Witam. Jestem nowym użytkownikiem na tym forum, więc z góry przepraszam za mój bardzo laicki język i wiedzę. Użytkuje pojeździk Maverick Strada SC (właściwie to mój 10 letni brat go ma, a ja czasami mu go katam po wertepach) wczoraj podczas jazdy padł silniczek (urwały się szczotki), standardowa wersja ma silnik Maverick MM22 540, no i przez to że zepsułem, chcę kupić mu jakiś nowy lepszy silniczek. Prosiłbym o pomoc w doradzeniu jaki najlepszy i nie drogi silnik mógłbym mu zamontować.
ZAŁOZENIA:
- budżet max 500zł - poślizg do 600zł jak okazja (mam nadzieję że do takiej kwoty kupie coś równie dobrego lub mocniejszego),
- silnik szczotkowy lub bezszczotkowy (jak bezszczotkowy to biorę pod uwagę również wymianę kontrolera),
- nowy silnik fajnie jakby miał większą moc i porządne "*****"
- samochód posiada zestaw akumulatorów NOSRAM NiMH 5000mAh,
MOJE PYTANIA, WATPLIWOŚCI, NIEJASNOŚCI:
- jaki lepszy szczotkowy czy bezszczotkowy w tej cenie?
- jak oceniacie obecny standardowy silnik Maverick MM22 na tle innych szczotkowych (szukałem jakiś specyfikacji tego silnika, ale niestety nic nie znalazłem)?
- czy silnik bezszczotkowy Maverick MM22BL to ciekawa opcja czy coś lepszego polecacie (trwalszego, mocniejszego ale żeby konstrukcja i elementy układu przeniesienia napędu nie pękły jak zapałki)?
- przejrzałem forum i podobne tematy, ale natłok wiedzy sprawił że mam niejasności, jak wspomniałem jestem laikiem i nie wiem, produkty jakich firm są solidne i godne polecenia a co jest szmelcem,
- prosiłbym o poparcie jakimiś argumentami dlaczego taki silnik, co on ma, na co pozwala, ponieważ auto jest solidnie męczone (zima - śnieg, wiosna lato, piach, pył, kurz, trawa, woda i tego typu brudy)
- która marka silnika lepsza MAVERICK, NOSRAM, CASTLE, HOBBYKING? lub jaką inną doradzacie
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc i życzę miłego dnia