Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 8:15 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz maja 30, 2013 9:58 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Tak na chłodno.Panie r.podkalicki jesteście "nieudacznikami".
Macie tor,macie w Szczecinie dwóch sędziów, macie :http://www.gokart.pl/index.htm z piękną tablicą (polecam okienko "ELEKTRONICZNY POMIAR CZASU"),macie za ścianą Niemców. I czego Wam jeszcze potrzeba do szczęścia? Nikt nie ma tak dobrze ,tylko zazdrościć.
Zawody powinniście robić pod patronatem Auto Klubu Szczecin. Np.Zachodniopomorskie Mistrzostwa Polski z wypiętą piersią .

no pewno że warunki idealne tylko kto tam przyjedzie jak nakazują wykupować na siłę licencje LOK.............napewno nie Niemcy bo kiji ma dwa końce, i trzeba mieć AMB a LOK kasuje za to słono (kiedy doczekam się na zawodach komisji sportowej wybranej z 3 zawodników i poszanowania przepisów w off roadzie)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 10:03 pm 
Administrator forum

Niemcy mają AMB - z nimi trzeba się dogadać.

My swego czasu dogadywaliśmy się z Czechami. Nawet teraz jak nam brakuje transponderów do wypożyczenia to pożyczamy od kolegów z Czech.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 10:04 pm 

Co do demokracji kwestionowanej przez Łukasza. Na tym Forum w informatorach o zawodach jest impreza 1.06 u Wróblika .Jest też rejestracja.
Nikt nie wywalił informatora i rejestracji tych zawodów chociaż zaraz po tych zawodach "Wróblik" organizuje już dla LOK .
To co piszesz Łukasz to dyrdymały i bojówkarskie sianie zamętu,które doprowadziło P.r.podkalickiego pod ścianę. Mam nadzieję,że ma wsteczny...
i przestanie zachowywać się jak smarkacz Tobie podobny.
Marek oni mają AMB na torze i do tego wielgaśną tablicę.Wielu zawodników przyjechało by chociaż to zobaczyć.

Ps.w Nowej Rudzie była powołana komisja składająca się z zawodników z różnych rejonów i się przydała.

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 10:52 pm 

Krzysztof Skrzypiec napisał(a):
r.podkalicki napisał(a):
Krzysztof Skrzypiec napisał(a):

możemy poznać z imienia i nazwiska tego pierwszego zawodnika który odmówił opłacenia licencji bo drugi to patryk

Oczywiście, że możesz, to Aleksander Orczykowski, chciał brać udział w zawodach, a na miejscu w EMP mu nie zależało.

czyżby ten który stoi na zdjęciu obok podium i otrzymuje puchar dla najmłodszego ( zreszta należny mu)........................co za nie konsekwencja[/quote]

Miałem już nie pisać na tym forum, ale nie mogę się powstrzymać, aby odpowiedzieć Panu Skrzypcowi, ale to wyjątek.
Tak to Olek, był najmłodszy i brał udział w zawodach, i otrzymał nagrodę od organizatora.

Panie Krzysztofie, był Pan organizatorem kilku imprez (LOK-owskich), zresztą przy mojej skromnej pomoczy i przy pomocy innych członków SMK, był Pan również działaczem SMS CKM przy LOK i powinien Pan rozróżniać nagrody za miejsca w EMP, a nagrody organizatora. Na V EMP 2012 w Szczecinie, organizator zainicjował klasę „OPEN” dla nielicencjonowanych zawodników i ufundował nagrody. I co, to jest coś dziwnego? A może w EMP jest punktacja za to, że jest się najmłodszym i to jest klasa mistrzowska? Wtedy Olek musiałby mieć licencje.

Korzystając z okazji, chcę prywatnie Pana zapytać, co się stało z pieniędzmi, które Pan otrzymał na organizację Finału MP w Rosówku 2010 od Macieja S. i od de mnie (środki zebrane od sponsorów)? Minęło trochę czasu, a rozliczenie brak. Kiedy Pan rozliczy się z moim synem Kacprem za paliwo, które kupił Pan od niego przed V EMP w Szczecinie w 2012r?

Mam nadzieję na szybką odpowiedz, z góry dziękuję.

gg: 26666129

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 12:29 am 

Nie ma na tylu zawodników w Polsce żeby ścigać sie po lokalnych zawodach na wysokim poziomie.

A proponowany kiedyś przez ATA finał w Warszawie jako zwieńczenie sezonu jest bez sensu. My jeździmy u siebie wy u siebie na koniec przyjedzie do nas i wyciągniemy mistrza Polski. Bez sensu skoro zawodnik jeżdżący cały rok na jednym torze zna go na pamięć. A nawet jak geometria sie zmieni to i tak już wie czego można sie spodziewać po wykladzinie. Jak jest na mistrzostwach świata czy Europy. Ostatnie zawody rozgrzewkowe (warm up) i koniec tor zamykamy na amen. To ma senns dopiero.

Bzdury wypisuje Pan, Panie Leslawie. Tor bez stałego podestu zrobi sie, powoli itd. Ale tak można ścigać sie na podwórku, a nie na poważnie. Narzekania było na przekręty ze starym amb. A w zaproponowany sposób było by wiele błędów.

Teraz mówi Pan, odczepcie sie od loku, róbcie sami. To tak nie ma prawa działać.

Odczepmy sie od loku, załóżmy konkretna federacje, zapłacimy te same licencje co lokowskie, stworzmy coś lepszego. Ale tu i teraz ludzie chcą jeździć. Nie tylko wiecznie w swoim gronie.

Z chęcią przyjezdzam na off-road lokowski. Poscigam sie pogadam z Michałem Karpinskim, z Lipa, Stefanowiczem, Skrzypcem itd nazwisk jest na pare stron. Z chłopakami z Łodzi, Warszawy, Szczecina, Śląska itd. To tez jest ważne. A przy takich podziałach wszystko umiera. Co to za przyjemność wygrywać bez konkurencji z całej Polski.

Proszę przyjechać na tak znienawidzone zawody lokowskie. Nie wierze ze nie ucieszy Pana widok driverow, przyjaciół, rywali z całej Polski.

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 6:59 am 

Łukasz Potępa napisał(a):
... Bzdury wypisuje Pan, Panie Leslawie. Tor bez stałego podestu zrobi sie, powoli itd. Ale tak można ścigać sie na podwórku, a nie na poważnie. Narzekania było na przekręty ze starym amb. A w zaproponowany sposób było by wiele błędów....

Łukasz to zadnie świadczy, że czytasz po łebkach albo sobie zmyślasz problem żeby z nim walczysz. Znajdź zdanie w którym ja Lesław Zaremba wypowiadam się na temat podestu...
Jedyna kwestia podestu w moim życiu to ta kiedy przekazałem materiał na budowę w Jelczu.Podest stoi zresztą do dzisiaj ku chwale LOK-owskich zawodów ,które się tamraz w roku odbywają.
...A w zaproponowany sposób było by wiele błędów...

Tu przyznaję się uczciwie,tego zdania nie rozumiem...

Nie ma na tylu zawodników w Polsce żeby ścigać sie po lokalnych zawodach na wysokim poziomie.

I tych zawodników nie będzie od zawodów LOK więcej. Czy w którejś z dyscyplin zawodnik debiutuje na MP? Nie najpierw musi przejść proces przygotowań właśnie lokalnie. Lokalne zawody mają zachęcać do tej dyscypliny i stanowić swoisty kasting na zawodnika "markowego".
A tak to często nowicjusz zbiera obelgi od "wyjadaczy".
Taki tor jak w Szczecinie powinien tętnić życiem ,a nie brnąć w oczekiwaniu na LOK-owską imprezkę.
Pan r.podkalicki "strzelił" focha za to,że ktoś mu sugeruje szacunek do własnej pracy.Trudno.

A proponowany kiedyś przez ATA finał w Warszawie jako zwieńczenie sezonu jest bez sensu. My jeździmy u siebie wy u siebie na koniec przyjedzie do nas i wyciągniemy mistrza Polski. Bez sensu skoro zawodnik jeżdżący cały rok na jednym torze zna go na pamięć. A nawet jak geometria sie zmieni to i tak już wie czego można sie spodziewać po wykladzinie. Jak jest na mistrzostwach świata czy Europy. Ostatnie zawody rozgrzewkowe (warm up) i koniec tor zamykamy na amen. To ma senns dopiero

Zastanawia mnie kto to pisze,a może kto dyktuje....
O jakim torze mówimy,bo tu widzę pomieszanie . Jeśli chodzi o Mistrzostwa Świata czy Europy to nie znam przypadku eliminacji do nich. Przyjeżdżają lokalni zawodnicy. Jeśli chodzi o tory ziemne to zawsze ktoś jest "miejscowym" i ma przewagę. Przy torach na hali to u nas tory za każdym razem są inne i w związku z tym takie same dla każdego.

Odczepmy sie od loku, załóżmy konkretna federacje, zapłacimy te same licencje co lokowskie, stworzmy coś lepszego. Ale tu i teraz ludzie chcą jeździć. Nie tylko wiecznie w swoim gronie.

A co daje takiego LOK ,że życie dla Was jest takie piękne...Z tego co piszesz to wielu zawodników przyjeżdża na zawody tylko dla LOK,bo bez tej ligi wielu zawodników by się nie widziało...
Tak wyniki finału LOK-owskich zawodów na hali dają dużo do myślenia . Czy dumniejszy powinien być zawodnik z modi na LOK -owskich zawodach czy na Naszych Mistrzostwach w Nowej Rudzie? Sprawdż wyniki i odpowiedz sobie.

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 8:19 am 

r.podkalicki napisał(a):

Korzystając z okazji, chcę prywatnie Pana zapytać, co się stało z pieniędzmi, które Pan otrzymał na organizację Finału MP w Rosówku 2010 od Macieja S. i od de mnie (środki zebrane od sponsorów)? Minęło trochę czasu, a rozliczenie brak. Kiedy Pan rozliczy się z moim synem Kacprem za paliwo, które kupił Pan od niego przed V EMP w Szczecinie w 2012r?

Mam nadzieję na szybką odpowiedz, z góry dziękuję.

jak widzę nic się nie zmieniło opluć wyzwać i tyle byle do przodu

za paliwo kasa została oddana tak jak się umawialiśmy przywieziona na tor SMK zresztą mówione to było na słynnym Szczecinie 2013 ktoś ma krótką pamięć ale jak widzę selektywną

finał 2010 pomimo tego że nie powinienem informować pana o tym bo w tym czasie nie był pan nawet członkiem klubu: środki gminne, groszowa danina dwóch panów i własna kasa zostały wydatkowane na przygotowanie toru, zakup pucharów, i poczęstunek.............przykro też stwierdzić ale też na obsługę personalną LOK

to by było na tyle do zobaczenia za kilka dni ...............trzeba trochę witaminek dostać na Unii Lubelskiej

Ostatnio edytowano Pt maja 31, 2013 8:32 am przez Krzysztof Skrzypiec, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 8:27 am 

Z chęcią przyjezdzam na off-road lokowski. Poscigam sie pogadam z Michałem Karpinskim, z Lipa, Stefanowiczem, Skrzypcem itd nazwisk jest na pare stron. Z chłopakami z Łodzi, Warszawy, Szczecina, Śląska itd. To tez jest ważne. A przy takich podziałach wszystko umiera. Co to za przyjemność wygrywać bez konkurencji z całej Polski.

Proszę przyjechać na tak znienawidzone zawody lokowskie. Nie wierze ze nie ucieszy Pana widok driverow, przyjaciół, rywali z całej Polski.

żadna to przyjemność a nawet jeśli przyjedzie się na zawody oby tylko ratować klasę ( musi być 5 zawodników aby byli w rankingu) to się dostaje takie oto prezenty jak wyżej bo org. nie potrafi zapewnić frekwencji (z wiadomych mam zawodnikom przyczyn)

należy odciąć grubą kreską wszystko co było do tej pory podziękować pseudo działaczom a na 100% powróci to co było w 2009 2010 roku gdzie zawody miały 1/8 i 1/4 finału

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 8:30 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Niemcy mają AMB - z nimi trzeba się dogadać.

My swego czasu dogadywaliśmy się z Czechami. Nawet teraz jak nam brakuje transponderów do wypożyczenia to pożyczamy od kolegów z Czech.

Oj może być ciężko :D tam też mają rozum i wiedzą co się dzieje u nas

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 8:50 am 
Administrator forum

Panie Krzysztofie,

Czesi też mają rozum a udało się zaplanować wspólnie w nie kolidujących ze sobą terminach 20 imprez, nazwać je Polsko-Czeskimi Mistrzostwami, pożyczyć AMB (przywoził je zawodnik w walizeczce, a my sami je obsługiwaliśmy), pożyczali i nadal pożyczają (jak trzeba) transpondery.

Oni już dawno zrozumieli, że ściganie modelami on-road to tylko ETS, ich zawody i nasze, z daleka od LOK-u imprezy.

Zróbcie to samo z Niemcami - gwarantuję sukces.

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 9:00 am 

Nie Michał gdybyś poprosił to ja może bym przyjechał do Ciebie pomachać łopatą i to swoja... pomimo 6 dych na karku.
Zresztą byliśmy w Murowanej Goślinie i w Czerwonaku z Ligą Mikro.A Ty.
Nomen Omen to właśnie w Murowanej Goślinie Romek Bieleżewski jako pierwszy poznał się na LOK-u. Znasz go? Przy okazji serdecznie pozdrawiam.
Ja na swoich kolegów mogę liczyć. Michał 13 lat temu latałeś z gilem u nosa i może nie wszystko pamiętasz. Ile tych imprez się odbyło?
Zawody na hali to kupno wykładziny i osprzętu do toru. To rozkładanie i składanie toru ,ale i koszty związane z wynajęciem sali.
Teksty nie piszę do Ciebie tylko do tych co do których mam jeszcze nadzieję. Ty zatwardziały znawca patologii w modelarstwie jesteś jak opoka dla LOK. A drukarkę mamy już swoją,a księgowa nie jest z rodziny.
Widzę,że bieganie z kosiarką i taplanie się w błocie w imię LOK jest dla Ciebie łatwiejsze...
Przypomnij sobie Michał jedyne zawody jakie zorganizował LOK w Michałowicach...nie pomogli sami sobie.

Chłopie ty 13 lat temu nie wiedziałeś że jest coś takiego jak modelarstwo samochodowe, a my organizowaliśmy już zawody, co może zdjęcia pokazać (możesz mi wieżyc, nie miałem wtedy 5 lat) . Ale po co tekst o gilach to nie wiem, kolejny jad na tym jedynym słusznym forum z Twojej oczywiście jedynej słusznej strony.
O kosztach to lepiej nie rozmawiajmy bo jak powiedziałem nie masz pojęcia ile kosztuje zorganizowanie imprezy Off Road na poziomie Szczecina a jest to poziom Europejski (notabene chciałbym zobaczyć zawody zorganizowane za 400 zł - proszę Was litości)
I powiem teraz tak chyba najważniejsze - jesteś najbardziej kłótliwą osobą jaką spotkałem na tym forum, działasz jak jeden ze znanych przywódców który powtarzał wielokrotnie nieprawdę poczym ta nieprawda stawała się dla ludzi standardem. Powinieneś przekonywać ludzi do siebie a nie ich skłócać.

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 9:40 am 
Administrator forum

Michał, czytaj ze zrozumieniem:

400zł -> koszt pracy ciągnika rolniczego z broną kłową, a nie koszt całych zawodów. Litości :)

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 9:57 am 

Michał Karpiński napisał(a):
Chłopie ty 13 lat temu nie wiedziałeś że jest coś takiego jak modelarstwo samochodowe, a my organizowaliśmy już zawody, co może zdjęcia pokazać (możesz mi wieżyc, nie miałem wtedy 5 lat) . Ale po co tekst o gilach to nie wiem, kolejny jad na tym jedynym słusznym forum z Twojej oczywiście jedynej słusznej strony.

Michał,gile odpadły i teraz możesz nosić nos wysoko co przywołuje w rezultacie przysłowie : Wyżej Sr*** niż du*** ma.
Nie napisałeś nic na temat tego,że właśnie Murowana Goślina była miejscem gdzie zauważono brzemię LOK.
O kosztach to lepiej nie rozmawiajmy bo jak powiedziałem nie masz pojęcia ile kosztuje zorganizowanie imprezy Off Road na poziomie Szczecina a jest to poziom Europejski (notabene chciałbym zobaczyć zawody zorganizowane za 400 zł - proszę Was litości)
No tak LOK załatwia sprawy kosztów.Zwraca kasę wszystkim ,za wszystko. Przy LOk nawet dziewice zachodzą w ciążę...
Ja nie wiem nic ,w ogóle przy Tobie to jestem jak dziecko we mgle. Ty wiesz wszystko i najlepiej. Zwłaszcza to,że drukarka od wujka i ciotka księgowa to patologia. A czy pamiętasz zawody LOK które mogły zostać odwołane z powodu właśnie braku drukarki bo ta była wymagana od organizatora.To właśnie przez moje awantury na tym Forum LOK kupił własną. :lol: :lol:
Jakie zawody Europejskie ? Pokaż mi Państwo w Europie,w którym zawody modelarskie organizuje paramilitarna organizacja o doktrynie sięgającej czasów "Układu Warszawskiego". Jak znajdziesz to ja LOK przeproszę.
Zawody europejskie to takie ,które są na miarę Europy w całej rozciągłości...gdzie spełniane są zasady Pierre de Coubertin.Gdzie sport ma być sposobem na wychowanie w pokoju.
I powiem teraz tak chyba najważniejsze - jesteś najbardziej kłótliwą osobą jaką spotkałem na tym forum, działasz jak jeden ze znanych przywódców który powtarzał wielokrotnie nieprawdę po czym ta nieprawda stawała się dla ludzi standardem. Powinieneś przekonywać ludzi do siebie a nie ich skłócać.

Tak kaznodziejstwa ciąg dalszy... jaką nieprawdę ja powtarzam.Że LOK jest postkomunistyczną organizacją nie wypełniającą przepisów zawartych w ustawie. Że LOK pompuje kasę z Ministerstwa do łódkarzy. Że nieprawidłową sprawą jest monopol sędziowski (Matukin i Bernady). Że LOK żeruje na ludzkiej inicjatywie,wykazując współudział przy organizacji zawodów.Że żenujący poziom sędziów musi być tolerowany. Teksty do dzieci "ale chujówka...albo do organizatora "o B... znowu pijesz wódkę" i to na Mistrzostwach Polski?. A ja pamiętam zawody w Murowanej gdzie ludzie z PKMS-u prowadzili zawody i było europejsko ,a nie "matukinowo"...
Ty jako dziecko nie byłeś dopuszczany do spraw rozliczeniowych ale postawa Romka jest najlepszym dowodem,że normalnie myślący człowiek nie toleruje nieprawidłowości. Ty nie przeżyłeś zawodów na których można było przy stoliku ustawić wyniki.
Jest też takie przysłowie na temat tego co widziałeś,ale nie przytoczę.
Co do mojej historii z modelarstwem to masz rację nie wiele przeżyłem,nie wiele zrobiłem i niewiele robię.Filip startuje dopiero 10 lat , a zawodów w Kłodzku,Ligi Mikro i teraz w Ścinawce było zdecydowanie mniej niż Ty zorganizowałeś w Murowanej Goślinie. Goślina jest pewnie dumna,że ma Karpińskiego Michała tak jak Pacanów z Koziołka Matołka.... :D :D
Tak estem nieudacznikiem .Na potwierdzenie polecam lekturę... : http://rcwroclaw.pl/pages/luzne-tematy.php

Ostatnio edytowano Pt maja 31, 2013 3:10 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 10:20 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Panie Krzysztofie,

Czesi też mają rozum a udało się zaplanować wspólnie w nie kolidujących ze sobą terminach 20 imprez, nazwać je Polsko-Czeskimi Mistrzostwami, pożyczyć AMB (przywoził je zawodnik w walizeczce, a my sami je obsługiwaliśmy), pożyczali i nadal pożyczają (jak trzeba) transpondery.

Oni już dawno zrozumieli, że ściganie modelami on-road to tylko ETS, ich zawody i nasze, z daleka od LOK-u imprezy.

Zróbcie to samo z Niemcami - gwarantuję sukces.

Ale to już było byli Niemcy były fajne zawody ale nie pod egida pana P. i to mu się nie spodobało i rozsypał wszystko za co jest mu wdzięczny Patryk bo ma teraz więcej kasy na wyjazdy

PostNapisane: Pt maja 31, 2013 10:26 am 

Nie Michał gdybyś poprosił to ja może bym przyjechał do Ciebie pomachać łopatą i to swoja... pomimo 6 dych na karku.
Zresztą byliśmy w Murowanej Goślinie i w Czerwonaku z Ligą Mikro.A Ty.
Nomen Omen to właśnie w Murowanej Goślinie Romek Bieleżewski jako pierwszy poznał się na LOK-u. Znasz go? Przy okazji serdecznie pozdrawiam.
Ja na swoich kolegów mogę liczyć. Michał 13 lat temu latałeś z gilem u nosa i może nie wszystko pamiętasz. Ile tych imprez się odbyło?
Zawody na hali to kupno wykładziny i osprzętu do toru. To rozkładanie i składanie toru ,ale i koszty związane z wynajęciem sali.
Teksty nie piszę do Ciebie tylko do tych co do których mam jeszcze nadzieję. Ty zatwardziały znawca patologii w modelarstwie jesteś jak opoka dla LOK. A drukarkę mamy już swoją,a księgowa nie jest z rodziny.
Widzę,że bieganie z kosiarką i taplanie się w błocie w imię LOK jest dla Ciebie łatwiejsze...
Przypomnij sobie Michał jedyne zawody jakie zorganizował LOK w Michałowicach...nie pomogli sami sobie.

I powiem teraz tak chyba najważniejsze - jesteś najbardziej kłótliwą osobą jaką spotkałem na tym forum, działasz jak jeden ze znanych przywódców który powtarzał wielokrotnie nieprawdę poczym ta nieprawda stawała się dla ludzi standardem. Powinieneś przekonywać ludzi do siebie a nie ich skłócać.

Michał litości proszę nie przesadzaj nerwy ci też puszczają prawda jest taka rozwaliło się wszystko co tak skrzętnie było budowane pojawiły się zawody gdzie możesz dostać po mordzie albo do dzieciaka podchodzi typ i mówi szarpiąc go co to k.....a jest takie są teraz europejskie standardy tylko że te standardy rzucają cień na innych i wygląda to jak wygląda a jak Łukasz napisał ci lepsi uciekają tam gdzie maja zapewniony poziom zawodów odpoczynek i komfort

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Następna strona