodnika. Decyzja stanowiła o dyskwalifikacji z klasy Modi...
Ps. Zresztą już na poprzednich zawodach cyklu PMMS Rc została podjęta decyzja o zakazie startów Rozwadowskiego na naszych zawodach. W Nowej Rudzie został dopuszczony wyłącznie na mój wniosek.Zachowanie w Nowej Rudzie dobitnie uzasadniło wcześniej podjętą decyzję.

PostNapisane: Pn mar 31, 2014 8:00 pm 

Tak, mam problem.

Nie przypomin sobie, zeby Organizator udzielil odpowiedzi na temat protestu Rozwadowskiego.

Przypominam sobie tylko jakies komunikaty bezposrednio po 'zniszczeniu' wykladziny.

Jezeli udzielono odpowiedzi na zlozony i przyjety protest, to jak ona brzmi?

Proste pytanie?

M.a.

Ps reprezentuje tylko siebie, protest byl skladany oficjalnie, nie jest to zadna tajemnica wiec jako zawodnik na tej imprezie mam prawo wiedziec co Organizator z nim zrobil. Ta wiedza napewno mi sie przyda na przyszlosc.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona