Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 12:04 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr maja 29, 2013 7:46 pm 

r.podkalicki napisał(a):
Krzysztof Skrzypiec napisał(a):
r.podkalicki napisał(a):

W naszych zawodach dopuszczaliśmy zawodników, którzy nie chcieli opłacić licencji, i zgodzili się na to, by nie być w nich klasyfikowani. Na taki udział w zawodach zdecydował się tylko jeden zawodnik. Drugi, który nie chciał opłacić licencji, twierdząc, że bierze udział w zawodach w innym kraju i Polska licencja nie jest mu do niczego potrzebna, po informacji, iż nie będzie w zawodach klasyfikowany, ( bo to jest EMP, a nie impreza lokalna) po krótkiej awanturze, zdecydował się na wpłatę.

a ja zapytam jeszcze o coś : czy ktoś dostał potwiedzenie wpłaty wpisowego za zawody w Szczecinie ?

Wreszcie konstruktywne pytanie.
Jeśli któryś z zawodników biorących udział w I EMP chce otrzymać potwierdzenie wpłaty za tzn. „wpisowe” proszę o informacje na e-mail: autoklubszczecinsmk@gmail.com , proszę również nie zapomnieć o podaniu imienia, nazwiska i dokładnego adresu na który zostanie wysłane to potwierdzenie. Jesteśmy Sekcją przy Stowarzyszeniu Auto-Klub, w weekend sekretariat był nieczynny i dlatego potwierdzenia musimy rozsyłać pocztą. Dla ścisłości sprawozdanie i rozliczenie finansowe z zawodów znajduje się u Prezesa Auto-Klubu i jest dla zainteresowanych do wglądu.

to nie było pytanie do zaspanego organizatora ale do uczestników :) hahahahahaha

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 8:03 pm 

Czy pokwitowanie za opłatę za licencję w imieniu LOK też wydajecie? :D

Zasłużonym,lojalnym osobnikom LOK potrafi dać medal. Była kiedyś taka akcja z brązowym orderem za "lizusostwo"... :lol: :lol:

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 8:49 pm 

Krzysztof Skrzypiec napisał(a):

możemy poznać z imienia i nazwiska tego pierwszego zawodnika który odmówił opłacenia licencji bo drugi to patryk
[/quote]

Oczywiście, że możesz, to Aleksander Orczykowski, chciał brać udział w zawodach, a na miejscu w EMP mu nie zależało.

gg: 26666129

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 9:01 pm 

http://tnij.org/milosieczyta

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 9:07 pm 
Administrator forum

Tak sobie to czytam i dochodzę do jednego wniosku:

Zamiast iść drogą wyznaczoną przez zawodników jeżdżących elektrykami on-road, czyli organizować się samemu, napędzacie dalej leciwą machinę jaką jest LOK. Tłumaczenie, że LOK podnosi rangę imprezy, opłaca (kasą zawodników) sędziów itp. bzdury, wzięlibyście się porządnie za robotę, wystawili tyłek na LOK i zorganizowali - wzorem innych - własny cykl zawodów.

Początki będą zapewne bardzo trudne, ale zapewniam, że dobrze zorganizowane zawody raz czy dwa, na kolejne zaczną przyciągać coraz więcej zawodników. Z cała pewnością w okolicy Szczecina jest masa ludzi którzy mają modele terenowe elektryczne i spalinowe, a jeżdżą tylko pod domem bo zawody pt. eliminacja MP są dla nich nie do przeskoczenia. Co innego zawody amatorskie, lokalne - one przyciągną przysłowiowego Kowalskiego. Przyjedzie, zapłaci startowe, pojeździ i wróci zadowolony opowiadając jak to wspaniale spędził dzień biorąc udział w ZAWODACH, namawiając sobie podobnych na udział w kolejnej imprezie.

Jedno jest pewne - musicie sobie odpowiedzieć na jedno, zasadnicze pytanie: Chcecie coś robić częściej, czy wystarczy Wam jedna impreza pod flagą LOK. Jeżeli chcecie coś robić to zacznijcie się szybko organizować, a jeżeli wystarczy Wam LOK za partnera to lepiej tor zaorać i posadzić tam czerwone maki - lepiej oddadzą chęci do robienia czegokolwiek.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 9:49 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Czy pokwitowanie za opłatę za licencję w imieniu LOK też wydajecie? :D

Zasłużonym,lojalnym osobnikom LOK potrafi dać medal. Była kiedyś taka akcja z brązowym orderem za "lizusostwo"... :lol: :lol:

Panie Lesławie, nie znamy się osobiście, jeden raz miałem okazje z Panem rozmawiać poza forum i była to zupełnie konstruktywna rozmowa. Wiem ze słyszenia, że lokalnie robi Pan dużo dla modelarstwa i to się ceni.
Aby Panu uświadomić, to muszę powiedzieć, iż nie jestem i nigdy nie byłem członkiem, czy też pracownikiem LOK. Również chciałbym, aby modelarstwo samochodowe miało własną, silną, ogólnopolską organizacji, z demokratycznie wybieranymi władzami, z dobrym statutem i z sądem koleżeńskim, ale jak na razie wszystkie próby tworzenia takiego ciała spaliły na panewce – i Pan dobrze o tym wie.
Minie nie interesują Wasze urazy z przeszłości, kłótnie i wzajemne opluwanie się. Jest w Szczecinie kilkunastu modelarzy, którzy włożyli mnóstwo pracy aby powstała Sekcja i tor, mimo, iż byli tacy, którzy robili wszystko, aby nam się nie powiodło, ale jakoś istniejemy. Jesteśmy organizacją społeczną, non profit, nie jesteśmy związani żadnymi interesami związanymi z modelarstwem. Chcemy tylko organizować imprezy, a nasi członkowie chcą się ścigać na różnych torach, więc biorą udział EMP, ale nie tylko. Gwarantuje Panu, że jak będą chętni, to również zrobimy zawody poza LOK. Proszę bardzo, zapraszam do Szczecina, proszę zebrać kilkunastu chłopaków z dolnośląskiego, ustalimy termin i robimy zawody.
Natomiast nie życzę sobie, aby mnie Pan obrażał, jeśli chce minie Pan wyzywać od lizusów, to proszę mi to powiedzieć prosto w twarz. Przy klawiaturze, każdy jest bohaterem.
Pana obsesja wobec LOK, przypomina mi historię byłego pracownika, wyrzuconego z firmy, który później „wieszał psy” na byłym pracodawcy. Myślę, że ta historia Pana nie dotyczy.
Z poważaniem:
Robert Podkalicki
P.S. Mam nadzieje na kontakt w sprawie wspólnych, nie LOK-owskich zawodów off-road.

gg: 26666129

PostNapisane: Śr maja 29, 2013 11:00 pm 

Panie r.podkalicki (przepraszam ale inaczej nie wiem jak się mam zwracać do Pana) W tym co Pan napisał wyczuwam swoistą schizofrenię albo brak ambicji z kim się Pan zadaje.
Nie ja nie zostałem "wyrzucony" z LOK ale od wielu lat przyglądam się ich działalności.Poznałem też zasady funkcjonowania modelarstwa za granicą. Byliśmy nawet kiedyś na spotkaniu SMS z konkretną propozycją zmian i przebudowy. Niestety nie jest to zgodne z interesami LOK,który jeszcze nie tak dawno przyjeżdżał na zawody i kasował wpisowe i lewe Faktury.
DMC przy około 5000 zawodników ma chyba jednego pracownika etatowego.
Co do silnej organizacji to niestety przy postawie jaką Pan reprezentuje i np.Michał Karpiński nie da się nic zrobić. Wy Panowie idziecie na łatwiznę "upaprając się" w byle czym.
My podjęliśmy pierwszą próbę z Ligą Mikro. Proszę popytać się jak funkcjonowała.Z zakupionym za prywatne pieniądze AMB 8000 jeździliśmy po całej Polsce tam gdzie Nas zapraszano i gdzie ludzie organizowali zawody nie oglądając się na LOK. Te niezależne imprezy trafiały na wykazy LOK jako ich.
W roku 2010 w grupie osób postanowiliśmy rozpocząć cykle ścinawkowe. 10 imprez w sezonie. Dzisiaj przygotowujemy się do czwartego już sezonu. I nie interesuje Nas ranga jaką niby nadaje LOK. W ubiegłym sezonie wydaliśmy darmową broszurę dla wszystkich zawodników z przepisami,historią i innymi informacjami związanymi z Naszym cyklem. Przetłumaczyliśmy instrukcję programu do obsługi zawodów. Zresztą w Ścinawce byli i zawodnicy ze Szczecina.
Jeden z Naszych "działaczy " tak się wciągnął,że w zasadzie sam organizuje "Ligę Sowiogórską" . Pod własnym domem wybudował tor Off-road na którym organizuje zawody dla Off-road 1:18.
Jeszcze jedno bardzo ważne;nie ja robię, tylko my robimy kolektywnie ,wspólnymi siłami.
r.podkalicki napisał(a):
Gwarantuje Panu, że jak będą chętni, to również zrobimy zawody poza LOK.

To jest zdanie,które właśnie odzwierciedla mentalność lizusa,bo nie chcę pisać "bezmózgowca".Jak czytam coś takiego to muszę obrażać.LOK nie jest żadną gwarancją ,czego dowodem jest finał Hali organizowanej przez LOK.
Na dobrze zorganizowane zawody zawodnicy zawsze przyjadą. Dowodem są europejskie cykle ETS,EOS czy najnowszy ENS organizowane poza EFRA.
Nasze statystyki też są imponujące.

Ps.Wielce bulwersującą dla mnie jest kwestia ,która została poruszona odnośnie startów. Wy byliście organizatorami zawodów,Wy ufundowaliście trofea mające uhonorować sportową rywalizację . Jako organizator powinniście zadbać o czystą sportową,zdrową rywalizację. Jednak pod wpływem LOK przeprowadziliście wtórną selekcję uzależnioną od opłaty licencji.
Jest to wysoce niegodne i podłe w stosunku do zawodników. Na podium powinien zawsze stać ten ,który je wywalczył w sportowej rywalizacji bez względu na inne okoliczności. LOK może na podstawie wyników i opłat prowadzić ranking, ale nie ma prawa ingerować w wyniki czy starty. I to jest właśnie kwintesencja LOK-owskiej działalności-dyktat.
Niech mi Pan teraz wytłumaczy w imię czego tak postąpiliście bo na pewno nie wg .zasad Fer Play i po myśli Pierre de Coubertin,który sport uważał przede wszystkim za uniwersalną metodę wychowania współczesnego człowieka w duchu pokoju.
Panowie z LOK wolą metody z Bełżyc,strzelanie do rolnika,albo wyganianie tych co nie pokorni...
Wyrazy współczucia Zaremba

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 12:20 am 

Cytuj:
Michał ,forum na którym piszę jest największym w Polsce portalem ,demokratycznym umożliwiającym swobodną wypowiedź. Tu poruszane są różne interesujące tematy,porady i t.p.

Panie Leslawie niech pan nie wygaduje bzdur. Nie ma tu nic wspólnego z demokracja. Pisząc o zawodach lokowskich dobrze albo zapraszajac na nie posty są usuwane, dostałem pw ze nie moge o nich nic pisać.

Nie chciałem robić awantury, niepotrzebnych dyskusji. Potwierdzone info dostałem od Pana Marka Kusiakiewicza ze faktycznie sobie nie życzycie. Ok, nie jest to dla mnie zrozumiałe ale nie ja tym zadze po prostu przyjmuje do wiadomości.

Ale gdy czytam jakie to nie jest demokratyczne forum, to nóż sie w kieszeni otwiera. Nie ma demokracji jeżeli chodzi o zawody na tym forum. Wszystko tylko nie lok ma prawo istnieć na tym forum.

Ale narzekać, pisać jacy ludzie jeżdżący w cyklu MP są zacofani, naiwni czy wręcz głupi można. Więc albo nie piszemy o tych zawodach wcale, albo piszemy i dobrze i źle.

Poza tym narzekał Pan ze na lokowskim forum usuwane są Pana posty, bany itd. A czym teraz różni sie rcauto?

PS: proszę sie nie wymigiwac ze tak nie było, jak nie usunolem pw za Pana zgoda moge je pokazać.

Pozdrawiam,
Łukasz Potępa.

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 7:01 am 

Łukasz nie pisz bzdur. Jest jednoznacznie powiedziane,że na tym forum nie będzie informacji o zawodach pod patronatem LOK. Tylko i wyłącznie. Nie ma ograniczeń w stosunku do osób czy imprez niezależnych. Nawet o GP Koszyc pod egidą Bernadego można pisać. Nawet na temat "działań" ATA były informacje.
Tak więc nie pisz farmazonów.
Działania LOK jako niby Związku uważamy w myśl ustawy o sporcie, za nie legalne, łamiące prawo. A łamanie prawa w demokracji też jest zabronione. W związku z tym wszystkie osoby popierające takie działania stają się współudziałowcami tej procedury.
Nie wypieram się. Z tego forum usuwane są informacje o zawodach pod patronatem LOK. Jednakże osoby piszące o tym nie ponoszą konsekwencji.
Gdybyś chciał porównać do cenzorów z "tamtego forum" to Ty czy Pan r.podkalicki dostalibyście bana.
Na tamtym forum zostałem zbanowany razem z Filipem. Było to kilka lat temu kiedy jeszcze to forum funkcjonowało.
A tak nawiasem to zastanawia mnie dlaczego tej informacji o zawodach nie umieściłeś na tamtej stronie.
Tak więc farmazony i jeszcze raz farmazony.
Możesz pokazać PM w którym na pewno Marek napisał,że zakaz dotyczy tylko LOK-owskich zawodów.

Ps.ksiądz z ambony nigdy nie informuje o satanistycznych mszach,chociaż na temat szatana wypowiada się często...

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 7:19 am 

Pisze tylko o lokowskich zawodach. Nie można, nie wypieracie sie, jak sam Pan mówi.

Nie ma w tych zawodach nic nielegalnego, wszyscy bawią sie tak samo jak na zawodach w Ścinawce, czy gdziekolwiek indziej. Także proszę nie pisać bzdur. I nie porównywać loku z szatanem.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 7:22 am 

Poza tym, proszę zawrzeć to w regulaminie forum. Dużo osób nie czyta takich wątków skąd maja wiedzieć?

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 8:01 am 

Łukasz Potępa napisał(a):
Pisze tylko o lokowskich zawodach. Nie można, nie wypieracie sie, jak sam Pan mówi.

Łukasz jeszcze raz przeczytaj i zrozum. Gdzie ja się wypieram czegokolwiek...
Łukasz Potępa napisał(a):
Nie ma w tych zawodach nic nielegalnego, wszyscy bawią sie tak samo jak na zawodach w Ścinawce, czy gdziekolwiek indziej. Także proszę nie pisać bzdur. I nie porównywać loku z szatanem.

Łukasz nie do końca masz rację . Nie legalne była chęć odsunięcie zawodnika od startu czy wreszcie prawa do podium. Czy gdyby przyjechali Niemcy i wygrali to musieli by się oblizać. A Polskę wspominali by jako wielką wiochę. Czy monopol Matukina na wszystkie imprezy to prawidłowość. Czy wreszcie statut LOK niezgodny z wymogami Ustawy to legalne. I tak można by wymieniać bez konca nieprawidłowości.
Czy ci ludzie bawili by się inaczej nie pod sztandarem LOK? Czy na Waszym GP Kobierzyc atmosfera jest "os***rana" bo zawody nie pod patronatem LOK. Czy tor w Gatce bez LOK jest gorszy ,a zawody mniej udane?
Można się bawić ale nie potrzeba promować patologię i nieprawidłowości.
Ps.Uzasadnij dlaczego nie można porównywać LOK do szatana. Przecież Szatan to symboliczne zło. Szatan kusi do łamania praw dekalogu i innych zasad,tak jak LOK łamie przepisy zawarte w Ustawie o Sporcie z dnia 25.10.2010 roku.
Na razie kończę bo jadę na zawody "Ligi Sowiogórskiej" do Walimia. Nie będzie LOK-u i jestem pewny że będziemy się bawić wybornie.

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 10:22 am 

Proszę czytać co pisze ze zrozumieniem. Nie napisałem ze Pan sie czegos wypiera. Nie napisalem ze zawody bez loku sa niefajbe. Zmienia Pan sens z mojej wypowiedzi.

Czekamy na off-roadowe zawody "wielkiej" federacji. Bo narazie elektryki onroady halowe zostały po prostu podzielone. Zamiast ścigać sie tak jak zawsze, cała Polska, gdzie konkurencja była coraz większa, to kończy sie na tym ze niektóre klasy są nieobstawione.

Off-Road nie został podzielony i proszę, frekwencja super. Poziom coraz wyższy, szkoda ze nie ma tak w on-roadach.

Szatan także dzieli.

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 10:50 am 
Administrator forum

Łukasz - HMP federacji w Nowej Rudzie - ponad 100 zawodników z 4 krajów - to mało? Na której imprezce LOK-owskiej on-road na hali było tyle zawodników?

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz maja 30, 2013 11:38 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Co do łopaty... Współorganizując zawody na terenie Dolnego Śląska,może nie za pomocą łopaty ale z przysłowiowymi "podwiniętymi rękawami" wraz z kolegami przygotowujemy się do IV już cyklu.
Gdybyś może zaproponował : Lesław weźmy łopaty i zróbmy coś wspólnie...
Był taki plakat w hołubionym przez Ciebie okresie z zapytaniem : A co Ty kolego zrobiłeś... ?
W Twoim wypadku odpowiedź brzmi: NIC ja czekam ,aż ktoś zrobi za mnie...

No to teraz powiem tak
w pierwszym zdaniu napisałeś całą prawdę - różnica między organizacją zawodów off road na powietrzu a zawodami na hali jest tak wielka że aż trudno mi o tym napisać, nie masz pojęcia ile czasu, pracy, kasy, zaangażowania osób trzeba aby zorganizować zawody OFF ROAD na takim poziomie jakim robi to Szczecin. Jakiego wysiłku trzeba aby utrzymać taki tor. Tak chamskie traktowanie organizatorów na tym jedynym słusznym forum jest brakiem poszanowania ich pracy, wysiłku, zaangażowania, i kasy którą włożyli. Ja na to nie mogę patrzeć spokojnie jak niszczysz zaangażowanie tych osób.

To co niżej napisałeś w swojej wypowiedzi jest śmieszne - Lesław ja Tobie nie pomogę bo robiłem to przez 13 lat z chłopakami z klubu (i nadal pomagam tutaj), jak piszesz że jeszcze mam do ciebie przyjechać pomachać łopatą u ciebie to pytam się gdzie są osoby z Twojego klubu, pewnie zawsze lepiej rozłożyć dywanik i bawić się jeden dzień niż latać z kosiarką co 2 tyg i paplać się w glinie. gdzie Ty wtedy byłeś kiedy my organizowaliśmy zawody, takie teksty to możesz pisać ale nie do mnie. :lol:

Forum RC auto schodzi na psy !!! takimi zakazami które sami robicie strzelacie sobie w stopę ! a już tak was powoli boli
tylko należy się modlić Marek aby nie powstała konkurencja

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 164 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona