Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:01 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt maja 31, 2013 12:04 pm 

Widzę że nie masz nic ciekawego do przekazania tylko narzekasz, mamroczesz. Powtarzam, jak jest źle, zorganizuj zawody off roadowe a nie najeżdżasz na organizatorów, zorganizuj cykl imprez. Jesteś jak fanatyk który widzi tylko LOK = zło, ale to nie jest powód dla którego obraża sie osoby wokół (organizatorów). O tobie źle nie można powiedzieć, bo zaraz jest monolog na 2 strony, jaki to każdy jest z nas zły. Ja piszę o tym żę obrażasz organizatorów, a ty piszesz że LOK jest BE, to są dwie różne sprawy!
Tak kiedyś był i jest nadal PKMS ( na papierze), LOK, teraz jest również Federacja, jutro może być SRATACJA, ale jedno sie nie zmieni, osoby które obrażasz trudno jest mieć po swojej stronie.
Aby zjednoczyć takie społeczeństwo trzeba osoby, która ma zdolność jednoczenia - ty jej nie masz.
Co do Romka nie wypowiadam się, mam swoje powody o których ty się nie dowiesz.
Nigdy nie byłem jakiś zagorzałym zwolennikiem LOK, to w Twojej chorej wyobraźni tworzą sie takie myśli i obrazy tylko dlatego że cały czas wyświetla sie tobie napis przed oczami LOK = zło. Nie mogę patrzeć na to, jak można obrażać organizatorów imprez tylko dlatego że organizują coś poza jedynym słusznym układem. Przecież pamiętasz dobrze że nie tylko z Lokiem organizowałem imprezy.

Liczę na to że odpiszesz, chociaż temat sie juz wyczerpał, każdy powiedział co myśli, jaki jest, ale na tym forum jest tak, że zawsze ostatni post należy tylko do jednej osoby ;-)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 3:07 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Widzę że nie masz nic ciekawego do przekazania tylko narzekasz, mamroczesz. Powtarzam, jak jest źle, zorganizuj zawody off roadowe a nie najeżdżasz na organizatorów, zorganizuj cykl imprez. Jesteś jak fanatyk który widzi tylko LOK = zło, ale to nie jest powód dla którego obraża sie osoby wokół (organizatorów). O tobie źle nie można powiedzieć, bo zaraz jest monolog na 2 strony, jaki to każdy jest z nas zły. Ja piszę o tym żę obrażasz organizatorów, a ty piszesz że LOK jest BE, to są dwie różne sprawy!
Tak kiedyś był i jest nadal PKMS ( na papierze), LOK, teraz jest również Federacja, jutro może być SRATACJA, ale jedno sie nie zmieni, osoby które obrażasz trudno jest mieć po swojej stronie.

Może to dla Ciebie jest nie ciekawe,ale ja proponuję konkretne rozwiązania. Ja nie obrażam organizatorów,nie wciskaj mi takiego kitu. Ja chcę obudzić świadomość,że bez LOK będzie lepiej. Jednak trudno się nie denerwować jak taki Łukasz Potępa pisze,że nie w lokalnych imprezach nadzieja . Celem nadrzędnym powinna być promocja jak na największą skalę,a to jest możliwe tylko z t.z.strefami. Głupotą jest ,żeby nowicjusz uczył się obcowania na zawodach Mistrzowskich.Ale o tym nie będę się rozpisywał bo to każdy głupi wie.No może poza wyjątkiem...
Co do LOK jako Federacja,to Michał pokaż mi gdzie jest to napisane,po za słownym wywodem P.Bernadego.
Gdyby LOK był Federacją to zrzeszał by Kluby ,a te powinny opłacać za licencje zawodników którzy chcą startować w MP. Latanie z tacką po Kowalskich i Malinowskich ni jak nie ma nic wspólnego ze Związkiem. Działalność Związku powinna być transparentna,a gdzie masz jakieś finansowe rozliczenia.Zaczyna się czerwiec,gdzie masz jakieś informacje o Kadrze i innych działaniach.Czy jest gdzieś podany numer polisy która obejmuje zawody lokowskie.Nie ma nic jest tylko sucha informacja Bernadego ,że trzeba opłacać licencje,które do niczego nie służą.
To jedyna działalność związku. Du***pa nie związek.
Co do zawodów Off-road to nie od razu Kraków wybudowano i kto wie czy nie będzie to już niedługo. Może i przyjdzie czas na takie zawody,ale lepiej robić jedno dobrze niż trzymać 10 srok za ogon.
Tobie mógłbym powiedzieć. Jak to takie proste to rzuć dywanik i zorganizuj chociaż jedne zawody On-road.
Co ty proponujesz poza tym ,że trzeba płacić za licencję,a jak nie to spier... To była Twoja jedyna rada.
Michał Karpinski napisał(a):
... ja też musiałem zapłacić 40 zł, zasada jest prosta nie chcesz- nie startujesz, nie wiem po co dyskutować i się kłócić) ...

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 5:49 pm 

Proszę nie nadinterpretowac moich postów. Zawody lokalne owszem, ale musi być jakiś ogólnopolski cykl. Lok to narazie zapewnia, a "federacja" ściga sie tylko w jednym okręgu, i zaprasza wszystkich tylko do siebie na jedyne słuszne zawody. A co z reszta?

Dla początkujących są specjalne klasy. I nikt tak nie pomoże jak doświadczony zawodnik z klasy wyżej. Ja taka pomoc miałem, stary wyjadacz nauczył mnie jeździć i ustawiać wózek.

No chyba ze u was sie nie pomaga.

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 6:42 pm 
Administrator forum

Łukasz,

LOK zapewnia zapewne że zapewni zapewnione zapewnienie na pewno - tyle daje LOK, czyli NIC poza:

- zgarnięciem kasy za startowe
- zgarnięciem kasy za pseudo licencje
- wysłaniem sędziego z południa na północ i nie zapewnienie mu całkowitego zwrotu kosztów przejazdu, wyżywienia i noclegów
- nie daniem pucharów lub nawet dyplomów na imprezy gdzie wieje ich flaga
- nie wspieraniem finansowym żadnych zawodów
- uzurpowaniem sobie prawa do nazywania się Związkiem Sportowym
- mydleniem oczu każdemu nowemu Organizatorowi, który nie jest zorientowany w temacie LOK-ZAWODY-ZAWODNICY
- i wiele innych ze słówkiem NIE na początku zdania.

To tyle.

A teraz prawda oczywista:

OFF-ROAD jest specyficzny. Trzeba się przemieszczać wiele kilometrów chcąc zmienić tor i uczyć się nowych technik jazdy na różnych podłożach.

Niestety, jak coś sami nie zrobicie w kierunku kopnięcia LOK-u w tyłek, to dalej ich szyld będzie na każdych zawodach typu Eliminacja MP. Patrząc na takich młodych ludzi jak Ty to raczej LOK może być spokojny o swój byt. Szkoda :(

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 7:42 pm 

Może prościej jak chłopu na rowie,chociaż myślałem,że Łukasz jest bardziej błyskotliwy...
Łukasz jaka różnica jest między zawodami GP Koszyc , a EMP w Koszycach pod egidą LOK ? Żadna,no może za wyjątkiem małego szczegółu, opłaty za licencję, przez co utrzymuje się jedną z ostatnich enklaw stanowiących skamielinę postkomunistyczną.
Ps.Jak ktoś chce to może jeździć po całym kraju od strefy do strefy...zbierając doświadczenia,żeby błysnąć na Otwartym Finale.

Do Michała Karpińskiego: Na słusznej stronie w archiwum są wyniki zawodów od 2006 roku. Jak się okazuje Swoje doświadczenie organizatora zdobyłeś na trzech imprezach w Murowanej Goślinie,tam wykazanych.Natomiast w Kłodzku do czasu kiedy została zerwana "współpraca" z LOK tj. do 2008 roku zapisane jest 10 zawodów. Do tego dochodzi kilka sezonów Ligi Mikro i teraz 30 imprez w ramach PMMS RC.
To dowodzi,że rzeczywiście miałeś zdecydowanie lepsze warunki na zbieranie doświadczeń w kwestii współpracy z LOK i organizacji zawodów.
Chylę czoło masz prawo czuć się jak stary wyjadacz w porównanie do mnie...

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 8:57 pm 

Leszek powiedz mi czy tak poważnie ;-)
jak już chcesz się bawić w statystyki to musisz wiedzieć że nie wszystkie imprezy tam są , 2006 roku powstała strona :lol: a zawody były już organizowane od 1998 roku ale co Ty możesz wiedzieć. :lol: To nie jest tematem tej rozmowy, jak się nie ma co powiedzieć to się mówi nie na temat, kończę swoje wypowiedzi na tym forum do zobaczenia wszystkim na FB.

PS. polecam statystykę ilości napisanych postów na jedynej słusznej stronie ;-) jest jeden lider ;-) zagłusza wszystkich, jego post zawsze musi być ostatni i tym razem ta reguła się potwierdza ;-)

a dodatkowo Marek proszę jak możesz wykasuj moje konto, nie jest mi już potrzebne.

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 9:12 pm 

Likwidujesz konto bo nie wiele już działasz dla modelarstwa...Pewnie sobie uzmysłowiłeś to. Tym bardziej,że są w Wielkopolsce ludzie ,którzy naprawdę mają świadomość,że żyją w wolnej Europie.
Do zobaczenia może w Murowanej Goślinie...

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 10:49 pm 

Proszę mnie nie obrażać to po pierwsze.

Różnica jest prosta. Ścigamy sie walczymy o punkty cały sezon. A nie przyjeżdżamy i w dużej mierze liczy sie szczęście i kasa. Bo można (w wolniejszych klasach) zarzynac silniki bo jedne zawody to jeszcze kogoś stać. A może sie tak trafić ze ktomus coś sie spali bez powodu i automatycznie przegrywa.

Michał likwiduje bo ma dość kogoś kto modelarstwo w Polsce podzielił i rozwalił. A broni sie dodatkowo tylko jednym słusznym argumentem ze bez loku było by lepiej.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So cze 01, 2013 7:13 am 

Łukasz Potępa napisał(a):
Różnica jest prosta. Ścigamy sie walczymy o punkty cały sezon. A nie przyjeżdżamy i w dużej mierze liczy sie szczęście i kasa. Bo można (w wolniejszych klasach) zarzynac silniki bo jedne zawody to jeszcze kogoś stać. A może sie tak trafić ze ktomus coś sie spali bez powodu i automatycznie przegrywa.

Łukasz jak nie obrażać skoro piszesz takie bzdury,że dzięki LOK nie spali się silnik... Czyżby LOK refundował całoroczne wyjazdy po Polsce?
Ja pytałem o sportową różnicę a nie jakąś wyimaginowaną...

PostNapisane: So cze 01, 2013 9:55 am 
Administrator forum

Michale, Łukaszu,

Aby sport zwany modelarstwem kołowym RC rozwinął się, trzeba robić imprezy lokalne. W większości - na początek - nie dla zawodników z krwi i kości, ale dla tych co pod blokiem jeżdżą modelami HSP, MAVERIC, HOBAO i inne mniej lub bardziej znane markami, tanimi modelami z zestawów RTR. To z nich będą zawodnicy, przyszli członkowie lokalnych klubów.
I LOK nie jest tu do niczego potrzebny, a lokalną rywalizację można zrobić bez AMB.

Łukasz, negujesz otwarte, jedne zawody wyłaniające Mistrza Polski - a co powiesz o Mistrzostwach Świata czy Europy? Są tam do nich gdzieś eliminacje?

Otwarte MP można zrobić wzorem ME czy MS - zaczynając od czwartku. cd. nastąpi :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: So cze 01, 2013 9:57 am 

Niech Pan sie nie ośmiesza i odpowie dopiero po przeczytaniu.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So cze 01, 2013 10:18 am 

Niech Pan sie nie ośmiesza i odpowie dopiero po przeczytaniu.

Łukasz to ty przeczytaj a nie pisz bzdur.To na lokalnych zawodach zawodnik nabiera doświadczenia tak żeby nie doprowadzać do spalenia silnika. W dalszym ciągu nie chcesz jednak odpowiedzieć na pytanie .Jaka jest różnica w rywalizacji sportowej pomiędzy GP Koszyc,a EMP w Koszycach.
Co daje kawałek plastiku promujący LOK? Ty pieprzysz coś o silnikach... Tak silniki LOK daje ale łódkarzom i to spalinowe po kilka set zł na ,które pośrednio składają się samochodziarze.

PostNapisane: So cze 01, 2013 11:45 am 

Mistrzostwa swiata i Europy po specyficzne zawody. Nie da sie ustalić cyklu ze względu na odległości, mnogość cykli itd. A poza tym tor na mistrzostwa swiata jest grubo przed nimi zamykany.

Różnica jest taka ze dużo wiece osób przyjeżdża z całej polski na emp niż na go i po prostu jest sie z kim poscigac.

A proszę czytać po pierwsze. Mówię ze cykl mistrzostw powoduje ze walczymy cały sezon i nie decyduje szczęście na jednych zawodach. Awiaria silnika to tylko przykład.

A sami dobrze wiemy ze są ludzie których stać. I na otwartych mistrzostwach pakowali kosmiczne pieniądze i co bieg zmieniali silnik. Takie coś sie eliminuje jak ktoś walczy cały sezon o punkty.

Ja sie zgadzam. Róbmy imprezy lokalne, w tym jest przyszlosc modelarstwa. Jakby Pan łaskawie poczytał, to wszystko było by jasne. Ale poza tym musi być cały cykl.

Jak jest na off-Road. Łódź jeździ swoje, Warszawa swoje i wszyscy spotykany sie na emp:) i off-Road żyje.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: So cze 01, 2013 2:57 pm 

Totalna bzdura.Piszesz jakoś zawile .Dziwnie budujesz zdania. Jeśli będą zawody lokalne czyli strefy zawodnik ,który ma ochotę może jeździć po całym kraju.Zwłaszcza kiedy uzna,że w danym miejscu zawody dla niego stanowią dla niego wkład w rozwój. Starty w EMP na siłę tylko dlatego,że jest mało uczestników ,sportowo nic nie dają. To,że w Koszycach tłuczecie jeden układ toru nie znaczy,że tak jest wszędzie. A jeśli chodzi o tory otwarte to i tak teoretycznie miejscowi mają przewagę.Czyli powinno im się zakazać bo mają przewagę.Bzdura.
Różnica jest taka ze dużo wiece osób przyjeżdża z całej polski na emp niż na go i po prostu jest sie z kim poscigac.

Tak podaj przykład. A może chodziło Ci o zawodników "nago" ,to masz rację.
Co do cykli to przykład ETS.Jak się chce to można zrobić cykl...Można się dogadać z lokalnymi organizatorami i zorganizować coś na wyższym poziomie niż Mistrzostwa Świata. I właśnie chodzi o to żeby organizatorzy w Kraju dogadali się bezpośrednio i zorganizowali coś na miarę ETS-u krajowego.
Jak ETS obywa się bez EFRA tak my możemy bez LOK.
Ps.A czy Ty Łukasz analizowałeś kiedyś Ustawę o sporcie i statut LOK ? Czy zastanawiałeś się nad tym? Czy wiesz jak jest w innych krajach?
Zabierasz głos ,ale czy masz merytoryczne podwaliny do dyskusji. Michał Karpiński wiadomo,że nic nie wie.
Ps.powracając do kwestii silników.Jeżdżąc po kraju to czy zostaje jakaś kasa na silniki? Chyba nie .Ja jak jeździłem po Kraju to każdy wyjazd kosztował nas około 1000 zł .To kwota za ,którą można kupić 3 silniki. I jechać tylko po to,żeby dać zarobić Matukinowi i opiewać LOK,który i tak zwrócony jest w kierunku kilku lojalnych łódkarzy.
Czy wiesz ile licencji sprzedali łódkarzom ,a ile kasy im dali?

PostNapisane: So cze 01, 2013 3:50 pm 

Nie wypowiadam sie na temat sensu istnienia loku. Ale w kwesti jazd.

Jest nas za mało żeby sie podzielić tak jak Pan proponuje. A jazda dla wygranych podejdynczych zawodów to bezsens. Chyba ze ścigamy sie w jednej klasie i mamy na zawodach 200 modeli.

Chodzi o cykl. Trenujemy, startujemy gdzie chcemy. Ale w jakimś celu. Czyli spotykaniu sie eliminacjach i zbieraniu punktów do Mistrzostw Polski. I w ten sposób ściga sie praiwe każdy kraj. Owszem niektórzy obszarami jak Niemcy ale oni maja dużo wiecej zawodników.

A teraz chodzi Panu tylko o to żeby przekonać ludzi ze Ścinawka the best. Ścigajmy sie na zawodach lokalnych. Najlepiej w Ścinawce.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna strona