Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 11:33 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz sty 02, 2014 8:37 pm 
Administrator forum

Witam,

Kolejny raz miło nam będzie gościć zawodników na Indywidualnych Otwartych Mistrzostwa Polski modeli samochodów RC pod Patronatem PMMS RC.

Zawody zostaną rozegrane w dniach 21-23.03.2014r. w hali sportowej Centrum Turystyczno Sportowego w Nowej Rudzie.

Wystartują klasy zgodne z przepisami Polskich Mistrzostw Modeli Samochodów RC, czyli:

Modified, Stock, E-12, Hobby, Hobby Junior, Formuła, E-18 Micro Truck i E-14 Micro Truck.

Zawody zostaną rozegrane w formule trzydniowej:

21.03 (piątek), 16:00 - obowiązkowy trening + preeliminacje. Wyniki preeliminacji zdecydują o podziale na grupy eliminacyjne.
22.03 (sobota), 8:00 - 20:00 - obowiązkowy trening w grupach eliminacyjnych + 5 kolejek eliminacyjnych.
23.03 (niedziela), 8:00 - 15:00 - finały w poszczególnych klasach

Jest to wstępny plan - miło będzie poznać Wasze sugestie.

Ceny noclegów i wyżywienia podamy w ciągu najbliższego tygodnia.

Gwarantujemy przyjazd kilkunastu zawodników z Czech.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 02, 2014 9:46 pm 

Przyjęliśmy formułę Indywidualnych Mistrzostw Polski,aby uniknąć wątpliwości w kwestiach Związków czy Federacji.
Teraz troszkę teorii:

Artykuły wielokrotnie przytaczanej na tutejszych łamach ustawy o sporcie mówią:
Art. 3.
1. Działalność sportowa jest prowadzona w szczególności w formie klubu sportowego.
2. Klub sportowy działa jako osoba prawna.
Art. 6.
1. Kluby sportowe, w liczbie co najmniej 3, mogą tworzyć związki sportowe.
2. Związek sportowy działa w formie stowarzyszenia lub związku stowarzyszeń.
Art. 7.
1. W celu organizowania i prowadzenia współzawodnictwa w danym sporcie może być utworzony polski związek sportowy.
2. Utworzenie polskiego związku sportowego przez związek sportowy wymaga uzyskania zgody ministra właściwego do spraw kultury fizycznej...
Art.8
1. Członkiem polskiego związku sportowego może być klub sportowy, związek sportowy oraz inna osoba prawna, której statut, umowa albo akt założycielski przewiduje prowadzenie działalności w danym sporcie.
2. Klub sportowy będący członkiem polskiego związku sportowego uczestniczy we współzawodnictwie sportowym organizowanym przez ten związek.
Nie mówiąc już o Art.11,którego ze względu na wielkość nie zacytuję,ale polecam: http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0101270857

Uznaliśmy,że niejasna sytuacja prawna Modelarstwa Samochodowego w Polsce,brak spełnienia powyższych założeń może powodować dezorientację.
Bezprawne pobieranie opłat licencyjnych (to Kluby powinny opłacać licencje ),brak przynależności klubowej wielu zawodników ,brak stabilności w organizacjach zawodów wreszcie brak konkretnych zgodnych z prawem ustaleń dotyczących Związku czy Federacji nie dają sportowej satysfakcji zawodnikom.
Wychodząc im na przeciw, w oparciu jednak o założenia cytowanej ustawy,a zwłaszcza o jej Art. 2.
1. Sportem są wszelkie formy aktywności fizycznej, które przez uczestnictwo doraźne lub zorganizowane wpływają na wypracowanie lub poprawienie kondycji fizycznej i psychicznej, rozwój stosunków społecznych lub osiągnięcie wyników sportowych na wszelkich poziomach.
2. Sport wraz z wychowaniem fizycznym i rehabilitacją ruchową składają się na kulturę fizyczną.
,mając wieloletnie doświadczenie w organizacji zawodów, pragniemy dać szansę zawodnikom na realizację właśnie tych, powyższych założeń.
Pragniemy aby Indywidualne,Otwarte Mistrzostwa Polski zgromadziły zawodników ,tych zrzeszonych i niezrzeszonych,"mistrzów" i amatorów. Żeby stały się swoistym Festiwalem modelarskim ,który da dużo przyjemności z kolejnego spotkania i wspólnego ścigania.

Ps.przypominam o rozgraniczeniu pojęcia Związku Sportowego i Polskiego Związku Sportowego...

PostNapisane: Pt sty 03, 2014 12:12 pm 

A i jeszcze bardzo ważny komunikat. Wprawdzie nie będą wymagane opłaty za licencje,ale stawiamy inny warunek,który może nie wszystkim będzie odpowiadać.
A mianowicie,będą bezwzględnie wymagane... zasoby dobrego humoru oraz wola walki oparta o zasady "Fair play".

Ps.jeśli ktoś nie wie o co chodzi ,odsyłam: http://pl.wikipedia.org/wiki/Fair_play

PostNapisane: Pt sty 03, 2014 1:17 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):

Jest to wstępny plan - miło będzie poznać Wasze sugestie.

Ceny noclegów i wyżywienia podamy w ciągu najbliższego tygodnia.

Gwarantujemy przyjazd kilkunastu zawodników z Czech.

Wszystko ładnie pięknie a nawet wspaniale, tylko termin kolizyjny z jedną z niewielu imprez w Warszawie.
Mimo dużych chęci będę zmuszony wybrać się na to co mam bliżej, i podejrzewam że większość zawodników z okolic Warszawy tak może zrobić.
Nie chodzi mi o promowanie organizacji tylko o możliwość jeżdżenia i nie koniecznie na drugi koniec Polski ;-).

ps. Walka w tym segmencie kończy się stratami po obu stronach. Mądrzejszy będzie wiedział co ma zrobić ;-)

PostNapisane: Pt sty 03, 2014 3:02 pm 

Szanowni Koledzy,

Jakoś nie po raz pierwszy terminy zawodów pod egidą LOK pokrywają się z zawodami cyklu PMMS RC, pewnie to przypadek...
Zwłaszcza, że terminy każdej edycji cyklu PMMS RC są znane od końca lipca, max. początek sierpnia przed rozpoczęciem cyklu we wrześniu.
Szanujmy się wzajemnie.

PostNapisane: Pt sty 03, 2014 4:46 pm 

Paweł Rosiński napisał(a):
Wszystko ładnie pięknie a nawet wspaniale, tylko termin kolizyjny z jedną z niewielu imprez w Warszawie.
Mimo dużych chęci będę zmuszony wybrać się na to co mam bliżej, i podejrzewam że większość zawodników z okolic Warszawy tak może zrobić.
Nie chodzi mi o promowanie organizacji tylko o możliwość jeżdżenia i nie koniecznie na drugi koniec Polski ;-).
ps. Walka w tym segmencie kończy się stratami po obu stronach. Mądrzejszy będzie wiedział co ma zrobić ;-)

Paweł jeśli uważnie śledzisz fora i strony nawet te martwe,zapewne zauważyłeś kiedy ukazał się kalendarz,o przepraszam w dalszym ciągu propozycja kalendarza LOK.
Działając już czwarty rok wokół PMMSRC wywieszamy kalendarz przed sezonem,a nie w czasie. Rozmawialiśmy przecież w Kobierzycach o ewentualnych zawodach marcowych.Wtedy propozycji terminów LOK nie było. Być może to świadome działanie na wieść o organizowanych przez nas zawodach.
Jeśli uważasz ,że LOK jest mądrzejszy bo organizuje zawody w terminie kolizyjnym,to taką mądrością wykazał się już nie raz.
Z drugiej strony nie szacowałbym zasobów rozumu startem na tych czy innych zawodach. Każdy ma prawo wyboru.
Ps.z drugiej strony zastanawiam się ,który z organizatorów uczestniczy w LOK-owskiej grotesce. Bo na pewno LOK "organizuje" po przez jakiś "wyrobników"

PostNapisane: Pt sty 03, 2014 6:02 pm 

Jeżeli chodzi o pokrywające się terminy, to niestety, ale z wielką przykrością stwierdzam że największą jednostką przegraną, będzie... niestety MODELARZ !!! ja sam... i wszyscy inni, którzy stawiają przyjemnośc pośmigania modelem po hali, ponad to, kto i gdzie organizuje zawody.
Dla mnie, oraz niektórych innych kolegów, nie ma znaczenia, czy startuję w Ścinawce, Walimiu, Koszycach czy Warszawie. Liczy się dobra zabawa i miła atmosfera, której nie brakuje raczej na żadnych zawodach i z tego się cieszę.
Ubolewam tylko nad faktem, że w LOKu nikt nie zadał sobie trudu przy ustalaniu wstępnych terminów zawodów (bo nadal są to terminy PROPONOWANE!), żeby sprawdzic, czy aby termin jest wolny do organizacji finału w Warszawie, bo CHCĘ wątpic w złośliwe i celowe działanie.
Nawet działacze LOKu muszą sobie zdawac sprawę, że nas modelarzy kołowych nie ma zbyt wielu i jak zaczniemy wybierac zawody w dwóch różych miejscach kraju w jednym terminie, to koniec końców frekfencyjna BIDA NASTANIE i tu i tam! jak nie za pierwszym razem, to za kolejnym lub wtórym na pewno.
Faktem nie do podważenia jest, że termin zawodów w Nowej Rudzie był dostepny o wiele, wiele wcześniej niż termin mających się odbyc zawodów w Warszawie !!!
Więc ja, jako pojedyńcza i mało znacząca jednostka modelarska, pozwolę sobie na tym forum zaapelowac do wszystkich organizatorów (LOK, PMMS i innych), a mianowicie: KONKURENCJNE SPOTKANIA, ZAWODY, MISTRZOSTWA SĄ JAK NAJBARDZIEJ WSKAZANNE, BO SAMO Z SIEBIE W LOKu TO BY SIĘ NIC NIE ZMIENIŁO, I TO MOŻE TYLKO WYJŚC WSZYSTKIM NA DOBRE, ALE CO DO TERMINÓW ZAWODÓW, TO JAK SIĘ JE WYZNACZA, TO TRZEBA SPRAWDZIC CZY TEN TERMIN NIE JEST ZAJĘTY I O TO BARDZO PROSZĘ !!! bo mi szkoda i TU i TAM...

PostNapisane: Pt sty 03, 2014 6:38 pm 

Bogdan ,dlatego organizując po raz czwarty cykl PMMSRC podajemy kalendarz przed cyklem.Chcemy aby zawodnicy mogli poczynić jakieś plany.
Ja wiem,że fajnie było by ,żeby wszystko kręciło się wokół Warszawy,ale zaraz odezwą się grupy z innych regionów. Nie da się zaspokoić wszystkich zwłaszcza jeśli trzeba się zmagać z sabotowaniem, w którym LOK jako organizacja paramilitarna jest dobry.
Zapraszamy wszystkich .

PostNapisane: Pt sty 03, 2014 10:37 pm 
Administrator forum

Cóż, nawet jak chcemy dobrze do za sprawą LOK-u wychodzi jak zwykle.

Trzeba robić swoje a na LOK opuścić zasłonę, najlepiej czarną - może ona da radę zakryć pogardę jaką ta zapyziała organizacja darzy modelarzy kołowych.

Powtórzę raz jeszcze: trzeba robić swoje i liczyć na rozsądek zawodników.

PostNapisane: N sty 05, 2014 7:36 pm 

http://www.myrcm.ch/myrcm/main?pLa=en&tId=E&hId[1]=org&dId[O]=2891&dId[E]=13507

PostNapisane: N sty 05, 2014 10:34 pm 

No to Rudo witaj, osobiście nie mogę się doczekać, szczególnie że to moja jedyna impreza wyjazdowa w tym sezonie halowym :(
No Panowie zaskoczyliście mnie, z niecierpliwością czekałem na imprezę PMMS 2 dniową, a tu nagle 3 dni, wielki +.
Jestem jak najbardziej za dla propozycji 3 dniowej imprezy.

PS. Terminy imprezy można zawsze dopasować, PMMS jako pierwszy opublikował terminarz, Poznań się do jego dostosował,
więc można, tylko wystarczy chcieć.

PostNapisane: N sty 05, 2014 10:55 pm 

Przykro mi ale już dzisiaj wiem że nie będziemy skłonni uczestniczyć w tych mistrzostwach. Dla mnie wyjazd na trzy dni nie wchodzi w rachubę tak pod względem urlopu jak i zwolnienia dzieci z lekcji. Życzę wszystkim udanej zabawy

PostNapisane: N sty 05, 2014 11:18 pm 

Zawody będą dwudniowe.Piątek będzie dniem treningów i nie jest obowiązkowy.

PostNapisane: Pn sty 06, 2014 8:41 am 

No to w tym roku też postaram się zrobić kopterem jakieś efektowne triki. :lol:

No ale na 3 dni nie ma szans, żebym przyjechał ;)

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

Ostatnio edytowano Pn sty 06, 2014 1:25 pm przez Łukasz Pronobis, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn sty 06, 2014 10:06 am 
Administrator forum

Zaremba Lesław napisał(a):
Zawody będą dwudniowe.Piątek będzie dniem treningów i nie jest obowiązkowy.

Małe sprostowanie: trening i preeliminacje są obowiązkowe jak najbardziej, ponieważ brak udziału w preeliminacjach spowoduje zaszeregowanie zawodnika na ostatnie, wolne miejsce w danej klasie - decyduje kolejność zgłoszeń na zawody.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 176 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona