Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 10:45 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pt mar 01, 2013 11:01 pm 

AdiMoto napisał(a):
witam jestem początkujący, i od kilku dni posiadam model spalinowy (hpi trophy buggy 3.5)
mam podobny problem zdarzył mi się on dwa razy raz przy rozładowanej baterii w pilocie i drugi i raz z naładowaną, nie wiem czy to jest wina przycisku gazu w pilocie który był dosyć mocno wciskany lub czy może być to spowodowane przez to że w zbiorniczku zaczyna brakować paliwa i silniczek zaczyna się wkręcać na pełne obroty dodam jeszcze że przy tym nie reaguje na sterowanie i jedzie przed siebie :!:
co mam robić :!: proszć o odpowieć

Trochę musiałeś kopać... temat z 2011r
To co opisujesz jest wynikiem utraty zasięgu, bądź też występowaniem jakiś zakłóceń. Najlepszą alternatywą jest zmiana apki na 2.4 GHz, jeśli nie masz. A jak masz to sprawdź, czy nie jest gdzieś uszkodzona antena.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So mar 02, 2013 10:57 am 

aparatura jest na 2.4 GHz więc chyba dobrze antena wpożądku, ale wyczytałem w instrukcji obsługi pilota że działa on od 0 stopni do 70 stopni a te dwa razy co mi się zblokował to było wieczorem było dosyć zimno ale nie wiem dokładnie ile, może to, to bo w dzień mi normalnie chodzi, ale jeszcze zobacze dziś czy mi się zatnie, ale i tak dzięki za odpowieć :D

PostNapisane: So mar 02, 2013 10:00 pm 

Też tak miałem, baterie słabsze i 3 razy mi się zawiesił, raz na długo na pełnym gazie i 2 razy tak że zacząłem gonić ale się zatrzymał, i co dziwne zawsze zdarzało się to po skoku. Chyba pora kupić piramidkę ;) Aparature mam 2.4 GHz

PostNapisane: So mar 16, 2013 10:20 am 

mam jeszcze jedno pytanie co to jest ta piramidka.
a co do tego z tym samochodzikiem to napisałem do poprzedniego właściciela i napisał że to mogą być baterie w odbiorniku ponieważ był on wymieniany i nie może spaść poniżej 10v. lub koło przepustnicy ale nie zabardzo wiem gdzie ono jest czy może ktoś wytumaczyć lub wysłać zdięcie gdzie ono jest?

PostNapisane: So mar 16, 2013 10:58 am 

AdiMoto napisał(a):
lub koło przepustnicy ale nie zabardzo wiem gdzie ono jest czy może ktoś wytumaczyć lub wysłać zdięcie gdzie ono jest?

No jak dla mnie wypowiedź nie bardzo zrozumiała.

Piramidka to akumulator(5cell 6V) przeczytaj tu:
viewtopic.php?f=5&t=67104

odbiornik jest w modelu i tam raczej nie zasila się go 10V tylko jak coś to 5-6V

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2