Marcin Bogutyn napisał(a):
Witam serdecznie wszystkich pasjonatów wyścigów RC.
Ze względu na różne okoliczności postanowiliśmy zająć się organizacją ogólnopolskich zawodów offroad w formie niezależnej od wszelkich władz.
Jeszcze w tym roku zapraszamy na cykl 3 zawodów które odbędą się w Szczecinie, Murowanej Goślinie oraz Łodzi (Nowa Gadka).
Na podstawie 2 eliminacji i finału wyłonimy naszego skromnego Championa (żeby nie pisać Mistrza bo to zajęta nazwa).
Na zawodach będzie mógł uczestniczyć każdy kto wniesie opłatę startową oraz będzie miał model z jednej ze startujących klas : 2WD buggy, 4WD buggy, IC8 buggy, IC8 truggy lub ET-8.
Poza opłatą startową nie przewidujemy jakichkolwiek kosztów dodatkowych dla zawodników.
Cykl rozegramy na podstawie jasnych, prostych i jednoznacznych przepisów podanych do wiedzy startujących przed rozpoczęciem cyklu.
Narazie jest to zapowiedź cyklu, dokładne terminy podamy w przeciągu 14 dni. Zapisy na zawody będą dostępne dzięki uprzejmości rcauto.pl
W roku 2014 cykl będzie poszerzony o kolejne miasta, z pewnością będzie to Olsztyn.
W roku 2014 grupa MODELCARS Łódź będzie organizować i uczestniczyć jedynie w zawodach niezależnych od władz państwowych.
pozdrawiam i do zobaczenia na nowych zawodach
Marcin Bogutyn
Gratulacje odwagi! Serce rośnie. Off-road nie jest naszym głównym obszarem aktywności ale model 2WD i 4WD buggy mamy i nie wiem czy tą aktywność nie wesprzemy swoją obecnością (na zawody gdzie sędziuje .... nie jeździmy - wiem, wiem "sędziuje" to wielkie słowo).
Teraz tylko uważajcie na młodzieżowe bojówki LOK-owskie bo zaraz się ujawnią i bedą opowiadać o bezsensowności "tego i owego" a dalej nie rozumieją o co w tym wszystkim chodzi.
Powodzenia!