Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 7:03 am

Autor
PostNapisane: So lut 02, 2013 9:48 pm 

Witam kupilem uzywany model ,slizga sie sprzegło ,klocki alu montowane seryjnie ,sprzeglo slizga się Jak przycisne model do jezdni silnik wchodzi na obroty a sprzeglo sie slizga ,Rozebrałem -klocki ok nie zyżyte,aluminowe,kosz i klocki niewielkie slady rowki na obwodzie .w srodku bylo troszke pyłu kolory grafitowego,i teraz pytanie czy moze byc tak ze kosz sprzegła byl wyłozony w srodku jakim materialem typu grafit teflon ? Czy sa takie rozwiazania ? bo wydaje się ze tak wlasnie bylo tem material starł sie i klocki aluminowe nie mają 'przyczepności' teraz i sie slizgają ? luz jest ok 1mm miedzy klockami a koszem.Kosz byl brudny więc umyłem go potem zauważyłem ze z jego wewnetrznej strony odpadaja jakby czesci takiego grafito-podobnego materiału..Pytanie moje brzmi czy stosuje sie kosze powleczone od wewnatrz takim materialem ? oraz jak go ew zregenerowac,Kosz taki mozna kupic ale kosztuje 120zł wiec mysle ze moze da sie wytoczyc taka tulejke i wcisnac np na zywicę ...tylko z jakiego materialu? ZXawsze myslałem ze kosze sa z metalu od wewnatrz a tu taki zonk ..

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lut 18, 2013 12:25 pm 

Kosz sprzegla jest stalowy niczym w srodku nie jest powlekany .Poprzedni wlasciciel uzywal pewnie klockow z grafitu i nie czyscil regularnie i masz warstwe zuzytego grafitu wewnatrz przytopiona do kielicha .Zeskrob nozem/srubokretem umyj benzyna ekstarkcyjna i powinno byc ok .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość