Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt sie 04, 2026 10:09 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 05, 2005 6:15 pm 

kf napisał(a):
kubadoman napisał(a):
nie mozesz porównywać całej płyty podwoziowej, a kupienia jej na części....kup cokolwiek w całości i na części to zawsze bedzie taka różnica....więc uważam ze to całkiem normalne.....

wiesz ja rozumiem ze takie duperelki zawsze beda _troche_ drozsze od calosci, ale az tyle to jest lekka przesada, cena wszystkich czesci to jest ponad 400% gotowego samochodu!!!

...nie mogę się zgodzić....zbuduj sobie zwykły samochód, lub nawet rower z części kupionych w legalnym sklapie płacącym podatki...przebitka będzie na podobnym lub nawet wyzszym poziomie...ale temat zaczyna schodzić do OT....

_marcin_ napisał(a):
ale pamiętam jak rok temu do nich poszedlem i sie mnie zapytali skad wytrzasnałem taka firmę jak carson...

...tu równiez sie nie zgodzę...telefonicznie, po podaniu podwozia usłyszałem( nawet nie wiedział co potrzebuję) ..."nie ma problemu mamy wszystko..."...i wszystko co potrzebowałem było na miejscu...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 05, 2005 6:21 pm 

_marcin_ napisał(a):
ale pamiętam jak rok temu do nich poszedlem i sie mnie zapytali skad wytrzasnałem taka firmę jak carson... :wink:

zauważ ze opisałem tu przeszłość... nie skupiałem isę na teraźniejszość... informuje tylko że owym odległym czasie nie wiedzieli co to i krytykowali konstrukcję... powiem ze bardzo mnie ta opinia zmartwiła... ale z czasem przekonjałem się ze to autko ma coraz wiecej zalet... i potencjał do przebudowy jak się póxniej okazało :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 05, 2005 11:27 pm 

Cytuj:
Cytuj:
wiesz ja rozumiem ze takie duperelki zawsze beda _troche_ drozsze od calosci, ale az tyle to jest lekka przesada, cena wszystkich czesci to jest ponad 400% gotowego samochodu!!!

...nie mogę się zgodzić....zbuduj sobie zwykły samochód, lub nawet rower z części kupionych w legalnym sklapie płacącym podatki...przebitka będzie na podobnym lub nawet wyzszym poziomie.

ech widze ze nie rozumiesz o co mi chodzi, po pierwsze z jakimi ty podatkami wylatujesz? Czy kupujac calosc nie zaplacisz go ? Od kiedy podatki sa tylko na czesci???? Dobrze sie czujesz? Toz od poczatku jest mowa o kupowaniu w sklepie! To ze na te czesci czy do rowerow czy samochodow jest taka przebitka to tylko oznacza ze producenci postepuja troche nie fair, sprzedaja tanio calosc z kiepskimi czesciami, tak zeby mieli pewnosc ze wrocisz i bedziesz musial to serwisowac u nich. Toz to sa te same czesci z ktorych sklada sie caly gotowy produkt. Roznica tylko jest w tym ze trzeba to skladowac i tego typu duperelkach ale to nie kosztuje 400%!!! gotowego produktu.
Popatrz na rynek komputerow - zwyklego kompa kupisz za X zeto i praktycznie za tyle samo zlozysz go z czesc!!!! Po prostu jest standard, wszyscy maja dostep do specyfikacji plus duza konkurecja i ceny na czesci sa na jakims normlanym poziomie a nie 400% calosci!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 06, 2005 12:14 am 

...czuje sie dobrze...i nie życze sobie takich tekstów...bo jak CIEBIE boli głowa to sobie weź Codipar...
rynek komputerów jest to chyba jedyny rynek na którym faktycznie jest tak jak mówisz, natomiast w przypadku zdecydowanie większej reszty jet tak jak ja móię.....a jesli dla ciebie komputery to cały świat i nie widzisz nic poza nimi to nie moja wina....powtarzam...zbuduj magnetowid telewzior rower kosiarkę lub nawet szpadel z podzespołów to zobaczysz jakie będą koszty....
pozdrawiam
KUBA

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2