Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 7:58 am

Autor
PostNapisane: Cz gru 26, 2013 3:23 pm 

Witam w niedługim czasie planuje zmienić silnik z fuelie 26s na zenka , na szybkiego mam dwa do wyboru , dodam że teraz mam tłumik dom v2, dyfer od ss , ośki od ss , przy zmianie silnika nic nie będę musiał dokupować lub wymieniać części na mocniejsze ?

http://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=18468

http://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=16271

OSŁONA FILTRA
TŁUMIK Dom v2
NAKLEJKA W OGNIE
NOWY SILNIK FUELIE 26S

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz gru 26, 2013 4:53 pm 

Siemanko. Widzę że w norsku wcale tak drogo te silniki nie wychodzą :wink:
Wydaje mi się że półośki mogą się z czasem ukręcić. Może nie od razu a może bardzo szybko. Te od HPI do najmocniejszych nie należą. Ja miałem u siebie wkładać podobnej mocy silnik i dokupiłem dark soule wersja 3. Super mocne i praktycznie nie do zajechania. Niestety ostatnimi czasy wkręciłem się w jazdę modelem z kamerą. Obecnie chodzi mi po głowie quadrocopter z kamerą, aby móc bajką odjeżdżać poza teren widoczny dla oka. Jako że sprzęt kosztuje więcej niż sama baja to odstąpiłem od zmiany silnika na większy. Jeśli byś chciał to mogę Ci te shafty odsprzedać w dobrej cenie. Pozdro

PostNapisane: Pn gru 30, 2013 6:38 am 

Siemanko Młody.

Zeszły sezon śmigałem na silniku CY 26 przerobionej na 30,5ccm na duzym gaźniku + DDMV1 i powiem tylko tyle że nigdy wiecej,kompletnie nie podoba mi sie charakterystyka tych 30,5ccm,kompletnie nie ma dołu,dopiero na górze ożywa,silni typowo do onrodu ewntualnie dla kogoś kto lubi długie proste.
Dwa dni temu kupiłem od kolegi silnik Zenoha G260 po Race Portingu z takim sprzegłem http://www.davesmotors.com/s.nl/it.A/id.2423/.f przygotowany do zawodów w niemczech pod Lauterbachera zobaczymy co to będzie warte.
Cała ta gadka zmierza do tego że trzeba zastanowić sie nad sinikami o większej pojemnośc ,czy słabszy dół będzie ci odpowiadał,czy nie lepiej pość np w pokazany G270,który dól bedzie miał podobny do 26ccm a góre mocniejsza.Kwestia tego gdzie smigasz,bo jak na plaży czy dużych gładkich łakach to zdecydowanie 29 bo wtedy będziesz mógł odkrecić do końca i korzystać z mega mocnej i wysokiej góry,jak po torze i zalezy ci na mocniejszym dole to 27.

Pozdro i mam nadzieje że nie namieszałem :wink:

PostNapisane: Pn gru 30, 2013 1:51 pm 

Witam , dzięki Wam za odpowiedzi, kilka dni temu dowiedziałem się że około 12 km jest tor motocrossowy , jeszcze tam nie byłem bo pogoda do kitu , jeśli tam bym miał wolny wstęp to wezmę 29 cm, bo tak to po jakiś leśnych drogach i czasem na polu ale to już zaczyna mi się nudzić , także zobaczę jak to będzie wyglądało po pojechaniu na tor .

OSŁONA FILTRA
TŁUMIK Dom v2
NAKLEJKA W OGNIE
NOWY SILNIK FUELIE 26S