Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 22, 2026 3:57 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 04, 2005 11:08 pm 

Jacek Żurek napisał(a):
Sebas84 napisał(a):
Nic sie nie martw wojti2002.
Ja mam TAMYIA TGS i tez zamierzam kiedys wystartowac w zawodach:) . Np: w NOWYM SACZU. Wiem ze nie mam najmniejszych szans i prawdopodobnie zajme ostatnie miejsce, ale traktuje to bardziej na zasadzie zabawy niz osiagniec. Przynajmniej bede mial sie z kim posciagac. A co do mojego modelu to ciekawy jestem czy spelni wszystkie wymogi pozwalajace na start w zawodach. Problem w tym ze moj tlumik byl skierowany wylotem do nawierzchni, ale juz to zmienilem i spaliny wylatuja z boku:)

Tu jest link do mojego modelu:

http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... e8d64635b7

jeżeli samochód nie zgaśnie i się nie popsuje to wynik może być bardzo dobry
jest dużo awari w klasach spalinowych

Modele same się nie psują. Jeżeli samochód nie jest odpowiednio przygotowany do zawodów, brakuje zaplecza serwisowego i pomocy technicznej - wszystko może się zdarzyć...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 04, 2005 11:29 pm 

hmmm ZYLETA ja za swojego dalem nie całe 700zł za RTR(oczywiscie uzywany) plus małe dodatki np: 2 komplety opon i felg, 1l paliwa , amory olejowe, grzalka itp
Cena która podales jest praktycznie dwa razy wieksza. Na zawody chce jechac dla zabawy, a nie dla osiagniec i wynikow. Napewno nie bede mial komleksow z tego powodu jaki mam model, a tym bardziej nie bede sie go wstydzil. A jak zgasnie to trudno. Zreszta byłem na zawodach w NOWYM SACZU (jako widz:) ) i ogladalem tamtejsza ipmrezke i wiem mniej wiecej jak to wyglada. Z tego co tam załwazylem to gdy komus model zgasł, podbiegała jakas osoba , szybko go zabierała i zapalała. Oczywisice byl to jakis pomkocnik uczestnika zawodów:)
Zdaje sobie sprawe ze przedemna jeszcze daleka droga, ale dlaczego mam nie sprubowac?
W tej chwili wolał bym zainwestowac w jakas dobra aparaturke FM niz model za 1600zł:)
Zreszta ja dopiero zaczynam swoja przygode z RC.
Jak bym mial na wydanie 1600zł to oczywiscie bym sobie kupil taki model, ale w tym momencie mnie nie stac i pewnie szybko nie bedzie.
Mechaniki tez wole sie nauczyc na tanszym modelu.

Ps: wojti2002
To co padałem linka to chodzilo mi dokladnie o podwozie. Bude tez mam taka sama tylko innego koloru(czarna) i inaczej oklejona.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 05, 2005 12:13 am 

zapraszamy na zawody :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 05, 2005 11:02 am 

Witam!
To może ja też korzystając z okazji,że dyskusja toczy się w okół klasy IC 10 TC przywitam się z wszystkimi zawodnikami,których mam nadzieję poznać w tym sezonie.Po cztero miesięcznych przygotowaniach jestem prawie gotowy do startu w tej klasie.Piszę prawie, bo czeka mnie jeszcze sporo treningów i tu mam nadzieję,że spotkam się z częścią z Was na torze w Rudzie Śląskiej i będę miał okazję pojeżdzić i posłuchać cennych rad.Jak tylko zrobi się ciepło to mam nadzieję być tam przynajmniej co dwa tygodnie.Pozdrawiam Wszystkich - Do Zobaczenia na Starcie!

Xray M 18

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 05, 2005 11:19 am 

Jacek Żurek napisał(a):
Ludzi nie stać na homologowane tłumiki. Ich cena wynosi około 100$.
Więc jak masz taki który mieści się w normach głośności ale nie ma homologacji na rok 2005 to nikt nie powinien robić problemów.

Nie widzę różnicy cenowej w rurach z i bez homologacji. Na zawodach krajowych wiele przepisów nie jest przestrzeganych ale to już jest inna sprawa. Jadąc na zawody zagraniczne musisz sie liczyć z kontrolą techniczną i przygotowac model do tego. Jest to przepis federacji i jest rygorystycznie przestrzegany na zawodach wyższej rangi. Jacek ma racje , nie ma sensu zwracać uwage na literki wygrawerowane na rezonansie, bo jak stworzymy barierę to klasa ta stanie się niedostępna. Na poczatek polecam jazdę i jeszcze raz jazdę.
Klasa 1/10 jest bardziej obwarowana przepisami technicznymi od 1/8.
Silniki, średnica gażnika, średnica wylotu, otwory w nadwoziu, wielkość spojlera, opony i na to należy zwrócić uwagę- przynajmniej na poczatek.
A co się tyczy modeli , to Żyleta ma rację. Warto za niewiele wieksze pieniądze zakupić model znanaj i uznanej firmy a i tak najważniejsze jest zaplecze serwisowe.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 1:20 am 
-=ADA$=-

to sie nie tyczy klasy 1/10 ale tak jak powiedzialem tlumik bez homologacji OFNY 063 lub 086 ktory jest odpowiednikiem, i jest robiony ta sama technologia jak RB (ktory jest homologowany) kosztuje $60 a RB kosztuje ponad $100 roznica zalezy jak na to patrzec moze byc spora

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2