Może inaczej:
W przyszłości chciałbym lekko podrasować autko (Savage XS Flux ). Co proponowalibyście zrobić na wstępie? Kilka rad bym prosił.
Tzn. Pakiety imo mam ok (2x 6000 Redoxa lipo) - jeździ na nich długo, więc narazie inne mi nie potrzebne (ew. Dokupię kolejny pakiet).
Ładowarka Redoxa ładuje mi 1 pakiet w ok 50 minut - szybszej mi nie potrzeba raczej.
Wiem, że można zmienić pakiety na 3s, do tego potrzeba pewnie jakiś przeróbek przy zębatkach, ale póki co, nie planuję tego robić (może w przyszłości, gdy w/w pakiety się wypalą, ew. gdy bedę chciał mieć potwora w chacie
Sprzedawca w sumie nic nie polecał narazie do niego kupować, ale wiem, że pewnie nie miał do końca racji...
Moje spostrzeżenia:
- wymiana zębatki atakującej i odbierającej, na inne (jakie??) , by przyspieszyć autko trochę i w przyszłości (być może ) był kompatybilny z pakietami 3s (choć tak jak pisałem, 3s narazie nie biorę pod uwagę).
- spręzyny w amorkach (są czarne) - wiem że w poradniku dla jazdy amatorskiej proponujecie niebieskie
- same amorki narazie raczej zostawię, bo w wersji alu, bedzie to pewnie spory koszt.
- mam w zapasie olej do amorków, ale dosyć gęsty (50 wt) , Zalewam sobie nim czasem Recona, ale zastanawiam się czy dla Savka , nie będzie zbyt gęsty..? (jeżdżę głównie beton, asfalt, trawa, piach (chyli wszędzie

) . Potrzebowałbym coś uniwersalnego.
- Myślałem o oponach (kołach ) jeszcze nie sprawdziłem jak jest w Savku, czy opony sa klejone z felgami (jak w Reconie np. czy osobno sie je kompletuje. Oryginalna opony w Savku, radzą sobie ok na piachu , plaży trawie, ale czasem jakby się ślizgają na ulicznej trylince( niby szczegół, ale być może są lepsze , choć nadal myślę o uniwersalnych jakiś).
- Koła autko ma duże, ale tak sobie myślałem o jeszcze wiekszych, żeby dodatkowo fajnie wyglądał (choc narazie wielkość nie jest priorytetem).
- Cos zmienić na mocniejsze (trwalsze ) elementy. Głównie te, które się najczęściej i najszybciej uszkodzą (choć moze po prostu poczekać i jak sie uszkodzą dokupić mocniejsze..?
- może jakies najczęściej wystepujące śrubki i bolce w modelu?? W Reconie, podczas rozkręcania, dosyć szybko główki się wyrabiały - jakiś trefny stop. Zgaduję ,że w Savku RTR HPI wrzuciła podobnie słabe pewnie.
A tak poza tym Fajne autko!
Ps. Wiem,że to dział spaliniaków, al przy MT jest napisane ,że dział dotyczy także elektryków, dlatego tu piszę. Ale jeśli moje posty nie bardzo tu pasują, to gdzie je przekopiować najlepiej?